Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Achtbaanritten en overboughts

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2013 09:41
    "Alle negateve berichtgeving vertelt mij dat er een grote kans is dat de koers van Apple binnenkort weer opveert."

    Helemaal mee eens.

    Hoe denk je trouwens over RIM? Zal die nog weer opveren? Is wel behoorlijk afgestraft de laatste dagen. Ik zie kansen nu, maar twijfel nog een beetje. (en bij twijfel niet inhalen)

  2. [verwijderd] 1 februari 2013 10:28
    Selwyn,
    Niks mis met contrair, ben zelf ook gevoelig voor overreacties. Het is echter wel zo dat je op moet passen voor het fundamentele stuk. Fundamentele verbetering van een bepaald aandeel zorgt vaak voor de trends (onderreactie LT), waardoor je volledig de mist in gaat als je denkt dat de koers aan een rubber elastiekje (c.q. overreactie) zit en weer afvlakt naar natuurlijk gemiddelde.

    Volgende: waarom laat je je verlies in Amazon zo lang lopen? Op de cijferdag is de koers bijna (op 2 punten na) op je stoploss gekomen. (terwijl je aangeeft dat je zelden de koers tot aan de echte Turbo stoploss laat lopen, en dus eigen, krappere stoploss niveaus hebt.
  3. [verwijderd] 1 februari 2013 11:04
    Wat is de definitie van contrair beleggen?
    Denken aan en handelen naar een rit naar boven vanaf medio november 2012, was de winnende keus, maar ik handelde contrair daaraan. De rit naar boven vanaf november classificeer ik als een vallende guillotine, maar zolang die niet snijdt sta ik vol verbazing en met open mond toe te kijken.
  4. [verwijderd] 1 februari 2013 15:53
    Contrair handelen is vaak het elastiekje tekenen en verwachten dat deviaties van een 'middelpunt' weer minder worden, dus eigenlijk handel je op patronen waarbij je denkt dat er een overreactie plaatsvindt. Je gebruikt dan bijv de weerstanden om je verkoopmoment te timen, vergelijk Selwyn's Amazon en Cisco.

    Vind het zelf echter nogal belangrijk om wel de fundamentals in de gaten te houden. Goed voorbeeld waarbij je de guillotine wel voelt als je op een overreactie zit te wachten, maar stiekum toch een onderreactie blijkt te zijn, is fundamentele nieuws. Gebeurt vaak dat een verbetering van de fundamentals niet in 1 keer in de koersen wordt verwerkt en investment managers ook niet a la minute reageren. Gedurende een langere periode komen analisten met positieve statements en estimate upgrades.
    --> Vergelijk de zwakke performance van Vopak na hun strategie update begin december (los van het feit dat deze defensive en safe-play vaak underperformed in een opgaande markt).

    In het geval van de rally vanaf Nov. Heb zelf fiscal cliff als een positieve trigger gezien, waardoor de toen (Nov/Dec) slecht presterende US market weer in de lift zouden komen. Het is vaak niet slim om tegen stimulus of overheidsbeleid in te gaan. Gebeurt maar al te vaak dat zij winnen en de markt (vertrouwen) weer achter zich krijgen.

    Echter deze trigger is achter de rug en we hebben behoorlijk wat verbetering in de macro gezien....echter, het is nog niet bewezen dat het probleem is opgelost. Persoonlijk ben ik long posities aan het afbouwen en relatief goedkope optiepremie aan het kopen, aangezien ik het idee heb dat we aan het doorschieten zijn. verwacht wat terugval mocht de macro verbetering niet structureel zijn.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links