Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,820 16 apr 2024 10:55
  • -0,228 (-1,52%) Dagrange 14,700 - 14,904
  • 1.655.455 Gem. (3M) 11,2M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 mei 2013 16:14
    ING operationeel beter in KW1 - TGB


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De eerstekwartaalcijfers van ING (INGA.AE) "vallen licht mee", zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). De nettowinst is geflatteerd door een kleine miljard aan boekwinsten op verkochte onderdelen en een positieve krediet- en schuldwaardering (CVA/DVA) van EUR48 miljoen, na eerdere negatieve kwartalen. Operationeel verbetert de bank zich per saldo echter, zegt Muller, wijzend op een licht hogere rentemarge en een lagere kostenratio door besparingen. "Dat laatste heb je gewoon nodig", zegt de analist. De kredietkosten blijven redelijk stabiel, hoewel vooral voor de portefeuille met Spaanse kredieten de vraag blijft in hoeverre de voorzieningen de werkelijke waardedaling al voldoende weerspiegelen. "Dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken", meent Muller. Hij beveelt het aandeel niet aan. ING sloot dinsdag op EUR6,59. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  2. forum rang 10 voda 8 mei 2013 16:23
    Bankrekeningen moeten goedkoper worden

    Gepubliceerd op 8 mei 2013 om 13:59 | Views: 1.559

    BRUSSEL (AFN) - Bankrekeningen moeten goedkoper worden. Banken moeten hun tarieven duidelijker maken. Ook is het nodig dat consumenten makkelijker en sneller van bank kunnen wisselen. Sowieso moet het makkelijker worden een rekening te kunnen openen.

    Dat vindt de Europese Commissie in Brussel. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie presenteerde woensdag een reeks voorstellen om de concurrentie in de bankensector te stimuleren, in de hoop daarmee de kosten voor consumenten te verlagen. Zij komen met de plannen omdat de banken zelf nauwelijks stappen ondernemen.

    Hoewel Europese banken in alle EU-landen kantoren mogen openen, is het voor Europese burgers niet altijd mogelijk om een rekening in een ander EU-land te openen of om makkelijk van bank te wisselen. Dat moet anders, stellen Europees commissarissen Michel Barnier (Interne markt) en Tonio Borg (Consumentenzaken).

    Standaardbankrekening

    Zij vinden dat iedere burger recht heeft op een standaardbankrekening om beter deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Nu weigeren banken klanten omdat die bijvoorbeeld geen vaste woon- of verblijfsplaats hebben, of omdat zij niet als kredietwaardig worden beschouwd.

    Nog steeds hebben tientallen miljoenen EU-burgers boven de 18 jaar geen rekening. In Bulgarije en Roemenië met hun omvangrijke zwarte economie beschikt een op de twee burgers niet over een bankrekening.
  3. forum rang 10 voda 8 mei 2013 16:24
    ING somberder over huizenmarkt

    Gepubliceerd op 8 mei 2013 om 12:40 | Views: 3.645

    AMSTERDAM (AFN) - ING is somberder geworden over de Nederlandse hypotheekmarkt. Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de bank en verzekeraar.

    ING nam in het eerste kwartaal een voorziening van 82 miljoen euro voor eventuele kredietverliezen op zijn Nederlandse woninghypotheken. In de periode daarvoor was dat nog 33 miljoen euro.

    Volgens de bank heeft de stijging te maken met de aanhoudende daling van de huizenprijzen en de flink oplopende werkloosheid. Gezien de zwakte in de huizenmarkt en de bredere economie verwacht ING dat de voorzieningen op hypotheken de komende kwartalen op het huidige, hoge niveau zullen blijven.

    Betalingsachterstand

    ING heeft in totaal 148,5 miljard euro aan hypotheken uitstaan op woningen in Nederland. Van dat bedrag zat op 31 maart 1,5 procent in leningen met een betalingsachterstand. Een kwartaal eerder was dat 1,4 procent.

    De totale risicokosten bij ING Bank zijn juist licht gedaald, van 589 miljoen euro in het vierde kwartaal, naar 561 miljoen euro in het eerste. De bank blijft echter spreken van een ,,verhoogd'' niveau, als gevolg van een zwak macro-economisch klimaat.

