Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DSM FIRMENICH AG AEX:DSFIR.NL, CH1216478797

  • 104,000 24 apr 2024 17:35
  • -2,150 (-2,03%) Dagrange 103,900 - 106,650
  • 469.436 Gem. (3M) 462,8K

PREVIEW: DSM kwartaalresultaat lager op hogere omzet

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 mei 2013 16:04
    PREVIEW: DSM kwartaalresultaat lager op hogere omzet


    AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) zal donderdag voorbeurs een lager resultaat op een hogere omzet over het eerste kwartaal bekendmaken, is de verwachting van analisten. Tien door Factset geraadpleegde analisten komen gemiddeld uit op een 2,9% lager EBITDA-resultaat van EUR297 miljoen, terwijl de consensus van negen analisten een 4,4% hogere omzet van EUR2,39 miljard aangeeft. Drie analisten zetten de aangepaste nettowinst gemiddeld op EUR119 miljoen, tegen een winst van EUR166 miljoen een jaar geleden. De analisten denken dat met name in de Materials Science-clusters lagere resultaten zijn behaald, maar voorzien betere resultaten bij Nutrition. Ze wijzen op de eerder door DSM gegeven waarschuwing van aanhoudend uitdagende marktomstandigheden bij Pharma. Ze verwachten guidance inzake te verwachten autonome groei en resultaten van acquisities en de status van het winstverbeteringsprogramma. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR48,93. Euronext Amsterdam is woensdag gesloten. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 1 mei 2013 16:19
    Vooruitblik: 'Winst DSM daalt verder'

    Gepubliceerd op 1 mei 2013 om 08:42 | Views: 1.744

    AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft de winst in het eerste kwartaal verder zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het speciaalchemiebedrijf donderdag om 7.15 uur publiceert.

    De analisten verwachten gemiddeld dat de nettowinst van DSM vorig kwartaal met 17 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar, tot 120 miljoen euro. De operationele winst (ebitda) stabiliseerde naar verwachting op 306 miljoen euro. Voor de omzet wordt een toename met bijna 5 procent tot 2,4 miljard euro voorzien.

    DSM gaf eerder dit jaar al aan dat de moeilijke marktomstandigheden van 2012 in het eerste kwartaal van 2013 aanhielden. Het bedrijf voorspelde op dat moment dat de ebitda dit jaar ,,sterk'' zal groeien, tot circa 1,4 miljard euro. Met name bij Nutrition, het onderdeel dat onder meer vitamines maakt, wordt een aanzienlijke verbetering van de resultaten ten opzichte van 2012 verwacht.

    Lastig

    De marktomstandigheden voor het onderdeel Pharma zullen dit jaar lastig blijven. Performance Materials zal volgens DSM wel een verbetering laten zien ondanks de negatieve effecten van caprolactam. Bij die grondstof voor nylons staan de marges onder druk. Polymer Intermediates, dat ook last heeft van de margedruk bij de nylongrondstof, boekt dit jaar naar verwachting een lager resultaat dan in 2012.

    DSM zette vorig jaar een besparingsprogramma in, dat in 2014 een positief effect op de ebitda moet hebben van 150 miljoen euro. Ruim de helft van die winst wordt naar verwachting dit jaar al gerealiseerd. Het bedrijf gaf eerder dit jaar verder aan in 2015 extra besparingen van 50 tot 100 miljoen euro te kunnen bereiken.
  3. forum rang 10 voda 2 mei 2013 16:37
    UPDATE: DSM kwartaalresultaat hoger, handhaaft outlook


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'DSM kwartaalresultaat hoger op licht hogere omzet', om informatie, commentaar CFO en analisten, en actuele koers toe te voegen)


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) heeft in het eerste kwartaal van 2013 een hoger bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) geboekt, vanwege verbeterde bedrijfsresultaten bij Nutrition, Pharma en Performance Materials, maar gedaalde resultaten bij Polymer Intermediates, meldt het chemiebedrijf uit Heerlen donderdag voorbeurs. De outlook voor heel 2013 blijft gehandhaafd.

    Het EBITDA-resultaat kwam in het afgelopen kwartaal 2% hoger uit op EUR311 miljoen tegen EUR306 miljoen een jaar eerder.

