Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

JR Shipping realiseert nieuw fonds

Het is JR Shipping gelukt om elf schepen onder te brengen in een nieuw scheepsfonds.

Het is JR Shipping gelukt om elf schepen onder te brengen in een nieuw scheepsfonds, het JR Fleet Fund. De herstructurering moet voorkomen dat meer schepen failliet gaan. 

Met de realisatie van een nieuwe eigendoms- en financieringsstructuur hoopt de rederijgroep het continuïteitsperspectief van haar containervloot aanzienlijk vergroten. “Voor particuliere en zakelijke beleggers die via scheeps-cv’s in de elf schepen hebben geïnvesteerd, betekent dit dat er een gerede kans is dat zij in de toekomst een deel van hun inleg terugzien,” aldus JR Shipping. De bank heeft volgens de rederijgroep ‘opmerkelijk milde’ financieringsfaciliteiten geboden.

In oktober liet JR Shipping al weten dat een herstructurering nodig was om het faillissement van zes schepen tegen te gaan. Toen moesten zowel beleggers als de financierende bank nog instemmen met het plan. 

Lange weg te gaan
De rederijgroep beseft dat de eindresultaten voor beleggers alsnog teleurstellend zullen zijn en dat er een lange weg te gaan is voor de scheepvaartmarkt werkelijk is hersteld. “We zullen de komende tijd verdere uitvoering geven aan het diversificatiebeleid dat ruim voor de crisis werd geformuleerd. Dit bekent onder meer intensivering van activiteiten op de multipurposemarkt, levering van gespecialiseerde rederijdiensten aan derden en ontwikkeling en exploitatie van serviceschepen voor de offshore windmolenindustrie door zusterbedrijf SeaZip Offshore Service BV, dat haar eerste serviceschepen onlangs op de markt heeft gebracht.”

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.