Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

solide aandelen als aanvulling op een obligatieportefeuille

771 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. benito c. 24 april 2013 14:53
    quote:

    Perpster schreef op 24 april 2013 09:25:

    [...]Er staat trouwens een jaap van een typo in het persbericht van DE aangaande het bod: banc of america. Ja, de ticker is BAC, maar het ding heet toch echt bank of america :D Ontzettend slordig :)

    Waar haal jij zo snel de voorgenomen afwikkeldatum tevoorschijn?

    Dat is door Bennink gezegd bij de presentatie van het bod.Niet in beton gegoten.
  2. [verwijderd] 24 april 2013 17:06
    quote:

    modaaltje schreef op 24 april 2013 14:50:

    [...]Volgens mij word ie nooit afgelost, en zo ja dan op 25, maar het is een leuk maand rendementje.
    volgens mij is de clou van benito zijn DE redenatie dat je geen koersrisico loopt :) Dat is bij de BA prefs wel wat anders, want je gaat ervan uit dat de koers wel blijft liggen. Dat kan, maar hoeft niet.
  3. [verwijderd] 24 april 2013 17:07
    quote:

    The Third Way... schreef op 24 april 2013 16:40:

    Nee, hij gaf ook begin augustus aan.

    Goede tip benito c., ik heb de turbo met 4x hefboom gekocht. Nu maar hopen dat de MAC niet getriggerd wordt, want dat lijkt de laatste mogelijke sta-in-de-weg...

    Hoe werkt dat dan, hoe worden die turbo's bij het bod dan afgewikkeld? Hoe werkt dit voordeliger?
  4. forum rang 5 The Third Way... 24 april 2013 17:21
    Voordeliger? Het is een turbo met alle pro's en cons.

    Indien inderdaad grote zekerheid dan zal turbo aanbieder RBS hoogstwaarschijnlijk tzt ook aanbieden (anders zelf turbo verkopen aan de koers op datum wat identiek is).

    Na beluisteren analyst call lijkt mij dat dit inderdaad een zeer grote kans van slagen heeft, derhalve om precies te zijn 3.3x geleveraged, oftewel 3.3x3.3=10% winst (voor financieringskosten die met 2% pj verwaarloosbaar zijn)...

  5. [verwijderd] 24 april 2013 22:07
    nu heeft abn-amro ook een aantal turbo's met o.a. stoplosses op 12 (10), 11(5,7) en 10 (4). tussen haakjes de hefboom. Die zijn dus alle 3 met een grotere hefboom, maar ook groter risico.
    Ik nieg zelf naar de stoploss van 11, want ik zie de koers nog wel onder de €12 komen. Welke zouden jullie kiezen?
  6. Henk 25 april 2013 09:33
    Duikeling omzet DE
    Douwe Egberts heeft in het eerste kwartaal 5,5% minder omzet behaald. Vooral in West-Europa kelderde de omzet met 10%. Het tij lijkt te keren, prijsveranderingen werpen hun vruchten af. De tegenvallende resultaten voeden de geruchten dat het uitgebrachte bod op de koffiebrander wel eens verlaagd kan worden. (Tel, p.27)
  7. benito c. 25 april 2013 11:06
    quote:

    Henk schreef op 25 april 2013 09:33:

    Duikeling omzet DE
    Douwe Egberts heeft in het eerste kwartaal 5,5% minder omzet behaald. Vooral in West-Europa kelderde de omzet met 10%. Het tij lijkt te keren, prijsveranderingen werpen hun vruchten af. De tegenvallende resultaten voeden de geruchten dat het uitgebrachte bod op de koffiebrander wel eens verlaagd kan worden. (Tel, p.27)
    Altijd goed om kritisch te zijn, Henk.

    Ik denk dat het zo zit. Benckiser heeft in april boekonderzoek verricht, en was dus al op de hoogte van de omzet over de eerste maanden, in elk geval over januari en februari. De oorspronkelijk geindiceerde prijs van 12,75 is waarschijnlijk hierdoor op 12,50 uitgekomen. Het persbericht bevat geen extra bepalingen op grond waarvan nadere onderhandelingen voorzien zijn, de standaard bepaling is in dit geval ´´materiele wijzigingen´´, dus nadat het boekonderzoek heeft plaatsgehad. Dat kan dus niet de omzet over het eerste kwartaal zijn, nog daargelaten dat de wijzigingen niet als materieel kunnen gelden.

