Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

8 kbc perp

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zeurpietje 26 juni 2012 09:34
    heb in april dit jaar wat 8% KBC perp gekocht op 72
    koers nu 68.80
    hoe groot moeten we de kans inschatten dat deze vervroegd word afgelost?
    volgens mij(maar ik kan het fout hebben) heeft KBC tot op heden al hun perpen vervroegd afgelost om het vertrouwen van de belegger niet te beschamen dus waarom deze niet? Bijkopen?
  2. Lk-33 29 juni 2012 13:12
    Ik heb geen ervaringen met het feit dat KBC vervroegd aflost. Ik denk echter dat een vervroegde aflossing onwaarschijnlijk is. KBC ligt namelijk aan het infuus van de Belgische staat en heeft nog wat zaken in te vullen voordat ze hun handen vrij hebben. En er staat nog genoeg risicovols op de balans waar ze de reserves goed voor kunnen gebruiken. Ook de koers geeft aan dat een call voorlopig niet wordt verwacht.

    Ik bezit ook de KBC 8%en die staan per saldo stevig onder water, ik koop ook niets meer bij want ik heb er al genoeg (8% van mijn portefeuille). In een gespreide portefeuille kan hij naar mijn idee wel een plekje krijgen maar niet dominant, is mijn mening. Op 72% zal je niet snel meer een fors neerwaarts koersrisico lopen. De lage niveaus van vorig jaar gaan we denk ik niet meer halen.
  3. modaaltje 16 november 2012 14:59
    quote:

    Portisch schreef:

    Deutsche Bank heeft voor het aandeel van KBC een koopadvies afgegeven.
    Met koersdoel 27 , De koers nu rond de 20 euro.
    Dit is goed nieuws voor de perp-bezitters.
    Tier 1 ratio verder versterkt.

    Dat kan je momenteel wel zien ook, ze gaan de fortis/ageas achterna, misschien halen ze die wel in ook.
  4. VBS 10 december 2012 08:34
    Situatie bij KBC ziet er nog altijd redelijk goed uit

    De Tijd: KBC verhoogt zijn kapitaal met 1,25 miljard euro en gaat ook voor 0,75 miljard euro schuldpapier uitgeven. Bedoeling is de staatssteun die de bank van de federale overheid ontving, nog deze maand volledig terug te betalen en ook een deel van de Vlaamse staatssteun. De versterking van het kapitaal kadert ook in de Basel III-normen.

    Foto Belga

    KBC gaat de staatssteun die ze tijdens de financiële crisis van de federale overheid ontving, versneld terugbetalen. Het gaat om een bedrag van 3,0 miljard euro. KBC betaald ook een premie van 15 procent, goed voor 0,45 miljard euro. De terugbetaling is al op 4 december goedgekeurd door de Nationale Bank van België en zal worden uitgevoerd op 17 december.

    Een tweede luikt van de terugbetaling betreft de steun die KBC van de Vlaamse overheid kreeg. Hiervan wil de bankverzekeraar in de eerste helft van 2013 1,17 miljard euro terugbetalen. Dat gebeurt samen met een premie van 50 procent, wat neerkomt op 0,58 miljard euro. Deze terugbetaling moet nog worden goedgekeurd door de Nationale Bank. KBC is van planhet resterende bedrag - 2,33 miljard euro - terugbetalen in de periode 2014-2020. Dat zal gebeuren in zeven gelijke afbetalingen van 0,33 miljard euro, plus een premie. KBC houdt de mogelijkheid open deze terugbetalingen sneller te doen.

    Nieuwe aandelen
    Een tweede luik in het persbericht dat KBC maandagmorgen de wereld instuurde, heeft betrekking op een kapitaalverhoging. KBC gaat voor 1,25 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven. Die nieuwe aandelen zullen via een 'accelerated book building' geplaatst worden bij Belgische en internationale institutionele beleggers.

    Een tweede manier waarom KBC zijn kapitaal gaat versterken, is via de uitgifte van een niet-verwaterende 'contingent capital note' van circa 0,75 miljard euro. Die uitgifte is gepland in het eerste kwartaal van 2013.

    Beide operaties moeten KBC in staat stellen om vanaf 1 januari 2013 - in plaats van 31 december 2013 - een 'common equity ratio' volgens de Basel III-norman aan te houden van 10 procent.

