Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SNS en de Paardenslager

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 februari 2013 11:15
    Politici grijpen de laatste jaren bevolkingsgroepen aan om te verhullen dat ze geen feitelijke macht hebben: leraren, artsenij, rechtelijke macht, financiers en nog een hele trits, nu dan ouderen die volgens media rijk zouden zijn. Wat rijk is bepaalt overduidelijk de politiek. In alle gevallen eindigt het uiteindelijk na jaren rondje zeiken om de kerk, in mineur en moet men bakzeil halen ten koste van veel, heel veel geld. Ik lees al een tijd dat er stagflatie is of komt. Zwabberen rondom 0 groei is gewoon stagflatie.
  2. [verwijderd] 18 februari 2013 13:39
    rare paradox: veel bestuurders van (semi) publieke instellingen roven de boel leeg op kosten van de burger.Dezelfde bestuurders storten woningbouwverenigingen, ziekenhuizen, banken e.d. in de financiele ellende en men wordt boos op degenen die er wat aan willen doen.

    communisme, wat een oliedomme opmerking.

    Als je het er niet mee eens bent dan moet je niet klagen over belastingen, maar klagen over een volledig gespeend van iedere moraliteit misbruik maken van positie als systeembank, semi publieke instelling, spilzieke (lokale) overheid en bestuurders die zichzelf en elkaar bevoordelen ten koste van de burger.
    Lees het NRC van afgelopen zaterdag er maar eens op na .

    bij banken wordt al jarenlang teveel verdiend, dat is prima als ze op eigen benen staan en de aandeelhouders dat ok vinden. zolang een bank in staatshanden is of systeembank ( wordt dan soort van semipublieke instelling) dat betekent ook dat er aan loonpolitiek gedaan kan en moet worden.

  3. @iPlof 18 februari 2013 15:10
    quote:

    Zef schreef op 18 februari 2013 13:39:

    bij banken wordt al jarenlang teveel verdiend, dat is prima als ze op eigen benen staan en de aandeelhouders dat ok vinden. zolang een bank in staatshanden is of systeembank ( wordt dan soort van semipublieke instelling) dat betekent ook dat er aan loonpolitiek gedaan kan en moet worden.


    En voor de echte toppers..opzeggen mag, maar ik denk dat het redelijk rustig blijft met inkomende ontslagbrieven..
  4. [verwijderd] 18 februari 2013 19:08
    quote:

    plof® schreef op 18 februari 2013 15:10:

    [...]
    En voor de echte toppers..opzeggen mag, maar ik denk dat het redelijk rustig blijft met inkomende ontslagbrieven..
    De echte toppers werken voor het overgrote merendeel echt niet in Nederland. Jarenlang was bijv ABN AMRO het lachertje onder de investment banks omdat ze 3e rangs talent hadden om hun luchtkasteel ambities waar te maken.
  5. [verwijderd] 18 februari 2013 22:33
    Geachte heer van dongen,

    De reacties lijken duidelijk; het is ietwat onduidelijk waarom in de financiële sector de salarissen onevenredig hoger liggen dan in andere sectoren; het bankbedrijf is bepaald geen rocket science en fraude en op zijn minst beslissingen die niet in het belang van klanten zijn, zijn schering en inslag. Dat lijkt niet een hoog, althans structureel hoger salaris dan elders, te rechtvaardigen. Zeker niet bij mediocre instellingen als de onze. Er is toch geen enkele toegevoegde waarde, anders dan het bevoordelen van de mensen die onooglijke bankproductjes aan de man gebracht hebben en, in het verleden, als een kip zonder kop, maar, zonder enige kennis van zaken, investeren in iets waarvan iemand die een beetje kan rekenen weet dat de klant er niks beter van wordt

    Zeker daar waar het gaat om financiële instellingen die in de touwen hangen; wellicht is het eens verfrissend om wat men in de sector zelf vindt, over het algemeen volledig losgezongen van de werkelijkheid, los te laten en eens te kijken wat nu de toegevoegde waarde is af te zetten tegen de verdiensten.

    U schrijft in uw column er iets over, dus u heeft een mening; mag ik u uitnodigen er eens iets dieper op in te gaan?
  6. [verwijderd] 21 februari 2013 11:32
    @Zef

    Op het punt om naar Albert Heijn te gaan, heb ik slechts ter verder het bij de duurzaam wèl scorende oneliner “Marcel Tak

    - die als financieel expert heeft bewezen wèl en tevens goed te kunnen rekenen en dus door de suffering people in de Eurozone op een doorsnee dag van een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis voor de verandering niet als het lachertje onder de financiële experts met een 3e rangs talent, zoals dit is opgemerkt door slackjaw@f2bbs.com, aangeduid kan worden -

    for president” latende kennisgeving uw zeer lezenswaardige reactie met interesse gelezen.

    M.i. is het niet onduidelijk waarom in de financiële sector, inderdaad zoals u duidelijk stelt bepaald geen rocket science en inderdaad een sector waar fraude en op zijn minst beslissingen die niet in het belang van klanten zijn, schering en inslag zijn, de salarissen onevenredig hoger liggen dan in andere sectoren; het was/is nu eenmaal zo in de werkelijkheid van de wereld geregeld, of de rest van de wereld het hier nu mee eens is of niet, dat in een bankbedrijf bij alle goede dingen die een bankbedrijf toch ook doet, bijvoorbeeld niet omvallen, structureel hogere salarissen verdiend worden dan in andere sectoren, waardoor je als doorsnee in de touwen hangende bank een groot risico op omvallen ging/gaat lopen als je hier in de werkelijkheid niet aan mee deed/doet.

    Dus om er dieper op in te gaan zou je concluderend kunnen zeggen het was/is de wet van het in het belang van klanten niet omvallen die de salarissen in deze sector wereldwijd, dus niet alleen in de “souvereine” lidstaat Nederland, structureel hoger deden/doen zijn dan in andere sectoren.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links