Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ctac AEX:CTAC.NL, NL0000345577

  • 4,020 19 apr 2024 17:19
  • +0,110 (+2,81%) Dagrange 3,870 - 4,100
  • 39.225 Gem. (3M) 16,7K

Harrie uit de raad van bestuur als hij maar niet gaat verkopen.

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 november 2011 15:36
    Alleen de oprichters hebben voordeel bij beursgang. Bij de introductie van SAP R/3 was Magnus 1 van de eerste spelers in NL(Andersen/Accenture spin-off). Ctac leverde programmeurs voor de Magnus projecten. Magnus en Ctac zijn naar de beurs gegaan (Magnus later naar Qurius, en weer afgesplitst). De zgn. producten en templates zijn niet veel meer dan de documentatie die meegenomen is na afloop van een project. Dus je laat de eerste klant 'time-and material' betalen voor een oplossing die je vervolgens als template verkoopt aan de volgende klant (+3000 uur consultancy). Dat er veel geinvesteerd wordt in producten en templates geloof ik niet (drogreden om slecht presteren te verdoezelen)
  2. Henri Nostradamus 18 november 2011 13:20
    Problemen bij CTAC zitten heel diep en zijn ook niet zo maar 1,2,3 op te lossen. M.i. is hun grootste probleem "mentaliteit". De consultants zijn verwend, brutaal, ondergekwalificeerd, werken niet prestatie gericht, worden overbetaald en hebben geen respect voor het management. Zelfs ambtenaren steken positief af bij Ctaccers. Probeer met zo'n club maar de oorlog te winnen. Dat gaat echt niet lukken.

    Neem nu bijvoorbeeld hun acquisitie beleid. Ze zijn totaal afhankelijk van SAP. Die geeft leads en SAPNL schuift CTAC naar voren als gekwalificeerde SAP-partner (je snapt dat het CTAC veel geld kost om die positie te hebben). De nieuwe klant krijgt een offerte met "over-the-top" CTAC-prijzen (is een nieuwe "domme" klant - die weet toch niet beter) en hup CTAC gaat aan de slag. CTAC zelf weet dus niet wat "verkoop" is - ze krijgen alles van SAP toegeschoven. Zo'n model zou op zich kunnen werken als de dienstverlening "top" is. Maar dat is het niet. Zo snel als de klant door heeft hoe de SAP-wereld werkelijk in elkaar zit dan is Leiden in last. Zo'n klant verdwijnt naar de concurrent en komt NOOIT meer terug (Legio voorbeelden - ik noemde eerder o.a. MCB). Zolang de stroom van nieuwe "domme" klanten maar door SAP NL gevoed blijft worden is er nog steeds niets aan de hand - klanten die wegvallen worden opgevolgd door nieuwe sukkelaars. Maar - oh wee - als de aanvoer stokt. Dan valt alles als een kaartenhuis in elkaar. We horen nu al vele kwartalen dat er "terughoudendheid" is in de markt en dat nieuwe projecten uitgesteld worden. Met wat ik zojuist gesteld heb kan dat anders geinterpreteerd worden. Nieuwe klanten zijn wat minder "dom" dan vroeger en gaan gewoon niet met CTAC in zee. tegelijkertijd verdwijnen de oude verdwijnen in rap tempo. CTAC zou er dus goed aan doen zijn bestaande klantenbase beter te bedienen en minder een "eendagsvliegmentaliteit" aan de dag te leggen. Met de ontwikkeling van hun zogenaamde detacheringsactiviteiten (in de markt wordt dat onderdeel van hen Perversity genoemd - hoe bedenken ze het!) zetten ze die weg van "hit and run" verder voort. De waan van de dag regeert - iedere vorm van strategische planning of tactisch opereren is hen vreemd geworden. Op zich is het wel interessant om de zwanenzang van zo'n bedrijfje te volgen. Zijn ze in staat zichzelf boven die korte-termijn mentaliteit uit te trekken? Kunnen ze de verkeerde mentaliteit en niet-authentieke manier van werken wijzigen? Op eigen kracht denk ik niet. Ze hebben hulp van buiten nodig - ze missen gewoon een paar doorgewinterde professionals aan de top. Maar ja - zolang het bedrijf onder het juk van Hugo moet opereren en gedwongen wordt keuzes te maken (zoals onnodige verhuizing naar nieuwe "hugo"-pand) dan zal er weinig ruimte zijn voor verandering. Harrie met vele anderen hebben er duidelijk hun tanden al op stuk gebeten. Jammer.

