Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,940 19 apr 2024 15:59
  • -0,260 (-1,51%) Dagrange 16,580 - 17,020
  • 57.622 Gem. (3M) 117,7K

Heijmans - Mei 2013

387 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2013 13:27
    Stel je hebt een Rabo hypotheek van 300.000,- en je mag 20% boetevrij aflossen per kalenderjaar. Dit is 60.000,- Stel je vraagt bij de Hypovereinsbank een tweede hypotheek van 60.000,- die dan een tweede hypotheek op je huis afsluit. Als het rentepercentage bij 10 jaar vast zo'n 2% scheel praat je over 2% x 60.000,- = bruto besparing van 1.200,- gedurende 10 jaar is 12.000,- Zet je december 2013 en januari 2014 telkens 20% om dan praat je over het dubbele.
  2. forum rang 4 bartvde 31 mei 2013 13:51
    quote:

    zonnevlecht schreef op 31 mei 2013 13:27:

    Stel je hebt een Rabo hypotheek van 300.000,- en je mag 20% boetevrij aflossen per kalenderjaar. Dit is 60.000,- Stel je vraagt bij de Hypovereinsbank een tweede hypotheek van 60.000,- die dan een tweede hypotheek op je huis afsluit. Als het rentepercentage bij 10 jaar vast zo'n 2% scheel praat je over 2% x 60.000,- = bruto besparing van 1.200,- gedurende 10 jaar is 12.000,- Zet je december 2013 en januari 2014 telkens 20% om dan praat je over het dubbele.
    boeiend, bedankt voor de info. Ga je voor die 60.000 euro dan weer helemaal door de molen voor je inkomen? Ik ben zzp-er dus dat kost iedere keer veel tijd helaas.
  3. sandman70 31 mei 2013 14:14
    quote:

    zonnevlecht schreef op 31 mei 2013 13:10:

    Vanaf vandaag kan er bij 20 (!) grote Duitse aanbieders een hypotheek genomen worden. Afhankelijk van inbreng eigen geld zijn de tarieven fors lager dan bij de Nederlandse aanbieders zie bijv.

    www.finanzpartner.de/hypothekenzinsen
    en
    www.biallo.de/baufinanzierung/?detber...

    Ook als je per jaar 20% vrij kunt aflossen is een duits stukje hypotheek om de Nederlandse mee af te lossen interessant.

    verder 1 miljard bouwgeld ligt nog op de plank
    300 miljoen voor terugdringing werkloosheid al besteden in 2013
    woningcorporaties verplichten huizen met huur boven 681,- te verkopen aan aparte BV geeft flink mogelijkheid bouw sociale huurwoningen
    etc.
    Het is een kwestie van tijd.
    Met deze info heb ik er alle vertrouwen in nu stap ik echt niet meer uit alleen maar in want het kriebelt nu bij mij en dat is goed teken. Eindelijk weer eens zwaar positief.
  4. [verwijderd] 31 mei 2013 14:40
    Grote krantenkoppen: de Duitsers komen ons goedkope hypotheken brengen. Onderzoek van RTL Nieuws toont vooral één ding aan: de berichtgeving is volstrekt overtrokken, aangejaagd door één actieve financieel adviseur. Hoog tijd voor wat uitleg van Perry Feenstra, de chef van de economieredactie van RTL Nieuws.

    Er zouden volgens verschillende media zo'n 20 Duitse instellingen de strijd aangaan met 'dure' Nederlandse hypotheekverstrekkers. Samen zouden de Duitsers beschikken over 200 miljard euro voor de Nederlandse markt.
    1. Gaan de Duitsers 200 miljard brengen?
    Nee, dat zouden we wel willen. De Duitse banken zijn in eigen land altijd voorzichtig geweest met het verstrekken van hypotheken. Het laatste dat ze nu willen is als een gek geld gaan steken in de veel risicovollere Nederlandse huizenmarkt. Wel is het zo dat de renteopbrengsten hier hoger zijn dan in Duitsland, hypotheken zijn hier duurder. Die winstkans hebben de Duitsers al langer in het vizier. Maar ze zullen zich alleen richten op de heel veilige hypotheken.
    2. Maar er wordt nu toch gesproken over een grote deal met grote Duitse banken?
    Dat is het verhaal dat een financieel adviseur uit Deventer overal vertelt. Hij zou zaken doen met een Nederlandse financieel deskundige die al langer actief is met Duits hypotheekgeld. Deze deskundige, Die RTL gisteren sprak, geeft ook lezingen over de mogelijkheden met het Duitse geld. Samen met andere adviseurs besloten ze het idee om Duits geld naar Nederland te brengen verder te ontwikkelen. Inmiddels heeft zij inderdaad contacten met grote banken, maar ze benadrukken dat de deal nog niet rond is. Voorlopig zou het bovendien om relatief kleine bedragen gaan.
    3. Hoe komt het dat Duitse banken goedkoper hypotheken kunnen aanbieden?
    Dat komt omdat de Duitsers zelf veel voorzichtiger zijn geweest met hun hypotheken. In Duitsland vinden ze het heel vreemd dat we jarenlang hypotheken hebben verstrekt die opliepen tot meer dan de aankoopwaarde van het huis. Een keukentje erbij, badkamertje verbouwen; we stopten het allemaal in de hypotheek. Gevolg is dat onze Nederlandse hypotheekschuld hoger is dan wat we met zijn allen aan spaargeld hebben. Om een nieuwe hypotheek te kunnen verschaffen, moeten onze banken daarom in het buitenland naar geld op zoek. Dat is vrij duur en dus betalen wij een hogere rente.
    In Duitsland is het altijd de norm geweest dat je een flink deel spaarde vóórdat je een huis koopt. Resultaat is dat ze daar meer spaargeld hebben dan dat ze uit hebben staan aan hypotheken. Ze hebben geld over. Dat kunnen ze hier in Nederland inzetten. Zelfs als ze hier meer rente vragen dan ze in Duitsland doen, zijn ze nog goedkoper dan de Nederlandse banken. Dat kan zomaar een kwart schelen.
    4. Mooi, doe mij zo’n hypotheek
    Reken je niet te snel rijk. Nogmaals: de Duitsers komen hier om de krenten uit de pap te pikken. Een financieel deskundige die de contacten onderhoudt met de Duitse banken, benadrukt bovendien dat het uitgangspunt van de Duitse banken is om niet meer te financieren dan 70 procent. Slechts in een enkel geval zal financiering van een bedrag tot 100 procent van de aankoopwaarde getolereerd worden. En nog één ding: Duitsers eisen een solide inkomen: alleen een vaste baan is goed genoeg.
  5. sandman70 31 mei 2013 17:49


