Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

65 plus pensioen word met 5% gekort door nieuwe belasting en 7% door fonds.

3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2013 18:12
    quote:

    pardon schreef op 29 januari 2013 17:44:

    [...]

    De overheid heeft alle inkomsten van de aow premie en zww premie opgemaakt de afgelopen 40 jaar,als ze het in een pot gedaan hadden had daar ook 800 miljard ingezeten.
    Het kon allemaal niet op.
    pardon.... aow is een omslagstelsel...
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 29 januari 2013 18:38
    [quote alias=katzenkop id=6698612 date=201301291149]
    [...]

    Katzenkop,

    Ik dacht dat je reageerde met die collectiviteit op het programma ' Tegenlicht ' en dat kon ik niet plaatsen. Wanneer de moeite neemt om het programma terug te kijken dan begrijp je mijn opmerking.

    Wat betreft de prijs voor een artikel is het vanzelfsprekend dat er één prijs wordt bedoeld, onafhankelijk hoeveel geld men te besteden heeft, dat ben ik met je eens.
    In de jaren voor 2006 was ik ook particulier verzekerd en inderdaad was ik toen minder kwijt dan nu, ik heb het hier al een paar keer geroepen, de potten met geld zijn/waren te groot en het kan blijkbaar niemand iets schelen wat een behandeling kost, dus logisch dat de kosten uit de hand lopen.

    Wanneer je een schade met je auto rijd moet je toch ook contact opnemen met de schadeverzekeraar en tot een bepaald bedrag wordt de auto gerepareerd en is de schade/behandeling duurder dan komt er eerst een schade expert de zaak controleren, wat meer overleg tussen zorgnemer en zorgverzekeraar zou geen kwaad kunnen, zolang dat natuurlijk niet leidt dat de zorgverzekeraar per individueel geval gaat bepalen wat wel of niet kan, de beslissing moet bij de dokter of specialist blijven liggen, dat is de medisch expert.

    De premie en het eigen risico zijn toch niet inkomensafhankelijk geworden, dat voorstel is vrijwel direct na het indienen afgeblazen, tenminste voor zover ik weet?

    Wat betreft de kostenstijging in de zorg, heeft dat in de eerste plaats te maken met controle, zoals hierboven genoemd, de enorme rekeningen die de ziekenhuizen indienen ( gaf zelf al voorbeeld, een ICD (materiaalkosten 3000 euro) implanteren, één uurtje op de operatiekamer en één dag+nacht na operatie in ziekenhuis, totale kosten plusminus 40.000 euro !!), een grote toename aan zorg- en voorzieningen aanbieders( voorbeeld, Schoonenberg hoortoestellen, enorme Sterreclames en hoortoestellen minstens 500 euro !!) gratis rollators, scootmobielen en vele andere hulpmiddelen is misschien wel AWBZ maar dan toch en teveel mensen die in plaats van overleg met ervaren moeder of oma voor ieder wissewasje naar de huisarts stappen voor een kinderpijnstiller of een hoest-koortsverlagend middel of meer van die kleine ongemakjes die onze moeders vroeger zelf oplosten.

    Maar wat denk je van fysiotherapeuten, orthodontisten en een heel scala van diëtisten, acupuncturisten, alternatieve geneeswijzen en weet ik niet al meer en het lijkt er wel eens op dat het aantal zorg- en voorzieningen aanbieders steeds uitbreid.

    Maar niet onvermeld moet blijven dat de medische kennis en beschikbare hulpmiddelen enorm zijn toegenomen, een jaar of 30 - 40 terug was je met hartproblemen of kanker in heel veel gevallen ten dode opgeschreven, terwijl men tegenwoordig ook met deze problemen door de toegenomen kennis en hulpmiddelen de mensen een langere levensverwachting kan meegeven, wanneer je zoiets zelf meemaakt en je krijgt er door de toegenomen kennis en medicijnen en hulpmiddelen misschien wel 10 tot 15 jaar bij, dan ben je dankbaar dat de zorgverzekering daarin voorziet en misschien ook wel mede betaald door mensen die hopelijk zelf die zorg later niet nodig hebben, maar dat weet je nooit van te voren.

