Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 13:23
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 4.206.556 Gem. (3M) 6,9M

FD 25-10-2012 bijna hele pagina aan Pharming besteed.

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 oktober 2012 19:46
    Het artikel nogmaals eens gelezen...wel vreemd dat zon de kerpel een voorbeeld (koersdoel?) geeft van 0,06 als de (eerste?) milestone binnen is...kan toch ook blijven hangen op 0,05...of doorstijgen naar 0,10...of hoger?

    Ik snap de strekking van zijn verhaal wel, maar wat bij veel lezers zal blijven hangen zijn bedragen...en dat zal hij toch weten?

    Prachtig beroep toch....dat analist :-)
  2. [verwijderd] 25 oktober 2012 20:18
    interessante stelling short (ik kende het begrip niet dus even opgezocht)...gaat niet op voor dit moment zo ik lees:

    Definitions: A dead-cat-bounce is when the next low after a rally is lower than the preceding low (note mini-rallies less than 25% of the previous drop that then drop more than 10% are not considered dead cat bounces, those are defined as dead mouse bounces).
  3. forum rang 10 voda 25 oktober 2012 20:25
    quote:

    RRR schreef op 25 oktober 2012 20:18:

    interessante stelling short (ik kende het begrip niet dus even opgezocht)...gaat niet op voor dit moment zo ik lees:

    Definitions: A dead-cat-bounce is when the next low after a rally is lower than the preceding low (note mini-rallies less than 25% of the previous drop that then drop more than 10% are not considered dead cat bounces, those are defined as dead mouse bounces).
    Even in het Nederlands, met meer achtergrond:-)

    In de economie , een dead cat bounce is een klein, kort herstel in de prijs van een dalende voorraad . [1] Afgeleid van het idee dat "zelfs een dode kat zal stuiteren als het vallen van een grote hoogte", de uitdrukking, die zijn oorsprong op Wall Street , is ook in de volksmond toegepast op elk geval waarin een onderwerp ervaart een korte heropleving tijdens of na een ernstige achteruitgang.

    Geschiedenis

    De term "dead cat bounce" is afgeleid van het idee dat "zelfs een dode kat zal stuiteren als het vallen van een grote hoogte." [2] De uitdrukking is gebruikt op Wall Street voor vele jaren. De vroegste gebruik van de uitdrukking dateert uit 1985, toen de Singaporean en Maleisische aandelenmarkten stuiterde terug na een harde val tijdens de recessie van dat jaar. Journalisten Horace Brag en Wong Sulong van de Financial Times werden gerapporteerd als zeggen dat de stijging van de markt was een "dead cat bounce". [3] Een soortgelijke uitdrukking in het Kantonees heeft een oudere geschiedenis en dit misschien wel de oorsprong van de term.

    Variaties en gebruik

    De standaard gebruik van de term is: een korte stijging van de prijs van een aandeel dat al getroffen door een val. In andere gevallen is de term wordt uitsluitend gebruikt om te verwijzen naar effecten of aandelen die worden geacht te zijn van lage waarde. Ten eerste, de effecten hebben een slechte prestaties in het verleden. Ten tweede, de daling is "juiste" in dat de onderliggende business is zwak (bijvoorbeeld dalende verkoop of wankel financials). Samen met dit, is het twijfelachtig dat de veiligheid zal herstellen met betere voorwaarden (totale markt of economie).

    Enkele variaties op de definitie van de term zijn onder meer:
    Een voorraad in een sterke daling heeft een scherpe bounce van de dieptepunten. [4]
    Een kleine opwaartse koersbeweging in een bearmarkt , waarna de markt blijft dalen. [5] [6]

    [ bewerken ] Technische analyse

    Een "dead cat bounce" prijs patroon kan worden beschouwd als onderdeel van de technische analyse methode van de handel in aandelen. Prijs patronen zoals de dead cat bounce worden erkend pas achteraf. Technische analyse beschrijft een dead cat bounce als een voortzetting patroon dat lijkt in het begin als een omkering patroon. Het begint met een neerwaartse beweging gevolgd door een aanzienlijke prijs retracement. De prijs niet omhoog voort te zetten en in plaats daarvan valt weer naar beneden, en overtreft de voorgaande laag. [7]

    Bron: wikipedia

    en.wikipedia.org/wiki/Dead_cat_bounce

  4. forum rang 6 charlieb 29 oktober 2012 09:48
    quote:

    Prof. Dollar schreef op 25 oktober 2012 22:07:

    Die term viel twee jaar geleden ook.

    Het aandeel viel toen als een baksteen van 30 cent naar 9 cent, om een dag later weer op 22 cent te staan. Later viel het aandeel langzaam terug. Toch leeft het katje nog.
    Wel nog steeds aan de infuus, maar ja wordt nog wl elke dag gecontroleerd door de doktor of die nog leeft....hahaha. GR Charlie
  5. [verwijderd] 29 oktober 2012 10:06
    quote:

    charlie b schreef op 29 oktober 2012 09:48:

    [...]
    Wel nog steeds aan de infuus, maar ja wordt nog wl elke dag gecontroleerd door de doktor of die nog leeft....hahaha. GR Charlie
    5 okt 2012 om 15:46 (Op het Tom Tom draadje ....)

    "Wat wil je nou precies aantonen en wat is nou precies je doel?

    Doel van hem/haar is om mensen negatief te maken over TT, meer niet!
    Tjongejonge, heeft geen aandelen TT, en dan zoveel energie in steken in TT, heeft die niks anders te doen dan alleen maar TT in putje te praten, bah!! Zo dat moest er uit! Charlie"

    Charlie Brown, is dat niet dat kleine, ja hele kleine mannetje?
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links