Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,798 23 apr 2024 17:35
  • +0,096 (+1,68%) Dagrange 5,736 - 5,806
  • 5.024.819 Gem. (3M) 6,7M

Aegon; weekend 24 - 28 juni 2013

161 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 27 juni 2013 08:24
    ‘Hogere opening AEX’
    Gepubliceerd op 27 jun 2013 om 07:53

    AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenmarkt opent donderdag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese effectenbeurzen zullen met winsten beginnen. De graadmeters trekken zich op aan de positieve stemming in Azië en de hogere slotstanden op Wall Street.

    ,,De AEX opent rond 1 punt hoger in navolging van de winst in New York en de hogere koersen in Azië. Er wordt positief gereageerd op een slecht groeicijfer uit de VS door de hoop op een langere voortzetting van het stimuleringsprogramma van de Fed. Na de hectiek van de afgelopen weken lijken we rustig het tweede kwartaal af te gaan sluiten. Verder komen er deze ochtend nog belangrijke cijfers uit de eurozone en krijgen we vanmiddag nog macrocijfers uit de VS”, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

    In het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenbeurzen donderdag omhoog. De hoop dat de Amerikaanse centrale bank langer doorgaat met het opkopen van obligaties en een flinke winststijging van de Chinese industriële bedrijven zorgden voor optimisme. De Nikkei in Tokio noteerde met nog een kwartier handel te gaan 2 procent in de plus.

    Bijstelling
    De Amerikaanse aandelenmarkten gaven woensdag het herstel van de voorgaande dag een vervolg. Een onverwachte neerwaartse bijstelling van de economische groei in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal verminderde de vrees bij beleggers dat de centrale bank, de Federal Reserve, al snel begint met de aangekondigde afbouw van zijn stimuleringsbeleid.

    De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 14.910,14 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 1 procent tot 1603,26 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,9 procent omhoog tot 3376,22 punten.

    Duitse economie
    Ook de Europese aandelenmarkten vonden woensdag voor de tweede dag op rij de weg omhoog, mede dankzij positieve berichten over de Duitse economie. Op het Damrak in Amsterdam sloot de AEX-index met een winst van 1,6 procent op 340,82 punten. De MidKap kreeg er eveneens 1,6 procent bij en eindigde op 517,02 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs sloten met winsten tussen de 1 en 2,1 procent.

    De euro was donderdag voorbeurs 1,3034 dollar waard, tegen 1,3005 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 95,95 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder, op 102,16 dollar.
  2. forum rang 7 mvliex 1 27 juni 2013 08:57
    Akkoord over regels bij laten omvallen banken

    SCHULDENCRISIS

    BRUSSEL (AFN) - Europese banken zullen in de toekomst eerst zichzelf moeten proberen te redden. De ministers van Financiën van de landen van de Europese Unie zijn het in de nacht van woensdag op donderdag in Brussel eens geworden over hoe een bank in de problemen gecontroleerd kan omvallen. Zo moet voorkomen worden dat de belastingbetaler de rekening krijgt gepresenteerd voor het wanbeleid bij financiële instellingen.

    Lange tijd was het niet bespreekbaar dat naast aandeelhouders ook obligatiehouders en spaarders bij een bank zouden moeten meebetalen aan de redding of ontmanteling van de bank (een zogeheten bail in). Maar bij het reddingspakket van Cyprus werd voor het eerst ook verwacht dat zij een deel van de redding betaalden.

    De ministers spraken een vaste volgorde af die moet worden toegepast wanneer een bank dreigt om te vallen.

    Eerst zal er bij de aandeelhouders en obligatiehouders worden aangeklopt en in het laatste stadium zouden ook andere banken, door middel van een door de sector gefinancierd fonds, de bank moeten redden.

    Spaarders met tegoeden tot 100.000 euro zullen niet aangeslagen worden. Dat is geregeld in nationale zogeheten depositogarantiestelsels.

    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak na afloop ,,over een hele duidelijk set spelregels met een strakke hiërarchie." Hij noemde het ,,een enorme verschuiving" ten opzichte van de manier waarop Europa tot nu toe banken redde. Hij benadrukte dat de rekening nu ligt ,,waar die hoor, namelijk in de sector zelf in plaats van bij de belastingbetaler."

    Eerder overleg over deze ,,gezamenlijke spelregels'' over de redding van een bank liepen op niets uit. De tegenstellingen tussen landen waren te groot. Sommige landen wilden zo strikt mogelijke regels zonder uitzonderingen, terwijl anderen juist meer flexibiliteit wilden om zelf te kunnen kiezen wie er geld verliest.

