Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een rechtvaardige schadeloosstelling voor de SNS-gedupeerden.

363 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2013 17:31
    quote:

    schreef:

    Geachte heer,

    Hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft een vraag over onze SNS-actie. De eerste stap van de VEB is het aanvechten van het onteigeningsbesluit van Minister Dijselbloem bij de Raad van State (uiteraard doen wij dit binnen de gestelde termijn). De VEB doet dit namens zijn gedupeerde SNS-leden. Als lid hoeft u dus niet zelf bezwaar te maken bij de Raad van State.

    Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij dit graag.

    Met vriendelijke groet,

    Beleggersservice

    Vereniging VEB NCVB
    als reactie op mijn e-mail waarin ik vroeg of de VEB nog collectief in beroep gaat bij de RvS binnen de gestelde termijn.
  2. forum rang 10 voda 7 februari 2013 17:51
    Fitch: verlies op achtergestelde schuld SNS niet maatgevend


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De achtergestelde leningen van SNS Bank zijn ongekend hard aangepakt met een schijnbaar totaal waardeverlies na de onteigening door de Nederlandse staat, stelt Fitch Ratings donderdag.

    Omdat het pas de eerste keer is dat een bank met een rating is onteigend sinds het begin van de eurozonecrisis, en omdat de hoge verliesratio niet past in het basisscenario van Fitch, komt de kredietbeoordelaar nog niet tot de slotsom dat zulke verliesratio's de norm gaan worden.

    De 'bail-in' van achtergestelde SNS-obligatiehouders past wel in de opvatting van Fitch, dat je er niet geheel op kunt vertrouwen dat de meeste hybride en achtergestelde effecten veilig zijn door staatssteun.

    De achtergestelde obligatiehouders van SNS Bank kunnen weliswaar vragen om schadeloosstelling, maar in de praktijk levert dit mogelijk geen cent op, zegt Fitch, als we de Nederlandse minister van Financien moeten geloven die aangaf dat zulke claims totaal waardeloos zijn.

    Het SNS-geval laat zien welke grote macht de autoriteiten waarschijnlijk krijgen als de wetgeving voor het afwikkelen van probleembanken zich in Europa verder ontwikkelt.

    Toch denken de Fitch-analisten dat de oplossing voor SNS niet precies is wat Nederlanders en andere Europese autoriteiten voor ogen hadden voor het afwikkelen van probleembanken. De overheid deed een aanzienlijke injectie belastinggeld terwijl de gewone obligatiehouder met de schrik vrijkwam.

    Het SNS-geval toont ook de spanning die bestaat tussen de wens om gewone obligatiehouders te laten meebetalen en het praktische bezwaar dat dit een onacceptabel besmettingsrisico kan opleveren, stelt Fitch.

    Als met de nieuwe resolutie-regels eindelijk de kosten van bankreddingen voor het overgrote deel kunnen worden neergelegd bij de aandeel- en obligatiehouders, in plaats van bij de belastingbetaler, dan wordt ook het risico op onteigening veel kleiner, stelt Fitch.

    Het afwikkelen van een bank zal dan misschien meer gaan lijken op een reorganisatie bij een multinational. Daar worden achtergestelde leningen of geconverteerd naar aandelen, zonder dat ze hun waarde volledig hoeven te verliezen.

    De verliesratio moet de omvang van de problemen bij de bank blijven weerspiegelen, stelt Fitch. Maar hoe meer niet-achtergestelde leningen meedoen, hoe kleiner het risico dat beleggers hun geld geheel kwijt zijn, zoals het geval lijkt bij SNS.

    Fitch heeft geen rating op de achtergestelde schuld van SNS Bank.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com
  3. [verwijderd] 8 februari 2013 10:39
    8 februari 2013


    Beleggersvereniging VEB gaat namens ruim 1000 gedupeerde beleggers in beroep tegen de onteigening van de beleggers in SNS Reaal NV. Een zo vergaande inbreuk in het eigendomsrecht van burgers vereist rechterlijke toetsing.