    Aegon

    Branchegenoot Aegon schreef in het eerste kwartaal 8 miljoen euro af op zijn Nederlandse hypotheken, die voor in totaal 22,8 miljard euro in de boeken staat. Een kwartaal eerder was dat 4 miljoen euro, liet een woordvoerder weten.

    Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts betitelde die afschrijvingen in een toelichting als ,,erg laag''. Hij wees erop dat Aegon veel hypotheken verstrekt die onder de Nationale Hypotheekgarantie vallen, waardoor de probleemgevallen voor de verzekeraar beperkt blijven. ,,Zolang de werkloosheid niet heel hard verder stijgt, hoef je er geen grotere verliezen op te verwachten'', stelde hij. In het segment waar Aegon actief is, blijft de vraag naar hypotheken volgens Wynaendts ook redelijk overeind.
  4. forum rang 10 voda 8 mei 2013 17:04
    Waarom Dijsselbloem vasthoudt aan het belang in ING

    08-05-2013 | Gepubliceerd 14:29
    08-05-2013 | Laatst bijgewerkt 14:30

    Als de overheid zijn belang in de Amerikaanse rommelhypotheken van ING nu zou verkopen, levert dat de Staat 500 miljoen euro op. Maar minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft goede redenen om vast te houden aan het belang.

    Vier jaar geleden verstrekte de overheid een garantie op de portefeuille met Amerikaanse rommelhypotheken van ING. Nu steggelen de bankverzekeraar en het ministerie van Financiën over de verkoop van die zogenoemde Alt-A-portefeuille.

    Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van ING bleek dat de marktwaarde van de portefeuille nu 71,0 procent van de nominale waarde ligt, terwijl de overheid al winst maakt bij een waarde van 66,6 procent. Dit betekent dat Dijsselbloem een meevaller van 500 miljoen euro kan bijschrijven als hij het belang van de hand doet.

    ING wil dat de overheid snel verkoopt. Het staatsbelang beperkt de bewegingsvrijheid van de bankverzekeraar. Zo is de beloning van bestuurders bij ING aan grenzen gebonden, zolang het concern staatssteun geniet. Ook gelden er beperkingen met betrekking tot concurrentie op de spaar- en hypotheekmarkt. Bovendien kost het de bank geld.

    ING-topman Jan Hommen zegt af te wachten wat Dijsselbloem doet.

    Zo zat de deal in elkaar

    Wat hield de zogenoemde Illiquid Asset Backup Facility die op 26 januari 2009 werd opgetuigd ook al weer in? Toentertijd moest ING flink afboeken op zijn portefeuille van gebundelde en herverpakte Amerikaanse Alt-A-hypotheken, doordat de waarde van de portefeuille verschrompelde. Afgesproken werd dat de Staat garant zou staan voor 80 procent van de verliezen op de portefeuille. De andere 20 procent kwam voor rekening van ING.

    ING bleef juridisch eigenaar van de kredieten, maar de overheid werd economisch eigenaar van vier vijfde van het totaal. Voor onze staatsschuldpositie kun je zeggen dat we een deel van de portefeuille als het ware lenen van ING. Groot voordeel was dat ING hierdoor niet verder hoefde af te boeken op de portefeuille.

    Garantieprovisie

    In ruil voor de deal betaalt ING een garantieprovisie aan de overheid. Volgens het jaarverslag van de overheid ontvingen we vorig jaar 244 miljoen euro aan provisie van ING op de backup-faciliteit. Dit komt bovenop de gewone ontvangen betalingen op 'ons' deel van de portefeuille (zo'n 2,4 miljard euro).

    Op zijn beurt betaalt de Staat een provisie voor het beheer en de financiering van de portefeuille. Voor het beheer betalen we jaarlijks een vast bedrag, maar voor de financiering een percentage van de waarde van het uitstaande bedrag aan hypotheken. Omdat de hypotheken worden afgelost neemt dit met het klimmen der jaren af.

