Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,410 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,110 - 14,440
  • 673.336 Gem. (3M) 531,8K

SBM mei 2013

208 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 mei 2013 13:58
    quote:

    Olie-Sander. schreef op 30 mei 2013 10:40:

    [...]

    waarom wel als ik het vragen mag??

    Moet zelf bekennen dat ik ook zit te twijfelen omdat zoals ik al eerder melde niet zou verbazen als we nog wat lager gaan met aex
    Ik heb verkocht omdat ik op dat moment het algemene beurssentiment negatief inschatte en ik geen tijd meer had om de beurs te volgen. Jammer, want toch € 400 winst misgelopen. Maar ja, ik heb ook niet de wijsheid in pacht.
  2. [verwijderd] 30 mei 2013 14:11
    belegginsopinie beursexpress 23 mei
    De trading update van SBM Offshore over het eerste kwartaal heeft op de beurs een warm onthaal gekregen, met het aandeel als een van de spaarzame winnaars op een verder vooral roodgekleurde dag. SBM blijkt in het eerste kwartaal een omzet van $1.001 miljoen te hebben behaald, 35,5% meer dan een jaar geleden maar vooral ook iets meer dan gemiddeld in de markt was verwacht. Indrukwekkend is de stijging van het orderboek van $14,5 miljard eind vorig jaar naar een recordniveau van maar liefst $21,1 miljard, echter ook geen verrassing omdat deze sprong te danken is aan de al breed uitgemeten recordorder van de Braziliaanse olie- en gasmaatschappij Petrobas. Wat dat betreft is belangrijker dat de lopende projecten op schema blijken te liggen, waaronder ook het laatste nog resterende probleemproject in Canada (Deep Panuke) waarvan de oplevering nog steeds voor eind juni wordt verwacht.

    Met de omzet ligt het bedrijf ook op schema, namelijk om de nu weer herhaalde verwachting waar te maken dat dit jaar een omzet van $4 miljard zal worden gehaald. Die verwachting was al voor een zeer groot deel gedekt door het goedgevulde orderboek, waarvan $3,8 miljard bestemd is voor dit jaar. De gang van zaken in het eerste kwartaal maakt wel dat de omzetverwachting nu met nog wat meer vertrouwen kan worden uitgesproken. Waar de omzet op schema ligt en het orderboek een sprong heeft laten zien door de recordorder van Petrobas, is de nettoschuld gestegen van $1,8 miljard aan het einde van vorig jaar naar $2,3 miljard. Dat heeft nog te maken met de schikking die SBM met opdrachtgever Talisman heeft weten te treffen over het Yme-project, het grote hoofdpijndossier van de laatste jaren dat het bedrijf achter zich heeft kunnen laten. Het totale schikkingsbedrag van $470 miljoen is meteen ook in het eerste kwartaal aan Talisman betaald, terwijl de claimemissie waarmee $244 miljoen is opgehaald toen nog plaatsvinden (die was namelijk in april).

    Beleggingsopinie
    Een kleine maand geleden hebben wij een uitgebreid artikel aan SBM gewijd (“Tij lijkt gekeerd voor SBM” van 30 april), waarin wij hebben aangegeven dat het ons vooral om een ‘re-rating’ van het aandeel te doen was. Dat is een proces waarbij de markt een structureel hogere waardering aan het aandeel toekent, waarbij wij in dit geval drie verdere potentiële aanjagers zagen: a) het ook kunnen afsluiten van de twee nog resterende kwesties uit het verleden; b) nieuws over verdere orders; en c) de resultaten die zullen worden overlegd. Op alle drie aspecten hadden wij de indruk dat SBM stap voor stap het vertrouwen onder beleggers zal kunnen terugwinnen, met een verdere re-rating en een hogere koers tot gevolg. Die indruk hebben wij nog steeds, en de nu afgegeven trading update over het eerste kwartaal bekijken wij ook vooral vanuit deze invalshoek (met dus naast de resultaten zelf bijvoorbeeld ook het nu nog steeds op schema liggen van het laatste probleemproject; voor de goede orde is zoals verwacht in dit stadium nog geen nieuws te melden over de andere resterende kwestie, nl. het lopende onderzoek naar vermeende ongepaste verkooppraktijken die door het bedrijf ingeschakelde derde partijen er op na zouden hebben kunnen gehouden). Waar wij de verdere ontwikkeling van de olieprijs vanuit beleggingsperspectief als belangrijkste onzekere externe factor beschouwen (waar wat ons betreft met een schuin oog naar moet blijven worden gekeken), maakt de flinke koersstijging die het aandeel de laatste weken heeft laten zien onze afweging nu wat lastiger. Toch vinden wij de re-rating van het aandeel nog niet dermate ver gevorderd (zie ook de nog altijd aanwezige aanjagers daarvoor) om nu al aan ons koopadvies te tornen. Ook op de weer verder gestegen koers laten wij dat koopadvies dus staan.
  3. [verwijderd] 30 mei 2013 14:44
    quote:

    Wimmo83 schreef op 30 mei 2013 09:03:

    Au! turbo van gister daalt hard nu... dacht dat ik een mooie bodem te pakken had
    je turbo zal sinds vanmorgen alweer behoorlijk zijn opgeveerd.
    ik heb zelf de turbo van rbs met stop loss 10 vanmorgen gekocht en de aandelen. de andere aanbieders hebben veel te hoge spreads vind ik 6 tot 8 cent.
  4. [verwijderd] 30 mei 2013 17:33
    Het aandeel kan naar mijn mening zeker nog doorstijgen tot boven 15 euro. Orderportefeuille zit goed vol en de verwachte omzet en winst zullen meer dan oké zijn. Het licht staat gewoon nog steeds op groen voor SBM offshore. Eerst een verlaging van het advies zodat nadien de analist en een paar partijen instappen om lekker door te stijgen..
208 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links