Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 maart 2013 22:36
    Achteraf is relatief.
    Manipulatie van westerse landen om hun eigen munt te steunen is in volle gang.......een verloren strijd.
    Japanners,zijn maar wat blij met hun huidig goudbezit zoals meer inwoners van andere landen.
    Het westen komt ook aan de beurt.....kwestie van geduld.

    Nog geen gram verkocht.

  2. [verwijderd] 14 maart 2013 04:02
    1 keertje ben ik het met Ben eens. Er is geen valuta over die nog sterk probeert te blijven, het is een race naar de bodem. Dat is het enige dat alle economiën gemeen hebben. De ene dumpt goud/zilver, de andere hamstert, maar allemaal dumpen ze hun eigen valuta. Leve de (al dan niet feitelijke) afhankelijkheid van export.
    Als China de Yuan laat opwaarderen tov de rest van de wereld kost ze dat veel export, en ze raken de nog openstaande rekeningen zeker kwijt. Maar Ze kopen wel heel de wereld leeg met hun Yuans.
    Echter, wie de handdoek gooit bij de valutaoorlog (race naar de bodem), tekent een dartbord op zijn land. Dat is echte oorlog.
    The new normal: alles omgekeerd en ondersteboven binnenstebuiten.
    En naar het grote achterliggende plan is het gissen. Vooral voor de politici die het allemaal proberen uit te leggen. En de Bilderberg Groep geeft maar geen hints.
    Goud revaluatie voor schuldendekking? ja, de grote banken zijn long aan het gaan op huidige bodemniveaus. De grote speculanten zitten traditioneel verkeerd, en zaten nog nooit zó short.
  3. forum rang 4 New dawn 14 maart 2013 08:10
    quote:

    postzak schreef op 14 maart 2013 07:44:

    zozo....de landelijke kranten besteden hier aandacht aan...

    ’Fed intervenieert op goudmarkt’

    www.telegraaf.nl/feed/krant/krant_fin...
    Heb het vanochtend gelezen Postzak.

    Ik vraag me af of je daar van kunt winnen als het waar is. Ik heb nog 5% goud, maar doe dit toch niet weg, 1 1/2 jaar geleden had ik 30%.

    Als een trend hardnekkig blijft doorgaan, kun je daar op een gegeven moment niet omheen, dan is er wat gaande ook al weten jij en ik niet wat.

  4. [verwijderd] 14 maart 2013 08:48
    quote:

    Hmm schreef op 14 maart 2013 08:10:

    [...]

    Heb het vanochtend gelezen Postzak.

    Ik vraag me af of je daar van kunt winnen als het waar is. Ik heb nog 5% goud, maar doe dit toch niet weg, 1 1/2 jaar geleden had ik 30%.

    Als een trend hardnekkig blijft doorgaan, kun je daar op een gegeven moment niet omheen, dan is er wat gaande ook al weten jij en ik niet wat.
    Ja mee eens hoor. Ik heb ook geen idee in hoeverre bovenstaande klopt of niet. Voorlopig blijf ik zitten. Het gaat mij echt om de 1525/1550. Als we daar onder gaan sluiten neem ik "maatregelen". Voorlopig zie ik het als een lange consolidatie binnen de grenzen 1525/1550 - 1800.
  5. forum rang 10 voda 14 maart 2013 15:53
    Er gloort weer hoop

    14 mrt 2013 om 08:30 - Peter van Kleef

    Gisteren deed ik een poging eens naar het onheil te kijken dat de goudmijnaandelen, om preciezer te zijn, de beleggingsfondsen die in mijn- en exploratiebedrijven beleggen, heeft getroffen. De ruïnes zagen er tamelijk deerniswekkend uit. Maar vanmorgen gloort er zomaar hoop. Hoop voor goudbeleggers. Hoop, nog een beetje meer zelfs, voor beleggers die in die speculatieve junior miners zitten.

