Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vloeken in de goudkerk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. trebliw 19 februari 2013 12:44
    Je kunt Nico zien en horen spreken tijdens een skype gesprek op het
    www.goudenzilverevent.nl van 9 maart. Ook de aanwezigen kunnen een vraag insturen.

    Er zijn overigens meer interessante sprekers op dit event, waar je de mensen ontmoet achter de columns, artikelen, abonnementen enz. Zonder een skype verbinding kun je luisteren en spreken met o,a Willem Middelkoop, Robert Broncel, Zilverpaul, Sander Boon, Erik Mauritz en Nico Bakker en nog vele anderen!
  2. Dirck van Buren 19 februari 2013 12:48
    Hi Nico,
    het Chinese politbureau of Wladimir Putin vinden charts zonde van hun tijd. Zij kopen goud als ze denken dat het goedkoop is en als de liquiditeit genoeg is om iets te doen met hun biljoenen dollars. De laatste sell off tijdens het Chinese nieuwjaar biedt deze kans
  3. [verwijderd] 19 februari 2013 12:48
    Er word haast geen fysiek goud en zilver verkocht, alleen de papiermarkt. Lijkt wel of ze zwakke handen proberen uit te schudden door hun aanvallen. Riekt m.i. zeer sterk naar manipulatie, want laten we wel zijn....er is niks verandert in de economie (eerder verslechterd) van wat de bull markt destijds op gang bracht. Dus voor kopers van fysiek goud en zilver zijn zulke prijsdalingen een geschenk uit de hemel.
  4. pcrs7 19 februari 2013 13:08
    een cruciale foute inschatting dat we niet in een bananenrepubliek leven. Sinds het ESM is goedgekeurd, leven we direct binnen plunderafstand van Chavez uit Brussel, onze ongekozen afpersers.

    Een ander veelvoorkomend misverstand is dat iets groots niet kan falen. De Sovjetunie aat wel anders zien als je het nog niet geleerd had van het Romeinse rijk. Empires storten altijd in, omdta ze op plunder gebaseerd zijn en niet op vrijwillige handel.
    Kublai Khan drukte het geld al waardeloos in het Mongoolse rijk, de romeinen hadden hyperinflatie, etc. een leger is duur en belasten lukt niet, dus moet je geld gaan drukken en schulden aangaan. Het einde is altijd hetzelfde.
    Het Spaanse empire begon met plunderen van de indianen, door al het extra goud en zilver gingen de prijzen omhoog en gingen ze importeren uit de rest van europa, toen verloren ze de eigen produktie, toen de kennis om te produceren, toen was het slachtoffer leeggeplunderd en begon een neergang waarin de Spaanse roverheid 13 keer failliet ging en de 14e keer staat nog op de stoep. De echo van een plunderrijk gaat heel lang door. De initiatie van geweld eindigt nooit goed, alleen vrijwillige handel is duurzaam.
  5. [verwijderd] 19 februari 2013 13:59
    Er wordt als een gek op dips gekocht nu, vooral in zilver. Nieuw fenomeen. Mensen kennen de fundamentals en genieten lekker mee van de papiermanipulatie. Zilver boven de grond verschuift zo snel van COMEX kluizen naar perticulieren kluizen. De laatsten vrezen geen verdere daling, zij HOPEN op die daling. Hoewel ze er dik in zitten. Totaal nieuw. Oude logica gaat niet op. En heerlijk dat de media de bull markt van 12 jaar dood verklaren. Grootste koop-indicator die er is. Als er volgend jaar nog ruim zilver is aan lage prijzen, wordt deze jongen religieus, want dan heeft dat gebed tegen alle logica in toch gewerkt.

    www.silverdoctors.com/treasury-dept-r...