    HN
  3. Henri Nostradamus 9 december 2011 16:22
    Ik begrijp dat hardliner Beate aan het bijkopen is (wat haar siert). Mooi moment om afscheid te nemen dus voor hen die inside info hebben en grote pakketten bezitten. CTAC bevindt zich in veel zwaarder weer dan menigeen denkt. Ik zit ruim 40 jaar in deze business en als ik 1 ding geleerd heb dan is het dat de afgrond altijd dichterbij is dan je denkt - voor dat je het weet voel je geen grond meer onder je voeten. Toppen beklimmen is een stuk moeilijker. Heeft iemand er al over nagedacht waarom JW het veld moe(s)t ruimen? Ik weet het inmiddels. Niet instappen is derhalve mijn devies. Beate: ik zag een post van enige tijd geleden waarin je blij was dat je op 2.12 kon bijkopen. Nog steeds blij? Ik vraag me af hoe je over enige tijd tegen deze recente aankopen aan gaat kijken. Ik begrijp dat de koers laag lijkt en dat het uitnodigend is om de gemiddelde aankoopprijs naar beneden te krijgen door meer te kopen. Mijn advies is: NIET DOEN. Koop pas bij als de ellende uit de lucht is - betaal desnoods dan iets meer - 1 euro p/a of 1,50 (als ze een beetje draaien zijn die aandelen echt wel 2,50 waard). De risico's zijn echter nu zo groot dat zelfs het management ze niet kan overzien. De info die ik krijg is ook zo verontrustend dat ik een zware reorganisatie (deconfiture van delen?) in 2012 voor CTAC niet meer uitsluit. Overigens voorzie ik wel kansen voor CTAC als ze op mgt. niveau de juiste beslissingen nemen c.q. de juiste versterking aantrekken. Het huidige team is duidelijk onvoldoende van kwaliteit om CTAC te laten overleven (volgens mij zijn ze "clueless"). Mijn credo: Een bedrijf is waard wat het management waard is. Bij CTAC is dat momenteel niet veel. Ik zie meer in het management van DPA. Koerstechnisch zet die keuze nog weinig zoden aan de dijk - maar het kan verkeren. De toekomst zal en kan ons nog veel leren.......

    HN
  4. Henri Nostradamus 27 december 2012 14:12
    Tja, er worden nu tegen het einde van het jaar toch wel behoorlijke pakketten aangeboden. Iemand wil van 54000 stukjes ineens af op 85 cent.
    Ben benieuwd of dat door de grootaandeelhouders uit de markt genomen wordt. Zit flink risico aan gezien de recente marktontwikkelingen en vooruitzichten. Maar ja, wie niet waagt die niet wint. Beate?

    HN
  5. Beate 28 december 2012 11:20
    Inderdaad, wie niet waagt die niet wint of verliest. Hoe het ook komt. Het risiko blijft, dat dit aandeel plotseling een sprong omhoog maakt. Precies een jaar geleden hadden we dat ook en tot mijn eigen verbazing maakte ik toen een leuke winst. Verder bleef het aandeel vrijwel het hele jaar om de 80 ct. schommelen.

    Beste wensen voor het nieuwe, weer veelbelovende jaar!

    Beate
  6. Henri Nostradamus 31 december 2012 15:13
    CTAC moet internationaal gaan. In NL is de markt zwak en dat zal wel zo blijven zolang we een regering hebben die het woord economie niet in haar mond neemt en er ook geen economisch beleid op na houdt. Duitsland ligt om de hoek - veel werk en goede tarieven. Waarom daar niet aan de slag met de CTACers? Potentieel van CTAC slaat nu dood (bankzitters) door gebrek aan initiatieven in de top. Lijkt me dat ze zich beter kunnen aansluiten bij een grotere groep. Wie weet komt er ooit een bod......

    Een bedrijf wordt gemaakt en gebroken door het management. Slecht management brengt zelfs het beste bedrijf in no time naar de afgrond. Goed management kan een failliet bedrijf laten uitgroeien tot een topper.

    Qurius is een voorbeeld van hoe het een goed bedrijf in de afgrond wordt gestort. DPA een mooi voorbeeld hoe een afgeschreven bedrijf weer kan gaan excellereren.

    Goed beleggen heeft dus vooral te maken met de kracht van het management goed inschatten en veel minder met cijfertjes.

    Let dus op wijzigingen in het management bij CTAC (vooral commercieel)- mogelijk gaat zo'n wijziging betere tijden inluiden. Is allemaal wel een kwestie van lange adem.

    Good Luck To All - want zonder geluk vaart niemand wel.

    HN
  7. Beate 4 januari 2013 19:01
    Van huis in en hotel mag nooit een beletsel zijn voor een echte professional. Trouwens, Ctac moet dan gewoon een lokale organisatie opbouwen als ze de guts hebben. Ik denk dat dat het probleem is. Lopen daar na de exodus van talenten nog genoeg goede managers en professionals rond?