    Staat profiteert van herstel woningmarkt VS

    Doordat de situatie op de Amerikaanse woningmarkt is verbeterd, gaat het aflossen voorspoediger dan gedacht. Omdat de Staat nu al meer binnenkreeg dan het aan provisie moest betalen aan ING, heeft de Staat extra 'afgelost' aan de bankverzekeraar. Daardoor staan we nu voor een kleiner deel van de totale omvang van de portefeuille garant. In feite bouwt de overheid de staatssteun op deze manier al geleidelijk af.

    Een gevolg van het langzaam afnemen van de omvang van de portefeuille, is dat het steeds minder op onze staatsschuld drukt. Het deel waarvan wij als staat economisch eigenaar zijn telt namelijk mee voor onze staatsschuld.

    Dijsselbloem hoeft dus niet zo nodig nu al de hele portefeuille van de hand te doen om toch te profiteren van de deal die zijn voorganger Wouter Bos in 2009 sloot. Zolang wij vasthouden aan ons deel van de portefeuille, profiteert de Staat dus van het herstel op de Amerikaanse woningmarkt.

    Hoge bonussen uit den boze

    Bovendien biedt de staatssteun Dijsselbloem de middelen om vergaande invloed uit te oefenen op ING. Zolang de bankverzekeraar aan de ketting ligt, zijn exorbitante bonussen bijvoorbeeld uit den boze.

    Topman Hommen zei woensdag af te wachten wat Dijsselbloem wil doen met de portefeuille en dat er regelmatig contact is tussen de bank en het ministerie. Wellicht dat Dijsselbloem in één van die ontmoetingen de zaken voor de verandering eens heeft omgedraaid met een uitspraak van John F. Kennedy: “Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.”

    Laat Hommen dus maar met een aanbod komen dat zo aantrekkelijk is voor de overheid, dat we het niet kunnen weigeren.

    Lees ook:

    ING: nettowinst meer dan verdubbeld tot 1,8 miljard euro

    'ING en Financiën in conflict over steun'

    ING krijgt minder bij beursgang verzekeringstak VS

    www.z24.nl/ondernemen/artikel_437686....
  5. [verwijderd] 8 mei 2013 21:43
    Wat een traject met ING de laatste weken. Zit er sinds 17/4 in en heb gaandeweg bijgekocht. Nu een voor mijn doen grote positie (12.500 stukken) en het voelt nog steeds goed.

    Houdt dit stand? Ik denk van wel, zie het vandaag door een bank 'expert' afgegeven koersdoel van 9,50 wel zitten.

    Maar...ik voel eurforie en dat is een slecht teken. Wie?
  6. forum rang 10 voda 9 mei 2013 17:06
    Moody's negatief over verzekeringsmarkt

    Gepubliceerd op 9 mei 2013 om 08:55 | Views: 2.578

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft negatief over de verwachtingen voor de Nederlandse verzekeringsmarkt. Dat meldde de firma donderdag in een rapport.

    Moody's zegt dat de vertraging van de Nederlandse economie een domino-effect zal hebben op de totale vraag naar verzekeringsproducten. ,,Een verdere verzwakking van de hypotheekmarkt zal bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op levensverzekeraars. Dat komt omdat spaar- en beschermingsproducten die gerelateerd zijn aan hypotheken een belangrijk deel van de omzet van levensverzekeraars vertegenwoordigen'', aldus Moody's.

    De belangrijkste drijfveren voor de negatieve vooruitzichten die Moody's heeft voor de sector zijn naast de vertraging van de hypotheekmarkt bijvoorbeeld ook de stevige concurrentie bij schadeverzekeringen en de toenemende druk op de winstgevendheid van zorgverzekeringen.
  7. forum rang 10 voda 13 mei 2013 16:21
    ING: Beursgang VS is kapitaalvernietiging in huidige markt


    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De verplichte beursgang van de Amerikaanse verzekeringstak betekent voor ING Groep (INGA.AE) "significante kapitaalvernietiging" in de huidige markt, waarin beleggers niet meer dan helft van de boekwaarde willen betalen, zegt bestuursvoorzitter Jan Hommen maandag tijdens de jaarvergadering.

    Toch wil Hommen ook de resterende aandelen van het Amerikaanse verzekeringsbedrijf snel naar de beurs brengen, zoals afgesproken met de Europese Commissie, ondanks de 'Dutch discount' die beleggers op dit moment hanteren.