    Daartoe heeft de VEB vanochtend een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State.

    De Minister van Financiën heeft op 1 februari besloten de aandelen en de achtergestelde obligaties van SNS Reaal NV en SNS Bank NV te onteigenen op basis van de vorig jaar in werking getreden Interventiewet.

    De minister heeft al laten weten beide categorieën niet te zullen compenseren.

    De VEB vertegenwoordigt op grond van haar statuten alle effectenbezitters. Dat wil zeggen dat de VEB zich de belangen aantrekt van de beide onteigende groepen.

    Uitgangspunt voor de VEB is dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen van SNS Reaal NV primair verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie. Daarnaast moet onder meer worden gekeken naar de rol van accountant KPMG en toezichthouder de Nederlandsche Bank.

    Het ligt echter ook op de weg van de VEB om deze eerste toepassing van de Interventiewet te laten toetsen. Onteigening van particulier eigendom is een zo vergaande inbreuk op de rechten van de burger dat onafhankelijke rechterlijke toetsing een voorwaarde is voor de legitimiteit ervan.

    Er zijn serieuze kanttekeningen te maken bij het onteigeningsbesluit, dat volledig is gestoeld op een nieuwe waardering van de vastgoedportefeuille van SNS Property Finance. Een 'second opinion' is hier op zijn plaats.

    Daarnaast strekt de onteigening zich uit tot de vorderingsrechten die voormalige aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders jegens de vennootschap en haar bestuurders zouden kunnen hebben, bijvoorbeeld wegens onbehoorlijk bestuur of misleiding.

    Het is zeer de vraag of deze ingreep nog valt binnen de Interventiewetdoelstelling “veilig stellen van de stabiliteit van het financiële systeem”.Beleggersvereniging VEB

  4. [verwijderd] 10 februari 2013 14:41
    De aandelen zijn onteigend, daar was een wet voor dus dan zijn het niet meer de aandelen van diegene van wie ze waren. De staat loopt een gigantisch risico, de waarde er niet voor terug te krijgen, wat ze nu gaan investeren.

    Mocht het zo zijn, dat het bijvoorbeeld over een paar jaar echt veel te veel gaat opleveren bijvoorbeeld SNS is verkeerd voorgelicht voor de portefoullie van het vastgoed, wint een rechtzaak, krijgt een schade vergoeding ect ect ect, en er blijft op het einde ineens 2 miljard over te zijn, dan vind ik wel dat je daar wel iets van terug kan geven aan de voormalige aandeelhouders. Maar dat hoeven ze niet....

    Ook op ABN maken ze geen winst, dat is veel te duur van de Belgen gekocht, die wel weten wat onderhandelen is. Echter, dit is ook vreemd. Hebben de Belgen info achter gehouden? EN zo ja, mag dit? Zo nee, zit hier niets in het vat? In de vorm van een rechtzaak?

    Neem van mij aan de staat verlies uiteindelijk dik op ABN en SNS.
  5. forum rang 10 voda 11 februari 2013 17:39
    Nationalisatie SNS pas later effect op sector - S&P


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Standard & Poor's ziet de nationalisatie van bankverzekeraar SNS Reaal (SR.AE) door de Nederlandse overheid slechts beperkte weerslag hebben op de Nederlandse verzekeringssector. Echter, op middellange termijn, zou de kredietwaardigheid kunnen worden beinvloed door veranderende marktdynamiek. Met SNS en ASR in overheidshanden, bezit de staat 24% van de sector. Een fusie kan enerzijds voor prijsdruk zorgen. Anderzijds, behoort een verkoop van SNS in delen tot de mogelijkheden. De ruimte om acquisities te doen bij andere spelers is evenwel beperkt, aldus de kredietbeoordelaar. Aegon (AGN.AE) staat 1% hoger op EUR4,79 en ook ING (INGA.AE) wint 1% op EUR6,89, terwijl de AEX nipt stijgt. (AGR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 11 februari 2013 20:22
    SNS Reaal stelt jaarcijfers uit

    Gepubliceerd op 11 feb 2013 om 20:00 | Views: 120

    UTRECHT (AFN) - SNS Reaal stelt de publicatie van de jaarcijfers uit naar donderdag 18 april 2013. Dat meldde de genationaliseerde bank en verzekeraar maandag. Eerder zou SNS Reaal de cijfers op donderdag 14 februari bekendmaken.

