Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Woningmarkt en de gevolgen.

1.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 80 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. atitlan 14 februari 2013 13:27
    Ach laat men maar lekker baggeren met NL aandelen en NL onroerend goed.

    Ik heb er hier al zo veel zien vertrekken, die er niet meer in geloven.

    Onlangs weer een fraaie reeks met TNT Express, KPN, Fugro, TOMTOM.. bagger bagger.
    Wat hebben we in Nederland afgezien van de beide chippers nog voor bedrijven die bijvoorbeeld op het gebied van techniek en innovatie internationaal uitblinken???
    En ICTers b.v. de afgelopen jaren allemaal ingestort.. fiasco op fiasco.
    Waarbij de grote lijn natuurlijk de sterk achteruitgeholde onderwijskwaliteit in Nederland is (ondanks de officiele nepstaatjes die NL-politici in dromenland houden).

    Borussia Dortmund (clip) is overigens het laatste Duitse aandeel dat ik op IEX in een speciale draad als kansrijk heb getipt.
    Sportief en financieel operationeel gaat het als voorspeld .. alleen de koers beeld het voorlopig nog niet af (cq kan exploderen.. Manchester United wordt door een laatste adviesverhoging van Jefferies .. koersdoel 23 $ b.v. op een zestienvoudig niveaau gewaardeerd).

    Vast net als Volkswagen een aandeel waar geen Nederlandse fondsbeheerders weet van hebben :)
  2. forum rang 4 ONN 14 februari 2013 14:21
    quote:

    atitlan schreef op 14 februari 2013 13:07:

    Dat beweer ik niet alleen al een paar jaar op IEX, maar heb ik ook uitgebreid beargumenteerd, laatstelijk in mijn draad "2012 .. jaar van de DAX".
    Had je nog wat gedaan met m'n gouden short tip laatst ? Waren toch ff 'zweihundertfünfzig Punkte in der Tasche' in koud 2 weken :)

    7830>7580
  3. atitlan 20 februari 2013 17:21
    Ach, alleen nog de Quichote van IEX die de feiten omtrend Nederland en Duitsland nog steeds ontkent, ook het gegeven dat je met enig inzicht in samenhangen redelijk betrouwbaar de macro-economische toekomst kunt voorspellen.

    Bouw-voorman steunt Aalderink: 'Kijk over de grens'

    KEULEN/DOETINCHEM - "Of er duizend banen zijn in Keulen weet ik niet, maar Henk Aalderink heeft wel gelijk door de bouw erop te wijzen over de grens te kijken." Dit zegt Hans Siep, voorzitter van Bouwend Nederland Regio Oost.

    Aalderink - burgemeester van Bronckhorst - had afgelopen zondag bij Omroep Gelderland geopperd Achterhoekse bouwvakkers in Keulen te laten werken, waar werk in overvloed zou zijn.

    "Ik krijg het gevoel dat Aalderink nu wordt afgeserveerd, maar dat is niet terecht", zegt Siep, voormalig directeur van Ten Brinke Bouw. "Feit is dat de Duitse economie, ook in de bouw, veel beter draait dan de Nederlandse. Achterhoekse bouwers die ook in Duitsland bouwen, houden zich makkelijker staande dan bedrijven die zich enkel concentreren op bouw aan deze kant van de grens."
  4. atitlan 2 maart 2013 17:50
    Het FAZ besteedt aandacht aan de woningmarktcrisis

    Niederlande Immobilien in Not

    01.03.2013 ·
    Der niederländische Immobilienmarkt erlebt eine tiefe Krise. Immer mehr Eigenheimbesitzer haben höhere Schulden, als ihre Häuser wert sind. Die Banken stehen jetzt unter einem massiven Druck.

    www.faz.net/aktuell/wirtschaft/immobi...
  5. atitlan 2 maart 2013 17:55
    Reactie op de waanzin van de 100%+ hypotheken. Auteur voelt de bui al hangen. Terecht

    Eugen Schmidt (Hoffnun...) - 01.03.2013 22:52 Uhr

    Und wann müssen wir die Niederlande refinanzieren? So langsam reicht es!