    De bank moet zijn belang volgend jaar terugbrengen tot minder dan 50% en de resterende aandelen voor het eind van 2016 afstoten.

    De bruto opbrengst van de eerste 25% van de aandelen was door ING vooraf ingeschat op $21-24 per aandeel, maar beleggers in de VS bleken dat niet te willen betalen, licht Hommen de resultaten van de recente beursgang toe. De verlaging van de instapprijs naar $19,50 heeft volgens Hommen vervolgens goed uitgepakt, omdat tegen die prijs veel langetermijnbeleggers zijn ingestapt.

    De verkochte aandelen zijn inmiddels alweer 15-16% meer waard geworden, wat volgens de topman gunstig is voor de verwachte opbrengst van de resterende aandelen.

    ING kreeg vorig jaar extra tijd van de Europese Commissie voor de desinvestering van zijn verzekeringstak, die onderdeel is van de reorganisatie die de mededingingsautoriteiten verlangen in verband met de staatssteun die de bank in 2008 van de Nederlandse overheid kreeg.

    Om te illustreren hoe hoog de regeldruk is voor Europese banken sinds de crisis, zei Hommen verder dat de bank twee brieven per werkdag ontvang van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

    De topman zegt het eens te zijn met het merendeel van de nieuwe regels, maar maakt zich soms wel zorgen dat de gevolgen niet goed zijn onderzocht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de plannen voor een financiele transactietaks, die volgens Hommen zeer nadelig is, zowel voor banken als voor het bedrijfsleven. De gevolgen daarvan zijn veel ingrijpender dan men tot nu toe heeft gedacht. "Sturing op basis van principes kan een alternatief zijn", zei Hommen over de hoge regeldruk.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  8. forum rang 10 voda 13 mei 2013 16:36
    Vreemde storing...

    Storing Aegon legt persoonsgegevens bloot

    Gepubliceerd op 13 mei 2013 om 14:44 | Views: 874

    DEN HAAG (AFN) - Klanten met een spaarrekening bij Aegon hebben door een storing mogelijk de persoonsgegevens van andere mensen te zien gekregen na het inloggen. Dat heeft een woordvoerster maandag laten weten.

    ,,Het ging alleen om de naam, adres en woonplaats. Banksaldo's waren niet zichtbaar'', aldus de zegsvrouw. Als voorzorgsmaatregel zijn de persoonsgegevens tijdelijk helemaal onzichtbaar gemaakt. Volgens de woordvoerster is het euvel mogelijk veroorzaakt door groot onderhoud dat de afgelopen dagen aan de website is uitgevoerd.

    ,,Het duurt wat langer dan verwacht. Wij sturen klanten op dit moment door naar onze telefonische klantenservice waar zij geholpen worden met bijvoorbeeld het overboeken van hun spaargeld naar hun vaste tegenrekening'', zegt de woordvoerster.
  9. forum rang 10 voda 13 mei 2013 17:04
    ING: Staat verdient zeker 4 miljard aan steun

    Gepubliceerd op 13 mei 2013 om 16:58 | Views: 1

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse overheid kan zeker 4 tot 4,5 miljard euro verdienen aan de steun die tijdens de financiële crisis is verleend aan ING. Dat stelde ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen maandag op de aandeelhoudersvergadering van de bank en verzekeraar.

    De winst bestaat onder meer uit 3,5 miljard euro aan rente die ING heeft betaald als de 10 miljard euro aan steun, die eind 2008 werd verleend, volledig is afgelost. Daarnaast betaalde ING al zo'n 375 miljoen euro aan premies op door de Staat gegarandeerde obligaties, die ING net als veel andere banken vooral in het begin van 2009 uitgaf. Verder kan de overheid volgens ING geld verdienen door de verkoop van de portefeuille Amerikaanse rommelhypotheken waarvan de Staat tijdens de financiële crisis het risico overnam.
  10. forum rang 10 voda 15 mei 2013 16:24
    HSBC schrapt 14.000 banen, drukt kosten


    LONDEN (Dow Jones)--De Brits-Aziatische bank HSBC Holdings plc (HBC) wil wereldwijd nog eens 14.000 banen schrappen om zijn kostenbasis te verlagen met $3 miljard en het dividend voor aandeelhouders te verhogen.

