Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Nieuws topic Fugro

597 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 21 november 2012 15:24
    Waar of niet ..je zal het er mee moeten doen ,wat men meldt.
    Zelf vind ik mijn voorstel van eergister, om rond de €43 te verkopen en evt.intestappen rond €36, een goede strategie na zo'n debacel...ik meld sowieso nauwelijks klappers/missers hierro,vanwege dat oncontroleerbare..liever meld ik percentages over langere perioden(die overigens ook nietcontroleerbaar zijn),maar ja ,wat wil je,het is maar een forum,hoor!
    grH6
  2. [verwijderd] 21 november 2012 17:29
    quote:

    handyman6 schreef op 21 november 2012 15:24:

    ik meld sowieso nauwelijks klappers/missers hierro,vanwege dat oncontroleerbare..
    Dit was geen aanval op jou maar een constatering over alle fora waar altijd een aantal beleggers of posters zijn die alleen maar successen melden.

    Verder moet ieder dat uiteraard zelf weten
  3. forum rang 7 handyman6 21 november 2012 17:38
    quote:

    JanK1 schreef op 21 november 2012 17:29:

    [...]

    Dit was geen aanval op jou maar een constatering over alle fora waar altijd een aantal beleggers of posters zijn die alleen maar successen melden.

    Verder moet ieder dat uiteraard zelf weten
    OK,begrepen...vatte het eigenlijk ook niet zo op ,maar ben het wel helemaal met je eens,want verliezers-trades worden nauwelijks gemeld ,ook niet bij de "buren":dat maakt het zo zinloos om winst-trades te melden,als verliezen stelselmatig worden verzwegen!
    grH6
  4. Kopie 22 november 2012 11:39
    quote:

    Alles kwijt schreef op 21 november 2012 14:02:

    Opvallend: Als het zwaar naar beneden kachelt krijgen plotseling reacties de overhand, waarin mensen melden dat ze 'vroeger in Fugro zaten' maar op 59 euro zijn uitgestapt. Of mensen die ''een geschikt moment zoeken om in te stappen. Misschien bij 36 euro?'

    Maar de mensen die al in het karretje gestapt zijn en nu naar beneden tollen, die hoor je niet meer.

    Ja als de koers weer omhoog gaat. Dan zijn zit iedereen toevallig weer volgekocht.
    Ik zat al redelijk vol, toch wat gemiddeld rond € 40,00.
    Gemiddelde aankoop nu op € 44,40
    Stond vorige week nog op lekkere winst, das nu een redelijk verlies.
  5. forum rang 10 voda 23 november 2012 18:03
    FONDSEN UITGELICHT: ING en Fugro


    Door Marleen Groen en Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door gesteggel in Europa, waarbij een oplossing voor de Griekse schuldenproblematiek vooruit werd geschoven en Europese regeringsleiders ruzieden over de EU-begroting voor 2014 tot en met 2020, en men zich in de Verenigde Staten tegoed deed aan kalkoen vanwege de viering van Thanksgiving, beleefde ING een sterke week omdat het bedrijf meer duidelijkheid verschafte over de herstructureringsplannen voor de komende jaren, terwijl Fugro de week in mineur eindigde vanwege de afgegeven winstwaarschuwing en de aankondiging van het vertrek van zijn CEO.


    AANDEEL FUGRO ZOEKT BODEM


    Met het onfortuinlijke tijdstip van publicatie vorige week vrijdag nabeurs van zijn trading update stelde bodemonderzoeker Fugro (FUR.AE) zijn aandeelhouders tegelijkertijd in de gelegenheid het hele weekeinde te kunnen broeden op de winstwaarschuwing en het aangekondigde vertrek van bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker.

    Dit resulteerde maandag in een vrije val van het aandeel, met een tussentijdse daling van 23%, waarna het aandeel de handelsdag 14% lager sloot. Een herstel van de koers van het aandeel laat vooralsnog op zich wachten, waardoor het aandeel de handelsweek beeindigd als daler van de week.