    Nederland moest de afgelopen jaren met belastinggeld onder meer ING, ABN Amro en SNS Reaal te hulp schieten.

    Het is de bedoeling dat de regels in 2018 ingaan.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  3. [verwijderd] 27 juni 2013 09:38
    ´Het is de bedoeling dat de regels in 2018 ingaan.´

    Dat is buitengewoon snel en behoorlijk effectief natuurlijk en valt te verwachten dat de alsdan elkaar opgevolgd hebbende nationale parlementen
    want elk jaar wisselt wl ergens de wacht(en vergeet het wachtwoord) dat zomaar accepteren in hun wijsheid of buitengewone kennis van zaken ?

    En is Jeroen nu trots op het resultaat dat dus nog geen resultaat is ?

    Of denkt hij tegen die tijd Draghi te zijn opgevolgd.

    In het algemeen is het in de maatschappij zo gesteld dat indien of wanneer een niet acceptabele misstand wordt geconstateerd of vastgesteld er maatregelen met onmiddellijke ingang worden genomen hoogstens met de vertraging zoals onze minister van veiligheid(let op de kleine letters) die altijd in zijn uitspraken inbouwt(moet tijdens het spreken nog nadenken dus het is doordacht) maar lettend op de geschiedenis zullen er in 2018 andere probemen zich hebben voorgedaan en zijn de huidige van geen belang meer.

    En dat laten omvallen zal ook nog een verkeerd gebruik in de hand werken.

  4. [verwijderd] 27 juni 2013 10:59
    en van de geniale leden van ons huidige kabinet heeft zich inmiddels na 5 minuten nadenken gekeerd tegen het verkopen van ´het tafelzilver´.

    Toegegeven dient te worden dat het zilver wat zwart geworden is.

    Maar 10% van de hand doen na enig sonderen in de markt en conspireren met wat banken hetgeen weinig moeite kan kosten tegen een prijs die overtekening veroorzaakt en deswege de koers opdrijft van met name de in de handen van alle Nederlanders achtergebleven 90% zal toch op zijn minst het optimisme van iedereen kunnen voeden dat in de toekomst zo niet de winst deel wordt van de Staat dan wel het tot nog toe vrij algemeen aangenomen verlies beperken terwijl zelfs de kans bestaat dat het op de duur afhankelijk van de tijdsduur en de frequentie van de verkoop van de rest waarop al dan niet regelmatig delen op de markt worden gebracht er wat beter zicht komt op herstel.

    En in het geval AEGON met die nutteloze en onnodige steun ten koste van de aandeelhouders(1.25 mrd naar de gossiemijne geholpen reken dat per aandeel eens om of plaats het bij de beurskoers) is dat wel gebleken al was dat geen superieure oplossing van de minister maar een met de kwalificatie stupiditeit zijdens AEGON beter weergegeven actie.
  5. [verwijderd] 27 juni 2013 11:24
    quote:

    mvliex 1 schreef op 27 juni 2013 11:09:

    Koers Aegon aardig tegendraads.........bestuurlijke secretariele invloed?
    Geachte heer Elf,

    Excuses voor deze late reactie. Ik zal uw opmerking doorgeven aan de fractiewoordvoerders.


    Met vriendelijke groet,

    Annemieke Kraaijenbrink
    CDA fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal
    070-3182516

    Trek je eigen conclusies maar............

    (twee weken nadien een reactie is toch behoorlijk snel....)
  6. forum rang 7 mvliex 1 27 juni 2013 11:38
    quote:

    elf schreef op 27 juni 2013 11:24:

    [...]

    Geachte heer Elf,

    Excuses voor deze late reactie. Ik zal uw opmerking doorgeven aan de fractiewoordvoerders.


    Met vriendelijke groet,

    Annemieke Kraaijenbrink
    CDA fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal
    070-3182516

    Trek je eigen conclusies maar............

    (twee weken nadien een reactie is toch behoorlijk snel....)
    Tenzij je een bommelding hebt doorgegeven valt de termijn me wel mee....
    :-)
  7. [verwijderd] 27 juni 2013 12:04
    Asscher en inmiddels andere hooggeleerden hebben kennelijk de Camera Obscura niet gelezen en de wederwaardigheden van Pieter Stastok derhalve gemist.

    Overigens ontgaat deze wijsneuzen ook dat een gemiddelde prijs ook te langen leste een hogere opbrengst van de kosten van aanschaf zouden kunnen betekenen.

    (maar dat was destijds gedurende mijn loopbaan ook veelal een onbegrepen truc...)
161 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links