    De goudprijs zelf schijnt een golden cross te naderen (gunstige kruising van de trendlijnen van voortschrijdende gemiddelden van verschillende tijdsperioden, u weet wel), maar aardiger is dat de junior mijnbedrijven het al een dag of vier beter doen dan de senior mijnbedrijven - zie de grafiek hieronder. En dat is historisch een goed teken (zeggen ze). En als het eenmaal de goede kant opgaat, kan het hard gaan. Heel hard. Zo.

    Zie link voor grafiek:

    www.iexprofs.nl/Column/Nieuws-Beursbl...
  6. forum rang 10 voda 14 maart 2013 16:22
    'VS onderzoeken vaststelling goudprijs'

    Gepubliceerd op 14 mrt 2013 om 16:00 | Views: 356

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de manier waarop in Londen de prijs van goud wordt vastgesteld. De toezichthouder voor de grondstoffenhandel CFTC wil weten of de gebruikte methode wel transparant genoeg is. Dat berichtte zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op gezag van ingewijden.

    In de Britse hoofdstad komt een handvol banken twee keer per dag bijeen om de goudprijs per troy ounce (31,1 gram) vast te stellen. De methode doet denken aan de manier waarop het interbancaire rentetarief Libor wordt bepaald, waarover de laatste tijd veel te doen is omdat deelnemende banken zich schuldig zouden hebben gemaakt aan manipulatie.
  7. forum rang 10 voda 14 maart 2013 19:41
    Amerikaanse toezichthouders onderzoeken manipulatie goudprijs - bronnen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Toezichthouders uit de Verenigde Staten gaan onderzoeken of de prijzen binnen 's werelds grootste goudmarkt worden gemanipuleerd, volgens personen bekend met de situatie.

    De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoekt het vaststellen van de goudprijs in Londen, waar een aantal banken tweemaal daags bijeen komen en de spotprijs voor een troy ounce fysiek goud vastleggen.

    De CFTC onderzoekt daarbij of het bepalen van de goudprijzen - en de kleine zilvermarkt, op een transparante manier gebeurt. Maar, zo stellen de bronnen, er is vooralsnog geen formeel onderzoek gestart.

    In 2008 startte de commissie al een onderzoek naar de zilvermarkt, nadat enkele beleggers hadden beweerd dat een scherpe prijsdaling in die zomer het gevolg was van marktmanipulatie. De CFTC kwam echter nooit met een conclusie of de aankondiging dat het onderzoek was afgerond.

    Een woordvoerder van de CFTC was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

    De goud- en zilverprijzen worden twee maal per dag vastgesteld via een conference call tussen banken. In Londen nemen daaraan vijf financials deel: Barclays, Deutsche Bank, HSBC, Bank of Nova Scotia en Societe Generale. Bij het vaststellen van de zilverprijs zijn Bank of Nova Scotia, Deutsche Bank en HSBC betrokken. Terwijl de prijzen worden bepaald, ligt de handel in zowel fysiek goud, als ook de elektronische handel niet stil.

    Woordvoerders van Barclays, HSBC en Deutsche Bank wilden donderdag geen commentaar geven op de kwestie. De andere twee banken waren niet direct bereikbaar voor een reactie.

    Volgens de London Bullion Market Association, dat de normen voor de kwaliteit van het goud en zilver dat verhandeld wordt in Londen heeft bepaald, wordt het vaststellen van de prijs "gedaan op een basis van vraag/aanbod" en is het "volledig transparant."


    Door Katy Burne, Matt Day en Tatyana Shumsky; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com
  8. forum rang 4 Willempie3 14 maart 2013 20:14
    Die Amerikanen kunnen beter eens hun eigen COMEX onderzoeken met hun eigen manipulatie van de goudprijs. En onderzoek gelijk even hoeveel goud er nog ligt in Fort Knox en in de kelder van de New York FED. En of er misschien ook Wolfraam in de goudstaven zit. Daarna pas bij anderen gaan kijken S.V.P.

    W3.
  9. [verwijderd] 15 maart 2013 10:39
    quote:

    Willempie3 schreef op 14 maart 2013 20:14:

    Die Amerikanen kunnen beter eens hun eigen COMEX onderzoeken met hun eigen manipulatie van de goudprijs. En onderzoek gelijk even hoeveel goud er nog ligt in Fort Knox en in de kelder van de New York FED. En of er misschien ook Wolfraam in de goudstaven zit. Daarna pas bij anderen gaan kijken S.V.P.