    Bedankt voor je turbo-idee, TTW, altijd goed op dit forum met een idee te komen, dan kan een ander weer met een effectiever idee komen.
    Ik heb inmiddels ook wat van die turbo´s gekocht van RBS. Wel even opletten, soms is de spread 2 cent.
  8. benito c. 25 april 2013 11:52
    Bij toeval stuitte ik op Atrium Real Estate.

    Ik heb op basis van de inbreng van JR wel naar Vastned en Eurocommercial zitten kijken, maar dat beviel me toch niet erg.

    Ik zie veel in het concept van Eurocommercial, malls met goede parkeervoorzieningen en veel ´traffic´. Alleen de grote belangen in Frankrijk en Italie weerhouden me.
    Vastned heeft daarintegen vrijwel alleen losse winkels, ook veel in Frankrijk. Spanje ook, maar daar zal de ergste pijn wel geleden zijn. Ze noemen alles wat in een hoofdstraat is ´high street´, ook al is het stadje een gat van jewelste. Daarnaast hebben ze 45% niet in high streets. Gelet op de veranderingen die internet teweeg brengt, denk ik dat dat soort winkels nog wel behoorlijk in waarde kunnen dalen.Je ziet dat Macintosh een behoorlijk percentage winkels gaat sluiten, en dat de eerste maanden weer dramatisch waren.

    Atrium heeft, zoals ik het begrijp, het concept van Eurocommercial, grote centra in drukke gebieden, waarbij telkens een grote foodretailer als basis fungeert. Dat genereert veel mensen, zodat de overige winkels ook profiteren. Atrium zit hoofdzakelijk in Polen, Tjechie, Slowakije en Rusland, met nog enkele aanpalende landen. Interessante landen, waar de welvaart nog behoorlijk kan stijgen. Enkele grote strategische aandeelhouders, die zelfs nog bijkopen. Een grote onderwaardering, waarde boven de 6, koers 4,60.
    Nadeel is het relatief lage dividend, 20 cent per aandeel, komt voor een belangrijk deel door de lage leverage, 17% schuld op totaal vermogen. Ander nadeel is, dat je ze het best in Wenen kan kopen, handel in Amsterdam is erg dun.
    Ik heb een openingspositie gekocht, en ga de komende tijd die wat uitbreiden. Dit lijkt me een fonds dat voor langere tijd in de portefeuille kan blijven.

    www.aere.com/
  9. [verwijderd] 25 april 2013 21:44
    quote:

    The Third Way... schreef op 25 april 2013 07:03:

    lute11, let op de spread. Bij RBS is er een tijdelijke actie en is die van 5c gereduceerd naar 1.

    Check maar eens wat ABN doet...

    Bedankt voor de waarschuwing TTW.
    Ik zie nu ook dat de RBS aktie tot 31 mei loopt, ik heb het gevoel dat de koers nog wel wat verder gaat zakken de komende tijd.
  10. Lk-33 28 april 2013 15:29
    quote:

    benito c. schreef op 26 maart 2013 12:22:

    [...]
    LK, je moet maar eens de website www.socfin.com verder bekijken.
    Uit risicospreidingsoogpunt is Socfinaf ook interessant. Omdat ze in verschillende landen in Afrika zitten zou het risico moeten meevallen.Ze hebben daar nu in de holding 2 euro winst gemaakt over 2012 met 0,80 cent dividend, maar we moeten even op de geconsolideerde jaarrekening wachten, om te zien hoeveel winst er echt gemaakt is. Die 2 euro zijn de uitgekeerde dividenden van de werkmaatschappijen, die in de holding zijn ontvangen, maar geconsolideerd was de winst over het eerste halfjaar al 2,61 per aandeel.
    Ben er voor mezelf even wat dieper ingedoken.

    Socfinaf resultaat per aandeel 4,91; dividend 0,50 (?) volgens jaarverslag
    Socfinasia een stuk lager resultaat ten opzichte van andere jaren, oorzaak nog niet in beeld. Alleen de marktprijzen lijkt me niet. Socfinaf kan op termijn richting 7,5-10% dividendrendement als de pay-out ratio naar 30-40% gaat, en dit is nu nog 10%. Socfinasia teert nu in door relatief grote uitkering ten opzichte van de winst.