    Resultaten
    KBC waarschuwt ook dat de onderliggende resultaten in het vierde kwartaal voor 50 miljoen euro negatief kunnen beïnvloed worden door de herziening van de wet op de notionele intrest. De winst na belastingen kan voor 100 miljoen euro negatief geïmpacteerd worden door een aantal eenmalige elementen.
    ---------------------------------------------------
    De Standaard: De federale staat krijgt een mooi kerstcadeau van KBC. De Vlaamse bankverzekeraar betaalt dit jaar nog 3,45 miljard euro terug aan de Belgische schatkist.
    KBC had met Europa afgesproken om voor het einde van 2013 4,76 miljard terug te betalen van de staatssteun die de bankverzekeraar in de periode 2008-2009 gekregen had. En die belofte wordt nagekomen. Meer nog, al in het eerste kwartaal van 2013 zou het bedrag terugbetaald zijn.

    De federale staat krijgt dit jaar nog 3,45 miljard van KBC. Het gaat om de terugbetaling van 3 miljard steun plus een boete van 15 procent, goed voor nog eens 450 miljoen euro.

    In het eerste kwartaal van 2013 wordt de overige 1,31 miljard euro terugbetaald aan de Vlaamse overheid, zo laat de bank weten.

    KBC heeft er alle belang bij om het geld zo vroeg mogelijk terug te storten aan de federale kas. Hoe langer het wacht met de terugbetaling, hoe hoger de boete. Volgend jaar zou die al 20 procent bedragen. Bij de Vlaamse overheid is dat niet het geval.

    Dadelijk meer.
  5. benito c. 17 januari 2013 21:53
    quote:

    Darts schreef op 17 januari 2013 20:05:

    Veel belangstelling voor het nieuwe schuldpapier.
    Men gaat toch geen 8,25% geven om dan schuldpapier met coupon van 8% af te lossen. Mogelijks kan men nog wel meerdere jaren genieten van de coupon van 8%. Of iets te eenvoudig geredeneerd...

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
    ´t is ongelofelijk, die grote belangstelling voor zo´n risicovol product. De markt is blijkbaar gek geworden. Zet me aan het denken.
  6. jrxs4all 18 januari 2013 09:15
    quote:

    Darts schreef op 17 januari 2013 20:05:

    Veel belangstelling voor het nieuwe schuldpapier.
    Men gaat toch geen 8,25% geven om dan schuldpapier met coupon van 8% af te lossen. Mogelijks kan men nog wel meerdere jaren genieten van de coupon van 8%. Of iets te eenvoudig geredeneerd...

    Is inderdaad iets te eenvoudig, want het gaat hier om cocos. Als ze die inderdaad voor 8,25% kunnen plaatsen zou de rente op een gewone achtergestelde lening veel lager moeten zijn.
  7. forum rang 5 The Third Way... 18 januari 2013 09:30
    quote:

    benito c. schreef op 17 januari 2013 21:53:

    [...]
    ´t is ongelofelijk, die grote belangstelling voor zo´n risicovol product. De markt is blijkbaar gek geworden. Zet me aan het denken.
    Zorgen over de aangestampte bodem??

    Dit is niet de eerste coco die zo risicovol en laag geprijsd is. Ik ben het echter met je eens dat die enorme hoeveelheden liquiditeit gekoppeld aan de afhankelijkheid v/d politici de risico's op instabiliteit fors verhogen.

    Het kan mijns inziens alle kanten op, brrr...

  8. HK77 18 januari 2013 15:53
    Krijg ook hoogtevrees. Heb idee dat een van de redenen voor ons perpetual feestje de afgelopen weken is dat beleggers uit arremoede in steeds risicovollere producten worden gedrukt. We lijken nu bij het doucheputje te zijn aangekomen als zelfs onze hobby omhoog gaat. (en inderdaad, staatsobligaties inclusief periferie levert weinig op, zogenaamd high-yield ook buitengewoon modaal etc)

    Zit toch steeds meer te overwegen om in cash te gaan en alleen de winkeldochters SNS perpetuals te houden. (zelfs mijn griekse bonds staan op 50%, maar geloof dat verkopen wat lastig is; overigens wordt ik door die 25 nieuwe leninkjes die je in de swap kreeg vooral genaaid in bewaarloon en transactiekosten)

  9. forum rang 5 The Third Way... 18 januari 2013 20:03
    A contrario geredeneerd, de perps uitgegeven voor de crisis zoals de abn 4.31, de aegons,de achmea 5.125 en 6, zijn nog steeds niet boven water. Ondanks de veel lagere rente en de aangestampte bodem. De credit-spreads zijn maw. nog steeds flink hoger. Zoals ik al aangaf einde 2009, de krediet migratie zal naar lagere oorden zijn totdat de credit-spreads onder het pre-crisis niveau liggen. Wanneer is de vraag...

