Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tien jaar Koets

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 9 mei 2013 11:42
    "Als er sprake was geweest van duidelijkheid en transparantie in de hypotheekbranche had ik als columnist allang geen onderwerp meer over. Deze dag zie ik dan ook als het bewijs dat we in Nederland niet goed bezig zijn geweest; helaas ten koste van veel Nederlanders."

    Jos,
    Eigenlijk ben je een soort klokkenluider of een luis in de pels.
    Er is moed voor nodig om jarenlang die rol te vervullen.
    Alle waardering!
  2. [verwijderd] 9 mei 2013 12:36
    Proficiat!
    Kwalitatief altijd goed naar mijn bescheiden mening.
    Vooral doorgaan zo, want het blijft nodig.
    Denk maar aan het rommeltje dat Blok er van maakt met z'n duo-lening.
    Het stond nog maar weer eens uitgebreid in het FD (meen ik) dat de meeste mensen hier niets van snappen en de banken er niet eens aan willen (meewerken). Dat kan dus geen goed product zijn.
  3. Pieter Kort 9 mei 2013 14:21
    Beste Jos,

    Gefeliciteerd met je jubileum. Ik dacht dat ik al lang bij IEX zat, maar je blijft me in anciënniteit toch net een paar maanden voor. Het feit dat je het al zo lang volhoudt op deze site geeft denk ik wel aan wat een goede en natuurlijke 'klik' er bestaat tussen jou en de IEX-lezers.
    Je ben niet voor niets ooit 'ontdekt' op het IEX-forum, waar je - eigenlijk compleet off-topic, maar in jouw geval knepen we een oogje toe ;-) - voor het eerst begon te schrijven over jouw kijk op de hypothekenmarkt. Ik ben er trots op dat je sindsdien bent uitgegroeid tot echte autoriteit op dit gebied. Aan onze strijdkreet 'van beleggers voor beleggers' kunnen we inmiddels ook de toevoeging ' van hypotheekadviseurs voor hypotheekadviseurs' hangen.

    In de kleine 10 jaar dat ik je nu ken heb je niet alleen honderden columns geschreven, maar ook een handvol goedgelezen boeken en zijn er al diverse malen kamervragen over het rekenwerk in je columns gesteld. En het leuke is dat je al die tijd ook een actieve aanjager van de IEX community gebleven, altijd bereid om verder te discussiëren en met je lezers in gesprek te gaan - precies waar deze site ooit voor gemaakt is.

    Eén van jouw initiatieven, de jaarlijkse IEX-Koffiekamer-voetbalwedstrijd, is de laatste twee jaar een beetje in het ongerede geraakt - ondanks jouw inspanningen - en dat is jammer. De wisselbeker staat na de laatste winst door FC Koffiekamer nog steeds bij - ik vermoed - Diedeldumpie in de kast. Die wil ik graag eens terugveroveren. Dus bij deze daag ik de KK uit om weer eens een team te formeren, dan regelt IEX een veld, sfeervolle omlijsting en catering. De beker dopen we voor de gelegenheid om in de Jos Koets Cup!

    Jos, bedankt voor je inzet, hulp en indrukwekkende productie in de afgelopen 10 jaar. Ik hoop van harte dat we daar de komende 10 jaar kunnen blijven genieten!

    Neem er eentje van me en tot snel,
    Pieter
  4. forum rang 10 voda 9 mei 2013 17:56
    Jos, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

    Zeer vaak lees ik je columns, en de bijbehorende commentaren.

    Fantastisch hoe jij je altijd ingezet heb, niet alleen hier, maar ook via telefonische hulp.

    Ga vooral zo door. Je wordt door velen gelezen én vooral gewaardeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Hans
  5. [verwijderd] 9 mei 2013 22:13
    Jos,

    Ik ben het niet altijd met je eens, maar je hebt absoluut meer kwaliteit in huis dan die walgelijke snor. M'n complimenten voor alle jaren dat je de hypotheekproblematiek aan de kaak hebt gesteld. Kennelijk moet iemand van buitenaf; 'Den Haag' wakker maken dat het goed mis is in hypothekenland.

    Succes is je van ook de komende jaren toegewenst!

    PZ
  6. [verwijderd] 9 mei 2013 23:24
    Gefeliciteerd Jos!

    Volg je vanaf ongeveer het begin. Je kritische, onderbouwde en toegankelijke bijdragen aan iex.nl houden lezers verzekeraars/hypotheekverstrekkers en politiek scherp. Je houdt van je vak en je houdt van mensen. Toen woekerpolissen & beleggingshypotheken nog welig tierden, liet jij als praktijkman zien wat er niet deugde (gratis advies bestaat niet, te weinig transparantie en ook door helder rekenwerk). Je vakgenoten mogen je dankbaar zijn dat jij met gezond verstand en (de vaak ver te zoeken) ethiek zaken aankaart en bespreekbaar maakt; waren er maar meer zoals jij. Dat het af en toe weerstand en kwalijk gestalk oproept, bewijst temeer eens dat je dingen bloot hebt gelegd die het daglicht niet verdragen.

    Indertijd waren je columns een reden voor me om je voor second opinions te benaderen en -we spreken voor de kredietcrisis - wat waren je adviezen strak en 'spot on'. Hebben ons veel ellende bespaard.

    Ik hoop dan ook dat je er nog eens tien jaar columns aan vast plakt. Beter nog: Economische Zaken zouden je als onafhankelijke adviseur moeten inhuren. Jouw combinatie van gedegen vakkennis, fatsoen en mensenkennis leidt zeker tot zinvol beleid.

    Niet lullen maar Koetsen!

  7. Chichi21 10 mei 2013 01:42
    Jos,

    Van harte met je 10-jarig jubileum. Ik neem echt mijn petje voor je af want je bent echt een plaisant bijtertje die niet snel opgeeft.

    Net als Martijn voel ik mij betrokken bij je eerste posting middels een substantiele reactie van mij (en mijn edele Chicha) destijds.

    Huize 'volgevreten' bestaat nog steeds ;-)

    Groetjes CC
  8. gerrit 69 17 mei 2013 21:25

    Respect Jos voor alle energie en tijd, die jij in 10 jaar aan onze ingewikkelde hypotheekmarkt hebt besteed.
    In een verloren uurtje lees ik je columns nog wel eens door.
    Hierbij mijn felicitaties voor dit jubileum, waarvan ik zeker weet, dat er nog genoeg gespreksstof overblijft voor de komende 10 jaar.

    Groet van Gerrit
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links