    Chief executive Stuart Gulliver meldde woensdag in een strategie-update dat het moeilijk kan worden voor de bank om zijn doelstelling van 12-15% rendement op eigen vermogen te halen in 2013, omdat de zwakke wereldeconomie de inkomsten drukt. Het doel is wel haalbaar voor de jaren 2014-2016, waarin de bank investeert in groeiende markten en zakelijk bankieren.

    De topman zegt dat de bank de uitkering van dividend aan aandeelhouders wil verhogen, met een blijvende doelstelling van 40-60% van de winst. Ook overweegt de bank aandelen in te kopen om te compenseren voor de verwatering doordat sommige aandeelhouders hun dividend in nieuwe aandelen laten uitkeren.

    De bank die gefocust is op de opkomende markten staat aan het begin van de tweede fase van een grote transformatie die begonnen is in 2011 en die tot nu toe heeft geleid tot het verdwijnen van 46.000 banen en het verlaten van meer dan 50 bedrijfsactiviteiten.

    Het nieuwe driejaarsplan loopt van 2014 tot 2016 en zal het aantal medewerkers verder verlagen tot 240.000, van de huidige 254.000.

    De groei in handel en persoonlijk vermogen in opkomende markten zal leidend blijven in de strategie van de bank, zei Gulliver. HSBC heeft geen wijzigingen aangebracht in de 22 "prioritaire markten" die in 2011 werden aangewezen. Daaronder zijn de thuismarkten Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk, volwassen markten waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk, en sneller groeiende landen zoals China, Indonesie en Brazilie.

    In een presentatie stelde HSBC dat banken moeten leren van de ervaringen in andere branches, zoals autofabrikant en telecombedrijven, die hun bedrijfsmodellen hebben moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. De bank benadrukt de uitdagingen waar banken wereldwijd voor staan door strenge nieuwe regels die bedoeld zijn om een nieuwe financiele crisis te voorkomen.


    Door Margot Patrick; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 15 mei 2013 16:42
    Beperkte loonsverhoging bij ING Verzekeren

    Gepubliceerd op 15 mei 2013 om 10:48 | Views: 1.280

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft een akkoord gesloten met betrokken vakbonden over een nieuwe cao voor werknemers bij de verzekerings- en vermogensbeheertak. Dat meldde vakbond CNV Dienstenbond woensdag.

    De overeenkomst, die loopt van 1 januari dit jaar tot 1 januari 2015, voorziet in een loonsverhoging van in totaal 0,5 procent. Daarnaast worden beoordelingsverhogingen beperkt en worden oude garanties afgebouwd. Verder kunnen medewerkers die hun baan verliezen een beroep doen op het sociaal plan. Hierbij gaat het in de periode tot midden 2014 om circa 1300 werknemers.
  12. forum rang 10 voda 16 mei 2013 16:09
    Bankensector past milieu-eisen projectleningen breder toe


    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Banken wereldwijd gaan hun eisen op milieu- en sociaal gebied aan projectfinanciering in opkomende markten uitbreiden naar meer leningvormen, nu projectfinanciering minder populair aan het worden is.

    Een groep van 78 banken uit 32 landen, die samen goed zijn voor meer dan 70% van de internationale projectfinanciering in opkomende markten, schaart zich achter de aangescherpte, derde versie van de Equator Principles (EP), die tien jaar geleden werden geintroduceerd.

    De banken die de afspraken steunen, beloven geen lening te verstrekken als de projectontwikkelaar het EP-beleid op sociaal en milieugebied niet navolgt. Ze beloven daarnaast meer transparantie en gaan de namen van de projecten waar zij aan deelnemen publiceren op een gemeenschappelijke website.

    Vanaf 4 juni gelden de Equator-principes niet alleen voor projectfinancieringen van tenminste $10 miljoen, maar ook voor overbruggingskredieten en projectgerelateerde bedrijfsleningen van tenminste $100 miljoen, waar een EP-instelling tenminste $50 miljoen aan bijdraagt. Dit soort leningen wordt vaak door een internationaal syndicaat van banken verstrekt.