    Schadeverzekeringen kennen ook een vorm van solidariteit, wanneer het aantal schades toeneemt gaat de premie omhoog, en dat gold ook voor de particuliere verzekeringen en uiteraard ook voor de verplichte ziektekostenverzekeringen.
    Natuurlijk kan je vragen stellen over wat er wèl of juist niet vergoed moet worden, maar wie bepaalt de grenzen voor risicovol gedrag, zoals roken en drinken, maar ook abzeihlen, winggliding, voetballen, duiken, wintersporten, schaatsen, motorcrossen, naar voor de gezondheid slechte landen op vakantie gaan, veel wisselende seksuele contacten, rugby en dit lijstje is nog wel aan te vullen met een hele berg voor de gezondheid risicovolle zaken. Men is hier op de fora soms nogal selectief in het bepalen wat kostbaar is voor de gezondheidszorg.

    Wie het echt weet mag het zeggen.
  3. forum rang 10 voda 29 januari 2013 19:51
    En maar snijden bij de ouderen! Triest!!

    Kamer wil opheldering over koopkracht ouderen

    Premier Mark Rutte moet nog dinsdagavond een brief sturen aan de Tweede Kamer over de gevolgen van de kabinetsmaatregelen voor de koopkracht van ouderen, zodat die brief woensdag kan worden behandeld bij een Kamerdebat.

    De Kamer steunde dinsdag een verzoek daartoe van SP-leider Emile Roemer. Volgens hem is er door de optelsom van maatregelen van dit kabinet en het vorige sprake van een 'financiële aanslag' op ouderen.

    Roemer: 'De Kamer is op het verkeerde been gezet bij de eigen bijdrage voor zorginstellingen. Ouderen is niets verteld over de recente verlaging van hun inkomen. Rutte en Asscher moeten stoppen met het vertellen van halve waarheden over de koopkracht van ouderen en deze week nog met voorstellen komen om deze financiële aanslag op ouderen te stoppen.'

    De SP wil ook dat het kabinet de negatieve gevolgen die optreden als gevolg van de Wet Uniformering Loonbegrip (het simpeler loonstrookje) gaat compenseren.

    Maandag nog trok ook de PVV aan de bel over het koopkrachtverlies voor ouderen. De partij riep mensen op het Torentje, het kantoor van premier Rutte, te bellen om te eisen dat de plannen van tafel gaan. Ouderenpartij 50PLUS opende vorige week een meldpunt om te inventariseren welke gevolgen diverse nieuwe maatregelen hebben op de koopkracht van senioren.


    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...

  4. [verwijderd] 29 januari 2013 19:51
    quote:

    'd Aandelen schreef op 29 januari 2013 18:38:

    [quote alias=katzenkop id=6698612 date=201301291149]
    [...]
    In de jaren voor 2006 was ik ook particulier verzekerd en inderdaad was ik toen minder kwijt dan nu, ik heb het hier al een paar keer geroepen, de potten met geld zijn/waren te groot en het kan blijkbaar niemand iets schelen wat een behandeling kost, dus logisch dat de kosten uit de hand lopen.
    Daar heb ik me ook altijd over verbaasd. Dat particulier verzekering (incl. solidariteits omslag) goedkoper was dan huidige verzekering.

    Maar ... er is wel sprake van selectie (weliswaar niet direkt aan de poort, maar toch). Particuliere verzekering is veelal voor gezondere mensen (jonger, hoger opgeleid). Met name ouderen vielen vrijwel allemaal in het ziekenfonds en laat nu het overgrote deel van de kosten in de zorg door ouderen gemaakt worden.

    Desalniettemin zijn kosten hier harder gestegen dan op grond van demografische ontwikkelingen verwacht mocht worden (2x zo hard NB). En het leeuwendeel sinds de marktwerking is ingevoerd.

    Zou eea misschien iets met elkaar te maken hebben? Het zorgstelsel dat het meest op marktwerking is ge-ent is dat van de VS en daar zijn de zorgkosten het allerhoogst (en de kwaliteit matig).

