Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kennisgebrek pensioenen leidt tot onvrede'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 30 mei 2013 12:06
    Het is expres onbegrijpbaar gemaakt. Als de mensen het begrijpen, dan snappen ze dat ze genaaid worden en willen ze SUBIET alles in een oude sok stoppen of wegzetten op een privéspaarrekening (ondanks de vermogensrendementheffing).

    WOEKEREN, mede mogelijkgemaakt door rookgordijnen, moeilijke termen, zinnen met 17 komma's, telefoonboekdikke "algemene voorwaarden" en "aanvullende voorwaarden".

    Voeg daarbij de polis-jungle die ontstaat als mensen om de 2-5 jaar van baan veranderen (en niet meer zoals vroeger 40 jaar bij 1 baas werken) en de chaos is compleet.

    Een idéál woeker-luilekkerland voor de parasieten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen die nog steeds op ontransparante wijze royaal hun zakken kunnen vullen met het melken van het verplicht geld inleggende premieVEE.
  2. [verwijderd] 30 mei 2013 13:40
    Straks met verlaagd opbouwpercentage, langer doorwerken en middelloon ..en nog redden we het niet.
    Voor mijn perceptie maak ik even een simpele berekening:
    Als ik statistisch gezien 80 (?) wordt, en dus 15 jaar 70% middelloon zou moeten gaan krijgen (waarvan een gedeelte dus al AOW is; zeg voor het gemak 50%); dan betekent dit dat ik (niet eens rekening houdend met rendement) 15*0.7 is 10.5 jaarsalaris bij elkaar moet hebben gespaard. De helft komt uit de AOW pot, dus 5.25 jaarsalaris zou er met mijn 65e gereserveerd moeten zijn. Zou betekenen dat er jaarlijks opbouw moet zijn van 5.25 jaarsalaris / 40 jaar is 13% per jaar.
    Klopt deze bierviltjeberekening een beetje ? want ik heb begrepen, dat het mijn werkgever met zijn /onze DB regeling veel meer kost.
  3. [verwijderd] 30 mei 2013 14:38
    Ja en denk je het wel te weten ligt er aan het eind van het jaar weer een brief van het pensioenfonds in de bus met een scala aan veranderingen.
    Ze zorgen er wel voor dat je het nooit gaat snappen kan je niet zeuren ook tegen de tijd dat ze uit gaan keren.

    Als het om verzekeringen of spaarfondsen gaat zeg ik altijd maar ze zijn nog erger dan de maffia zelf, want als je daarmee te maken heb weet je tenminste wel waar je aan toe bent.
  4. [verwijderd] 30 mei 2013 15:56
    quote:

    Incourant schreef op 30 mei 2013 13:40:

    Zou betekenen dat er jaarlijks opbouw moet zijn van 5.25 jaarsalaris / 40 jaar is 13% per jaar.
    Je gaat dan al wél uit van een jaarsalaris die je als gemiddelde verdient. Als je net start is dat veel minder, en ben je er dus niet met 13% per jaar. (Maar gemiddeld gezien zou het wél 13 % moeten zijn.)

    Echter, omdat er een compleet pensioenfondsen-circus op meedraait, met mooie autos-vd-zaak, goede salarissen, mooie gebouwen, etc, etc. is die 13 % bij lange na niet genoeg ....
  5. FrankBuck 30 mei 2013 16:14
    Het is een wat vreemde benadering op deze manier maar je komt aardig in de buurt ;-) Behalve dan de 13%. In het begin van je carriere is dat veel minder en aan het eind veel meer. Overigens vergeten jullie voor het gemak even risicopremies voor partnerpensioen, wezenpensioen en premievrijstelling bijvoorbeeld. Daar gaat ook wel een paar € aan op en dat zorgt ervoor dat als je voortijdig pijpsgewijs vertrekt je partner en kinderen een redelijk inkomen hebben.

    Pensioenfondsen werken redelijk efficient en tegen relatief lage kosten. Je kunt dat onmogelijk zelf beter of goedkoper doen op lange termijn. Overigens ben ik zelf pensioenadviseur en heb vanuit dat perspectief gezien wat tegen pensioenfondsen (verplichte winkelnering) Maar eerlijk is eerlijk, ze doen het zo slecht nog niet

  6. forum rang 6 andre68 30 mei 2013 17:46
    quote:

    FrankBuck schreef op 30 mei 2013 12:10:

    Als ik bovenstaande simplistische benadering lees dan denk ik, Tja een typisch woekerpolis slachtoffer.

    Pensioenen zijn niet moeilijk maar je moet het willen begrijpen.
    Simplistisch maar waar. Jij bent pensioenadviseur. Gelukkig voor jou is het voor de meesten abacradabra. Verdien jij tenminste ook nog wat;).

    By the way.....geen woekerpolis-slachtoffer. Alléén de schurft aan verplichte deelname aan pensioen-verzekeringen/fondsen. Zoals je zelf zegt...gedwongen winkelnering.....waar ik aan toe zou willen voegen: ....leidt vast en zeker tot WOEKEREN.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links