    Duitse concurrentie op hypotheekmarkt

    Een Duits consortium van twintig bedrijven, waaronder Deutsche Bank en Allianz, gaat in Nederland hypotheken verkopen.

    De rente ligt circa 1 tot 1,5 procentpunten lager dan het tarief van Nederlandse banken, waardoor de interesse in een dergelijke hypotheek nu al groot is.

    De hypotheken van het consortium worden aangeboden door twintig zelfstandige hypotheekadviseurs.

    Kok Amstelveen is een van de kantoren die de hypotheek aanbiedt. "Voor oversluiters hebben we een spaarconstructie waarbij 70 procent van de WOZ-waarde gefinancierd wordt tegen 2,6 procent voor 10 jaar vast. De hypotheek wordt dan in 20 jaar afgelost", aldus eigenaresse Leoni Kok tegenover NU.nl.

    "Voor de starters hebben we een andere constructie, waarbij 70 procent gefinancierd wordt met een hypotheekrente van 3,4 procent voor 10 jaar vast. De overige 30 procent kan gefinancierd worden tegen 3,6 procent. Een starter zal wel altijd de kosten koper zelf moeten betalen."

    Allianz

    Tegenover Het Financieele Dagblad ontkent Allianz van de plannen te weten. Leoni Kok bevestigt echter tegenover NU.nl dat Allianz wel degelijk op de lijst van het consortium staat. "Het gaat wel om de Duitse tak van Allianz."

    Het consortium wil 200 miljard euro op de Nederlandse markt uitzetten, omdat op de hypotheekmarkt weinig concurrentie is en de rentes hoog zijn.

    Duitse hypotheken worden al langer mondjesmaat op de Nederlandse markt aangeboden en zijn met name in de grensstreek populair.

    NVM

    Makelaarsorganisatie NVM reageert verheugd: "Dit is goed nieuws voor de consument. We pleiten al jaren voor meer concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De marges zijn aan de hoge kant, zeker als je dat vergelijkt met Duitsland en België", aldus voorzitter Ger Hukker.

    Wel hoopt Hukker dat de Duitse banken niet snel afhaken, zoals in het verleden wel bij buitenlandse partijen is gebeurd. "We hebben niets aan 'cowboys' die een paar jaar op de Nederlandse hypotheekmarkt actief zijn en daarna mensen achterlaten met een hypotheek die nog heel veel jaren doorloopt."

    Ook Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt blij te zijn met meer concurrentie op de hypotheekmarkt. Wel betwijfelt VEH of een Duitse bank lopende spaarpolissen en aflossingsvrije hypotheken kan overnemen.

    Door: NU.nl/Rikke van Geest

    Dus toch wel!!
  6. [verwijderd] 31 mei 2013 17:53
    Uiteraard gaan die duitsers heus wel de nederlandse markt bestormen. De nederlandse banken zullen ook alles eraan doen om dit nieuws in de kiem te smoren want daar gaat hun belangrijkste bron van inkomsten.

    Bizar eindslot. maar er staan nogal wat shortposities op het spel die alsmaar meer verlies opleveren voor de shortende partijen waaronder blackrock. Lucerne is al helemaal het haasje.
  7. [verwijderd] 31 mei 2013 17:55
    zo'n 30k gedumpt in de eindveiling.

    www.iex.nl/Column/102181/Sweet-home-C...

    overigens flinke bied
    en de laat pas op 7,99
    wie is er nu zo dom om in een uptrend te dumpen. Die 30k hadden gemakkelijk verspreid op de bied geplaatst kunnen worden. Wanhopig koersdrukken? wie zal het zeggen.
    fijn weekend allen.

  8. Bennyboy 31 mei 2013 17:59
    quote:

    KonVicT *G* schreef op 31 mei 2013 17:37:

    Zo te zien heeft blackrock in de slotveiling nog meer shorts aangeschaft, ze blijven het proberen....
    Zou kunnen, staat natuurlijk ook weer een koper tegenover, die gaat ze niet wegdoen onder de 7.80 .. Dus wat ze er mee opschieten? Tegen de stroom in roeien!
387 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links