Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud, aandelen... of?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 februari 2013 12:02
    Volgens mij is er in de ' fundamentals' niet veel veranderd voor Goud en Zilver. Werkeloosheid loopt op, schulden lopen op, productie loopt terug en centrale banken die tientallen miljarden euro's, yens of dollars printen. Dus een correctie was te verwachten, maar verder geven alle signalen m.i.aan dat het gewoon weer zal stijgen en de $2000 grens gaat doorbreken. En wie weet zilver de $50.
  2. PeterZ 25 februari 2013 14:46
    Echt renderen kan goud nooit, goud levert immers geen echte toegevoegde waarde (behalve als grondstof) aan de economie. Het is maar wat een gek ervoor betaalt. Goud volgt gemiddeld de inflatie en staat nu veel hoger dan gemiddeld. Wie langere termijn denkt gaat dus short op goud.

    Aandelen leveren gemiddeld een hoger rendement dan de inflatie, vanwege de toegevoegde waarde aan de reële economie. Uiteindelijk leveren ze dus meer op, maar soms moet je er twintig jaar of meer op wachten. In- en uitstappen (of short gaan) op de juiste momenten kan veel meer opleveren. Maar tegenover elke winnaar staat een verliezer bij het in- en uitstappen ...
  3. Zoumoetenkunnen 25 februari 2013 23:34
    Eigenlijk stijgt of daalt de goudprijs niet; goud bewaart zijn waarde maar het papieren geld verliest zijn waarde tegenover goud. Dat is logisch als er zoveel bijgedrukt wordt. Maar ik las een interessante opmerking over 1 ounce goud: De Romeinen konden voor 1 ounce goud een volledige tuniek, met riem en sandalen kopen; in 1930 kon je voor 1 ounce goud nog steeds een maatpak kopen met schoenen; en tot op vandaag kun je nog steeds voor 1 ounce goud (ong 1260 €) een maatpak met schoenen kopen. Dat zegt toch genoeg?
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links