Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,403 24 apr 2024 14:15
  • +0,008 (+0,24%) Dagrange 3,340 - 3,426
  • 6.373.775 Gem. (3M) 13,7M

KPN weekdraadje van 22 t/m 26 juli 2013

4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 215 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2013 07:00
    quote:

    Bir schreef op 25 juli 2013 23:08:

    [...]
    Dus.........je zet nu in op rood........waarbij je er op rekent dat die kleur valt....en gokt daarna op zwart.
    Best tricky........wat als groen valt.......en beide aandelen alsnog miskleunen?
    Heb je een escape? Of ga je dan 5 jaar niet op vakantie?
    Ik zit in KPN al een tijd. Ik heb het voor elkaar gekregen en heb gemidelt 1,58 KPN. Imtech zal een tijdje op de plank zitten. Claims heb ik verzilvert want heb ik geen vertrouwen meer. Als ze mijn vertrouwen willen terug verdienen dan moeten ze die ceo's behind bars zetten en hun bonus+salarissen terug nemen. Gebeurt dat niet dan will ik zien dat het weer op een reele niveau gaat (15-17) anders blijven ze lekker op de plank.

    Gaan ze allebei op groen dan is dat alleen maar goed vor iedereen =)
  2. $euri 26 juli 2013 07:23
    [quote alias=E.J id=7037232 date=201307251913]
    Beste KPN-watchers,

    Dit is mijn eerste post op het forum nadat ik de afgelopen maand steeds heb meegelezen in de spannende discussies rondom KPN. Vroeg of laat ontkom je er toch niet aan om te willen reageren op bepaalde elementen in discussies, dus bij dezen geef ik mij over.

    Als jurist loop ik hier en daar tegen posts op die mensen toch op een verkeerd been dreigen te zeggen. Ik zou daarom graag willen proberen om hier en daar een reactie te geven met een juridische inslag. Noem het idealistisch maar ik hoop ergens een waardevolle bijdrage te kunnen leveren en treedt graag in discussie. Ook ikzelf ben sinds juni aandeelhouder KPN (1,60).

    1. De 'goedkeuring' van AMX
    Laat ik voor deze post maar starten bij het meest recente element dat momenteel speelt: de benodigde goedkeuring van KPN's Ava van het bestuursbesluit inzake de afstoting van E-Plus. Het sentiment dat momenteel heerst is dat de instemming van AMX benodigd zou zijn om feitelijke uitvoering aan de verkoop te verlenen. Dit is onjuist. Het goedkeuringsbesluit van de Ava tast slechts de interne geldigheid van het bestuursbesluit aan. Dat betekent dat het besluit (intern) niet rechtsgeldig tot stand is gekomen.

    Betekent dit dat de verkoop daarmee niet doorgaat? Geenszins. De bestuurders lopen slechts kans om aansprakelijk te worden gesteld door de vennootschap KPN. Wie stelt echter een dergelijke vordering in? Juist, het bestuur (specifieke instructies door Ava aan bestuur om achter bestuursleden aan te gaan is in Nederland niet toegestaan). Daarmee blijft de bevoegdheid van AMX dus beperkt tot het ontslaan of schorsen van het bestuur. Is dat een realistisch scenario? Ik weet het niet, dat lijkt me een strategische discussie waar ik te weinig input in kan leveren.

    Mag ik vragen wat voor een jurist je bent, bestuursrecht, burgerrecht, voogdij of bedrijfsjurist
    Want als bedrijfsjurist zou je toch moeten weten dat bij een bestuursvergadering (DB of RB) de stemming geldig is als elk bestuurslid een uitnodiging heeft gekregen en het op de agenda heeft gestaan, bestuursleden die niet komen opdagen onthouden zich in zulks van stemming, maar bij een meerderheid van aanwezigheid gaat de stemming gewoon door en is geldig.
    De macht van de ava is niet zo machtig als jij stelt, amx is dan wel groot aandeelhouder zijn, maar als een meerderheid van de aandeelhouders tegen zijn (ja ook de kleinere) dan kan amx nog wat doen, idien de stemming uitwijst dat de meerderheid van de aandeelhouders er voor is heeft amx in dit geval het nakijken
    :)

  3. [verwijderd] 26 juli 2013 07:45
    Hoi euri.

    Volgens mij heb ik het hier over de instemmingsplicht van de Ava gehad, niet over de totstandkoming van een bestuursbesluit van het orgaan als zodanig. Ik begrijp dan ook niet waar je het over hebt en wat de relevantie er van is. Maar leg het vooral uit want vermoedelijk bedoel je iets anders.

    Met betrekking tot het feit dat dat je lijkt te stellen dat 28% aandeelhouderschap op een Ava niet zou leiden tot een positie die machtig genoeg is om een bestuurslid te schorsen en/of te ontslaan: ik kan je slechts verwijzen naar Google en eens wat gaan lezen over het fenomeen 'absenteïsme'. Pak de cijfers van representatie erbij (even door de Ava-verslagen via KPN's I.R. en goed de cijfers bekijken) van de aandeelhouders, en dan hoor ik graag of je nog steeds denkt dat AMX geen doorslaggevende invloed heeft binnen de Ava.

