Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,380 23 apr 2024 17:35
  • -0,140 (-0,96%) Dagrange 14,360 - 14,540
  • 318.398 Gem. (3M) 541,7K

SBM Offshore-juli 2013

294 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2013 18:35
    Morgen verder up!!!!!!!!!!!!!

    SBM krijgt contract voor FPSO voor Shell



    AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) heeft van Royal Dutch Shell plc (RDSA) de opdracht gekregen voor de levering en lease van een drijvende productie-, opslag- en aflaadfaciliteit (FPSO) in de Golf van Mexico.

    De totale waarde van de FPSO zou volgens SBM $1 miljard bedragen.

    Het contract voor de lease kent in eerste instantie een looptijd van 10 jaar, met de optie op een verlenging tot in totaal 20 jaar.

    De FPSO is bedoeld voor de ontwikkeling van Shell die Stones heet, op ongeveer 320 kilometer voor de kust van Louisiana in het Walker Ridge gebied en op een diepte van 2.896 meter. Na installatie zou de FPSO daarmee de diepst opererende zijn ter wereld.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    July 22, 2013 12:17 ET (16:17 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  2. pim f 22 juli 2013 22:53
    Shell bestelt platform SBM voor winning olie op recorddiepte
    Gerben van der Marel
    maandag 22 juli 2013, 20:28

    Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft in de Texaanse stad Houston een omvangrijke order binnengehaald van Shell.

    De Amerikaanse tak van het Brits-Nederlandse concern heeft bij SBM een drijvende olieproductie- en opslaginstallatie besteld, een zogeheten fpso. Het schip zal worden ingezet voor de winning van olie in de Golf van Mexico op recorddiepte.

    Bijzonder

    Het totale orderboek van SBM, een bedrijf met wereldwijd 8000 werknemers, is met circa €23 mrd nog nooit zo groot geweest. ‘Het is zeker niet de grootste opdracht voor ons, maar wel een bijzondere’, zegt directeur Bernard van Leggelo op het kantoor van SBM Offshore in de energiestad waar de Nederlander leiding geeft aan 600 werknemers. ‘Nog nooit is op een diepte van 2900 meter met een fpso olie gewonnen.’ Dienstverleners voor de olie- en gasindustrie maken goede tijden mee. Door het aantrekken van de economie in de VS komen moeilijke olie- en gasbronnen weer in de belangstelling.

    Het voorbereidende werk voor de productie van het platform is al in volle gang, zegt Van Leggelo die sinds 2007 de directeur is in Houston. Met de order is volgens hem een contractwaarde van $1 mrd gemoeid. Shell heeft volgens hem een leaseovereenkomst gesloten voor tien jaar met de optie tot verlenging. Eerder deze maand kwamen de contracten rond tussen SBM en Petrobas voor twee grote orders. Met deze recordorder voor twee drijvende olieproductie- en opslagtankers is een contractwaarde van rond de $3,5 mrd gemoeid.

    Oplevering van de fpso’s voor de Brazilianen en Shell zal eind 2015, begin 2016 kunnen plaatsvinden. Als al de projecten uit het orderboek richting levering en verhuur gaan, kan SBM de totale €23 mrd aan orders bijschrijven aan omzet.

    Acht jaar studie

    Shell is her en der in de wereld actief in de diepzee. Het maakte maandag bekend te verwachten samen met partners in twee nieuwe projecten de Braziliaanse diepzee van een impuls te voorzien. Shell zal de productiefaciliteit van SBM gebruiken bij het Stones-project in de Golf van Mexico waar voor Shell de Nederlander Martijn Dekker verantwoordelijk is. Shell, dat over de overeenkomst met SBM Offshore geen commentaar wil geven, maakte in mei de investeringsbeslissing voor dit gebied bekend zonder daarbij de rol van SBM te noemen. Aan het besluit van Shell om hier van start te gaan ging ruim acht jaar studie vooraf.

    Shell overwoog in dit Walker Ridge-gebied in de Golf van Mexico samen te werken met het Braziliaanse Petrobas en het Italiaanse Eni maar trekt nu toch alleen op. De eerste olie zal in 2016 uit de diepzee worden opgepompt. Volgens Van Leggelo denkt Shell op termijn hier twee miljard vaten olie te kunnen winnen. Maar de eerste inzet is om gefaseerd te werk te gaan en te beginnen met 50.000 vaten per dag tot een totaal van 250 miljoen vaten. Shell zal in de omgeving ook gas winnen.