    Waarom is dit zo lang stil gehouden? Omdat we ons dan valse zorgen zouden maken?
    De elite zitten long edelmetaal en andere grondstoffen, of ze gaan long op de bodem die ze daar voor gaan creëren, als dit hem niet al is.
  6. [verwijderd] 19 februari 2013 15:33
    quote:

    senior 35 schreef op 19 februari 2013 15:28:

    Wat een onzin, Er is helemaal geen valutaoorlog. Alleen Japan probeert de economie wat aan te zwengelen. Laten we maar hopen dat het ze lukt!
    En goud? Dat is een gepasseerd station.
    Ik wou dat ik ook al in de hemel was. Wat een heerlijk roze wolk moet jij op leven. De valutaoorlog wordt nieteens meer ontkend door de spelers erin. Als ze jokken over de valutaoorlog, wat is er dan echt aan de hand?
    Inflatie valt nog mee, omdat iedereen het doet. CH moet zich te pletter printen om de Rolexen niet te duur te laten worden voor export. Yuan is ongeveer de enige valuta die geleidelijk groeit tov anderen. Terwijl hun belang juist een zwakke munt zou moeten zijn.
    Leg maar uit hoe het wel zit, ik luister.
  7. [verwijderd] 19 februari 2013 15:42
    quote:

    Skater schreef op 19 februari 2013 13:59:

    www.silverdoctors.com/treasury-dept-r...

    Waarom is dit zo lang stil gehouden? Omdat we ons dan valse zorgen zouden maken?
    De elite zitten long edelmetaal en andere grondstoffen, of ze gaan long op de bodem die ze daar voor gaan creëren, als dit hem niet al is.
    jaja, klok en klepel verhaaltje weer.

    de goudvoorraad van de VS wordt niet grotendeels bij FED NY aangehouden, maar in deep storage (fort knox enzo).

    www.fms.treas.gov/gold/current.html
  8. [verwijderd] 19 februari 2013 15:58
    Toen ik in zilver stapte voor $4/ounce werd ik ook uitgelachen en zilver zou in een bubbel zitten, net als goud ( ingestapt op 600). Nu 10 jaar later lig ik nog steeds op de grond te rollen van het lachen. In die 10 jaar zijn er trouwens meerdere maanden geweest waarbij goud zakte of in iedergeval alleen horizontaal bewoog. Soms duurde dat wel 1 tot 1,5 jaar.
  9. [verwijderd] 19 februari 2013 17:12
    Slechts ter verder het bij de duurzaam wèl scorende oneliner “Marcel Tak for president” latende kennisgeving: een zeer lezenswaardig artikel van een deskundig auteur.

    Uiteraard met name gelet op het gedeelte:

    Ook de sentimentsindicatoren schreeuwen negativisme. Toch hoeven we in de komende periode geen nieuwe records te verwachten voor het gele edelmetaal. Dit is natuurlijk als vloeken in de goudkerk, vooral voor diegenen die er heilig van overtuigd zijn dat goudprijs tot in de stratosfeer kan stijgen. (…) Als ik een belangrijke les heb geleerd (en duur betaald) in mijn beleggingscarrière, dan is het wel dat beleggers moeten luisteren naar de markt. Goud wil ons een boodschap meegeven. Wat die boodschap is, dat blijft giswerk.

    alsmede

    Ik bekijk de evolutie van de goudprijs in de komende periode met argusogen. Elke nieuwe beweging kan veelzeggend worden. Voor beleggers in goud is het nu raadzaam om het hoofd koel te houden en de strategie onder de loep te nemen. (…) Laat de markt uw raadgever zijn.