    Hier ist wohl mal wieder alles verknüpft. Wenn ich eine Immobilie mit über 100 % ihres Wertes finazieren kann und die dabei anfallenden Zinsen sind steuerlich abzugfähig dann verleitet das natürlich dazu auf diesem Weg noch andere Sachen zu finanzieren, z.B. die Einrichtung oder das Auto oder den Konsum. War das in den USA nicht ähnlich? Kann eigentlich nur in die Hosen gehen. Sobald die Preise auch nur geringfügig fallen, ist das System kaputt, denn die Eigner können nur den Kopf aus der Schlinge kriegen bei weiter steigenden Immobilienpreisen. Haben die NL eine Aufsichtsbehörde?
    Egal, die Niederländer sollen machen was sie wollen, aber müssen wir dann über den Euro für jeden Blödsinn der verschiedenen Staaten gerade stehen? Die Spanier bauen Häuser und Flughäfen wie verrückt, die Griechen zahlen keine Steuern, die Zyprer machen in Schwarzgeld, die Italiener gehen mit 45 in Rente und die Franzosen arbeiten nur 35 Stunden und das auch nur im ÖD. Und wir zahlen und lassen uns beschimpf
  6. atitlan 2 maart 2013 18:01
    En waar in Nederland de particuliere consumptie en consumentenvertrouwen zwaar onder druk staat, doet in Duitsland de omgekeeerde situatie zich voor.
    In januari stegen de detailhandelsomzetten sneller dan de afgelopen 6 jaar.

    Einzelhandel legt zu Jahresbeginn wieder zu
    01.03.13
    Wiesbaden (dapd). Die Umsätze im Einzelhandel in Deutschland sind zu Jahresbeginn so stark gestiegen wie seit Jahren nicht mehr. Die Erlöse legten im Januar im Vergleich zum Vorjahresmonat real um 2,4 Prozent, im Vergleich zum Vormonat Dezember saison- und preisbereinigt um 3,1 Prozent zu, wie das Statistische Bundesamt am Freitag auf Basis vorläufiger Ergebnisse mitteilte. Das sei auf Monatssicht kalender- und saisonbereinigt der höchste Anstieg seit Dezember 2006.
    www.welt.de/newsticker/news3/article1...
  7. atitlan 7 maart 2013 17:32
    En in Nederland manifesteert zich t.a.v. de zo cruciale consumentenbestedingen steeds dramatischer de gevolgen van een 15 jaar lang op hol geslagen woningmarkt.
    Vind de cijfers redelijk schokkend en nauwelijks verwonderlijk dat de werkloosheid zo sterk oploopt.
    De detailhandel lijkt door de derde recessie in korte tijd definitief geknakt te worden.
    Triest voor alle betrokkenen, die slachtoffer zijn van onverantwoordde "laat allemaal maar gaan, het gaat toch immers goed" politiek.

    5 MAR 2013

    In januari heeft een golf van faillissementen plaatsgevonden in de Nederlandse detailhandel.
    Ook het aantal failliete groothandels nam sterk toe, meldt CreditSafe. Daarmee dreigt dit jaar een totaal dieptepunt voor de detailhandel te worden.
    Het aantal retailbedrijven dat in januari failliet werd verklaard, bedroeg 359, ruim vier keer zo hoog als een jaar eerder, toen er 85 detailhandelaren failliet gingen. Over heel 2012 bedroeg het aantal failliete winkeluitbaters 1.215.
    Er gingen vooral veel kledingwinkels, schoenenwinkels en doe-het-zelfzaken over de kop, meldt de organisatie.


    www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
  8. atitlan 10 maart 2013 09:09
    Die wil ik graag hier opnemen, voor ze verloren gaat. Imo een topbijdrage rond de woningmarktproblematiek. Hadden onze politici (en hun adviesorganen) maar zulk inzicht.

    quote:

    Mugje schreef op 8 maart 2013 13:18:

    Ja, maar die incompetentie bestaat al jaren !!! Bij invoering van de vernieuwde Inkomstenbelasting rond de eeuwwisseling had de hypotheekrente-aftrek al ingedamd moeten worden. Alleen iets in stand houden voor de starters (gewoon een starterssubsidie onafhankelijk van de hoogte van je inkomen, voor iedereen hetzelfde en dat voor een periode van bv 15 jaar) en verder niets. Laat de markt gewoon de markt. De jongere generatie kunnen momenteel niet kopen maar ook al zouden ze het kunnen, dan nog zou ik het ze afraden want ze worden weer als melkkoe gebruikt. De prijzen liggen nog veel te hoog en als je ziet wat er nog op de markt afkomt !! Hypotheekrente wordt toch verder afgeschaft, niemand weet wanneer maar het gebeurt absoluut. De rentes moeten ook weer naar een hoger niveau en ook dat is niet goed voor de prijzen.
    Maar net als begin deze eeuw waren er partijen in de politiek die met een dubbele agenda liepen. Was het niet onze toenmalige premier die toen de aanpassing van de behandeling eigenwoningschuld heeft tegengehouden?? Zou hij om die inzichten misschien een commisariaatje bij ING hebben?? Maar ook het CDA, sterk verweven met bouwbedrijven in Nederland vond het wel een goede zaak dat de hypotheekrenteaftrek in stand bleef. Er bleef dan gebouwd worden hetgeen toch goed was voor de directeuren in de bouwsector.
    Dat intussen de prijzen tot duizelingwekkende hoogte opliepen, boeide eigenlijk geen van die politici want de persoonlijke belangen wogen zwaarder. Dat de jongere generatie steen en been klaagde dat het onbetaalbaar werd, de politiek hield zich oost-indisch doof. En inmiddels zit men met de gebakken peren, Dat er aan de aftrek gemorreld zou gaan worden begreep inmiddels iedereen en juist de draagkrachtige groep meent dan nog even van de oude regels te profiteren en gigantische villa's en kasten van huizen te moeten bouwen en die vol te pompen met hypotheek. Terwijl de rente nog is gedaald de afgelopen 15 jaar is het bedrag dat de fiscus jaarlijks aan hypotheekrente-aftrek moet terugbetalen ruim verdrievoudigd. Dat zet je toch te denken. Blok zijn taak is het m.i. alleen om de belangen van die categorie nog zolang mogelijk te verdedigen.
    M.a.w. heb ik het gevoel dat er al jaren geen gezaghebbend politicus is die daadwerkelijk -wat betreft de woningmarkt- het landsbelang vertegenwoordigt. Economisch leek het allemaal zo goed te gaan en niemand het het benul dat misschien al dat nieuwe 'goedkope' geld via de woningmarktbubbel wel eens de oorzaak zou kunnen zijn.
    Maar terugkijkend los je niet veel op. Wel kan je dan de conclusie trekken dat het niet alleen incompetent is zoals de politiek nu probeert het tij te keren. Ik heb het gevoel dat men de vinger niet op de juiste plek WIL leggen en dat er daarom allerlei ad hoc beslissingen worden genomen om problemen maar vooruit te blijven schuiven. Huurders extra laten betalen is ook zo'n voorbeeld. Is de volgende stap dat iedereen die goedkoop boodschappen doet bij de ALDI ook extra moet betalen???

    We moeten die hele woningmarkt een echte markt laten worden. Subsidiëring van die markt is goed maar dan alleen voor zover het de invulling is van de basale levensbehoefte wonen. Maar niet van 'luxe', dus aftrek tot schuldplafond van ongeveer 750.000 zal in de meeste gevallen ruim toereikend zijn.
    Zet het mes ook in de bestaande situaties boven dat schuldenniveau en gebruik de miljarden die daardoor jaarlijks beschikbaar komen voor minder bezuinigen of stimulering van de economie.
    Het klopt dat de waardedaling op de woningmarkt in een versnelling zal raken en dat is heel erg vervelend voor die bestaande gevallen. Maar een woning kopen is ook risicovol en je hebt dan niet de juiste adviseur gehad. (maak banken naar de toekomst medeverantwoordelijk voor uitstaande leningen en hol het hypotheekrecht wat uit. Als ze zelf weten dat ze verlies kunnen leiden zullen ze in de toekomst wat eerder op de rem gaan staan wat betreft financieringsdrift).
    Nieuwe hypotheken een aflossingsplicht geven van 50% over dertig jaar en de renteaftrek al jaarlijks afbouwen alsof je daadwerkelijk annuitair aan het aflossen bent.
    Daarnaast kan je ook kijken of in bepaalde gevallen wat extra ruimte moet geven dan wel afnemen. Ik bedoel hiermee dat iemand die een hoog pensioen aan het opbouwen is ook al een redelijk bedrag buiten de jaarlijke verloning om ontvangt en op dit moment aan belastingheffing onttrekt. Als dat boven een bepaalde norm is zou dat de hypotheekrente-aftrek kunnen verlagen. Dat lijkt unfair, maar ligt dichterbij huis dan bezuinigen op ouderen in armoede, gehandicapten of de huurder er voor op laten draaien.
  9. forum rang 4 New dawn 10 maart 2013 09:38
    Zonder er een waardeoordeel over te vellen is het zo dat als je de subsidie voor koopwoningen inperkt, je ook de economie er om heen inperkt. Nieuwbouw, renovatie, verbouw etc heeft een enorme impuls op de gehele economie.