    Voorzichtig

    ‘Ze zullen voorzichtig van start gaan’, zegt Van Leggelo. ‘Chevron is ook in deze nieuwe regio actief en heeft nog veel grotere verwachtingen dan Shell.’ De SBM-directeur van het in Amsterdam genoteerde beursfonds heeft zelf ook grote verwachtingen van de regio. ‘De kwaliteit van de olie is hier goed en Shell overweegt uitbreiding.’

    In het drijvende schip kan SBM Offshore 800.000 vaten olie opslaan. De toren kan van het schip losgekoppeld worden en wordt daarom door SBM een ‘disconnectible turret’ genoemd. De toren kan eenvoudig verplaatst worden in het geval van een orkaan. ‘Het is de grootste turret die we ooit hebben gebouwd. Interessant is ook dat Shell in de Golf van Mexico tot nu toe de oliewinning zelfstandig deed. Voor het eerst maken ze er gebruik van onze diensten.’

    SBM Offshore heeft momenteel volgens Van Leggelo achttien schepen in de markt met een gemiddelde looptijd van elf jaar. Het bedrijf kan er elk jaar twee à drie bouwen die elk zo’n drie jaar constructietijd vergen. SBM kan vanwege de beperkte productiecapaciteit dat aantal niet zomaar opvoeren tot bijvoorbeeld vijf.

    fd.nl/ondernemen/934934-1307/shell-be...
  3. forum rang 7 ff_relativeren 23 juli 2013 09:16
    quote:

    klaar schreef op 23 juli 2013 09:07:

    Wat een magere openingskoers na het mooie nieuws. Niet eens een vol procent koersstijging. Ik begrijp er niets meer van. U wel?
    Goedemorgen Klaar,

    de dag is nog lang, en het bied-laat boekje moet nog gevuld worden. In de Laat zit bijna niets ( 09:14 uur ) en wat er zit , hangt tussen 14,60 en 16,00 ...

    Even afwachten ....
  4. Wimmo83 23 juli 2013 09:18
    Het is een mooie order, ik denk dat de onzekerheid van Deep Panuke. Nu zwaarder weegt. Heel veel verstand heb ik er ook niet van, maar de koersstijging gebasseerd op het petrobras deal, met name de speculatie er over was een order van met een totale waarde van 35 miljard ipv een van 1 miljard
  5. [verwijderd] 23 juli 2013 09:23
    quote:

    Wimmo83 schreef op 23 juli 2013 09:18:

    Het is een mooie order, ik denk dat de onzekerheid van Deep Panuke. Nu zwaarder weegt. Heel veel verstand heb ik er ook niet van, maar de koersstijging gebasseerd op het petrobras deal, met name de speculatie er over was een order van met een totale waarde van 35 miljard ipv een van 1 miljard
    Petrobras deal scheelt maar een factor 10. Moet zijn 3,5 miljard $, waarvan 56 % voor SBM!
    Beetje meer nauwkeurigheid kan geen kwaad!
  6. StandaardVerlies 23 juli 2013 09:47
    ik heb niet eerder zo in dubio gezeten. Van winst nemen is nooit iemand arm geworden, maar ik ben benieuwd wanneer ik nu uit moet stappen. Zelden zo goed gekocht, namelijk op het laagste punt rond de 8, toen bijna 15 aangetikt en weer eurootje terug. Ik merk dat ik elke keer denk dat het nog niet het juiste moment is; dat betekent dus dat ik vertrouwen heb dat het blijft stijgen op midden- lange termijn. Tot heden een solide aandeel. Ten opzichte van het onbetrouwbare wat de KPNs en Imtechs hebben laten zien.
  7. forum rang 7 ff_relativeren 23 juli 2013 10:21
    quote:

    StandaardVerlies schreef op 23 juli 2013 09:47:

    ik heb niet eerder zo in dubio gezeten. Van winst nemen is nooit iemand arm geworden, maar ik ben benieuwd wanneer ik nu uit moet stappen. Zelden zo goed gekocht, namelijk op het laagste punt rond de 8, toen bijna 15 aangetikt en weer eurootje terug. Ik merk dat ik elke keer denk dat het nog niet het juiste moment is; dat betekent dus dat ik vertrouwen heb dat het blijft stijgen op midden- lange termijn. Tot heden een solide aandeel. Ten opzichte van het onbetrouwbare wat de KPNs en Imtechs hebben laten zien.
    Beste StandaardVerlies,

    misschien helpt het volgende artikel je een beetje. Laatste nieuws , gepubliceerd vandaag om 09:58 uur ;