    @pcrs7
    Het is een cruciale foute inschatting van u om de souverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken lidstaat Nederland, het ooit om zijn zuinigheid, tolerantie, handelsgeest en godsdienstvrijheid bekend staande land, maar nu helaas als het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner, dus hoger dan een gemiddelde inwoner in de “souvereine” lidstaat Griekenland of Amerika, het bij vriend en vijand als veerkrachtig bekend staande land van The American Dream, met in de ooit door Nederlanders gestichte stad New York het Central Park, waar velen op een zeepkist allerlei permanent verongelijkt verontwaardigde alles en iedereen verketterende, hel en verdoemenis over iedereen uitstortende, met het vingertje zondebokken aanwijzende preken in een soort aansprekende veelal door een ongekende angst voor vreemdelingen bevangen onelinertaal houden, waar velen van denken die doorgaans met een grondwet strijdige alles en iedereen verketterende door een ongekende angst voor vreemdelingen opgefokte onelineronzin hoef ik niet zo nodig in een krant of het internet te lezen, laat staan op de televisie te zien, als mensen in naam van de vrijheid achter een dergelijke opgefokte permanent verongelijkt verontwaardigde “scorende” dominee die van boven de wijsheid in pacht heeft gekregen, die eenvoudige stervelingen die het zonder deze wijsheid op de aarde op de een of andere manier moeten zien te rooien, naar het door de betreffende permanent verongelijkt alles en iedereen verketterende dominee beloofde zondebokken vrije land/heilstaat aan willen lopen, dan is dit uiteraard hun verantwoordelijkheid,
    te vergelijken met een bananenrepubliek, want dat schijnt toch wel iets anders te zijn, zie bijvoorbeeld in het deskundige artikel het uit de hand gelopen gedoe met goud in Venezuela.

    U heeft uiteraard geheel gelijk dat rijken komen en gaan, maar t.a.v. de exacte timing hiervan blijft altijd uiteraard wel de hierbij belangrijke vragen WANNEER gaat WELK rijk, dus wanneer wordt bijvoorbeeld de souverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euroschulden- en vertrouwenscrisis als gevolg van een in het toenmalige Europa van de twee snelheden door de toenmalige regeringsleiders overeengekomen muntunie betrokken “souvereine” lidstaat Nederland

    - dat anders dan de zuidelijke “souvereine” lidstaten binnen afzienbare tijd met een schuldenexplosie te maken krijgt door de vergrijzingsgolf, zie

    www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?S...

    en dat vooralsnog aan de Noordzee is gelegen, wat velen graag in strijd met artikel 1 van de grondwet waarin duidelijk is bepaald dat discrimineren, zoals het stigmatiserend discrimineren van Moslims, Oost, Midden- en Zuid Europeanen, in Nederland niet is toegestaan, een donker in de woestijn gelegen permanent alles en iedereen verketterend keizerrijk achter een hoge muur, waar men na een mogelijke vrije val van de Euro zodat de opkomende BRIC-landen de mogelijkheid op een presenteerblaadje kregen aangeboden om alle los en vast zittende spulletjes in de Eurozone voor een bodemprijs op te kopen, zoals de voor Rusland van groot belang zijnde ijsvrije havens van Hamburg en Rotterdam, in de rij van de gaarkeukens van de BRIC-landen

    - waar de mensen ook graag op een brommer rijden, en als alles goed gaat in een auto –

    alle tijd heeft voor zorgvuldige niet zondebokken Talmoed-, Bijbel-, Koran- en hoofddoekjesstudies, en als er in een zorgvuldige niet zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,3 Moslims tijd over is een zorgvuldige niet zondebokkenstudie over het hoofdkantoor in Brussel en als er tijd is over zorgvuldige niet zondebokkenstudies over de hoofdkantoren in Berlijn en Brussel.
  10. [verwijderd] 19 februari 2013 17:50
    Ik bedoel “(…) alle tijd heeft voor zorgvuldige niet zondebokken Talmoed-, Bijbel-, Koran- en hoofddoekjesstudies, en als er in een zorgvuldige niet zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,3 Moslims tijd over is een zorgvuldige niet zondebokkenstudie over het hoofdkantoor in Brussel en als er tijd over is zorgvuldige niet zondebokkenstudies over de hoofdkantoren in Berlijn en Brussel.”

    @Aspers Als u er heilig van overtuigd bent dat de prijs van uw aankopen tot in de stratosfeer kan stijgen, kan dit als een soort kat in het bakkie waar je verder geen omkijken naar hebt eigenlijk niet meer verkeerd gaan.
  11. [verwijderd] 19 februari 2013 19:09
    Misschien nemen de Japanners en beleggers in Venezuela wel winst na een spurt van 30-50%.
    goldprice.org/gold-price-japan.html

    We schrijven juni 2012.