    Wanneer je minder subsidie wilt zal de sector wonen krimpen. De groei zoals in het verleden krijg je dan nooit meer in die sector. Het zal wennen zijn...
  10. forum rang 6 NewKidInTown 10 maart 2013 12:46
    quote:

    Hmm schreef op 10 maart 2013 09:38:

    Zonder er een waardeoordeel over te vellen is het zo dat als je de subsidie voor koopwoningen inperkt, je ook de economie er om heen inperkt. Nieuwbouw, renovatie, verbouw etc heeft een enorme impuls op de gehele economie.

    Wanneer je minder subsidie wilt zal de sector wonen krimpen. De groei zoals in het verleden krijg je dan nooit meer in die sector. Het zal wennen zijn...
    Ach, het zal wennen zijn. Het heeft in het verleden tot nu enorm veel ellende gebracht en de prijzen opgestuwd.

    Ga bijvoorbeeld de brood- en rijstprijzen subsidieren of aftrekbaar maken. De prijzen zullen omhoog vliegen.
    Haal de subsidie en aftrekbaarheid er weer vanaf, zullen de prijzen fors dalen.

    Overheid kan zich het beste met zo weinig mogelijk dingen bemoeien. Maar ja, dat is moeilijk voor ambtenaren en politici die zich willen waarmaken en een footprint willen achterlaten.
  11. [verwijderd] 10 maart 2013 13:37
    quote:

    KidBackInTown schreef op 10 maart 2013 12:46:

    [...]

    Ach, het zal wennen zijn. Het heeft in het verleden tot nu enorm veel ellende gebracht en de prijzen opgestuwd.

    Ga bijvoorbeeld de brood- en rijstprijzen subsidieren of aftrekbaar maken. De prijzen zullen omhoog vliegen.
    Haal de subsidie en aftrekbaarheid er weer vanaf, zullen de prijzen fors dalen.

    Overheid kan zich het beste met zo weinig mogelijk dingen bemoeien. Maar ja, dat is moeilijk voor ambtenaren en politici die zich willen waarmaken en een footprint willen achterlaten.
    Het hele HRA debacle is niets meer dan de resultante van het troetelkindje van rechts; zowel VVD als CDA en PVV hebben dit onderwerp meerdere malen tot taboe verklaart tijdens regeerperiodes. En laat er nu de afgelopen 50 jaar nog nooit een regering zijn geweest zonder VVD of CDA. Links had zijn eigen stokpaardje, en dat was de sociale woningbouw, met alle subsidies die daarbij horen.
    Het recente uitruilen van punten van Rutte en Samson (je moet elkaar wat gunnen), is minder nieuw dan we denken. In het woondossier hebben links en rechts de tegenstellingen tot nu altijd uitgeruild, met een volkomen verstopte woningmarkt als logisch gevolg.
  12. atitlan 18 maart 2013 18:15
    Eurostat BNP en levensstandaard EU (clip).