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/sbm_of...
  8. [verwijderd] 23 juli 2013 10:36
    'SBM heeft tij duidelijk mee'

    Gepubliceerd op 23 jul 2013 om 09:46 | Reacties: 0

    SBM Offshore 10:15

    EUR 14,43 +0,05 (+0,31%)
    •'SBM heeft tij duidelijk mee'
    •SBM Offshore krijgt klus van Shell

    AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft het tij duidelijk mee als het gaat om de orderinstroom. Dat stelt Rabobank dinsdag in een analistenrapport. De maritiem dienstverlener maakte maandagavond bekend een fpso te gaan leveren voor het Stones-project van Shell ter waarde van 1 miljard dollar. Daarmee komt het aantal grote orders in de afgelopen maanden op drie.

    De opdracht van Shell is geen grote verrassing vanwege een raamcontract dat SBM heeft met het olieconcern. De Belgische bank KBC stelt ook dat de opdracht er al aan zat te komen. ,,SBM had al veel voorbereidend werk gedaan voor dit specifieke project, waarvoor Shell recent de definitieve investeringsbeslissing nam. Het was derhalve een kwestie van tijd voordat de klus werd toegekend.''

    KBC denkt dat de opdracht, voor de vaste huurperiode van 10 jaar, ongeveer 0,65 euro aan de fair value per aandeel toe kan voegen. De bank heeft een buy advies en een koersdoel van 18 euro.

    Rabo

    Rabo wijst er op dat topman Bruno Chabas bij de trading update over het eerste kwartaal repte over vijf 'hot prospects'. Volgens de bank zijn de resterende projecten in de markt de levering van 2 fpso's aan Total voor velden in Angola, 1 fpso voor Tullow en 1 fpso voor Noble/Woodside voor het zogeheten Leviathan-veld bij Cyprus.

    Rabo heeft een conviction buy en een koersdoel van 16 euro voor SBM, dat dinsdag rond half tien 0,5 procent hoger stond op 14,44 euro.

    en nu verder upperde up
  9. forum rang 7 ff_relativeren 23 juli 2013 13:53
    quote:

    klaar schreef op 23 juli 2013 09:07:

    Wat een magere openingskoers na het mooie nieuws. Niet eens een vol procent koersstijging. (...)
    De koers van het aandeel SBM Offshore blijft inderdaad lang rond de openingskoers hangen terwijl je op basis van de Shell-opdracht ( 1 mrd ) nu toch een stijging zou mogen verwachten.

    Zie ook het artikel van vanochtend : "SBM heeft tij duidelijk mee", waarin KBC een fair value toename van 0,65 per aandeel ziet + een koopadvies met koersdoel eur. 18,00.

    Sam en Moos wees al eerder op de langzame koersontwikkeling. Vandaag nog duidelijker zichtbaar. De vraag blijft daarmee op tafel, en misschien moet ik 'm iets scherper aanzetten :

    Wie heeft er Waarom belang bij, dat de koers van SBMO tijdelijk niet te snel omhoog gaat ? ( aub met iets anders dan een shortpartij komen, want die hebben alleen baat bij een zakkende prijs en niet een rem op de stijging )

    anders gesteld ; Voor wie of welke partij mag de prijs niet te hoog worden en waarom ?

    Of zien jullie de koers van vandaag louter als te verwachten resultaat door de acties van daytraders ?
  10. StandaardVerlies 23 juli 2013 14:18
    Zou het misschien komen door teveel afleiding van vandaag? Kpn, postnl etc? De laatste dagen zit ik overal bovenop, en het lijkt steeds meer urentrading ten opzichte van long of daytrades.

    Mijn analyse is dat we de komende week/2 weken nog naar de 15.50 gaan, daarna misschien een (stevige) dip waarna.
  11. forum rang 7 ff_relativeren 23 juli 2013 15:32
    quote:

    StandaardVerlies schreef op 23 juli 2013 14:18:

    Zou het misschien komen door teveel afleiding van vandaag? Kpn, postnl etc? De laatste dagen zit ik overal bovenop, en het lijkt steeds meer urentrading ten opzichte van long of daytrades.

