Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noodkreet Wientjes over bouw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Koos investments 30 november 2012 15:00
    Moet dat nu ook weer kunstmatig omhoog gehouden worden? Is gewoon marktwerking er is geen vraag naar bouw, heel simpel. Dus de huisvesting is blijkbaar goed. De mensen hebben het niet zo veel meer nodig.
    Er zitten tegenwoordig goddomme meer makelaars dan bakkers in de gemiddelde winkelstraat. Ik koop elke dag brood, en hoe vaak koop je nou een huis? Zitten ze maar achter hun computertje, die bakkers maken tenminste nog iets.
    Uitdunnen die handel, lekprikken die bubbel.
  2. z0n0p 30 november 2012 15:25
    Aan de bouw zitten ruim 1 miljoen arbeidsplaatsen gekoppeld. Direct de bouwvakkers en dan nog een hele sleep van toeleveranciers en afbouwers en huis- en wooninrichters. Ook allemaal weer met toeleveranciers. Veel van de woningvoorraad (meer dan 65%) is ouder dan 60 jaar. Niet duurzaam, niet meer functioneel en bouwtechnisch aan zijn grens. Veel gebouwd in de 15, 20 jaar na de oorlog. Ligt een taak bij de corporaties, maar die worden nu ook aangepakt en mogen het gaatje van Vestia bijlappen.

    Makelaars zijn een uithoekje, mag je ook de notarissen bij tellen.

    Door de maatregelen van de overheid zit de woningmarkt nu zo klem dat het gevolgen gaat krijgen voor de arbeidsmobiliteit ("gevangen in je huis en hypotheek) en treedt op verschillende plaatsen weer woningnood op. Maar ja, je kunt het ook lineair bekijken.
  3. [verwijderd] 30 november 2012 15:29
    Moeilijk dilemma vind ik. Enerzijds vind ik ook dat je de markt gewoon zijn werk moeten laten doen. Daarmee betalen we nu de prijs van de te hoge productie in het verleden. Destijds stond Wientjes ook niet aan te dringen om wat extra in de staatskas te mogen storten omdat het zo goed ging in de sector. Dan moet hij nu ook niet zeuren.

    Aan de andere kant voegt werkloos thuiszitten ook niks toe aan de economie en gaat potentiele arbeid verloren waardoor we in welvaart (en welzijn) achteruit gaan. De kunst is iets te zoeken waardoor mensen aan de slag kunnen en daadwerkelijk wat toevoegen. Dus niet het zoveelste (lege) kantoorgebouw neerzetten of nog meer infrastructuur naar voren halen maar een andere invalshoek, soort sociale werkvoorziening voor projecten die anders niet van de grond komen. De investering heeft dan betrekking op de materialen, de werknemers krijgen ww met eventueel beperkte toeslag. Dit om te voorkomen dat wijken enerzijds verpauperen en er tegelijkertijd meer dan 100.000 bouwvakkers thuis zitten.

  4. z0n0p 30 november 2012 16:06
    Gemeenten hebben gedwongen al veel op de (speculatieve) grond moeten afboeken (boekhoudregels). Apeldoorn nu 200 miljoen in het rood bijvoorbeeld en een berg gemeenten tussen de 20 en 100 miljoen het schip in. Kun je allemaal wat van vinden, maar het is de waarheid van dit moment. Overigens geldt exact hetzelfde voor de corporaties. Grond voor nix bestaat niet. Kan misschien alleen voor particuliere die een eigen huis willen bouwen. Ik neem aan dat we niet de ontwikkelaars nu de grond voor nop willen toestoppen. Maar die particulieren schiet niet op. Veel te weinig en te versnipperd, als ze uberhaupt aan financiering kunnen komen en hun huidige huis kunnen verkopen. Rationalisatie in de bouw lukt ook alleen als er kopers zijn natuurlijk.
  5. [verwijderd] 30 november 2012 16:21
    hr w kom eens met andere ideeen, niet roepen maar doe eens iets waar je voor wordt betaald en dat is leiding geven aan een vernieuwingsproces binnen je organisatie. er zijn mogelijkheden genoeg zonder in een pensioenpot te moeten graaien. kom uit je kantoor en koets en begin eens iets inventiefs met je eigen geld. laat zien dat je lef hebt.
  6. [verwijderd] 30 november 2012 16:36
    Ja als je als gemeenten ook de prijzen onbeschoft omhoog gooit sinds onze o zo mooie pleuro er is.
    Dan word er ook niets goedkoper of dat het betaalbaar blijft.
    En waarom moeten woning corporaties de huren zo belachelijk verhogen wat tegenwoordig een normale huur is rond de 600 euro was 10 jaar geleden nog vrije sector.
    Belachelijke huur vragen voor woningen die 50 jaar geleden gebouwd zijn voor een bedrag waar je tegenwoordig mee in je portemonnee loopt.
    En het mooie is dan nog dat je hoort dat woningbouwverenigingen nog failliet gaan ook wie snapt er nog iets van.
    Dan kan je ook weinig renoveren met zo wanbeleid.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links