Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Terug naar 2000

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 mei 2013 09:55
    Dat verhaal van facebook komt mij bekend voor. Bij de intruductie van WOL een decennia geleden was het verhaal dat iedere klant 15.000 waard was. Toen ik met een directeur ervan een gesprekje had over de introductieprijs heb ik hem het voorstel gedaan om een abonnement op WOL te nemen en de omzet te delen. Dus dat hij mij 7.500 zou betalen. Goed voor het bedrijf, immers meer omzet, en goed voor mij, immers leuk factuurtje. 'Zo werkt het niet, zei hij'. 'Hoe dan wel?'. Op dit antwoord wacht ik nu al een tijdje. Dat gevoel krijg ik nu ook bij facebook en ben short.
  2. [verwijderd] 6 mei 2013 10:47
    Dat Apple geld leent om aandelen in te kopen is een kwestie van fiscaal rekenen.
    Onze KPN deed het ook. Maar die gingen vreselijk op hun snufferd. Een ongelukje? Ze hadden kunnen weten dat hun 'fat cow' op een goede dag geslacht zou worden. Als je dan een berg schulden hebt en geen antwoord op veranderende markten ben je een beetje dom bezig geweest.

    Heb geen idee hoe het verder met de schulden van Apple zit. Maar hun iPhone succes is m.i. al een beetje over de top heen...

    Met KPN als voorbeeldige loser let ik nu meer op bedrijven die hun risico's thuis houden, en baas blijven over de bank.
    De bank hoort nederig kruipend te verzoeken een dienst te mogen leveren. Dan zit je goed.
  3. [verwijderd] 6 mei 2013 11:07
    Nicofd. In de periode van WOL was er sprake van de 'nieuwe economie'. Het zou allemaal anders worden en de wereld zou een permanent paradijs worden tot in de sloppenwijken van Brazilie. Dus bereken maar een prijs waarop de rommelhypotheken van amerika gebaseerd waren, nl. onbeperkte toename tot in het oneindige van de prijs van onroerend goed: tripple A. Het gaat om de berekening op basis van de aannames. In het geval van facebook het aantal deelnemers. Als nu het aantal deelnemers succievelijk weg gaat vallen. Wat niet onrealistisch is. Er wordt meer en meer gerechercheerd via facebook. Op het moment dat iemand van zijn bed geligd wordt omdat hij toevallg op de foto staat met een ver neefje, die iets onwelgevallg gedaan heeft, zegt deze zijn fb-account op en velen met hem. Het is zelfs bijkans onmogelijk om van fb af te komen. Na een jaar word ik nog steeds lastiggevallen om terug te keren en blijkbaar wordt alles, maar dan ook alles, bewaart. schrikbarende gedachte bij overheden die steeds meer dictatoriale trekken krijgen.
  4. [verwijderd] 6 mei 2013 11:52
    Politici hebben moeite te snijden in sociale programma's want dat kost stemmen en dus politieke macht. Dus wacht men tot het afgedwongen wordt door de werkelijkheid en dan kan het niet wat het loodgietersprobleem is: als het regent is er lekkage en dan kan ik het niet repareren maar als het droog is, is er geen lekkage. Veel verder dan dit komt den Haag niet. Op naar de shorts.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links