    Groetjes,
    Beate
  8. [verwijderd] 5 januari 2013 13:51
    quote:

    Beate schreef op 4 januari 2013 19:01:

    Van huis in en hotel mag nooit een beletsel zijn voor een echte professional. Trouwens, Ctac moet dan gewoon een lokale organisatie opbouwen als ze de guts hebben. Ik denk dat dat het probleem is. Lopen daar na de exodus van talenten nog genoeg goede managers en professionals rond?

    Groetjes,
    Beate
    Als er voor de echte professional een voordeel te behalen is dan zal dat hotel geen probleem zijn. Als je dan toch ergens in Europa in een hotel moet zitten dan lijkt mij Nederland en Ctac niet de ideale oplossing.
  9. MegaTelstar 7 januari 2013 08:37
    quote:

    kweetniks schreef:

    [...]
    Als er voor de echte professional een voordeel te behalen is dan zal dat hotel geen probleem zijn. Als je dan toch ergens in Europa in een hotel moet zitten dan lijkt mij Nederland en Ctac niet de ideale oplossing.
    Ik denk dat de werknemers in de ICT niet zoveel meer in de melk te brokkelen hebben en eieren moeten kiezen voor hun (wellicht lagere) salaris. Althans als CTAC meegaat in de "struggle for life", gelet op onderstaand persbericht:

    "
    'IT-bedrijven korten oudere werknemers'
    Gepubliceerd: Monday 7 January 2013 06:56

    AMSTERDAM (AFN) - Diverse IT-bedrijven vragen duurdere werknemers om salaris in te leveren. Dat meldde het Financieele Dagblad maandag op basis van gesprekken met de bestuurders van bedrijven als Capgemini en Ordina.
    De salarisverlaging loopt bij Capgemini in sommige gevallen op tot 10 procent en raakt 400 veelal oudere werknemers. Bij automatiseerder Ordina komt demotie volgens personeelsdirecteur Wouter van Essenberg op beperkte schaal voor, als salarissen niet meer aansluiten op de marktwaarde. Het gaat daarbij ,,vaker'' om oudere werknemers, zei hij tegen het FD.
    Bestuurder Jeroen Versteeg van Capgemini hoopt met zijn aanpak een nieuwe ontslagrondebij zijn bedrijf te kunnen vermijden. ,,Ik geloof echt dat dit in het belang is van de continuïteit van het bedrijf. Dat ik er niet de populariteitsprijs mee win, dat zij dan maar zo.''
    "

    groet, Supertelstar
  10. Beate 7 januari 2013 22:12
    Goede tijden, slechte tijden. Het is voor alle betrokkenen belangrijk en het beste dat men de tering naar de nering zet. Leuk is het niet, maar kan het op die manier wel worden. Niets is zo mooi om met een team na door een dal te zijn gegaan weer de weg naar omhoog te vinden. Dat geldt natuurlijk ook voor het aandeel zelf. Aangezien we nu al lang tegen het dal aangekeken hebben, wordt het tijd voor de weg omhoog.

    Groetjes, Beate
  11. MegaTelstar 8 januari 2013 15:32
    quote:

    Beate schreef:

    Goede tijden, slechte tijden. Het is voor alle betrokkenen belangrijk en het beste dat men de tering naar de nering zet. Leuk is het niet, maar kan het op die manier wel worden. Niets is zo mooi om met een team na door een dal te zijn gegaan weer de weg naar omhoog te vinden. Dat geldt natuurlijk ook voor het aandeel zelf. Aangezien we nu al lang tegen het dal aangekeken hebben, wordt het tijd voor de weg omhoog.

    Groetjes, Beate
    Tja Beate,

    Wellicht dat onderstaand bericht ons enigszins uit het dal kan trekken...???

    "
    'Nederlandse ICT-markt herstelt dit jaar'
    Gepubliceerd: Tuesday 8 January 2013 15:19

    DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse ICT-markt laat dit jaar naar verwachting een voorzichtig herstel zien, vooral dankzij een groei van de bestedingen aan software. Dat voorspelde brancheorganisatie Nederland ICT dinsdag.

    Vorig jaar daalden de totale ICT-bestedingen nog met 0,5 procent, maar voor 2013 wordt een lichte groei voorzien van 0,3 procent. Vooral de softwareverkopen (plus 2,5 procent) gingen vorig jaar omhoog. Dat kwam mede doordat er meer apps voor tablets en smartphones werden verkocht. ,,Verwacht wordt dat deze groei doorzet in 2013. De softwaresector lijkt dan ook minder last te hebben van de negatieve effecten van de economische crisis'', stelt de brancheorganisatie.

    De markten voor dienstverlening (min 3,4 procent) en hardware & kantoortechnologie (min 5,7 procent) hadden vorig jaar wel flink last van de economische krimp.
    "

    Groet, SuperTelstar
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links