    W3.
    In een valutaoorlog zijn vele middelen toegestaan...liever de wolfraam elders blootleggen dan in eigen kluis....

    De sterkste troef vd Amerikanen is nog steeds dat de dollar gekoppeld is aan grondstoffen....wil je olie, goud etc? Dan eerst dollars kopen (versterkt de dollar) en dan de grondstof. Omdat de dollar mede daarom lastig is om te verzwakken, moeten de Amerikanen zelf de grondstofprijzen drukken om eigen inflatie in dollars te beteugelen!!!
  10. [verwijderd] 15 maart 2013 20:58
    alles ligt compleet aan gort
    quote:

    voda schreef op 13 maart 2013 19:26:

    En we lachen niet om goud

    13 mrt 2013 om 13:15 - Peter van Kleef -

    Het is te gemakkelijk de draak te steken met de fanatieksten onder de goudbeleggers, vooral omdat ze zelden bekend staan om hun gevoel voor humor. Of om hun incasseringsvermogen. En zeker nu is het makkelijk, nu de goudprijs een slordige 20% onder zijn piekniveau staat en de veelbelovende goudexploratiebedrijven nog veel harder naar beneden gekomen zijn. De juniors met name. Maar ook de meer gerenommeerde goudmijnbedrijven hebben het zwaar. Maar dat gaan we niet doen, de draak steken.

    Wie gelooft in goud als verzekering voor zware economische tijden kan, net als de groten der aarde, een positie innemen in fysiekgoud-ETF’s. Je verkeert dan in gezelschap van John Paulson en George Soros. Maar veel andere beleggers vallen voor de charmes van de verhalen over goudvondsten, noeste exploratiebedrijven in moeilijk toegankelijke gebieden of de free lunch van bedrijven die handelen in royalties (geen pikhouwelen nodig om goud geld binnen te hengelen in tijden van goudkoorts).

    Veel goudmijnbedrijven hebben in de goudbullmarkt hun koersen zien achterblijven bij de goudprijs. Dat kan verschillende redenen hebben. Marges, sociale onrust, politieke bemoeienis, voorverkochte productie, et cetera. In elk geval was die onderwaardering een extra argument voor beleggers om in mijnbedrijven te stappen. Van groot tot klein. We kunnen in elk geval over de afgelopen periode zeggen dat die keus niet heel gelukkig is uitgepakt. Onderwaardering of niet, de koersen van de meeste goudbedrijven zijn met een flinke hefboom op de goudprijs naar beneden gekomen.

    Harde klappen
    John Paulson is met het Paulson Gold Fund al meer dan een jaar de risée van Wall Street. Dit jaar staat de teller alweer op -26% (ik kan er een procentje naast zitten). Maar ook het roemruchte beleggingsfonds BlackRock World Gold kan meepraten over de pijn onder goudbeleggers. Vorig jaar verloor het fonds (in euro’s) 9% in waarde, het jaar ervoor zo’n 16% en eind februari stond er voor 2013 alweer -14% op het bord. Dat gaat hard.

    Nederlands bekendste goudbelegger, Willem Middelkoop, geldt als boegbeeld van het Commodity Discovery Fund, dat tot vorig jaar door het leven ging als Gold Discovery Fund. Hij kan inmiddels ook meepraten over de mindere tijden. De bredere insteek heeft fonds nog niet kunnen baten. Goud, andere edelmetalen en zeldzame aardmaterialen worden allemaal midscheeps geraakt, de juniorbedrijven waarin het fonds investeert, het hardst. In 2011 werd door CDF -34% verloren, vorig jaar -10% en dit jaar staat de teller na twee maanden alweer op -18%.

