Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nu bent ú de koning!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2013 16:59
    Eerst zou ik 10 milj. in rd kopen (aandelen)
    dan 10 miljoen in ing aandelen kopen
    8 miljoen in apple aandelen
    en de rest lekker even opmaken aan vakantie cruisen
    en goeie doelen (zelf brengen)naar de mensen zeker weten dat het goed aankomt
    plus nog wat exstra loten kopen je weet maar nooit
  2. forum rang 5 theo1 29 april 2013 16:59
    1- hypotheek aflossen. Dat is in ieder geval een nobrainer.
    2- even een paar dagen aan het idee wennen
    3- verdelen over solide dividendaandelen
    4- uitrekenen of ik kan leven van het dividend. Vast wel met een kapitaal van 29 miljoen (hoeveel is dat na alle belastingen?) en geen hypotheek.
    5- ontslag nemen. Nooit meer wakker worden van de wekker. Heerlijk.
    6- na een tijdje evt verhuizen naar een oord met een beter klimaat dan Nederland.
  3. [verwijderd] 29 april 2013 17:14
    Allereerst investeren in de basis: een degelijk huis (of meerdere) en op verschillende plekken in europa wat landbouwgrond. Tenzij in het geval van onteigening doordat een communistisch regime het concept 'bezit' ontkent, hou je dan in elk geval de waarde, ongeacht of er hyperinflatie optreedt of de economie volledig onderuit gaat.

    Daarnaast stabiel opbouwen: flinke portefeuille brede obligaties, mandje grondstoffen, en de rest in aandelen. Rijk hoef je er niet meer van te worden, dus ik zou inzetten op behoud van het vermogen, en leven van het dividend/rente.

    Zelf ondernemen is leuk, maar mij veel te zwaar. Als je geen zin hebt om minstens zo hard voor je bedrijf te vechten als jonge honden die niks te verliezen hebben (en 100 uur per week werken), loop je meteen al achter. Aangezien ik met zo'n kapitaal geen 100 uur meer wil werken, zou ik daar niet aan beginnen.
    Veel leuker lijkt het me om angel te worden. Zoek die jonge honden op, help ze op weg, en maak 10 zeperds goed met 1 knaller. Liefst met bedrijven die ook nog wat nuttigs voor de samenleving doen, cradle-to-cradle, investeren in afrika, et cetera.
  4. [verwijderd] 29 april 2013 20:34
    Hallo,

    Dank voor jullie reacties.

    Ja, dat geld vooral in dividend aandelen stopen, had ik zelf ook al bedacht.
    Maar hoe? In een keer en verder nooit meer naar de koersen kijken, of laat je dat langzaam over een periode van hoeveel maanden/jaren de markt inlopen?

    Ik ben geneigd daar jaren voor uit te trekken, omdat timen en de beurs... Enfin, dat weten wij hier allemaal maar al te goed. Maar is dat slim, zie ik niet iets over het hoofd?

    Tenminste, ik vind kapitaalbehoud het belangrijkste en ieder jaar een paar ton netto al heel mooi :-) Ik stop bovendien toch niet met werken. Veel te leuk.

    Arend Jan

  5. forum rang 5 theo1 1 mei 2013 13:30
    @Arend Jan,

    Nou, als je werken zo leuk vindt, dan mag je het mijne erbij doen. Ik vind zelf vooral het salaris leuk, dus dat hou ik zelf wel ;-).

    Een bedrijf beginnen zou ik niet doen. Daar ben ik veel te lui voor. Dan ben je eindelijk rijk, ga je nog steeds werken. En nog hard ook. Ik zie het punt niet. Als ik me verveel, ga ik wel wat meer tennissen of wat mij betreft iets studeren dat carrièretechnisch volkomen nutteloos, maar wel interessant is. Je hoeft je immers nooit meer druk te maken over carrières en dat soort toestanden.

    Om op je vraag in te gaan. Als het je om het inkomen gaat en je hebt zo'n enorm kapitaal ter beschikking, dan lijkt me de timing van de aankoop niet meer zo ontzettend interessant. Als je maar niet precies op de top van een enorme bubbel zit, dan maakt het toch niet zo gek veel uit?

    Stel je begint met 30 miljoen bruto. De kansspelbelasting is 29%, dat rond ik voor het gemak af naar 30%. Je houdt van die 30 miljoen dus 20 miljoen netto over. Neem aan dat je daar gemiddeld 4% dividend over kan trekken. Dan heb je een inkomen van 8 ton per jaar. Bij 3% dividend gemiddeld kom je op 6 ton. Dat moet ruim genoeg zijn. Dan kun je toch tegen een stootje? Maakt het jou uit als de koersen het jaar daarop dalen. Nooit meer naar kijken, alleen dividend incasseren.

    Ik zou het dus gewoon simpel houden. Alles achter elkaar investeren. Dat proces zal met die bedragen toch wel een paar weken duren. Ook qua investeringen zou ik het simpel houden. Een rijtje als dit:
    Shell (olie)
    National Grid (electriciteit)
    Unilever (voedsel en zeep)
    Nestlé (voedsel)
    Diageo (drank)
    BAT (sigaretten)
    McDonalds (hamburgers)
    Coca Cola (frisdrank)
    BHP Billiton (mijnbouw)
    3M (van alles)
    IBM (computers)
    United Technologies (helicopters, liften, airco's)

    Maar ik ben een doe het zelver. Het kan nog simpeler: gewoon een paar trackers. Wereldindex, opkomende markten, Europa. Dat soort werk. Ben je met een stuk of 3 à 4 ETFs klaar. Je rendement zal dan vast wel lager zijn. Maar een ton minder kun je lijden als je dat soort bedragen te besteden hebt.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links