Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

het herstructureringsplan

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. ch@rter 23 februari 2013 12:05
    quote:

    Chiddix schreef op 22 februari 2013 22:58:

    Zoals verwacht is de koers vanaf 0,14 euro richting de 0,01 euro gaan lopen.
    Er waren nog steeds beleggers, die dachten dat ze met hun stukken naast de obligatiehouders in een nieuw te vormen holding zouden mogen aanzitten.
    Hoe dat kan is een raadsel.
    Er zijn blijkbaar beleggers die zich graag beet laten nemen of teveel geld hebben waar ze mee willen spelen.
    Het was zeer opmerkelijk dat de koers van Homburg steeg toen Catalyst een tenderbod lanceerde alsof dat betrekking had op de aandeelhouders.
    Nu zal het wel zo zijn dat de aandeelhouders van Homburg al eerder hun verliezen genomen hebben.
    Koers heeft op 4 euro gestaan. Als je de rit naar beneden hebt meegemaakt naar nu 0,02 euro, ben je een beginnend belegger , die ervaring aan het opdoen is en dat kost nu eenmaal geld(leergeld).
    En leesgeld....want de gemiddelde belegger leest niet goed, of leest alleen wattie wil lezen, dit is zeker het geval wanneer ze het debacle al in porto hebben.
    Newco, zal naar mijn vermoeden de nieuwe melkkoe worden.....
  2. ch@rter 23 februari 2013 12:48
    Ben benieuwd op welke koers ze newco gaan introduceren....aangezien er in 1e instantie een behoorlijk verkoopgolf zal gaan volgen IMHO. De huidige crediteuren zitten al zoooo lang in de wachtkamer. (CCAA) En denk niet dat ze meer een hele lange adem of het geduld daarvoor hebben.

    Ook een nieuwe notering = gelijk aan vrij spel ivm mogelijk verwatering om cash te beuren.

    Het voordeel van de nieuwe toko vind ik dat ze voor 70% in duits vastgoed zitten. (kijk naar ECT...van 0.03 naar 0.07 in een paar maanden. Ect ook volledig duits vastgoed)

    Al met al ik ben nieuwsgierig!
  3. forum rang 10 voda 3 april 2013 16:38
    Homburg start onderhandelingen met investeerder


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Homburg Invest Inc. (HII.AE) heeft op 27 maart goedkeuring gekregen van de Raad van Bestuur voor het starten van exclusieve onderhandelingen over een investeringsvoorstel met een "gekwalificeerde investeerder", meldt het concern in de nacht van dinsdag op woensdag.

    Dientengevolge bevindt het concern zich tot 11 april 2013 in een fase van exclusieve onderhandelingen, meldt het concern in het begeleidend persbericht. De naam van de investeerder maakt Homburg vooralsnog niet bekend.

    De gesprekken hebben volgens het concern als doel "het onderhandelen en vastleggen van een definitieve overeenkomst waarin aanvullingen op het eerder ingediende Plan uiteen worden gezet die bedoeld zijn om crediteuren meer keuzemogelijkheden te bieden".

    Het concern geeft aan dat verschillende partijen hebben aangegeven geinteresseerd te zijn in deelname aan het herstructureringsproces, waarin het concern zich momenteel bevindt. Dit herstructureringsproces is een uitvloeisel van de bescherming tegen schuldeisers onder de zogenaamde Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA) waar het noodlijdende Canadees-Nederlandse vastgoedconcern vanaf september 2011 onder stond.

    Begin dit jaar toonde Catalyst Capital Group (CGG) interesse in Homburg. Deze Canadese investeerder wilde Homburg overnemen door obligaties op te kopen. Volgens de Stichting Homburg Bonds zouden ook andere partijen interesse hebben getoond in de activiteiten van Homburg, hoewel namen tot nog toe ontbreken.

    Aan de Amsterdamse beursnotering van Homburg kwam 13 maart dit jaar een einde, omdat voor voortzetting van de activiteiten een beursnotering in Amsterdam volgens het bedrijf niet langer noodzakelijk was.


    - Door Patrick Buis en Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com, elco.vangroningen@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 16 mei 2013 16:46
    FOCUS: Herstructurering Homburg bijna daadwerkelijk van start


    Door Elco van Groningen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het herstructureringsproces van Homburg Invest Inc. (HII.AE), en dochters Shareco en Homco 61, lijkt bijna van start te kunnen gaan. Dit herstructureringsproces is een voortvloeisel uit de bescherming tegen schuldeisers die het voormalig aan de Amsterdamse beurs genoteerde Canadees-Nederlandse vastgoedfonds op 9 september 2011 in Canada aanvroeg, Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA) geheten, en die afloopt op 7 juni.

    Nadat Homburg en Catalyst Capital Group op 26 april bekendmaakten hun onderhandelingen te hebben beeindigd, blijkt Catalyst inmiddels een ondersteunende factor geworden te zijn bij e e n van de opties in het traject dat moet leiden tot de wederopstanding van het geplaagde vastgoedconcern.

    De eerste optie houdt in dat obligatiehouders van Homburg kiezen voor het wegstemmen van de herstructureringsplannen van het bedrijf, wat zal leiden tot het faillissement van Homburg.

    Als de obligatiehouders echter v o o r de herstructureringsplannen stemmen rest hun daarna twee verschillende keuzes.

    E e n, ze gaan in zee met de nieuw te vormen opvolger van Homburg, Newco geheten. In dat geval accepteren ze een nog niet gegarandeerde vergoeding in contanten betaald vanuit de verkoop van niet-kernactiviteiten van Homburg/Newco met daarbovenop aandelen Newco.

    Een andere mogelijkheid is dat zij kiezen voor Catalyst. Obligatiehouders krijgen dan eveneens een nog niet gegarandeerde vergoeding in contanten vanuit de verkoop van niet-kernactiviteiten van Homburg, maar kunnen daarnaast een directe vergoeding in contanten tegemoet zien vanuit Catalyst.

    Om obligatiehouders van informatie te voorzien over de verschillende opties, en de rol die Catalyst daarin speelt, heeft Catalyst een tweetal bijeenkomsten georganiseerd, op woensdag 22 mei in Amsterdam en donderdag 23 mei in Amersfoort.

    De obligatiehouders zullen zich vervolgens op donderdag 30 mei tijdens gelijktijdig in Utrecht en Montreal gehouden bijeenkomsten uitspreken over de toekomst van Homburg.

    In het geval de herstructureringsplannen goedgekeurd worden dan zijn Homburg Invest, en dochters Shareco en Homco 61, van plan 5 juni bij het Superior Court een verzoek in te dienen om de herstructureringsplannen eveneens goed te keuren, waarna de daadwerkelijke herstructurering kort daarop van start kan gaan.

    Homburg Invest is sinds 13 maart 2013 niet meer genoteerd aan de Amsterdamse beurs, omdat het bedrijf dit voor de herstructureringsplannen niet langer noodzakelijk achtte.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,37 +0,18%
EUR/USD 1,0691 -0,11%
FTSE 100 8.049,37 +0,06%
Germany40^ 18.103,70 -0,19%
Gold spot 2.326,57 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

ASMI
+11,74%
VIVORY...
+11,11%
NX FIL...
+4,65%
FASTNED
+3,71%
BESI
+3,41%

Dalers

ALLFUN...
-10,33%
ING
-6,08%
WDP
-2,58%
IMCD
-2,17%
Flow T...
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links