Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Willen de echte schuldigen opstaan?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 januari 2013 16:52
    "Je zegt:

    slechte regulering van financiële sector (op gebied van boekhouden, bonusbeleid, derivaten, kapitaaleisen, hefboom, pensioenen, risico)

    Dan hebben banken zeker hun rol gespeeld, want zowel de lobby van London is groot en zorgt ervoor dat met name vanuit het Verenigd Koninkrijk weinig animo is voor scherper toezicht op die bovenstaande punten.

    En als er strenge regels zijn, dan weet men die altijd wel weer te omzeilen. Er is alweer een leger aan consultants die bedenken hoe je binnen de marges van Basel3 toch maximale hefbomen creeert.

    Is dat een gebrek aan regels of een gebrek aan moraal?
  2. mcking 3 januari 2013 16:53
    Maar als de echte schuldigen opstaan wat dan ??
    Iedereen is aan het verklaren hoe het gekomen is maar wat gaan we er aan doen ?
    Wat kan ik als burger hieraan doen ?
    De afgelopen verkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat we alleen maar voor de gek gehouden worden en we nu onszelf kapot bezuinigen.

    Geef maar oplossingen maar niemand die de oplossing weet en dus heb ik toch het idee dat we nog decennia lang dieper het moeras in zakken.
  3. [verwijderd] 3 januari 2013 16:55
    Top column Alexander.

    The Truth, The whole truth and nothing but the truth.

    Zolang de volgende verkiezingen belangrijker worden geacht dan werkelijk solide lange termijn beleid vrees ik dat dit niet de laatste keer is geweest dat we een stevige crisis gehad hebben.

    Helaas wordt korte termijn beleid nog steeds beloond in de stembus. We leren het waarschijnlijk nooit.
  4. Joh 3 januari 2013 17:58
    Zo is het fiscaal beleid zo gemaakt dat schulden fiscaal worden beloond en sparen juist wordt gestraft.

    Het fiscale systeem is in de meeste landen zodanig ingericht dat het juist het verkeerde gedrag stimuleert.

    Klopt helemaal als je in dit land wat hebt gespaard en toch een klein inkomen hebt,raakt je al je toeslagen kwijt.Had je maar schulden moeten maken.
  5. [verwijderd] 3 januari 2013 18:03
    Wat een tragische kolder; en masse frauderende bankiers is de schuld van overheid en politiek?????
    Ongezond egocentrisch korte termijn denken door bankiers omdat zij volledig bonus gedreven zijn en daarmee onaanvaardbare risico's nemen, is de schuld van overheid en politiek??????

    Immense hoeveelheden geld worden uitgegeven door banksector om regelgeving en regulering tegen te gaan, is de schuld van overheid en politiek????

    Deze column geeft overigens goed aan wat er mis is met financiële sector; een volstrekt gebrek aan zelfreflectie en een stuitend ontbreken van moraliteit en prudentie; eerst de boel belazeren en dan iemand anders de schuld geven dat die er niets aan gedaan heeft.

    Laat dat deel 2 van deze column maar zitten.
  6. [verwijderd] 3 januari 2013 18:12
    Welk verschil is er tussen Bankier, Politici en Centrale Bankier?
    Antwoord: GEEN verschil. Het zijn dezelfde mensen.

    Waarom toch telkens weer proberen deze mensen in een aparte groep te duwen omdat ze op een bepaald moment een specifieke functie hebben?

    Als je de situatie zonder label-behoefte bekijkt rouleren dezelfde mensen van politiek, naar bankier en/of centrale bankier.

    Hou anderen (en jezelf) niet langer voor de gek...
  7. [verwijderd] 3 januari 2013 19:57
    quote:

    Joh schreef op 3 januari 2013 17:58:

    Zo is het fiscaal beleid zo gemaakt dat schulden fiscaal worden beloond en sparen juist wordt gestraft.

    Het fiscale systeem is in de meeste landen zodanig ingericht dat het juist het verkeerde gedrag stimuleert.