    PS:
    Die marktwerking in NL is trouwens een nogal vreemde markt. Want er is geen concurrentie tussen dienstverleners om de gunst van de klant. Alleen ziekenhuizen en verzekeraars onderhandelen (deels). Maar diegene die de rekening moet betalen komt nergens in het verhaaltje voor. Marktwerking is zo vooral een stimulans voor graaiwerk.
  5. [verwijderd] 29 januari 2013 19:52
    quote:

    voda schreef op 29 januari 2013 19:51:

    Kamer wil opheldering over koopkracht ouderen
    Kamer wil dat, kamer wil dat. Al naar gelang wat er in de media geroeptoeterd wordt en hoe de wind waait in de peilingen.

    Ik zou zeggen. Bepaald zelf eens een visie, en onderzoek van tevoren voordat je ergens mee instemt. En probeert eens wat meer pro-actief beleid te voeren in plaats van reactief.
  6. forum rang 10 voda 29 januari 2013 20:08
    Kamer wil praten over effecten eigen bijdrage

    De Tweede Kamer wil snel met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) praten over de gevolgen van de nieuwe regels voor de eigen bijdrage van ouderen en gehandicapten in een instelling. Van Rijn op zijn beurt liet dinsdag weten dat hij begrijpt dat de Kamer 'de effecten bij sommige mensen problematisch vindt'. Hij wil van de Kamer horen welke gevolgen de partijen precies ongewenst vinden.

    De bewindsman wijst er in zijn brief op dat de Kamerleden in 2012 het voorstel voor deze nieuwe regeling unaniem steunden en dat er dus bewust is gekozen om, naast het inkomen ook het vermogen te betrekken bij het bepalen van de hoogte van de eigen bijdrage aan de kosten van de zorg. Tot eind 2012 gold een vermogensheffing van 4 procent die nu is verhoogd naar 12 procent.

    Daarbij geeft hij aan dat per maand hooguit een eigen bijdrage van 2189,20 euro kan gelden en dat de eigen bijdrage omlaag gaat zodra bijvoorbeeld het pensioen daalt. Ouderen die nog met een niet-verkocht huis zitten, merken pas na 4 jaar dat de waarde ervan gedeeltelijk meetelt voor de eigen bijdrage. En zolang de partner nog in het huis woont, telt het pand niet mee voor de hoogte van de eigen bijdrage, schrijft Van Rijn de Kamer.

    Ouderenbond ANBO en diverse politieke partijen trokken afgelopen week aan de bel na signalen dat de eigen bijdrage voor tienduizenden mensen in bijvoorbeeld bejaardenhuizen veel hoger uitvalt, omdat de eigen bijdrage op het inkomen en op een hoger deel van het eigen vermogen wordt gebaseerd. ANBO stelde dat sommige mensen de eigen bijdrage van 1000 euro per maand zien verdubbelen.

    Volgens Van Rijn heeft uitvoeringsinstantie CAK zo'n 4000 te hoge beschikkingen gestuurd en hebben ANBO en CAK daar inmiddels over gesproken. De brieven met gecorrigeerde bedragen zijn inmiddels verstuurd. Volgens de bewindsman zijn behalve deze fout geen andere missers gevonden in de CAK-berekening van de eigen bijdrage.


    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  7. forum rang 9 josti5 29 januari 2013 20:17
    Een steeds schrijnender couplet van het politieke liedje: eerst wetten maken, dan pas nadenken over de gevolgen.
    Eén grote schande.
    De afgang van de 'angry young men' Rutte/Samsom wordt groter en groter, tot groot onheil van hun partij.
    Het volgende kabinet staat nu al vast: PVV/SP/50+/alle Christenen.
    Met een comfortabele meerderheid in het parlement.
    Erger dan de huidige 2 'snelle jongens' kan het niet.
  8. [verwijderd] 29 januari 2013 20:42
    quote:

    josti5 schreef op 29 januari 2013 20:17:

    Een steeds schrijnender couplet van het politieke liedje: eerst wetten maken, dan pas nadenken over de gevolgen.
    Eén grote schande.
    De afgang van de 'angry young men' Rutte/Samsom wordt groter en groter, tot groot onheil van hun partij.
    Het volgende kabinet staat nu al vast: PVV/SP/50+/alle Christenen.
    Met een comfortabele meerderheid in het parlement.
    Erger dan de huidige 2 'snelle jongens' kan het niet.
    Misschien, misschien niet. Heb je ooit een burger gehoord die in economisch zware tijden positief over politici was?

