Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oh, onze huizenprijzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. watergeus 21 mei 2013 10:35
    wat een opwinding, hoorde niemand toen het tussen 1995 en 2008 300% steeg. Leuk aandeel toch! Niets meer en niets minder. Huis is een soort bankaadeel en als een bank failliet is moeten aandeelhouders op de blaren zitten, maar als het je huis is staan plots alle bezitters, politici incluis in lichterlaaie als het 20% terugzakt. Waarom zo dramatisch Arend Jan , is gezonde correctie, heb je zelf misschien een duur huis gekocht?
  2. [verwijderd] 21 mei 2013 11:15
    Hoi Watergeus,

    Nee, ik heb geen huis. Zo vanaf 1998 keek ik om mij heen en t viel me toen al op dat je in Adam zeg met modaal inkomen en non-nonsense hypotheek alleen een kolenhok kon kopen.

    Gekkenwerk. Niet doen dus en lekker blijven huren, dacht ik toen. Het werd nog véél gekker!

    Omdat ik verstandig ben geweest word ik nu als verderfelijke en asociale scheefhuurder gestraft met enorme huurverhogingen. Gek land leven wij.

    Arend Jan
  3. Moneyball 21 mei 2013 11:50
    Even een quote uit de conclusies van een CPB memorandum uit 2008:

    "Het verloop van de huizenprijs in Nederland in de periode 1980-2007 kan redelijk goed worden verklaard op basis van fundamentele vraag- en aanbodfactoren. Uit de onderhavige exercitie volgt dat in 2007 geen sprake lijkt te zijn van over- of onderwaardering van de huizenprijs; de feitelijke huizenprijs komt vrijwel overeen met de lange-termijnwaarde. Recente onderzoeksresultaten van het IMF (2008), die erop duiden dat in Nederland in 2007 sprake zou zijn van een aanzienlijke overwaardering, worden door onze analyse niet bevestigd."

    Inmiddels zijn we een kleine - 20% verder en zegt The Economist dat er nog sprake is van substantiele overwaardering (zie link)

    www.economist.com/news/finance-and-ec...

    Nu vind ik de indicatoren van The Economist wat generiek, maar toch.... In ieder geval een wel erg interessante en grote contradictie :)
  4. Koopman83 21 mei 2013 11:50
    Tsja Arend dat is nou Nederland. Als scheefhuurder ben je inderdaad erg asociaal ondanks dat je je huurhuisje netjes houdt en de minder bedeelde buren eens helpt. Nee dat soort straattuig moeten we niet hebben in huurhuizen.

    Veel verstandiger om financieel zelfmoord te plegen met een te duur huis en een financieel wanproduct. Dan ben je sociaal bezig. De correctie op de huizenprijs zal absoluut flink aantrekken. Kijk alleen maar eens naar het grote aanbod slecht onderhouden woningen en woningen waar senioren inwonen. Zodra zij hun prijs corrigeren zal de markt weer aantrekken.
  5. watergeus 21 mei 2013 14:58
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 21 mei 2013 11:15:

    Hoi Watergeus,

    Nee, ik heb geen huis. Zo vanaf 1998 keek ik om mij heen en t viel me toen al op dat je in Adam zeg met modaal inkomen en non-nonsense hypotheek alleen een kolenhok kon kopen.

    Gekkenwerk. Niet doen dus en lekker blijven huren, dacht ik toen. Het werd nog véél gekker!

    Omdat ik verstandig ben geweest word ik nu als verderfelijke en asociale scheefhuurder gestraft met enorme huurverhogingen. Gek land leven wij.

    Arend Jan
    Dat is zeker sneu maar wie weet komt dan binnenkort je kans. Ik herken het en als je daarbij ook nog spaart en belegt (omdat je al ver voor de crises wist dat pensioenfondsen met dure gebouwen en briefpapier jouw geld opeten) wordt dat flink aangeslagen cq afgepakt door Weekers -of is het Wenkers. Waarom mogen pensioenfondsen met cadeautjes van de overheid (aftrek koops.pol.) jou geld aftroggelen en moet je als je zelf spaart zoveel rente betalen . Met een gapend pensioengat is het toch belachelijk om jaarlijks je rente in te leveren aan de staat. Misschien een interessanter onderwerp ipv dalende huizenprijzen, want die gaan vanzelf weer stijgen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links