    ,,Aanleiding voor het uitstel is het verwerken van de effecten van de nationalisatie die op 1 februari plaatsvond'', aldus het financiële concern. Donderdag 18 april wordt eveneens het jaarverslag van SNS Reaal gepubliceerd, publicatie hiervan was oorspronkelijk voorzien voor vrijdag 8 maart 2013. De jaarverslagen van SNS Bank en Reaal worden dan ook geopenbaard.
  7. MartijnN1932 12 februari 2013 09:07
    en hebben jullie deze al gelezen?
    www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
    Quote uit het stuk

    Op 31 januari vindt er een gesprek plaats tussen Rolly van Rappard en Hugo van Berckel van CVC en Wouter Raab van het ministerie van Financiën. In een brief zetten beide uiteen tot welke handreikingen CVC nog bereid is (.pdf), om een nationalisatie te voorkomen. Het heeft er alle schijn van dat dit laatste voorstel door DNB en Financiën niet meer serieus is bekeken, omdat de knop al eerder is omgezet naar nationalisatie.

    Uit het laatste voorstel blijkt dat er naast CVC vier andere investeerders bereid zijn geld te steken in SNS Reaal. De kapitaalsteun die de overheid SNS eerder gaf, zal worden omgezet in aandelen SNS. De grootbanken, ABN Amro, ING en Rabobank verstrekken een lening van 550 miljoen euro. ASR Verzekeringen, een 100 procent staatsdeelneming na de nationalisatie van Fortis in 2008, zal op termijn gefuseerd worden met Reaal, de verzekeringsdochter van SNS. CVC wil de transactie op 14 februari 2013 bekendmaken, als SNS Reaal ook de jaarcijfers publiceert

    /Eind quote
  8. Masterkale 12 februari 2013 11:34
    Sinds de nationalistatie van SNS Reaal op 01-02-2013 vindt er geen handel plaats in SNS.

    Vandaag heeft de Financiele Telegraaf een bericht geplaatst waarin wordt gesproken over een inkoopprocedure. Deze procedure verloopt niet via Euronext Amsterdam en geldt alleen voor professionele partijen, niet voor de particuliere belegger.

    Informatie over de onteigening leest u op de volgende webpagina:
    www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/02/0...
    Onderaan deze pagina staat het document ‘Onteigeningsbesluit SNS Reaal en SNS Bank’. Hierin wordt tot in detail ingegaan op het onteigeningsbesluit.
  9. [verwijderd] 14 februari 2013 13:23
    AMSTERDAM - VEB: gedupeerde SNS-beleggers blijven zich melden

    Bijna 5300 gedupeerde SNS-beleggers hebben zich tot nu toe gemeld bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). ,,De aanmeldingen blijven binnenstromen'', zei voorzitter Jan Maarten Slagter.

    Volgens de VEB zijn deze beleggers zeker tientallen miljoenen kwijtgeraakt als gevolg van de nationalisatie van de bankeverzekeraar. ,,En misschien wel meer dan honderd miljoen'', aldus Slagter.

    Minister Dijsselbloem (Financiën) besloot begin deze maand geleden SNS Reaal te nationaliseren. Hierdoor werden de aandelen en achtergestelde obligaties in de bankverzekeraar onteigend op basis van de in 2008 opgestelde Interventiewet. Beide categorieën worden niet gecompenseerd.