    Vanaf 2009 grote verschuivingen tussen de landen onderling.
    Eurostat vergelijkt zowel op basis van het officiele BNP (per inwoner) als de feitelijk materiele koopkracht, dat een veel secuurder vergelijkingsbeeld t.a.v. levensstandaard biedt.
    In het plaatje alle EU27 landen die met hun BNP op 100 of hoger zitten (dus die landen die boven het EU gemiddelde zitten)

    Wat opvalt is dat Nederland in 2010 en 2011 bij de snelstdalende landen hoort.
    Lag niettemin in NL in 2011 het BNP pe rinwoner nog duidelijk hoger dan dat in Duitsland (131-121), bij de reele levenstandaard is Duitsland Nederland in 2010 al gepasseerd en heeft deze voorspong in 2011 verder vergroot (113-120).
    Je kunt er tevens aan afmeten dat het kostenniveau voor de burger in Nederland flink hoger ligt dan dat in Duitsland.

    Duitsland, dat het geluk (of wijsheid?) bezat geen woningmarktbubble te hebben, doet het post-Lehman economisch duidelijk veel beter dan Nederland.. en de burgers merken dat in hun portemonnee.
    Met enige zekerheid is deze divergentie in de ontwikkeling in 2012 verder opgelopen en zal dit in 2013 imo zelfs versneld doen.
    Bij de feitelijke levenststadaard is de Duitse burger in twee jaar van een zevende naar een tweede plaats in Europa opgerukt, die van de Nederlandse daarentegen van een tweede naar een zesde plaats en niet voor niets is actueel het consumentvertrouwen in D. historisch hoog, en dat in N. juist historisch laag.
  13. atitlan 3 april 2013 08:26
    Terwijl Marc c.s. het nog steeds niet doorhebben (anders zou men draconisch herstructurerings- en besparingsbeleidbeleid inzetten en (ik weet, een taboe) deelname aan de euro serieus heroverwegen) krijgt men in het buitenland door wat er in Nederland aan de hand is, en vooral wat de waaarschijnlijke gevolgen zullen zijn.
    Maar Marc heeft nog steeds tijd over en staat voor de fun voor de klas, geschiedenislessen.. zijn vak.
    Zelf studeren rondom de problematiek zou 1000x zinvoller zijn.
    Maar Marc denkt dat het met de beproefde recepten bijna als "vanzelf" weer goedkomt, zoals immers na elke voorgaande crisis het geval was...

    "Die Lage ist ernst. „In den Niederlanden ist die Immobilienblase geplatzt, deren Bewältigung noch für Eruptionen sorgen wird“, ist sich der Wirtschaftsweise Lars Feld sicher. "
    www.focus.de/finanzen/news/staatsvers...

    En nu ook deze

    Holland: "An Economy On The Brink"
    Tyler Durden's pictureSubmitted by Tyler Durden on 04/02/2013 12:49 -0400

    Infamous for little boys plugging holes with their fingers and grown-ups plugging their mouth with their foot (D-Boom), it seems Holland, Berlin's most important ally in the goal of greater fiscal discipline in Europe, has fallen into an economic crisis itself. As Spiegel reports, the once exemplary economy is suffering from huge debts and a burst real estate bubble, which has stalled growth and endangered jobs.

    The statistics make for some worrisome reading: no nation in the euro zone is as deeply in debt as the Netherlands, where banks have a total of about €650 billion in mortgage loans on their books; consumer debt amounts to about 250% of available income - by comparison, in 2011 even the Spaniards only reached a debt ratio of 125%; unemployment is on the rise; consumption is down; and growth has come to a standstill.

    The trouble for Holland is that despite their proclamations of the need for Fiscal conservatism, even EUR46 billion in austerity measures are apparently not enough to keep the nation's deficit within the EU debt limit. The Dutch were long among Europe's most diligent savers, and in the crisis many are holding onto their money even more tightly, which is also toxic to the economy, as "one of the main problems is declining consumption."

    The nationalization on SNS in February brought this reality home and as Spiegel reports, "there is no end to the crisis in sight."

    www.zerohedge.com/news/2013-04-02/hol...
  14. rivo 3 april 2013 09:35

    Nederland duikt economisch pijlsnel de afgrond in

    woensdag 03 april 2013 om 07u16

    Nederland heeft tijdens de Cyprus-crisis nog eens de wereldpers gehaald dankzij het optreden van minister van Financiën Dijsselbloem.

    Die liet, bewust of onbewust, doorschemeren dat ons spaargeld ondanks de depositogarantie van 100.000 euro allesbehalve veilig is.