    De nettowinst over de eerste drie maanden kwam echter 18% lager uit op EUR119 miljoen, tegen EUR145 miljoen een jaar eerder. Dit was het gevolg van negatieve hedging-resultaten, hogere rente-, schulden- en pensioenlasten, en lagere rente-inkomsten en inkomsten uit joint ventures.

    Per aandeel bedroeg de winst EUR0,69 tegen EUR0,87 en de omzet over de driemaandsperiode steeg 4% tot EUR2,376 miljard tegen EUR2,290 miljard.

    Analisten geraadpleegd door Factset verwachtten op voorhand gemiddeld een nettowinst van EUR119 miljoen en een EBITDA-resultaat van EUR297 miljoen op een omzet van EUR2,39 miljard.

    De onderliggende EBITDA is geheel conform verwachting, maar dit resultaat is positief beinvloed door incidentele posten, waaronder de verkoop van distributie-activiteiten in Performance Materials en licenties in Polymer Intermediates, zegt Wim Hoste van KBC Securities.

    DSM zag kwartaalomzet en -resultaat bij de divisies Nutrition en Pharma stijgen. Bij Performance Materials daalde de omzet, maar steeg het resultaat licht. Bij Polymer Intermediates steeg de omzet iets, maar daalde het resultaat sterk met 58% procent.

    DSM geeft in het persbericht met de toelichting op de kwartaalcijfers aan dat het winstverbeteringsprogramma volledig op schema ligt en dat het bedrijf daarmee op weg is naar een EBITDA van EUR1,4 miljard in 2013, zoals eerder aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers over 2012.

    TGB-analist Tom Muller vindt dat DSM sterk voor de dag komt met de herhaalde EBITDA outlook voor 2013, die bijna 30% hoger ligt dan de vorig jaar gerealiseerde EBITDA. Hij wijst erop dat DSM de goede resultaten vooral te danken heeft aan de focus voor heel 2013 op integratie van gedane acquisities en het PIP winstverbeteringsprogramma, zoals in een telefonische toelichting was aangegeven door CFO Rolf-Dieter Schwalb. Muller ziet als smetje op de goede cijfers de tegenvallende resultaten bij Polymer Intermediates, die hij wijt aan de hoge benzeenprijzen en de lage vraag vanuit China.

    DSM's financiele topman Schwalb geeft in de telefonische toelichting aan dat het bedrijf in 2013 geen prioriteit zal geven aan nieuwe acquisities, maar dat DSM daarvoor bij passende mogelijkheden wel EUR200-300 miljoen op de plank heeft liggen. De CFO stelt, gezien de goede start van het jaar ondanks de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, geen plannen te hebben voor aanvullende kostenbesparingen.

    Het aandeel staat donderdag omstreeks 11.00 uur 0,8% lager op EUR48,53 op een 0,3% hogere AEX.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 2 mei 2013 16:42
    DSM EBITDA resultaat positief beinvloed door incidentals - KBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt donderdag met een onderliggende EBITDA geheel conform verwachting, maar dit resultaat is positief beinvloed door incidentele posten, waaronder de verkoop van distributie-activiteiten in Performance Materials en licenties in Polymer Intermediates, zegt Wim Hoste van KBC Securities. De KBC-analist wijst erop dat de outlook, ook per divisie, een exacte herhaling is van de bij de jaarcijfers 2012 gegeven verwachtingen. Hij vindt de prestaties, gegeven de moeilijke marktomstandigheden, goed, maar verwacht geen grote koersbeweging bij opening beurs op donderdag. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR48,93, terwijl de beurs woensdag gesloten was. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 2 mei 2013 16:42
    DSM cijfers conform verwachting, outlook sterk - TGB


    AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt donderdag met goede kwartaalcijfers conform verwachting, maar komt vooral sterk voor de dag met een herhaalde EBITDA outlook voor 2013 van EUR1,4 miljard die bijna 30% hoger ligt dan de vorig jaar gerealiseerde EBITDA, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist wijst erop dat DSM de goede resultaten vooral te danken heeft aan de focus op integratie van gedane acquisities en het PIP winstverbeteringsprogramma. Hij ziet als smetje op de goede cijfers de tegenvallende resultaten bij Polymer Intermediates, die hij wijt aan de hoge benzeenprijzen en de lage vraag vanuit China. TGB heeft op DSM 'aanbevolen' als advies. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR48,93, terwijl Euronext Amsterdam woensdag gesloten was. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links