    Japans pensioenfonds zet eerste stappen in goudmarkt

    Okayama Metal & Machinery is het eerste pensioenfonds in Japan dat de goudmarkt betreedt. Het fonds wil als eerste stap $500 miljoen in goud ETFs beleggen, met als doel soevereine risico’s te vermijden. Oftewel, goud is een veilige haven tegen de risico’s van ongedekte papieren valuta.

    Het fonds is bereid om de stap te nemen ondanks het feit dat goud geen dividend betaalt of renteopbrengsten oplevert. Maar de keuze komt voort uit een doordachte afweging. Aan de ene kant kan men kiezen voor kleine korte termijn opbrengsten (bijvoorbeeld rente op obligaties), waarbij er een verhoogd afbreukrisico bestaat wegens de aanhoudende labiele financiële omgeving. Aan de andere kant is er de lange termijn visie dat goud één van de weinige veilige havens is die resteert. Goudbezit wordt in Japan steeds meer gezien als bescherming tegen de gevolgen van schokken in het economische systeem, zoals de tsunami van vorig jaar en de eurocrisis. Behoud van waarde is belangrijker dan opbrengsten.
  12. geobeo 19 februari 2013 21:03
    quote:

    Theo Benschop schreef op 19 februari 2013 17:50:

    Ik bedoel “(…) alle tijd heeft voor zorgvuldige niet zondebokken Talmoed-, Bijbel-, Koran- en hoofddoekjesstudies, en als er in een zorgvuldige niet zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,3 Moslims tijd over is een zorgvuldige niet zondebokkenstudie over het hoofdkantoor in Brussel en als er tijd over is zorgvuldige niet zondebokkenstudies over de hoofdkantoren in Berlijn en Brussel.”

    @Aspers Als u er heilig van overtuigd bent dat de prijs van uw aankopen tot in de stratosfeer kan stijgen, kan dit als een soort kat in het bakkie waar je verder geen omkijken naar hebt eigenlijk niet meer verkeerd gaan.

    Dat was waarschijnlijk een mooi stuk geweest wanneer je ergens wat juist geplaatste leestekens had gebruikt.
  13. [verwijderd] 19 februari 2013 23:45
    @geobeo

    Ik hoef slechts ter het bij de duurzaam wèl scorende oneliner "Marcel Tak for president" latende,

    dus het verder hierbij duurzaam latende,

    kennisgeving niet zo nodig te scoren met een mooi stuk op het internet, ik heb duurzaam wel iets anders te doen, ik ben dan ook

    - anders dan de auteur van dit deskundige artikel, die, dit blijkt van begin tot eind in het artikel, met kennis van zaken er over nagedacht heeft -

    in de verste verten geen "scorende" mooie stukken schrijver op het internet,

    wel wil ik u langs deze weg attent maken op het feit dat in de "souvereine" lidstaat Nederland een op een "juiste", dus aan het eind van een aantal woorden voor de duidelijkheid, plaats geplaatste komma een leesteken is,

    zodat niemand in de "souvereine" lidstaat met spijkers op laag water,

    er is geen touw aan vast te knopen, er klopt niets van, weg ermee,

    zich hoeft af te vragen wat staat er nu eigenlijk, wat betekenen in de "souvereine" lidstaat Nederland de tussen komma's/leestekens geplaatste woorden,

    wat houdt bijvoorbeeld het eerste artikel van de grondwet van de "souvereine" lidstaat Nederland in,

    wat is bijvoorbeeld in de "souvereine" lidstaat Nederland in het eerste artikel van de grondwet niet toegestaan,

    antwoord het discrimineren/stigmatiseren van Moslims, Midden, Oost en Zuid Europeanen alsmede het als "linkse kerk" verketteren van andersdenkenden,

    en wat betekenen bijvoorbeeld de duurzaam wèl scorende woorden "Marcel Tak

    - bepaald geen op een zeepkist permanent verontwaardigd verongelijkte, met artikel van de grondwet van de "souvereine" lidstaat Nederland strijdige, maar wat roepende onzin uitkramende deskundige auteur -

    for president".
  14. [verwijderd] 20 februari 2013 00:44
    quote:

    pcrs7 schreef op 19 februari 2013 13:08:

    een cruciale foute inschatting dat we niet in een bananenrepubliek leven. Sinds het ESM is goedgekeurd, leven we direct binnen plunderafstand van Chavez uit Brussel, onze ongekozen afpersers.

