Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geldwolf terug in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. retsok 11 juli 2013 12:04
    Tja politici re.a.geren op de korte termijn. dat weten we... maar bestuurders en ceo s kijken toch lange termijn. althans dat hebben ze ons altijd wijs gemaakt... of zijn het ook gewoon prutsers die geluk hebben gehad dat het economisch zo lang meezat... dit WAS en IS een prutser/BEDRIEGER 1e klas
  2. fausto1 11 juli 2013 12:21
    Politici en bestuurders hebbengemeen dat als ze op een hoge positie komen vaak gaan leiden aan grootheidswaanzin. Ze willen iets in de geschiedenis neerzetten en kijken niet naar de risico's. Voorbeelden van miskleunen zijn er te over: betuweroute, HSL. Gelukkig lijkt het Feynoord stadion niet door te gaan. Anders had de gemeente (lees wij de burgers) weer met een grote strop gezeten.

  3. candide 11 juli 2013 13:01
    Leuke vergelijking Marcel.
    Vanuit de filosofie kennen we het gezegde: "de mens is de mens een wolf" en verder het gezegde waarmee mijn opa vaak schermde: "je moet huilen met de wolven in het bos".
    Kortom erger je niet ,maar verbaas je alleen maar; per slot van rekening zijn alle opgevoerde personen "net mensen".
    Maar inmiddels is wel duidelijk dat veel CEO's mentale afwijkingen hebben waar ze zelf toch geen last van hebben. Dat zijn de anderen; wij dus kennelijk.
  4. joebeatt 11 juli 2013 13:14
    Prima column. Helaas zal er weinig veranderen. We blijven met z'n allen bankieren en beleggen bij graaibanken en graaifondsen. De politiek doet ondertussen niets en laat wetgeving bestaan die eist dat graaibanken door graai-accountantskantoren gecontroleerd moeten worden. Ik ben naar aanleiding van het Robeco-verhaal overigens overgestapt van de Rabobank naar Lynx. Tot nu toe bevalt dat erg goed.
  5. retsok 11 juli 2013 13:31
    btw ik vaag me af of Klaas Knot dommer zou worden als tie minder verdient...hmmm oh hij zou het werk niet goed doen voor 140.000..hmm in het bedrijfsleven of ergens anders als centrale bankier gaan werken voor meer geld.. ohhh zijn er dan zoveel jobs.. ach ja onmisbaar toptalent natuurlijk.. laat me niet lachen...... nou misschien kunnen we hem dan ontslaan en parttime weer aannemen das veel goedkoper en anders vragen we votron die heeft het voor zichzelf alwel bewezen.. waarom denkt Klaas Knot zelf niet ik doe het wel voor 140.000... tja goed voorbeeld doet goed volgen Klaas
  6. [verwijderd] 11 juli 2013 13:39
    Crisis door de banken die nu zelfs nog hoge bonussen aan zichzelf geven.
    De staat moet de banken redden. De belastingbetaler moet voor de schade opdraaien.
    Waar haalt de staat het geld vandaan? Die leent het bij de centrale bank.
    Vroeger drukte de staat zelf geld maar sinds 1999 is het in handen van de centrale bank.
    De centrale bank eigendom van dezelfde bank personen.
    De staat leent van de veroorzaker van de crisis (om te redden) die zelf aan de leningen verdient.
    Dus je buurman maakt schuld waarop jij geld van hem leent om zijn schuld te betalen en als filantroop betaal je hem daar nog rente over.

