Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijd de hype

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. fromtheonkel 28 januari 2013 10:32
    "Het is een mooi bewijs dat beleggen niets met fundamentele en ook niets met technische zaken van doen heeft", dan kun je dus de technische analyse ook wel weglaten uit je stukjes. Op goede fundamentele analyse heb ik de stukjes nooit kunnen betrappen. Dan blijven dus sentiment verhalen over en dat is wel heel mager.
  2. [verwijderd] 28 januari 2013 10:58
    "Ik belde eerst naar mijn leverancier Getronics maar die verwees me naar het storingsnummer. Na een tijdje in de wacht mocht ik mijn probleem uitleggen.
    Ik gaf aan dat vermoedelijk de backup-batterij stuk was en daarom geen stroom en dus geen telefoon had. Na 5 uur kwam er een monteur die even keek en constateerde dat het een hardware-probleem was en daar ging hij niet over en vertrok zonder enige hulp of uitleg...
    Bij het weggaan maakte hij de opmerking dat ik Getronics maar moest bellen. Uiteindelijk kwam er nog een uur later iemand die het wel kon oplossen maar wat een k..bedrij. Ik verkoop dan ook mijn stukken en gelukkig hebben we een verkoopsignaal in de Twindicator."

    Volgens mij is hier sprake van slechte communicatie vanuit getronics (dat is niet kpn) ik zou de kpn stukken daarom nog even vasthouden.
    Verder lijkt nokia nu toch wel een mooie kans, voor het eerst sinds vele kwartalen winst. Betere cash positie. Dat dividend 1 keer per jaar kan best gemist worden als de koers ook maar 35 cent stijgt.
    Dan heb je Nokia aan het begin van de rit naar de top te pakken. Gebaseerd op goede cijfers. Verkoop volumes zijn hoog en nokia zal dit keer hopelijk wel zorgen dat ze aan de vraag kunnen voldoen.
    Ik zou zeggen nokia is a buy.
  3. harrysnel 28 januari 2013 11:34
    3 serieuze vragen:

    1 Is contrair beleggen op basis van Technische Analyse mogelijk, TA is toch gebaseerd op historisch koersverloop?

    2 Mag een Technisch Analist fundamentele analyse gebruiken om zijn technische analyse te negeren?

    3 Wat is het verschil tussen een hype en een trend?
  4. [verwijderd] 28 januari 2013 12:50
    TA is gewoon lastig te lezen. een voorbeeld: 2014 is the next big turning point. That means we either get a high or a low, We did NOT achieve a Yearly Bullish Reversal at the end of 2012. We need a monthly closing ABOVE 14280.00 to signal a 2014 high. The failure to elect the Yearly Bullish Reversal is a caution that we must remain careful. Als die monthly closing above 12428 in 2014 plaatsvindt is dat 'de high' in ieder geval. Dat men voorzichtig moet zijn is dan wel heel duidelijk.
  5. [verwijderd] 28 januari 2013 13:37
    Ik ben erg tevreden over KPN. Ik neem interactieve TV af; een aanradertje. Over Ahold ben ik ook erg tevreden overigens.Ik zat juist te wachten op een goed moment om mijn portefeuille te halveren, maar eea lezend wacht ik daar nog even mee. Helemaal verwarrend zou het worden als Abma ook nog met een negatief stuk gaat komt. Dan verkoop ik helemaal niet meer en beleen ik mijn portefeuille voor een grote rit omhoog.
  6. [verwijderd] 28 januari 2013 13:42
    quote:

    elschenk schreef op 28 januari 2013 13:12:

    KPN, zo doe je dat, weg ermee! Laatst was ik nog bij de AH, klaagde ik over een rotte kiwi, werd ik doorverwezen naar de chef groenten en aardappelen en kreeg uiteindelijk een nieuwe (binnen 5 uur). Weg met die aandelen AHOLD!
    klopt, de prijs gaat voor kwaliteit bij AHOLD.
  7. [verwijderd] 28 januari 2013 14:04
    @harrysnel

    Aangezien technische analyse slechts ter duurzaam het bij de wèl scorende oneliner "Marcel Tak for president" latende kennisgeving gebaseerd is op historisch koersverloop t.a.v. trends, of hypes, het is in ieder geval iets dat vanwege de emoties/het sentiment altijd te ver doorslaat, hoeft het bij contrair beleggen niet verkeerd te zijn, het zou in ieder geval moeten kunnen, om een blik te werpen op een grafiek van een technisch analist, het zal theoretisch niet mogelijk zijn dat een technisch analist die dus met dit historische koersverloop van de trends/hypes te maken heeft op de een of andere manier die niemand op een doorsnee dag van een doorsnee (Euro schulden- en vertrouwenscrisis) crisis begrijpt fundamentele analyse gebruikt om zijn of haar technische analyse te negeren.
  8. [verwijderd] 28 januari 2013 14:56
    Theo,

    briljant weer! en dat in 1 zin!!