    Groeten,

  4. RcH 26 juli 2013 08:03
    Korte termijn analyse KPN
    KPN heeft een nieuwe aanval op de weerstand 2,07 ingezet.
    Het technische plaatje van KPN wint aan kracht nu er binnen de neutrale bandbreedte hogere bodems worden gevormd. Om meer ruimte naar boven vrij te maken, dient weerstand 2,07 (top van 13 februari) gebroken te worden. De steun ligt op 1,55 (gevormd op 17 juli).

    bron: Tostrams
  5. [verwijderd] 26 juli 2013 08:17
    quote:

    Slainte schreef op 26 juli 2013 01:48:

    [...]
    ROFL... Je vreet jezelf echt helemaal op, je bent oprecht kwaad en verontwaardigd, je gaat er kapot aan... hahaha, ik kom niet meer bij...
    Maar even serieus, het is natuurlijk inderdaad een grof schandaal... hahahaha
    hahahahah lol humor,you make my day!!!!
  6. [verwijderd] 26 juli 2013 08:26
    quote:

    JaneJungle schreef op 25 juli 2013 20:24:

    Vanmiddag ben ik naast KPN ook in Imtech gestapt.
    Weet er iemand wat het voor de koers betekent uitefening van bijna 95% en voor de rest rump plaatsing per direct begint? Iemand enig idee?
    Eerst instappen, dan vragen stellen? Ga alsjeblieft niet echt de jungle in, Jane...
    De 94,5% betekent alleen dat het geen klapperend succes was. Stukken uit de rump veiling (toch wel zo ongeveer 15 miljoen stuks) worden gekocht door de betrokken banken, zodat er 100% verkocht is, dat is psiegologies belangrijk. Ze zullen die stukken waarschijnlijk bestens dumpen omdat ze niet in het normale plan voorkomen, anders had er tenslotte geen verlenging en rump veiling plaats hoeven vinden.

    Imtech kan en gaat nog lager.
  7. [verwijderd] 26 juli 2013 08:27
    quote:

    Slainte schreef op 26 juli 2013 01:48:

    [...]
    ROFL... Je vreet jezelf echt helemaal op, je bent oprecht kwaad en verontwaardigd, je gaat er kapot aan... hahaha, ik kom niet meer bij...
    Maar even serieus, het is natuurlijk inderdaad een grof schandaal... hahahaha
    Mis moeten we de regering inlichten,politie bellen of mis zelfs de AIVD .Dan komen we er mis achter wat snsn op dit forum doet!!!
  8. Parelsnuiver 26 juli 2013 08:31
    quote:

    ilanovic13 schreef op 26 juli 2013 08:27:

    [...]
    Mis moeten we de regering inlichten,politie bellen of mis zelfs de AIVD .Dan komen we er mis achter wat snsn op dit forum doet!!!
    Dat jullie graag voorgelogen willen worden vind ik prima, maar iemand uitlachen die het beste voor heeft met het forum waar jij zelf ook gebruik van maakt vind ik wel erg sneu.
  9. MeawandMoo1 26 juli 2013 08:31
    Nog niet zo snel hier op het forum gezien, maar hierbij de update van Amercia Movil Q2-2013.
    - In het kort: cijfers in midden en zuid america beter dan verwacht.
    - flinke papieren verliezen in overzeese investeringen.

    www.reuters.com/article/2013/07/25/me...

    KPN gerelateerd:
    The improved revenue may go some way to assuage analysts' concerns over growth potential in the region, which last year prompted America Movil to make its first investments in Europe.

    Those investments have come under scrutiny as America Movil has accumulated deep paper losses. However, a deal announced by Telefonica this week to buy the German unit of Dutch telecoms group KPN - in which Slim has an almost 30 percent stake - could help pare the losses.

    Ik ben benieuwd welke vragen AMX gaat krijgen (en AMX gaat beantwoorden), gezien de tekst:
    Several analysts contacted by Reuters said it was too soon to comment on the earnings statement. Company officials are due to hold a conference call with analysts on Friday.
  10. [verwijderd] 26 juli 2013 08:32
    quote:

    RcH schreef op 26 juli 2013 08:03:

    Korte termijn analyse KPN
    KPN heeft een nieuwe aanval op de weerstand 2,07 ingezet.
    Het technische plaatje van KPN wint aan kracht nu er binnen de neutrale bandbreedte hogere bodems worden gevormd. Om meer ruimte naar boven vrij te maken, dient weerstand 2,07 (top van 13 februari) gebroken te worden. De steun ligt op 1,55 (gevormd op 17 juli).

    bron: Tostrams
    Oud bericht. En wat Tostrams zegt moet je juist NIET doen weet ik uit ervaring.
  11. [verwijderd] 26 juli 2013 08:34
    quote:

    paul66 schreef op 26 juli 2013 01:05:

    De deelnemingen van America Movil (mr. Slim)
    zo te zien zit hij niet te wachten op een belang kleiner dan 50%, alle oude deelnemingen zijn groter dan >90%

    Niemand heeft Slim nog kunnen betrappen op uitspraken over zijn plan in Europa. Strategisch voor hem iets heel anders dan Z-Amerika. Let op de termen Participation en Consolidation. Uit je post wordt het me niet helemaal duidelijk, maar ik ga ervan uit dat Slim enkele kansjes niet heeft willen laten passeren in EU, maar dat hij zich nu op een lastig punt bevindt, waarop hij moet gaan bepalen wat hij wil.