    Het is net zoiets als een Nederlander vragen wat hij van de bondscoach vindt als Nederland zojuist van Duitsland heeft verloren bij het WK voetbal.
  9. forum rang 9 josti5 29 januari 2013 20:52
    Wat dezer dagen gebeurt is fundamenteel anders, postzak: de ondoordachtheid lijkt nog nooit zo groot geweest. In een paar dagen een Kunduz-akkoord, in een paar weken een doortimmerd beleid inclusief de ploeg die het moet gaan uitvoeren: dat kán gewoon niet, zoals steeds weer opnieuw blijkt. Het niet vooraf onderkennen van dit soort basale zaken maakt beiden (gemakshalve even genomen als exponent) volledig ongeschikt voor hun huidige baan.
    Juist in economisch zware tijden mag de burger doordacht beleid verwachten, ja: eisen.
  10. [verwijderd] 29 januari 2013 21:05
    quote:

    josti5 schreef op 29 januari 2013 20:52:

    Wat dezer dagen gebeurt is fundamenteel anders, postzak: de ondoordachtheid lijkt nog nooit zo groot geweest. In een paar dagen een Kunduz-akkoord, in een paar weken een doortimmerd beleid inclusief de ploeg die het moet gaan uitvoeren: dat kán gewoon niet, zoals steeds weer opnieuw blijkt. Het niet vooraf onderkennen van dit soort basale zaken maakt beiden (gemakshalve even genomen als exponent) volledig ongeschikt voor hun huidige baan.
    Juist in economisch zware tijden mag de burger doordacht beleid verwachten, ja: eisen.
    Ik zou niet weten waarom het beleid nu minder doordacht zou zijn dan 20 jaar geleden. De meeste dossiers liggen al lang op tafel er is alleen nooit een besluit genomen (huizenmarkt, arbeidsmarkt, zorg etc.) Je kan de besluiten betwisten, maar over elk van de dossiers is lang genoeg nagedacht. Ik zou juist het omgekeerde willen beweren. Er wordt veel te veel tijd genomen voor er een besluit volgt.

    Ik vermoed dat ook veel mensen extra allergisch worden voor besluiten op het moment dat het hen in de portemonnee raakt.

  11. forum rang 9 josti5 29 januari 2013 21:10
    Dat laatste is zeker waar, met name ook, omdat iedere druppel die uit de al vrij lege particuliere geld-emmer wordt gehaald, er één te veel is.
    En je hoeft alleen maar naar de diverse recente en nog komende reparatiewetgevingen en wetsterugtrekkingen te kijken om te weten, dat de besluiten ondoordacht zijn, ook al liggen de betreffende dossiers al jaren klaar. Des te erger wordt die ondoordachtheid.
  12. [verwijderd] 29 januari 2013 21:15
    quote:

    josti5 schreef op 29 januari 2013 21:10:

    Dat laatste is zeker waar, met name ook, omdat iedere druppel die uit de al vrij lege particuliere geld-emmer wordt gehaald, er één te veel is.
    En je hoeft alleen maar naar de diverse recente en nog komende reparatiewetgevingen en wetsterugtrekkingen te kijken om te weten, dat de besluiten ondoordacht zijn, ook al liggen de betreffende dossiers al jaren klaar. Des te erger wordt die ondoordachtheid.
    Die reparatie ligt volgens mij meer in het feit besloten dat er allerlei politieke partijen en groeperingen zijn die er succesvol in slagen om aanpassingen te bewerkstelligen. Het getuigt van kracht vind ik om daar iets mee te doen en niet blind voor te zijn. Het getuigt ook van realisme gezien de verhoudingen in de 1e Kamer.
3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0685 -0,16%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.061,20 -0,42%
Gold spot 2.325,19 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links