    (...)
    Neehhh, 15:19 uur ; Boskalis + 1,27% ; Fugro + 1,17% ; Vopak + 0,50% ; en SBMO met + 0,56%. En wat heeft Boskalis vanochtend gemeld om die + 1,27% te krijgen ? Onderhandse leningen geplaatst om een andere lening te kunnen aflossen .... euhhhhh

    Klinkt dit enigszins jaloers ? Ja ja, geef ik direkt toe. Het is toch wat he ? Je lost een lening af met een nieuwe lening en je wordt beloond. Maar sleep een order binnen van ca 1 mrd en er gebeurt nagenoeg niets, nada, niente ... Ja oké ik ben daar wel jaloers op ....

    Zeker als je mee neemt dat er qua aandelen SBMO om 15:19 uur al ongeveer voor 10,5 miljoen euri verhandeld was ... hoeveel miljoen euri aan transacties zijn er dan nodig voordat het teveel aan afleiding op de beurs plaats maakt voor het besef dat SBMO een prachtige stap in de orderpijplijn heeft toegevoegd ?

    Nieuwe poging dus : Waarom oh waarom wordt er al de hele dag op zo een kleine marge gehandeld in het aandeel SBM Offshore ?
  12. Chela 23 juli 2013 15:35
    @ff_,
    Er zijn denk ik verschillende redenen te bedenken waarom de koers van SBM even stagneert:

    Het beurssentiment.
    De AEX loopt tegen zijn jaartop van 372 aan te hikken na een snelle stijging vanaf 330.
    De Q2 cijfers overtuigen de belegger niet genoeg om te gaan kopen of men is in afwachting op meer halfjaarcijfers.

    Specifiek SBM:
    De koers is in drie weken tijd snel opgelopen van 12,70 naar nu 14,45. Een stijging van een kleine 14%!
    Veel goed nieuws is blijkbaar al in de koers verwerkt (zie Shell Stone project).
    Men wacht op de halfjaarcijfers 7 aug.
    En tot slot wellicht toch Deep Panuke: Geeft onzekerheid en daar houden beleggers niet van. Aan de Afrikaanse fraudezaak ga ik maar even voorbij, al of niet terecht..

    Mijn conclusie: de stijging zal worden voortgezet gezien de vooruitzichten voor SBM, maar we moeten geduld hebben.
  13. [verwijderd] 23 juli 2013 17:26
    Hoger dan 14,52 mag nog niet!

    17:26:04 14,52 10
    17:26:04 14,52 600
    17:26:04 14,52 1.888
    17:25:19 14,52 10
    17:25:19 14,52 10
    17:25:19 14,52 10
    17:25:19 14,52 100
    17:25:19 14,52 500
    17:25:10 14,515 163
    17:25:10 14,515 30
    17:25:08 14,52 10
    17:25:06 14,52 10
    17:25:06 14,52 10
    17:25:06 14,52 10
    17:25:07 14,52 10
    17:25:07 14,52 10
    17:25:07 14,52 10
    17:25:07 14,52 143
    17:25:02 14,515 262
    17:25:02 14,515 242
    17:25:02 14,515 64
    17:25:02 14,515 36
    17:25:02 14,52 444
    17:25:02 14,52 163
    17:25:02 14,52 240
    17:25:02 14,52 10
    17:25:02 14,52 100
    17:25:02 14,52 257
    17:25:02 14,52 334
    17:25:02 14,52 336
    17:25:02 14,52 306
    17:25:02 14,52 461
    17:25:02 14,52 10
    17:25:02
  14. [verwijderd] 23 juli 2013 18:23
    Complotten om de koers laag te houden geloof ik niet zo in. Misschien wil de markt gewoon eens keiharde gerealiseerde cijfers zien, en niet alleen orderportefeuilles/verwachtingen. Verder blijven er gewoon dingen gebeuren die onverklaarbaar zijn. Mooie cijfers Binck niet beloond. Mega-deal KPN uiteindelijk nauwelijks beloond. PostNL de laatste weken wél extreem beloond, maar waarvoor? Afgezien van deze toestanden, blijven we toch structureel goede berichten horen over SBM. Misschien kan het aandeel de ASML-route volgen (bleef lang hangen tussen € 25,00 en € 40,00, om vervolgens vrij snel boven de € 60,00 uit te komen).
294 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links