    Hoewel een winstwaarschuwing nooit goed nieuws is - het bedrijf stelde zijn winstverwachting voor 2012 neerwaarts bij met EUR40 miljoen ten opzichte van de eerdere winstverwachting van EUR310 miljoen - werd met name het vertrek van Steenbakker als zorgwekkend beschouwd.

    Dat het concern tijdens een toelichting op zijn trading update maandag verder niet in detail wilde treden omtrent het plotselinge vertrek van de bestuurder deed de plotselinge onrust omtrent het over het algemeen uiterst conservatieve, ingetogen en gesloten concern alleen maar verder toenemen.

    De nieuwe bestuursvoorzitter Paul van Riel hield vast aan het persbericht, waarin verschillen in visie over het te voeren beleid tussen Steenbakker en de Raad van Commissarissen als de reden van vertrek werden genoemd. Steenbakker zelf was niet beschikbaar voor commentaar.

    Nadat de markt na de eerste commotie op maandag gedurende het verloop van de handelsweek wat Fugro betreft weer enigszins tot rust was gekomen klonk onder marktvolgers toch ook het geluid dat het concern overdreven afgestraft zou zijn, aangezien het concern het huidig boekjaar nog steeds afsluit met een mooie winst.

    De winstwaarschuwing is onder andere te wijten aan een afname van de orderportefeuille bij de seismische tak, vanwege de verkoop van de meerderheid van de Geoscience divisie voor EUR1,2 miljard, waardoor opdrachtgevers terughoudender zijn geworden, in het bijzonder bij de activiteiten gerelateerd aan de seismische gegevensverzameling op zee.

    Ook SNS-analist Martijn den Drijver, die een buy-advies en koersdoel van EUR61,00 hanteert, sprak van een overdreven reactie, aangezien de resultaten van de drie overgebleven divisies van het concern positief zijn.

    Al met al heeft de dienstverlener aan de olie- en gassector een bewogen week achter de rug, waarbij het concern zijn aandeelhouders nog steeds een goede uitleg omtrent de recente commotie verschuldigd is. Het aandeel sloot vrijdag 1,5% hoger op EUR43,16. Op weekbasis verloor het aandeel 12,1%.


    Door Marleen Groen en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  6. Alles kwijt 24 november 2012 02:17
    Zeg, ik heb even een vraagje:
    Bij de nieuws items staat een mededeling over ING, die zijn belang in Fugro sterk terugbracht. De melding dateert terug naar 16 november. Dus het kan zijn dat de aandelen verkocht werden rond 14 of 15 november.

    De koersval is 18 november ingezet. Maar de top begon al ongeveer vanaf 3 dagen voor die datum naar beneden te krullen. Mogelijk onder invloed van de verkoop van de ING-stukjes (?)
    ING is met onderhave verkoop - voor het deel van de verkochtte portefeuille - mooi ontkomen aan een fors verlies....

    Mijn vraag aan jullie is: Er kan toch geen voorkennis gespeeld hebben he? Dat ING 14 / 15 / 16 november iets wist wat wij pas op 18 november te horen kregen?

    De AFM onderzoekt dat soort zaken natuurlijk niet. Die heeft wel wat beters te doen.

    Jullie klagen ook niet bij AFM. Jullie hebben ook wel wat beters te doen.

    Als je duizend aandelen Fugro bezit en de koers valt van 53 euro naar 43 euro. Dan ben je 10.000 euro kwijt. Ja, dat is kattepies. daarvoor ga je niet klagen bij de AM. Is het niet waard.

    Oké, snap ik. Danje.
  7. forum rang 4 roloff 24 november 2012 11:13
    quote:

    Alles kwijt schreef op 24 november 2012 02:17:

    De koersval is 18 november ingezet. ....
    Als je duizend aandelen Fugro bezit en de koers valt van 53 euro naar 43 euro .....
    Dat klopt, maar bij de huidige koers van circa 43 euro leidt dat tot een koerswinstverhouding van ruim 10 (zie onder "ratio's en verwachting") www.iex.nl/Aandeel-Koers/11859/Fugro.... Fugro.

