Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK AEX DD 27-11 : “Vettax of volkstuinbelasting…? ”

97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mintzkov 26 november 2012 20:02
    Ik kon er de charme aanvankelijk wel van inzien, maar had er eigenlijk meer de last dan de lust van : eten uit eigen tuin. We hadden er zelf geen, maar aanbieders volop bij ons thuis aan de deur.

    Er was altijd veel te veel voor de verbouwer zelf en een gezin met 3 kinderen en één hoofdinkomen, zoals het onze, zou het vast goed kunnen gebruiken.

    Mijn moeder maar beleefd “bedankt hoor” en “da’s toch niet nodig” zeggend, maar ondertussen was het inderdaad best welkom.

    Wij wisten al hoe laat het was als er weer eens zo’n goed bedoelde buit binnen werd gebracht. Wie van ons zou, mocht vóór de TV weliswaar, met afvalemmertje links en pannetje rechts nu weer moeten doppen of schillen voor het eten die volgende dag ?

    Nee, ik zag ze eigenlijk liever gaan dan komen met die enorme zakken boontjes, rabarber, bloemkolen of aardappels. Groeiden er nou Big Macs, pannekoeken of pizza’s in die tuin, van harte welkom ! Maar al te vaak was het echter knarsetandend door het achtergebleven zand (ook al zwierde je tot je een ons woog) iets gezonds etend en was alleen het vlees nog een verrassing op ander dagen dan de woensdag.

    Maar daarmee niet gezegd hebbend dat ik het thuis slecht had hoor, integendeel !

    Voor het voordeel hoef je het waarschijnlijk binnenkort niet meer te doen. Met dit kabinet is alles mogelijk. Op alles heffen ze belasting. Op wat ik lekker vind waarschijnlijk de vettax en op wat gezond is en van eigen grond komt straks misschien “de volkstuinbelasting”, let maar op!

    Van Kooten en de Bie voorzagen in 1980 al, ook zo’n fijne economische periode, dat deze nobele feodale medemens het volgende doelwit zou worden:

    www.youtube.com/watch?v=IJy69eEcmdI

    Eigenlijk te briljant om er nu nog wat aan toe te voegen, maar een DD is niet compleet zonder een link naar de agenda:

    www.iex.nl/Agenda/2012/11/26.aspx#201...

    en in mijn geval ook nog naar een stukje muziek :

    Air Traffic met Time goes by :

    www.youtube.com/watch?v=R_PpTnqMswk&a...

    Succes weer !
    Gr Mintzkov
  2. forum rang 5 DurianCS 26 november 2012 20:07
    De volkstuinbelasting is in lijn met het eigenwoningforfait. In het laatste geval spaar je huur uit en voor het eerste spaar je uitgaven in de winkel uit. Dus als je het ene belast dan ook het tweede. En dan wel forfaitair, dus op basis van het aantal vierkante meters grond. Sowieso is het inkomen, dus belast zal het worden.
  3. Arno1956 26 november 2012 22:52
    Ik heb geen enkele lening en dat bespaart me rente. Moet ik nu ook bang zijn voor een toekomstige forfaitaire belasting?

    quote:

    DurianCS schreef:

    De volkstuinbelasting is in lijn met het eigenwoningforfait. In het laatste geval spaar je huur uit en voor het eerste spaar je uitgaven in de winkel uit. Dus als je het ene belast dan ook het tweede. En dan wel forfaitair, dus op basis van het aantal vierkante meters grond. Sowieso is het inkomen, dus belast zal het worden.
  4. [verwijderd] 27 november 2012 00:54
    Mintz, leuk dat je weer eens wat aardigs schrijft.Volkstuin is meer iets voor de hobby,alhans als er van houdt. Is het oogsttijd dan is de groenteboer goedkoper en al die buren moeten jouw bloemkolen etc maar lusten.

    In zijn algemeenheid is het zo dat alle zaken die het leven kunnen veraangenamen of draaglijk maken als de soddemieter moeten worden belast in dit land. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar je energierekening. Stem je niet voor die klotenwindmolens dan halen ze het via de achterdeur.

    Via het nieuwe goddelijke droombeeld van "het duurzame milieu" wordt bij gebrek aan aantrekkingskracht van de oude socialistische arbeidersheilstaat nieuwe heffingen het volk door de stroot gedauwd.

    Jammer dat je deze dag niet even gebruikt om te belichten dat het verstandig FA-vasthouden aan een visie op een onderneming termijn zich zeker kan belonen. Voor een FA-er als ik was allang duidelijk dat Dockwise ondergewaardeerd was.En zie en zie!TA-ers zijn sterker in korte termijn achteraf.

    Ik daag TA-ers dan ook uit om aan te geven dat hij/zij deze
    koerssprong van Dockwise had voorspeld. Achteraf voorspellen is ook een kunst, maar de vraag is wat je er eigenlijk aan hebt. Overnambedrag viel me trouwens tegen,maar allah ik zit ook in Boskalis en dat neemt de restonderwaardering als het ware mee.

    Groet, Jonas schaars in reactie vanwege PC-problemen. Inbouw nieuwe DVD-driver lekkere hoofdcomputer leidde tot helemaal niet meer werken Windows.
    Arrogante reparateur. Niet doen bij Jonas. Jonas onnozel en zullig,maar gaat even juridisch uithalen. Repateur Eurocomputers in Rotterdam. Zal niet de eerste keer zijn dat een verkoper achteraf zich op zijn hoofd gaat krabben
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 27 november 2012 09:42
    Gaan de yanks trouwens door de 13K vandaag dan gaan die korte broeken echt aan je ballen knellen, kan het hier nog weleens een surpriseparty worden met 337, maar dat zou dan moeten gebeuren tussen 15.30 en 17.30.
    We gaan het beleven, is het al tijd voor een biertje ? Oh nee nog ff 1/2 uurtje wachten.
97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0688 -0,13%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.059,20 -0,43%
Gold spot 2.325,16 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links