    "De goedkeuring van EP III zal betekenen dat veel meer projecten onder dit raamwerk zullen vallen", zegt Leonie Schreve. "Dat is goed nieuws voor het milieu en voor gemeenschappen wereldwijd, aangezien economische ontwikkeling zowel voordelen als uitdagingen met zich mee blijft brengen." Schreve is voorzitter van de steering committee van de Equator Principles-vereniging en chef Sustainable Lending bij ING.

    Het gaat vaak om infrastructurele projecten in opkomende markten, zoals de bouw van fabrieken, de aanleg van wegen of energieprojecten, zoals de bouw van waterkrachtcentrales die een negatieve impact kunnen hebben op het milieu of op het leefgebied van de lokale bevolking. Het volgen van inspraakprocedures voor die bevolking, die in opkomende markten minder vanzelfsprekend zijn dan in Nederland, is een belangrijk aspect, zegt Schreve.

    ING is naar eigen zeggen een belangrijke speler in deze markt. De bank meldde in zijn jaarverslag over 2012 vooral vraag te hebben gezien naar projecten voor hernieuwbare energie, offshore olieprojecten en publiekprivate infrastructuurprojecten.

    Het aantal internationale projectfinancieringen, waar ING aan deelneemt, daalde vorig jaar overigens tot 35, van circa 50 in de voorgaande jaren. Dit is het gevolg van de mindere populariteit van dit leningtype, dat vorig jaar belangrijk bijdroeg aan de toename van de kredietvoorzieningen bij de Structured Finance-tak van ING's zakelijke bankdivisie.

    De lijst met banken die zich aansluiten bij de Equator-principes bevat veel grote internationale banken zoals Citigroup, Barclays, Credit Suisse, Banco Santander en BNP Paribas. Nederlandse deelnemers zijn ABN Amro, ING (INGA.AE) en Rabobank, de duurzame dochter van SNS Reaal nv (SR.AE) ASN Bank nv, NIBC Bank en de publiek-private ontwikkelingsbank FMO.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  13. forum rang 10 voda 16 mei 2013 16:29
    Belang van ING in Kendrion daalt - Wft


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het belang van ING Groep nv (INGA.AE) in Kendrion nv (KENDR.AE) is afgenomen, blijkt donderdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    Uit de meldingsplicht, die is ontstaan op 10 mei 2013, komt naar voren dat ING een kapitaalbelang en stemrecht houdt in Kendrion van 14,44%, dat middellijk reeel wordt gehouden.

    Uit de voorlaatste melding van 1 oktober 2010 blijkt dat ING een kapitaalbelang en stemrecht van 15,07% hield.


    - Door Levien de Feijter; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 17 mei 2013 14:59
    Banken bekijken achtervang bij storingen

    Gepubliceerd op 17 mei 2013 om 14:54 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse banken willen nog voor de zomer weten welke alternatieven er zijn om verstoringen in het betalingsverkeer te kunnen opvangen. Zij willen het betalingsverkeer 'robuuster' maken tegen onverwachte cyberaanvallen. Dit heeft De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bekendgemaakt.

    Met name ING was in april meerdere keren het doelwit van cybercriminelen, waardoor verschillende onlinebanksystemen uren lang niet beschikbaar waren.

    De banken spraken deze week in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer met consumentenorganisaties en bedrijven over de gevolgen van cyberaanvallen en de lessen die hieruit getrokken kunnen worden.
  15. forum rang 10 voda 17 mei 2013 15:05
    ING hoeft geen gegevens af te staan aan Brein

    Gepubliceerd op 17 mei 2013 om 13:22 | Views: 806

    AMSTERDAM (AFN) - ING hoeft stichting Brein niet te vertellen welke persoon een bankrekening gebruikt voor een site waar illegaal muziek en films kunnen worden gedownload. Dat heeft de voorzieningenrechter eerder deze week bepaald. Dat meldde Brein, de stichting die strijd tegen internetpiraterij, vrijdag.

    Brein wilde dat ING duidelijk maakt welke persoon achter de rekening zit die wordt gebruikt door de site FTD World. ING gaf eerder wel de naam van de eigenaar van de rekening, maar die vrouw is volgens de stichting overleden. ING blokkeerde de rekening en gaf gegevens over recente transacties, maar wil de naam van de gemachtigde voor de rekening niet vrijgeven.