    In deze markt een realistische waarde en nog niet erg goedkoop (ten opzichte van Shell en SBM).

    SBM, heeft momenteel een k/w van circa 4.5 www.iex.nl/Aandeel-Koers/11889/SBM-Of... en
    Shell heeft een k/w van ruim 7 www.iex.nl/Aandeel-Koers/210964/Royal...

    Op de huidige koers van Fugro zit er dus (nog steeds) wat meer verwachting in dan bij de beide andere aandelen, zo moet je toch alles even in perspectief blijven zien (anders doet de markt dat wel).

    Gr. Roloff
  8. jef1960 24 november 2012 16:48
    @alles kwijt; zit in zelfde schuitje,zwijg van die voorkennis...de beurs is een smerig spel geworden en vooral in deze barre tijden.Mijn vertrouwen is zoek op de beurs en wat het management van fugro gedaan heeft tegenover zijn aandeelhouders is niet gauw te vergeven. Ik verwacht,bij zwakke beurs, het fonds nog een duikje maken van een aantal procenten om dan terug op te veren maar het zal speculatief blijven.
  9. forum rang 4 roloff 24 november 2012 16:53
    quote:

    spotterke schreef op 24 november 2012 16:48:

    .... ik verwacht,bij zwakke beurs, het fonds nog een duikje maken van een aantal procenten om dan terug op te veren maar het zal speculatief blijven.
    Fugro "speculatief", niet echt, ik vind SBM speculatiever, maar de koerswinstverhouding van Fugro is dan ook het dubbele (ruim 10 versus amper 5).
  10. forum rang 4 roloff 27 november 2012 17:09
    quote:

    rolof schreef op 24 november 2012 11:13:

    [...]
    Dat klopt, maar bij de huidige koers van circa 43 euro leidt dat tot een koerswinstverhouding van ruim 10 (zie onder "ratio's en verwachting") www.iex.nl/Aandeel-Koers/11859/Fugro.... Fugro.

    In deze markt een realistische waarde en nog niet erg goedkoop (ten opzichte van Shell en SBM).

    SBM, heeft momenteel een k/w van circa 4.5 www.iex.nl/Aandeel-Koers/11889/SBM-Of... en
    Shell heeft een k/w van ruim 7 www.iex.nl/Aandeel-Koers/210964/Royal...

    Op de huidige koers van Fugro zit er dus (nog steeds) wat meer verwachting in dan bij de beide andere aandelen, zo moet je toch alles even in perspectief blijven zien (anders doet de markt dat wel).

    Gr. Roloff
    Gistermiddag al mijn Shell verkocht en daarvoor (nogal veel) FUR gekocht. SBM had ik al korte tijd. Vandaag dus een leuk ritje gemaakt op een porto bestaande uit 90% FUR en 10% SBM.

    Vanmiddag rond 14.30 op beide leuke winst gepakt, dat mag ook wel eens een keer ....
    En weer alles terugbelegd in Shell.
  11. forum rang 4 roloff 28 november 2012 17:20
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 28 november 2012 12:26:

    [...]

    JIJ DURFT!!

    Ja Han,

    Ik dacht al een tijdje niet meer aan FUR, maar had voordat ik zo fors instapte het technisch plaatje (vlagpatroon) wel goed bekeken hoor, ook de weerstand op 44,05 euro (onderkant van de onlangs ontstane GAP) vlak onder dat punt gisteren de hele handel verkocht.

    Gisteren dus leuke rit gemaakt op FUR en SBM (zag dat ze beide vastliepen).

    FUR zet weerstand 44,05 euro vandaag weer onder druk, kan interessant worden als de gap met een klap wordt gedicht. Maar vandaag zullen we dat niet meer zien.

    Morgen eens kijken hoe zwaar die weerstand is.

    Succes allen. FUR-Groet, Roloff
    ps. mijn basis is en blijft Shell (met korte uitstapjes naar FUR en SBM).
597 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links