    Mijn aandachtspunt is de beheersbaarheid van het systeem.
  10. Stapelaar 18 januari 2013 22:32
    quote:

    The Third Way.... schreef op 18 januari 2013 20:03:

    Zoals ik al aangaf einde 2009, de krediet migratie zal naar lagere oorden zijn totdat de credit-spreads onder het pre-crisis niveau liggen. Wanneer is de vraag...
    Waarom zouden die spreads terug naar oude niveau moeten gaan? De spreads waren in 2007 historisch bezien al erg laag. En mede veroorzaakt door ruim geld beleid van Alan Greenspan.
    Maar de US treasuries waren toen duurder dan nu en ik kan me ook voorstellen dat beleggers toch nog oog hebben voor absolute renteniveaus bij bedrijfsoblies. Dit kan betekenen dat de spreads op hoger niveau bodemen dan vorige keer.
  11. HK77 19 januari 2013 01:59
    Denk dat het verschilt per krediet-soort. Investment grade spreads lijken nu lager dan ooit, alleen banken worden terecht niet vertrouwd. Daardoor lijken pre-crisis financial perps achter te blijven. Maar denk net als stapelaar dat die nooit terugkomen. Achteraf lachwekkend dat perps als Aegon of ING zich op 10-jaars + 10 bbp geplaatst kunnen zijn.

    Financials wat mij betreft interessanter dan high yield / junk, waar de sprads vrij kritiekloos omlaag zijn geboden in de race naar de bodem van de vuilnisbak.
  12. forum rang 5 The Third Way... 19 januari 2013 07:13
    Indien de gedachte dat deze crisis nooit meer mag gebeuren zich inderdaad voortzet, net zoals indertijd in de VS bv. via de Glass-Seagull act, maw. dat de commerciele banken geringfenced worden om te gaan opereren als nutsbedrijven, dan staat het buiten kijf dat het bankrisico verlaagd zal zijn. Dat is dan zelfs een cirkelredenering.

    Wat ik al in 2009 stelde is dat dit derhalve de trend is en dat je als investeerder je eraan kunt verwachten dat de credit-spreads zullen gaan dalen tot pre-crisis niveau. In die optiek is wat vandaag goedkoop lijkt, zoals de coco's, morgen weer duur zal zijn voor de banken. Mijns inziens moet je zo ook de nieuwe financieringen interpreteren. Vandaag wellicht iets te goedkoop, bij verdere kredietmigratie morgen te duur.

    De vraag is of je gelooft dat de politici doorzetten (en onderweg calamiteiten bespaard blijven)....

  13. [verwijderd] 24 oktober 2013 20:06
    Is deze perp nog interessant om aan te schaffen?
    Hij staat op zijn hoogste nivo in 5 jaar en net iets boven a pari.

    Ik verwacht eigenljk dat hij rond deze koers blijft schommelen tot aan zijn call, net als ING 8%.
    Waarbij ik verwacht dat ING volgend jaar gecalled gaat worden maar deze voorlopig nog niet.
    Daarom wellicht interessant om alsnog in de portefeuille te nemen.
  14. [verwijderd] 24 oktober 2013 21:05
    Deze perp is zeker interessant : zoals VBS eerder al aanhaalde gaat KBC, zoals de kaarten nu liggen, zijn resterende schuld aan de Vlaamse overheid pas volledig terugbetalen tegen 2020. Zolang deze schuld niet is terugbetaald heeft KBC de goedkeuring nodig van Europa om deze perp te callen. En waarom zouden ze überhaupt willen callen zolang de Vlaamse staatssteun niet is terugbetaald ? Deze steun is veel duurder dan deze perp. Zo moet KBC bvb 8,5% rente betalen op de uitstaande schuld indien ze een dividend uitkeren. Vandaar dat ze in 2014 geen dividend uitkeren maar dit zal vanaf 2015 heel waarschijnlijk anders liggen. KBC Ancora heeft deze dividenden nodig om zijn schulden te financieren. Dus : zeer koopwaardige perp in mijn ogen.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links