    Een over Apple: Heeft wel veel cash maar is nog niet langs de fiscus gegaan.
    Meeste is buiten de USA gehouden en zou dus minimaal 30 mlrd afgedragen moeten worden als het ''ingevoerd'' wordt. Met de huidige publieke opinie die zich tegen zulke bedrijven keert, kan dat wel eens een negatief ding worden voor Apple. Fundamenteel is 9 x de winst ok,ervan uitgaande dat ze wat terrein verliezen aan de concurrenten, dus de hype is eruit. Denk dat het nu nu een ''niks'' aandeel is dat je pas moet kopen als er paniek komt naar 350 ( vermogensbeheerders die er nog uitmoeten omdat ze t allemaal in de portefeuille moesten hebben toen de analisten riepen dat de bomen tot in de hemel zouden groeien).
  9. forum rang 6 am1993 28 januari 2013 16:42
    Ben het wel met Frank/Cees eens wat betreft de zichzelf benoemde analisten. van welk pluimage ze ook zijn en bij welke financiële instelling ze ook werken.
    Als je leest waarom de ene dag de beurs weer gestegen is en de andere dag weer gedaald (zonder daarbij bijvoorbeeld rekening te houden met de wat langere - termijneffecten van tsunami's, orkanen, overstromingen, laat staan financiële of valutaire invloeden) dan is het gewoon lachwekkend dat die lui daar nog voor betaald krijgen.
    Dat die lui niet gewoon de zak krijgen begrijp ik niet. Geldt ook voor NOS en de meeste nieuwsdiensten trouwens.
    Daarom is het heel verfrissend als er af en toe een gekke mafketel (met twee namen Frank/Cees) zijn mening spuit op IEX. "Ter leringh ende vermaeck" heette dat vroeger.
    Zo lees en leer je (net als bij de VPRO) nog eens wat, hetgeen bij vele anderen niet het geval is.
    Wees er zuinig op en doe je voordeel er mee.
    Doorgaan zo Frank/Cees. Van mij mag je een tandje bijzetten.
    AM1993
  10. [verwijderd] 28 januari 2013 17:12
    quote:

    TikkieSnugger schreef op 28 januari 2013 17:10:

    Hoe krijg je het voor elkaar.. De hele weg omhoog heb ik van u mogen lezen "Apple short" "touchscreen heeft geen toekomst" en dergelijke... Nu draait u naar long en stort het aandeel in elkaar...
    hij heeft een hele daling te pakken gehad anders. flinke winst
  11. [verwijderd] 28 januari 2013 17:32
    @carrytrade Mijn maar dan ook in de verste verten niet briljant bedoelde noch te noemen reactie was op een doorsnee dag van een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand slechts een poging om de serieuze vragen van harrysnel serieus te beantwoorden.

    @am1993 Behoudens de zin "Daarom is het heel verfrissend als er af en toe een gekke mafketel (met twee namen Frank/Cees) zijn mening spuit op IEX." kan ik me slechts ter kennisgeving in grote lijnen door de bank genomen grosso modo in uw reactie onder een gratis "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan" artikel van een deskundig auteur vinden.
  12. [verwijderd] 28 januari 2013 20:55
    quote:

    Fatcat schreef op 28 januari 2013 10:07:

    KPN heeft Getronics toch verkocht?
    Kpn heeft Getronics ingelijfd.
    Eerst een aantal minder gewensten er uit en alles onder de noemer besparing.
    Inderdaad is het zo dat ik als medewerker kan beamen dat er nogal eens iets mis is met de dienstverlening.Alhoewel ik stellig geloof en weet dat het bij branchegenoten wellicht nog minder gesteld is. Dit bedrijf, wat ooit een parel was onder de Nederlandse hoofdfondsen, is door de Nederlandse politiek het slachtoffer geworden van te ver doorgeschoten concurrentie-bevoordeling van buitenlandse branchegenoten die hier, met hun in moederland opgebouwde oorlogskas vanuit een monopoliepositie de Nederlandse telecommarkt verziekt hebben .
    Anderzijds is het zo dat de bestuurders van KPN geen visie hebben gehad.
    Goh nu blijkt whats-app het sms verkeer op te slokken. Dat hadden we niet voorzien.

    Verder ben ik blij met de tegendraadse mening van Cees. Inderdaad kuddevolgers hebben we al genoeg.Zeker onder de analisten.
  13. [verwijderd] 29 januari 2013 00:03
    Lastig wat de volgende ontwikkelingen zijn. Bij KPN wacht ik tot er duidelijk een bodem komt. Dan wil ik best wat stukken kopen.

    Wat met Apple? Ik verwacht dat in de toekomst de Iphones goedkoper worden en ook de groei eruit gaat.

    Ook bij Apple wachten tot er een bodem wordt neergezet en vanaf blijven lijkt me.

    Anko
  14. [verwijderd] 29 januari 2013 01:04
    quote:

    Fonzo schreef op 28 januari 2013 13:37:

    Ik ben erg tevreden over KPN. Ik neem interactieve TV af; een aanradertje. Over Ahold ben ik ook erg tevreden overigens.Ik zat juist te wachten op een goed moment om mijn portefeuille te halveren, maar eea lezend wacht ik daar nog even mee. Helemaal verwarrend zou het worden als Abma ook nog met een negatief stuk gaat komt. Dan verkoop ik helemaal niet meer en beleen ik mijn portefeuille voor een grote rit omhoog.
    Ik heb Interactieve TV van Ziggo ben ik zelf ook tevreden over
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links