Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Wachten op Fed-notulen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kniesoor 10 juli 2013 20:57
    wo 10 jul 2013, 20:24

    Fed wil meer signalen herstel arbeidsmarkt
    WASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten zal verder moeten aantrekken voordat de Amerikaanse centrale bank het tempo van maandelijkse aankopen van obligaties gaat verlagen. Dat valt op te maken uit de woensdag gepubliceerde notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed).

    Uit de notulen blijkt dat veel leden tijdens de vergadering hebben aangegeven dat ,,verdere verbetering van de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt nodig is voordat het goed is om het tempo van de aankopen te verlagen''. Verschillende leden vinden het echter gerechtvaardigd dat de steun binnenkort wordt afgebouwd vanwege de zich nu al herstellende arbeidsmarkt. Zij voelen zich daarbij onder meer gesteund door de dalende werkloosheid.

    De Fed pompt elke maand 85 miljard dollar in de economie door obligaties op te kopen. Centralebankpresident Bernanke liet na afloop van die vergadering weten dat de Fed mogelijk later dit jaar zal beginnen met het afbouwen van de steunmaatregelen en zorgde daarmee voor onrust op de financiële markten.

    Tijdens de vergadering van 18 en 19 juni vond ,,ongeveer de helft'' van de 19 leden van het Federal Open Market Committee (FOMC) dat het ,,waarschijnlijk zinvol is'' om de steun eind dit jaar af te bouwen. Maar veel leden vonden het echter passend om er ook in 2014 mee door te gaan. Enkelen wilden de aankopen direct al verminderen.

    Link: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21721...

    Tja, je weet het nooit hè, maar dit lijkt er toch op dat we morgen niet met z'n allen naar de nooduitgang gaan rennen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links