    Opbrengst per hectare Palmolie Socfinaf 2,06 ton, Socfinasia 5,17 ton. Oorzaken ontwikkeling en volwassenheid van bestand; is het klimaat in Afrika ongunstiger? Of kan het richting 5 ton op de (zeer) lange termijn?

    In rubber is de productie per ha ongeveer gelijk, de opbrengst per hectare in euro's lijkt fors hoger in Afrika. Oorzaak geen idee...

    Socfinaf is het groeiaandeel. De aarealen zijn groter dan die van Socfinasia maar de productie van met name Palmolie moet nog op stoom komen. Socfinasia is een volwassen bedrijf, is meer een dividendmachine. Groei aldaar is nog mogelijk in rubber.

    Disclaimer kan zijn dat ik het verkeerd lees, het zijn nogal dikke jaarverslagen.
  11. Lk-33 28 april 2013 16:18
    Socfinasia een stuk lager resultaat ten opzichte van andere jaren, oorzaak nog niet in beeld. Ik zie het al heeft te maken met een stevige boekwinst in 2011 in combinatie met een gering boekverlies in 2012 op de Biologische Activiteiten: ik neem aan de waardering van de diverse plantages. Operationeel zijn de resultaten logischerwijs ook lager maar in verhouding tot de bedragen die met de waardering van de activiteiten te maken hebben is dat peanuts, in ieder geval in deze jaren.
  12. benito c. 28 april 2013 17:03
    LK, de operationele resultaten gaat het eigenlijk om, de herwaardering van biologische activa zijn inderdaad de plantages en het feit dat de aanplanten een jaar ouder zijn, dat laatste kan gunstig zijn, een jaar dichterbij productie, of negatief, een jaar eerder bij hun levenseinde.
    Aangezien de grondstoffenprijzen wat lager lagen in 2012 is het operationeel resultaat wat lager.
    Socfinasia is een efficiente operatie, alle plantages , behalve de nieuwe in Cambodja, liggen op Sumatra, niet al te ver uit elkaar.
    Wat Socfinaf betreft spreken we over veel verschillende landen in Afrika, met soms wat kleinere arealen, maar ik denk ook, dat daar meer groeimogelijkheden liggen. De ambitie is ook anders voor Socfinaf, daar wordt relatief veel winst geherinvesteerd, terwijl bij Socfinasia de pay-out zeer hoog is, en geen plannen bestaan voor uitbreidingen. Overigens, als men wat op het spoor komt, kapt men ook rigoureus in het dividend, want voor schulden is men daar redelijk allergisch.Ik spreid over de drie fondsen, en beoordeel het voor termijnen van minimaal 10 jaar.
    Als het je interesseert kan je ook eens naar Sipef kijken, die keert ook relatief weinig dividend uit, en is bezig met uitbreiding van het areaal op Sumatra.Daar zie je ook een wat lagere winst vanwege de lagere opbrengsten van palmolie en rubber. Ik heb daar ook een belang in, maar veel minder groot dan de Socfin groep.
  13. Lk-33 28 april 2013 17:12
    @benito, ik houd hier wel van, begrijpelijke business mits je je wil verdiepen. Wel onderhevig aan diverse factoren maar (zoals je al eerder aangaf) bij een laag operationeel kostenniveau prima beleggingen. Al hoewel ik geen peer info heb over de concurrentie, dat is weer voor een latere puzzel.

    Socfinaf staat nu dus ook op de radar, het kan best wel eens zijn dat hun pay-out in de komende jaren wat omhoog gaat, en er zit groei in het vat, overduidelijk .... wie weet.
  14. Stapelaar 28 april 2013 17:18
    quote:

    Jori65 schreef op 19 april 2013 13:17:

    Eenmalige mededeling:
    Na ruim 8 jaar lang zeer voorzichtig te zijn geweest, en me schuil heb gehouden in corp bonds en perps ben ik deze week geheel gedraaid naar 100% aandelen. Leidraad bij de individuele aandelenkeuze is geweest het ingeschatte toekomstig cash genererend vermogen in combinatie met de balansverhoudingen. Lijkt dus wel wat op hetgeen jullie hier doen. Ik houd het overigens dicht bij huis dus in NL, die ver van m'n bed show dingen hoeven van mij niet zo.
    Succes allemaal en duimen maar!
    Interessante benadering, ik speel ook vaak met de gedachte om een deel van de porto structureel in te richten met dit soort fondsen.
    Soms koop ik er wat maar verkoop ze toch telkens weer als ik verwacht dat de markt (dwz de grotere aandelenindexen) gaat corrigeren. Zo ben ik niet optimistisch wat betreft aandelen in de komende maanden en in zo'n geval dalen als regel ook dergelijke fondsen mee, zij het wat minder dan de markt.
    Wel ben ik benieuwd naar een eventueel tweede deel van jouw mededeling, nl. welke fondsen je hebt gekozen....
  15. benito c. 28 april 2013 19:03
    quote:

    Lk-33 schreef op 28 april 2013 17:12:

    @benito, ik houd hier wel van, begrijpelijke business mits je je wil verdiepen. Wel onderhevig aan diverse factoren maar (zoals je al eerder aangaf) bij een laag operationeel kostenniveau prima beleggingen. Al hoewel ik geen peer info heb over de concurrentie, dat is weer voor een latere puzzel.

    Socfinaf staat nu dus ook op de radar, het kan best wel eens zijn dat hun pay-out in de komende jaren wat omhoog gaat, en er zit groei in het vat, overduidelijk .... wie weet.
    LK, er is weinig peer. Wat het franstalige gedeelte is dit het wel, in Parijs heb je nog een fonds dat in rubberplantages in Afrika zit, SIPH. Dat fonds wordt gecontroleerd door een bedrijf uit Ivoorkust, met Michelin als partner. Ik kan dat allemaal niet goed beoordelen, maar bij een lage rubberprijs en dito koers kan het interessant zijn. Ook op London is wel wat, Anglo Eastern Plantations. Verder fondsen met notering in Azie, maar dat wordt me te ingewikkeld om in te handelen, nog daargelaten dat ik slechter een indruk van het management kan krijgen.
  16. [verwijderd] 28 april 2013 22:53
    quote:

    Lk-33 schreef op 28 april 2013 15:29:

    [...]
    Ben er voor mezelf even wat dieper ingedoken.

    Socfinaf resultaat per aandeel 4,91; dividend 0,50 (?) volgens jaarverslag
    Socfinasia een stuk lager resultaat ten opzichte van andere jaren, oorzaak nog niet in beeld. Alleen de marktprijzen lijkt me niet. Socfinaf kan op termijn richting 7,5-10% dividendrendement als de pay-out ratio naar 30-40% gaat, en dit is nu nog 10%. Socfinasia teert nu in door relatief grote uitkering ten opzichte van de winst.

    Opbrengst per hectare Palmolie Socfinaf 2,06 ton, Socfinasia 5,17 ton. Oorzaken ontwikkeling en volwassenheid van bestand; is het klimaat in Afrika ongunstiger? Of kan het richting 5 ton op de (zeer) lange termijn?

    In rubber is de productie per ha ongeveer gelijk, de opbrengst per hectare in euro's lijkt fors hoger in Afrika. Oorzaak geen idee...

    Socfinaf is het groeiaandeel. De aarealen zijn groter dan die van Socfinasia maar de productie van met name Palmolie moet nog op stoom komen. Socfinasia is een volwassen bedrijf, is meer een dividendmachine. Groei aldaar is nog mogelijk in rubber.

    Disclaimer kan zijn dat ik het verkeerd lees, het zijn nogal dikke jaarverslagen.
    ik dacht dat socfinasia nagenoeg alleen palmolie deed, en socfinaf (iets minder) uitsluitend rubber. En dat de laatste erg afhankelijk is van de olieprijs, aangezien het substituut synthetische rubber is.

    Voor beiden geldt dat de winst per aandeel eigenlijk zever is. Dat wordt vooral gestuurd door herwaarderingen van het areaal. Eigenlijk is enkel de vraag wat je denkt dat de prijzen voor palmolie en rubber (cq. olie) doen de komende jaren, aangezien socfin kennelijk geen druppel hedged.

    Ergo, eigenlijk zijn het verkapte futures in commodities palmolie cq. rubber, met extra executierisico.

    Ik wil niet flauw zijn, maar ben dat eigenlijk wel, we hebben jubelverhalen over plantages al vaker gehoord, waarom zouden ze nu de waarheid worden en bovenmatige returns leveren? Ik begrijp niet zo goed wat er nu anders is?
771 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,03 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links