    Een ander veelvoorkomend misverstand is dat iets groots niet kan falen. De Sovjetunie aat wel anders zien als je het nog niet geleerd had van het Romeinse rijk. Empires storten altijd in, omdta ze op plunder gebaseerd zijn en niet op vrijwillige handel.
    Kublai Khan drukte het geld al waardeloos in het Mongoolse rijk, de romeinen hadden hyperinflatie, etc. een leger is duur en belasten lukt niet, dus moet je geld gaan drukken en schulden aangaan. Het einde is altijd hetzelfde.
    Het Spaanse empire begon met plunderen van de indianen, door al het extra goud en zilver gingen de prijzen omhoog en gingen ze importeren uit de rest van europa, toen verloren ze de eigen produktie, toen de kennis om te produceren, toen was het slachtoffer leeggeplunderd en begon een neergang waarin de Spaanse roverheid 13 keer failliet ging en de 14e keer staat nog op de stoep. De echo van een plunderrijk gaat heel lang door. De initiatie van geweld eindigt nooit goed, alleen vrijwillige handel is duurzaam.
    mooi geschreven!!!
  15. [verwijderd] 20 februari 2013 01:38
    Ik bedoel "(...) zodat niemand in de "souvereine" lidstaat Nederland of een andere "souvereine" lidstaat, anders dan waarschijnlijk blinden zonder hulpmiddelen of mensen die in naam van de vrijheid achter het grote permanent verontwaardigd verongelijkte, met het vingertje zondebokken aanwijzende Licht in strijd met artikel 1 van de grondwet van de "souvereine" lidstaat Nederland in de strijd met ca. 1,3 miljard Moslims,

    ga er maar aanstaan,

    met "scorende", alles en iedereen verontwaardigd verongelijkt verketterende oneliners

    - waar niemand in de geschiedenis van de mensheid verder ook maar iets mee kan -

    met een ongekende angst voor vreemdelingen op weg zijn naar een zondebokkenvrij keizerrijk achter een hoge muur, met spijkers op laag water,

    er is geen touw aan vast te knopen, er staan geen leestekens in, er klopt niets van, weg ermee,

    zich hoeft af te vragen wat staat er nu eigenlijk, wat betekenen in de "souvereine" lidstaat Nederland de tussen komma's/leestekens geplaatste woorden,

    wat houdt bijvoorbeeld het eerste artikel van de grondwet van de "souvereine" lidstaat Nederland in,

    wat is bijvoorbeeld in de "souvereine" lidstaat Nederland in het eerste artikel van de grondwet niet toegestaan,

    antwoord het discrimineren/stigmatiseren van Moslims, Midden, Oost en Zuid Europeanen alsmede het als "linkse kerk" verketteren van andersdenkenden alsmede het als zakkenvullers te verketteren hoofdkantoor in Brussel,

    en wat betekenen bijvoorbeeld de duurzaam wèl scorende woorden "Marcel Tak

    - bepaald geen op een zeepkist permanent verontwaardigd verongelijkte, met artikel van de grondwet van de "souvereine" lidstaat Nederland strijdige, maar wat roepende onzin uitkramende deskundige auteur -

    for president".
  16. [verwijderd] 20 februari 2013 02:19
    @ed.p Zolang u op de aardse aarde die zijn voorspelbare, gaap, gaap, gaap, rondjes in het heelal maakt bij de rijken die komen en gaan alsmede gaan en komen de timing van e.e.a. in de gaten houdt, kan dit als een soort kat in het bakkie op uw scoreboard eigenlijk niet meer verkeerd gaan.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links