    Maar Nederland zelf, tot voor kort de trouwste bondgenoot van Duitsland in de strijd voor het afdwingen van een grotere begrotingsdiscipline in Europa, dreigt nu ook economisch de mond te worden gesnoerd. Met de economie van het land gaat het namelijk snel bergafwaarts.

    Der Spiegel maakte melding dat de eens voorbeeldige Nederlandse economie nu gebukt gaat onder zware schulden en een uiteengespatte vastgoedzeepbel, een scenario dat we ook nog wel in andere landen zijn tegengekomen.

    Geen enkel land zit echter zo diep in de schulden met 650 miljard euro aan uitstaande woonkredieten op de balansen van de banken.

    Volgens Der Spiegel is het einde van de crisis nergens in zicht, met een consumentenschuld van 250% van het beschikbaar inkomen staat Nederland er zelfs nog slechter voor dan Spanje (waar die consumentenschuld ‘maar’ 125% bedraagt).
  15. atitlan 11 april 2013 08:40
    "duikt economisch pijlsnel de afgrond in"

    Tis te schrijnend dat de oorzaken van de ellende door onze politici nog steeds niet herkend worden.

    Al dan niet door de recente publiciteit in der Spiegel.. bij Deutsche Bank lijkt nu ook het kwartje gevallen.

    Deutsche Bank loost klanten

    11 april 2012

    Deutsche Bank wil 18000 klanten in ons land uit het bestand hebben. Ze krijgen een brief, dat Deutsche voor hen niet de geschikte bank is. Het zijn klanten uit het bestand van ABN Amro, maar Deutsche wil zich gaan richten op zakelijke klanten die internationaal opereren. Deutsche zegt zich wel bewust te zijn van zijn zorgplicht naar deze klanten, waar het afscheid van neemt. (FD, p.1 - Tel, p.27)
  16. atitlan 18 april 2013 11:03
    Minstens zo onthutsend wanneer je er de meerjarenprognose 2013-2017 van het CPB tegen afzet : "zal de werkloosheid eerst nog toenemen met zo'n 100 duizend personen tot 6¼% in 2014"

    Al deze duur betaalde "specialisten" snappen duidelijk niet wat er aan de hand is en waarom het zo fout loopt.
    Begrijpen ook niet dat die macro-modellen in zulke aparte omstandigheden zo de prullenbak in kunnen.
    Hopeloos.

    De werkgelegenheid reageert met vertraging op de krimp in 2012 en lage groei in 2013. In de periode 2013-2017 daalt de werkgelegenheid in de marktsector met gemiddeld ¼% per jaar.
    Een toename van deeltijdwerk en stijgende werkgelegenheid in de zorg leiden per saldo nog wel tot een toename van het aantal werkzame personen met gemiddeld ½% per jaar. Per saldo groeit de werkgelegenheid in dit scenario echter nauwelijks sinds 2009. In vergelijking met de ervaring na financiële crises in andere landen is dit opmerkelijk. In de meeste landen was het initiële effect van de crisis op de werkgelegenheid aanzienlijk, maar herstelt de werkgelegenheidsgroei zich na de crisis. Als de groei langdurig lager is na financiële crises, wordt dit in de regel veroorzaakt door een lagere productiviteitsgroei (zie ook paragraaf 2.2). In Nederland zien wij eigenlijk het omgekeerde; het negatieve effect van de scherpe krimp tijdens de Grote Recessie op de werkgelegenheid was relatief beperkt, maar de werkgelegenheid groeit per saldo nauwelijks meer sindsdien.2 Uiteraard spelen andere factoren, zoals een lager arbeidsaanbod als gevolg van de vergrijzing, ook een rol in deze
    ontwikkeling. Aangezien de vraag naar arbeid aanvankelijk achterblijft bij de toename van het aanbod, zal de werkloosheid eerst nog toenemen met zo'n 100 duizend personen tot 6¼% in 2014.
  17. atitlan 18 april 2013 11:16
    John, mede door zulke baggerprognoses glijdt Nederland in ijltempo verder af, want komt het maar niet tot het o zo noodzakelijke ingrijpende herstructureringsbeleid.
    Maar ik wil toch niet geloven dat het hier van de zijde van het CPB om mafia en kwade bedoelingen gaat. Het kan imo alleen maar onkunde zijn.
1.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 80 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,66 +0,02%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links