    De rechter stelde ING op dit punt in het gelijk, omdat de bank aan de privacybelangen van zijn klant moet denken. Brein gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.
  16. forum rang 10 voda 20 mei 2013 16:13
    ING verkleint belang in Besi - Wft


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft het belang verkleind dat het bedrijf via verschillende investeringsonderdelen in BE Semiconductor Industries nv (BESI.AE) houdt, blijkt zaterdag uit drie meldingen in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    Uit de meldingen, die dateren van 15 mei, blijkt dat ING Investment Management Luxembourg S.A., ING Investment Management Belgium NV/SA en ING Fund Management B.V., samen een kapitaalbelang en stemrecht houden van 4,97%.

    Bij de vorige meldingen van een belang van de onderdelen van ING in Besi hadden zij samen een kapitaalbelang en stemrecht van 5,03%.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  17. forum rang 10 voda 20 mei 2013 16:13
    ING-koersdoel omhoog naar EUR9,60 - Citi


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Citigroup heeft het koersdoel op ING verhoogd naar EUR9,60 van EUR9,00, vanwege aanpassingen aan de inkomstverwachtingen voor 2014 en 2015 op basis van een positieve ontwikkeling van de inkomsten en solide resultaten over het eerste kwartaal, en vanwege de voortgang die ING heeft geboekt op het gebied van desinvesteringen. Het advies blijft ongewijzigd op buy. ING eindigde vrijdag op EUR7,11. (EVG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  18. [verwijderd] 21 mei 2013 08:38
    Potentiele miljardenclaim voor Nationale Nederlanden - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Verzekeraar Nationale Nederlanden, onderdeel van ING Groep nv (INGA.AE), wordt mogelijk een miljardenclaim opgelegd vanwege het verzwijgen van kosten van beleggingsverzekeringen, schrijft Follow the Money op basis van een uitspraak van het Klachteninstituut Financiele Dienstverlening (Kifid) die in handen is van de website.
    De onafhankelijke Geschillencommissie van het Kifid, die voor de sector bindende uitspraken doet, heeft vorige week besloten dat Nationale Nederlanden onrechtmatig kosten heeft ingehouden bij een klant met een beleggingsverzekering. De verzekeraar moet deze kosten en het gederfde rendement terugbetalen aan de klant volgens de uitspraak.
    De website schrijft dat de potentiele schadeclaim ongeveer EUR2,7 miljard bedraagt. Nationale Nederlanden heeft ongeveer 691.000 beleggingsverzekeringen, ook bekend als woekerpolissen, verkocht, waarop hoogstwaarschijnlijk dezelfde algemene voorwaarden van toepassing zijn als in deze zaak.
    Volgens Follow the Money kan ING, als de uitspraak definitief is, in beroep hiertegen gaan via de Beroepscommissie van het Kifid. De zaak kan echter ook worden voorgelegd aan de rechter, wat kan leiden tot jarenlange procedures.

    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 21 mei 2013 17:16
    Met de billen bloot!!

    Woekerpolisaffaire herleeft na uitspraken Kifid en AFM


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van ING (INGA.AE), Nationale-Nederlanden, heeft zijn klanten onvoldoende geinformeerd over de zogenaamde 'eerste kosten', die daarom niet in rekening hadden mogen worden gebracht. Dat voorlopige oordeel van het Klachteninstituut Financiele Dienstverlening Kifid kan leiden tot grote nieuwe woekerpolisclaims, stelt de journalistieke website Follow The Money dinsdag.

    De acht jaar oude woekerpolisaffaire, die de grootschalige en lucratieve verkoop van beleggingsverzekeringen de nek omdraaide, is daarmee weer helemaal terug in de actualiteit. Verzekeraars hopen al jaren dat zij het onderwerp achter zich kunnen laten na de regelingen die werden getroffen om de te hoge kosten te beperken en terug te betalen. Door ongunstige uitspraken in rechtszaken en kritiek op de uitvoering van de regelingen blijft de affaire de verzekeraars echter achtervolgen.