    Klopt helemaal als je in dit land wat hebt gespaard en toch een klein inkomen hebt,raakt je al je toeslagen kwijt.Had je maar schulden moeten maken.
    Die toeslagen zouden überhaupt niet moeten bestaan. Als de zorgpremie voor sommigen niet te betalen is, dan is de premie te hoog of de uitkering te laag. Je hebt dan echt politici nodig om een ambtenarengedrocht zoals de zorgtoeslag te verzinnen. En deze redenering gaat op voor alle aanvullende inkomensvoorzieningen, tientallen in totaal.

    Maar dat mensen met vermogen geen recht meer hebben op inkomensvoorzieningen in het algemeen, vind ik wel billijk.
  8. pcrs7 3 januari 2013 20:07
    Als je goed doorgraaft kom je er achter dat regulering de crisis veroorzaakte. De initiatie van geweld (wat regulering is) leidt altijd tot het tegenovergestelde van wat als doel gesteld is.
    Lees bijvoorbeeld eens 'fooling some people all of the time' dan zie je hoe regulering fraude dient. Hoewel dit boek ook vol fouten zit.
  9. pcrs7 3 januari 2013 20:13
    De onderdanen worden gereguleerd door de elite/roverheid. En zodra het inkomen van de onderdanen als onderpand beschikbaar is voor de heerschers, dan zullen belangengroepen de juiste hielen likken om hier een deel van te krijgen. De politici delen ons salaris uit aan zij die het liefst voor ze zijn.
    De banken gedragen zich onverantwoordelijk, omdat ze diep van binnen weten dat het inkomen van die slaven beschikbaar voor ze is in geval van nood. Een heerschende en belastende elite is als een open wond in een lichaam, waar parasieten altijd een weg naar binnen zullen vinden.
    Je kunt geen heerschers en onderdanen hebben. Geen roverheid dus, geen goedgekeurde initiatie van geweld door sommigen maar een vrijwillige samenleving, waarin iedereen gelijke rechten heeft.
  10. [verwijderd] 3 januari 2013 20:31
    quote:

    LBR schreef op 3 januari 2013 19:40:

    " Allereerst werd er geen onderscheid gemaakt tussen retail- en zakenbankiers"

    Is ook niet nodig want dat is nu net het grote probleem! Het volledig ontbreken van scheiding tussen die 2 taken. En zolang er geen splitsing komt zullen de wantoestanden blijven bestaan en verergeren.

    Ik snap dat je de retailbanken en trading takken moet scheiden. Zodat de traders niet naar het casino kunnen met de fiches van particulieren. Van mij mogen ze zoveel risico nemen als ze willen, daar gaat het niet om. Als ze die risico's maar nemen met geld dat ze zelf ophalen en niet met het geld van nutsbanken.

    Wat de columnist denk ik bedoelt is dat je traders en bankiers niet moet verwarren.

    Ik ken ook mensen die bij een bank werken en gewoon spaarrekeningetjes en betaalrekeningetjes voor mensen openen. En dan op een verjaardag moeten horen dat ze een "vieze bankier" zijn.

    Terwijl het probleem ligt bij een elite binnen de banken, zowel de traders die gokken met het geld en de beleidsmakers binnen banken die dat gokken niet aan banden leggen. Al met al heb je het dan denk ik over 5% van alle mensen die bij een bank werken.

    De overige 95% verbaast zich net zo goed aan de bonussen in Londen, of lezen een boek als de Prooi met schaamrood op de kaken. Binnen banken zijn er ook netwerken van (jongere) mensen die de boel willen omgooien. Dat gebeurt ook geleidelijk aan. Maar zoals de columnist ook terecht zegt is er bij banken veel monocultuur, veel dezelfde soort mensen.

    Nu komen er steeds meer nieuwe mensen uit andere branches en meer vrouwen, want ook banken willen zichzelf verbeteren door oa diversiteit. Maar die nieuwe mensen lopen wel vrij regelmatig tegen een muur. Die muur bestaat niet uit bewuste tegenwerking, maar gewoon uit een totaal andere visie op wat bijvoorbeeld normaal is van mensen die er al lang werken en soms niet beter weten.
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links