    Slim zit er niet zo lekker bij als veel mensen denken.

    Ik geloofde eerst niet in een overname van heel KpN, maar de meesterzet van Blok (zo zie ik het) met Telefonica, kan hem wel eens uit zijn hol lokken...
  12. [verwijderd] 26 juli 2013 08:37
    quote:

    Prietprater schreef op 26 juli 2013 08:31:

    [...]

    Dat jullie graag voorgelogen willen worden vind ik prima, maar iemand uitlachen die het beste voor heeft met het forum waar jij zelf ook gebruik van maakt vind ik wel erg sneu.
    Vind niet dat SNSN onjuiste informatie doorspeelt,en hoe vaak moet Mr Jank nog op de man spelen dan?Gaat gewoon vervelen dit!!
  13. [verwijderd] 26 juli 2013 08:50
    Uit Fin.Times

    High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. blogs.ft.com/beyond-brics/2013/07/25/...

    It was BT, the British phone company, that used the legendary advertising slogan “It’s good to talk” nearly 20 years ago.

    But it’s a sentiment America Móvil, Latin America’s biggest phone company, will be celebrating after reporting better-than-expected second quarter profits – driven by chatterbox mobile callers in Mexico and South America.
    As billionaire Mexican businessman Carlos Slim’s company said in the earnings statement:

    The acceleration of service revenue growth was particularly strong in Mexico and in the South American block and was mostly driven by the voice segment, with mobile voice revenues recovering sharply from the downturn observed the prior two quarters. Mexico, Brazil, Chile, Ecuador and Colombia posted significantly better growth figures than they had the prior quarter.

    The financial results were solid. Net income was up 7.9 per cent at 14.2bn pesos ($1.1bn) for the three months to end of June. Revenues rose 1.6 per cent to 194.9bn pesos, ahead of market expectations of 190.8bn pesos.

    Total accesses – including internet, and pay TV, was also up 5 per cent, the company said, adding that as of June, it had 262m wireless subscribers, a rise of 4.1 per cent on a year ago.

    One place to look for future growth will be Central America and the Caribbean, where América Móvil had 22m clients and, at 12.3 per cent, the fastest client growth rate.

    Analysts are digesting the data ahead of a company call with analysts on Friday. It’s certainly good to talk. And the market will be listening – particularly for any comments it may have on Telefónica’s €8.1bn cash and shares offer for KPN’s German business. América Móvil, KPN’s largest shareholder with a near 30 per cent stake, is understood to be holding out for a better price.

    Shares in América Móvil closed unchanged ahead of the earnings release.
  14. [verwijderd] 26 juli 2013 08:50
    quote:

    $euri schreef op 26 juli 2013 07:23:

    De macht van de ava is niet zo machtig als jij stelt, amx is dan wel groot aandeelhouder zijn, maar als een meerderheid van de aandeelhouders tegen zijn (ja ook de kleinere) dan kan amx nog wat doen, idien de stemming uitwijst dat de meerderheid van de aandeelhouders er voor is heeft amx in dit geval het nakijken
    idd een meerderheid van de DAAR aanwezige aandeelhouders n.m.m.
  15. [verwijderd] 26 juli 2013 08:53
    quote:

    KaPeeN63 schreef op 26 juli 2013 08:52:

    goede morgen allemaal.
    Verwachting: KPN gaat met winst week-end in. Men wil beslist wat stukjes (erbij)hebben in geval er iets gebeurd in week-end.
    Vraag wordt groter dan aanbod, koers stijgt; zo simpel is het.
    Als het allemaal zo simpel was dan waren we allemaal al miljonair geweest met het aandeel KPN.

    LOL
  16. KaPeeN63 26 juli 2013 08:56
    quote:

    Sunri schreef op 26 juli 2013 08:53:

    [...]

    Als het allemaal zo simpel was dan waren we allemaal al miljonair geweest met het aandeel KPN.

    LOL
    Klopt; maar de kreet "vraag / aanbod" geldt op elk terrein; huizenmarkt etc.
    Zodra er schaarste is gaat prijs UP, is een overschot gaat prijs DOWN.
    Komkommers, uien worden soms doorgedraaid omdat er geen vraag naar is.
    KPN wordt soms ook "doorgedraaid" LOL.
4.300 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 215 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links