    Toegegeven, sinds de lancering in de zomer van 2008 resteert er nog een cumulatief rendement van 22%, maar dat was ooit meer dan 150%. Die 4% per jaar die resteert is een schamele vergoeding voor het gelopen risico. Wel is er nog een outperformance ten opzichte van een aantal andere fondsen:

    Update: het rendement van het CDF in deze grafiek is na aftrek van kosten en management fee, maar voor aftrek van (eventuele) performance fee - met dank aan een attente lezer. Dat scheelt met name in 2009 en 2010 fors in het rendement (zo'n 10%).

    Goud zelf is spannend genoeg
    Goud is een verzekering die je prima kunt aanbrengen in een portefeuille als hedge tegen een systeemcrisis. Sterker nog, de angst voor zo’n crisis heft de goudprijs de afgelopen jaren een flinke zet in de rug gegeven. Maar wat mij betreft is een ETF op de goudprijs in dat geval spannend en belangrijker, efficient genoeg. En die speculatieve junior mijnen? Die zijn leuk speelgoed, omdat ze als gedrogeerde Edgar Davidsjes over het veld stuiteren.

    Een prachtig klokkenspel van gierende zenuwen, alarmbellen en vuurwerk. Maar meer dan, zeg, 2% van een portefeuille – en dan alleen voor puur speculatieve doeleinden – zou ik er niet aan wagen. Neem dat andere nieuwe Nederlandse hedgefund, Plethora Precious Metals dat vorig jaar gelanceerd werd. Dat fonds verloor alleen in januari al 11% (we wachten vol spanning op de februaricijfers). En dat in een tijdperk waarin beleggers als de dood zijn voor stevige drawdowns. In deze grafiek wordt de underperformance van de juniors (rode lijn - Global X Junior Miners ETF, ticker JUNR) tegen de fysiekgoud-ETF Spider Gold Shares (ticker GLD) pijnlijk duidelijk:


    Natuurlijk is er de andere kant. Het Commodity Discovery Fund heeft, toen het nog een goudfonds was, bewezen dat het ook keihard omhoog kan gaan met rendementen van een kleine 90% (voor aftrek van performance fee) in zowel 2009 als 2010. Jammer dat, zoals met zoveel mooie dingen van vroeger, daar nu alleen de ruïnes nog van te bezichtigen zijn, als herdenkingzuilen van een roemrucht verleden en – wie weet – als profeten van een roemruchte toekomst. We sluiten niets uit als het om goud gaat.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Peter van Kleef is hoofdredacteur van IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van Van Kleefs actuele beleggingen. Uw reactie is welkom op peter@iex.nl

    Voor meer info, zie link:

    www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Beursbl...
  11. forum rang 4 Willempie3 15 maart 2013 21:45
    De FED heeft 88 miljard Dollar aan winst uitgekeerd aan de Amerikaanse regering. Tja, zo krijg je het begrotingstekort wel omlaag !
    Iedereen vindt het maar normaal dat er in een stoffig ambtenarengebouw in Washington kennelijk meer winst gemaakt wordt dan Apple en Exxon bij elkaar met ondernemen voor elkaar krijgen. Dit kan nooit een oplossing voor een economische depressie zijn. De kans dat het alsnog fout gaat is levensgroot. Ook duidelijk is dat door deze constructie een hoop langlopende treasuries die door de FED zijn opgekocht in feite gewoon weg zijn en doorgehaald kunnen worden. De FED koopt 3 biljoen aan treasuries op met bijgedrukt geld => De overheid betaalt 3 procent rente aan de FED = 90 miljard Dollar => Aan het eind van het jaar geeft de FED de 90 miljard Dollar weer terug aan de overheid. Effectief wordt er dus geen rente meer betaald over 3 biljoen staatsschuld. De FED kan in principe die 3 biljoen aan staatsobligaties gewoon kwijtschelden en verbranden.
    Dan gaat de staatsschuld met 3 biljoen omlaag en staat de FED-balans weer 3 biljoen lager. De 3 biljoen bijgedrukte Dollars blijven achter in de economie, maar dat is nu ook al zo. Het kwalijke effect moet haast wel zijn dat er toch inflatie van gaat komen. Als dat niet zo is, is Europa echt gek dat ze bezuinigen in plaats van bijdrukken zoals de FED doet.

    W3.
8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0618 -0,24%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.406,43 +1,14%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links