    Volgens Follow The Money heeft de verzekeraar per klant gemiddeld EUR3.300 onrechtmatig ingehouden en zou de vergoeding per beleggingspolis uitkomen op EUR3.900. Als Nationale-Nederlanden een dergelijk bedrag zou moeten betalen voor alle 691.000 verkochte beleggingspolissen, dan kom je op een bedrag van meer dan EUR2 miljard.

    Analist Lemer Salah van SNS Securities hecht weinig waarde aan die berekening. Hij merkt op dat de polissen die zijn verkocht onderling zoveel verschillen dat je nooit een passende oplossing voor alle gevallen kunt aanbieden. Ook zou hij het "erg gek" vinden als Nationale-Nederlanden drie keer zoveel zou moeten vergoeden als Aegon (AGN.AE), dat in een vergelijkbare zaak circa EUR1.000-1.500 per polis zou moeten compenseren. De Hoge Raad doet over enkele weken uitspraak in de zaak tegen Aegon's Koersplan-product.

    Een woordvoerder van Nationale-Nederlanden kan niet reageren op het tussenoordeel van Kifid, omdat de procedure nog loopt. Eerst moet in ieder geval nog een onafhankelijke deskundige worden geraadpleegd alvorens een definitief oordeel wordt geveld, geeft hij aan. De aannames van Follow the Money noemt hij "geheel voor rekening" van de website.

    ING kan na de definitieve uitspraak in beroep gaan via de Beroepscommissie van het Kifid, maar kan de zaak ook voorleggen aan de rechter, wat opnieuw kan leiden tot jarenlange procedures.

    Maandag waren woekerpolissen ook al in het nieuws door een kritisch artikel van RTL-Z over de onverschillige houding van de overheid tegenover gedupeerde polishouders.

    Televisieprogramma Tros Radar besteedde maandagavond ook aandacht aan de falende nazorg door verzekeraars. Polishouders zouden in de praktijk niet kosteloos kunnen overstappen van hun dure beleggingspolis naar een ander product, zoals de verzekeraars hebben beloofd.

    Toezichthouder Autoriteit Financiele Markten (AFM) kondigde maandag aan dat ze blijft toezien op de nazorg door verzekeraars van gedupeerde klanten en daarbij met name kijkt of de inspanningen effectief zijn. Volgens de AFM moeten verzekeraars hun klanten meer aanmoedigen om dure polissen in te wisselen en duidelijk maken dat de klant kosteloos kan overstappen naar een ander product. Volgens de AFM hebben "zeker enkele honderdduizenden" houders van een woekerpolis nog geen actie ondernomen om een voordeliger beleggingspolis af te sluiten.

    De AFM verwijst ook naar een rapport dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financien eind april van 2013 naar de Tweede Kamer stuurde. Daaruit blijkt dat de meeste grote verzekeraars de overeengekomen compensatie voor te hoge kosten inmiddels hebben teruggestort in de polis. Volgens Dijsselbloem doen polishouders er echter goed aan om ook zo snel mogelijk te kijken naar hun overlijdensrisicodekking. Een zeer dure overlijdensrisicoverzekering doet bij veel woekerpolissen de beleggingsresultaten grotendeels teniet. Verder moeten verzekeraars volgens Dijsselbloem coulant omgaan met schrijnende gevallen en hun klanten attenderen op de coulanceregeling voor zulke gevallen. Een recent ingestelde commissie zal gaan beoordelen of een klant schrijnend is.

    ING en Aegon waren dinsdag de grootste dalers in de AEX met omstreeks 17.05 uur respectievelijke verliezen van 2,4% en 2,1%.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  20. forum rang 10 voda 22 mei 2013 15:11
    ING kondigt aandelen uitgifte aan voor beloningsplan werknemers


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (INGA.AE) kondigt woensdag aan dat het in de loop van 2013 nieuwe aandelen zal gaan uitgeven ten behoeve van het financieren van de beloningsplannen voor zijn werknemers.

    Het concern verwacht niet meer dan 11 miljoen aandelen uit te geven en de Raad van Commissarissen gaat akkoord met het plan.

    Omdat het bedrijf geen aandelen kan kopen via de markt totdat het zijn schuld bij de Nederlandse Staat heeft afgelost, geeft ING nu nieuwe aandelen uit om de beloningsplannen te financieren. Eerder deed ING dit via hedge portfolios.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com

5.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links