  7. retsok 11 juli 2013 13:40
    btw jeroen, jan kees vraagt hoe met met de miljarden van de grieken gaat... ze doen het goed he die grieken net weer 8 miljard gekregen eehh geleend natuurlijk... nou jeroen ik hoop dat jij je 8 miljard wel trugkrijgt... kheb er een hard hoofd in.... maar Nederland is me toch al vergeten.. groetjes jan kees
  8. [verwijderd] 11 juli 2013 14:18
    Dank Marcel. Een mooi ironisch verhaal, met een excellente uitsmijter: verbindt bonussen aan een neerwaarts risico down the line. Geen reden overigens om het neerwaards risico te maximeren op het bedrag van de bonus: het mag best ietsje meer zijn. Ik denk dat het een uitstekende manier is "to concentrate the mind wonderfully" (om Boswell over Johnson te parafraseren).
  9. Bas2012 11 juli 2013 14:45
    quote:

    Da Freeze schreef op 11 juli 2013 12:54:

    Waarom wordt de bonus dan niet bepaald op een x percentage van de winst of het verlies? Dan zijn vele CEO` s wellicht een stuk voorzichtiger.
    Bedenk goed dat juist de bonussen die gekoppeld zijn aan een aandelenkoers en of V&W heerlijk te manipuleren zijn door bijvoorbeeld de CEO. Een bonuspakket moet een uitgebalanceerd geheel zijn dat gericht is op bevorderen van korte en lange termijn doelstellingen. De voorwaarden en beoordeling moet daarop gericht zijn, een neerwaarts risico klinkt in mijn oren een beetje dat je onderaan de streep moet bijleggen om ergens nog te kunnen werken (klinkt leuk maar praktijk wordt waarschijnlijk een drama). Want het neerwaartse risico moet niet de incentive geven aan een CEO om op zeker te spelen en risico-avers worden, dit werkt uiteindelijk contraproductief. Een relatief lage basisbeloning met aanvullingen voor korte termijn opslagen op basis van resultaat en langere termijn incentives door middel van opties/aandelen op basis van lange(re) termijn resultaten etc is volgens mij een prima structuur.
  10. Zzilver 11 juli 2013 15:02
    En in dezelfde week maken verzekeraars bekend misschien 170 miljoen financiering aan het MKB beschikbaar te stellen.

    Jeutje 170 miljoen maar liefst, voor 1.247.445 ondernemingen. Dat is toch gouw € 136 per onderneming.

    Nee, dan is € 622.641 per onmisbaar talent volledig rechtvaardig. Die zijn namelijk makkelijk 4,5 duizend keer waardevoller per persoon dan de gemiddelde MKB onderneming. Sterker nog kunnen we niet gewoon alle MKB bedrijven sluiten en nog 100 van die toptalenten binnenhalen.
  11. [verwijderd] 11 juli 2013 15:16
    Een prachtig onderwerp en geniaal beschreven Marcel!

    Marktconform kan-, wil en/of durft nog geen koper of verkoper van dit soort luchtkastelen, hieraan zijn of haar vingers te branden. Er is geen DNB-, AMF-, of politicus die hierop enige zinvolle invloed kan uitoefenen.

    Publiceer echter vooral openlijk de namen van deze fantastische medewerkers! Ik geloof dat die meest onverzadigbare geldwolven op enig moment tóch (veel) last zullen krijgen van een geweten dat steeds ernstiger zal gaan knagen... Daar waar men ooit voor 'God en/of Vaderland's eer' iets in het belang van een toekomstgerichte samenleving zou overwegen, graait- en grijpt- een beperkt aantal HiPo's er nog gretig op los. Los van jouw eed of gelofte, dit is een aanfluiting voor elk democratisch principe in onze consensusdenkende rechtstaat. Jouw column is goed genoeg om ons parlement te gaan inspireren! Ik zou zeggen; Copy/Paste en forward het naar ons voltallige Parlement. Direct ná het zomerreces hebben ze weer eens een toekomstgericht hamerstuk.

    Google maar eens op 'givingpledge' en zie dat miljardairs reeds uit (diepe) schaamte over exorbitant vermogen, vrijwillig volop schenken.
  12. [verwijderd] 11 juli 2013 19:29
    China 80 % van de bedrijven die via reverse mergers link: www.goingpublicexperts.com/reversemer... op de beurs kwamen in 2007 en 2008 fraudeerden voor rond de 200 miljard.

    Waar het geld is en de verantwoordelijken?????

    Schijnt toch makkelijk in China en US want die liet deze bedrijven op de beurs toe.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links