Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooral vertrouwen van ouderen in bank gedaald

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 6 november 2012 10:23
    "Toch blijkt uit het onderzoek dat bijna 75 procent van de consumenten niet overweegt van bank te veranderen"

    Dat heeft ook niet veel zin....in NL is nauwelijks concurrentie tussen banken (bankenkartel).

    We betalen voor alles teveel door te weinig concurrentie op de markt en de banken maken daar gretig mis/ge-bruik van.

    Ook suddert het woekerpolisverhaal maar door....dat we opgelicht zijn vergeten we niet zo makkelijk. En ook niet dat de banken de afhandeling traineren.

    Weinig redenen voor "vertrouwen"..........
  2. [verwijderd] 6 november 2012 11:17
    Misschien hebben ouderen geleerd hoe banken werk(t)en.
    (vrij vertaald)
    Iemand loopt een bank binnen en stort/ deponeert € 100,- op een nieuwe rekening.
    De bank verhypothekeert op basis van deze deposito (die uiteraard aan de klant behoort en niet aan de bank) aan 100 mensen een bedrag van € 100,- per persoon met behulp van een ECB lening van geen of nauwelijks rente. (Geldschepping)
    De bank telt de hypotheek leningen voor een totaal van € 20.000,- als bezittingen van de bank (hoofdsom + rente verschuldigd) op de balans.
    De CEO van de bank geeft zichzelf voor alle commerciële inspanningen een bonus van € 25.000,- . Vervolgens vertelt hij de aandeelhouders van de bank dat hij het zo goed doet en verkrijgt een optieregeling op aandelen van de bank ter waarde van € 100.000,- .
    (zo van; kijk eens wat een groei in leningen ik heb gerealiseerd)
    Ploffende luchtballon: De helft van de leningen wordt echter maar correct afbetaald. De CEO geeft zichzelf voor het wél binnenhalen van de overige leningen nog een bonus van nu € 8000.- (dat wel natuurlijk…).
    Financiële systeem van de gevestigde orde in paniek. De ECB maakt in opdracht van regering(en) gebruik van belastinggelden om de koers van de bank te ondersteunen en faillissement te voorkomen en zo beleggers en aandeelhouders van de bank te beschermen. Dit kost € 1mln om dat de voorraad (alle leningen) kunstmatig te hoog is gewaardeerd .
    De belastingplichtige krijgt uiteindelijk wel de rekening om te voorkomen dat er een banken crisis / systeemrisico uitbreekt. Dit wordt eerst toegevoegd aan de staatsschuld. De bankier en de aandeelhouders / obligatiehouders kopen jachten en klagen over het toenemende socialisme. Storten € 10.000 in de partijkas van hun partij “zonder retour verplichtingen”. (maar verlangen uiteraard in het lobby circuit wel dat hun belangen goed worden gewaarborgd).
    De belastingplichtige wordt verteld dat de schuld per inwoner echt veel te hoog is en niet-duurzaam. Er moet dus drastisch bezuinigd worden, ook op zaken waaraan ouderen vaak hun hele leven hebben bijgedragen.
  3. De lepe mijt 6 november 2012 11:53
    Eens met Andr68. Er wordt niet echt ingegrepen (Wellink syndroom: wel zien, maar niets doen), waardoor ook de politiek veel vertrouwen verliest. Logisch: van oudsher hebben beide partijen de handen op dezelfde vette buik heeft. Als er dus echt wat moet gebeuren, zal het volk het zelf moeten doen. Maar zelfs in Griekenland blijkt daar de tijd nog niet rijp voor.
  4. [verwijderd] 6 november 2012 12:58
    Overigens. 500 ondervraagden...? en 75% overweegt niet van bank te veranderen. Ook van die 500? Onderzoek via internet bevraging?.
    Elders lees ik:
    Groei in 2011:
    Triodos Bank: Aantal klanten 355.000 (+24% groei) = 68.000 klanten)
    ASN Bank : Aantal klanten 575.000 (+11,3% groei = 58.000 klanten)
    Misschien dat men de oude (betaal)rekening nog aanhoudt, maar uit deze getallen blijkt toch wel dat er een zekere verschuiving is. Vermoed dat juist bij dit type bank een weloverwogen keus is gemaakt.
    Er zijn financiële instellingen die dit soort aantallen best willen behouden, zeker als het een groep betreft die enig vermogen nu bewust anders wil onder brengen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links