    Proces

    De VEB heeft namens ruim 1000 gedupeerde SNS-beleggers een proces aanspannen tegen de nationalisatie van SNS Reaal. Daartoe werd vorge week een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State. Morgen vindt de eerste zitting plaats.

    Volgens de VEB zijn de raad van bestuur en de raad van commissarissen van SNS Reaal de hoofdverantwoordelijken in de zaak. Daarnaast moet worden gekeken naar de rol van accountant KPMG en toezichthouder DNB.

    Ook wil de VEB de toepassing van de Interventiewet tegen het licht houden. Volgens de belangenvereniging is ”onteigening van particulier eigendom een zo vergaande inbreuk op de rechten van de burger dat onafhankelijke rechterlijke toetsing een voorwaarde is voor de legitimiteit ervan."

    Bron: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21296...
  10. forum rang 10 voda 14 februari 2013 16:13
    ISDA zet gesprekken over CDS-contracten SNS voort


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De internationale toezichthouder op de derivatenindustrie, de International Swaps & Derivatives Association (ISDA) zet gesprekken over de credit default swaps (CDS) zaak van het onlangs genationaliseerde SNS Reaal nv (SR.AE) voort.

    Woensdag bepaalde de ISDA dat achtergestelde obligatiehouders recht hebben op compensatie omdat ze garantiecontracten, of CDS, hebben afgesloten op de SNS-obligaties. Door de nationalisatie is sprake van een 'credit event' zo oordeelde de ISDA.

    Donderdag kondigt de toezichthouder aan dat het opnieuw om tafel gaat met betrokkenen zodra het volume van uitstaande transacties is verkregen. SNS Reaal heeft een onbekend, maar naar verwachting klein, volume aan CDS-contracten uitstaan.

    Credit default swaps (CDS) zijn veelgebruikte derivaten, die beleggers beschermen tegen wanbetaling door de uitgevers van obligaties waarin zij hebben belegd. Bij een credit event hebben kopers van dergelijke garantiecontracten recht op compensatie. Maar om deze compensatie te krijgen, moeten de obligaties aangemeld worden bij een veiling, waarmee de uitkeringsprijs wordt bepaald. Omdat de achtergestelde SNS-obligaties zijn onteigend, zijn ze mogelijk niet beschikbaar voor dit proces.

    Daarom wordt de zaak met veel aandacht gevolgd en gezien als een test voor de Europese obligatiemarkt en derivaten-producten die bedoeld zijn als garantie bij een default en toekomstige bank bailouts zoals die voorzien worden in Cyprus en momenteel gaande zijn in Spanje.


    Door Serena Ruffoni en Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  11. MartijnN1932 14 februari 2013 16:29
    Quote:
    Maar om deze compensatie te krijgen, moeten de obligaties aangemeld worden bij een veiling, waarmee de uitkeringsprijs wordt bepaald. Omdat de achtergestelde SNS-obligaties zijn onteigend, zijn ze mogelijk niet beschikbaar voor dit proces.
    /Unquote

    Dus in dit geval zijn deze obligaties wel degelijk wat waard, en zou de minister compensatie moeten bieden die hoger is dan 0..

    Afwachten wat hieruit komt, maar het kan niet zo zijn dat als jij als belegger je verzekerd tegen een verlies en als dat verlies optreedt je geen recht hebt op de uitbetaling van de verzekering..

    dat is zoiets als Sorry je huis is afgebrand , dus je hebt geen huis meer dus heb je geen recht op je inboedel verzekering immers was die van toepassing op je huis die je niet meer hebt...
363 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,73 +0,04%
EUR/USD 1,0662 -0,09%
FTSE 100 7.860,67 +0,16%
Germany40^ 17.754,20 -0,09%
Gold spot 2.382,28 +0,90%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+8,42%
Alfen ...
+4,68%
Air Fr...
+4,34%
JUST E...
+3,98%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-8,38%
PostNL
-5,92%
ASMI
-3,83%
Avantium
-2,33%
BESI
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links