Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Domme Haagse hypotheekplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FW Ta-183 Huckebein I 25 oktober 2012 12:30
    je hoeft helemaal niet af te lossen, je verliest alleen een deel van je aftrek, je bestedingsruimte daalt dus wel maar niet extreem
    en trouwens, als mensen al hadden begonnen met af te lossen hadden al die huizen ook niet onder water gestaan
    aflossingsvrije hypotheken wil zeggen dat je het huis van de bank huurt, gesubsidiëerd door de belastingbetaler
  2. forum rang 4 bartvde 25 oktober 2012 12:35
    quote:

    FW Ta-183 Huckebein I schreef op 25 oktober 2012 12:30:

    je hoeft helemaal niet af te lossen, je verliest alleen een deel van je aftrek, je bestedingsruimte daalt dus wel maar niet extreem
    Je moet niet vergeten dat dit ook doorwerkt in alle toeslagen, minder kinderopvangtoeslag, minder zorgtoeslag etc. bij minder rente aftrek.
  3. [verwijderd] 25 oktober 2012 12:38

    de hele shit is onstaan vanuit de banken die de mensen wat wijs hebben gemaakt
    ze hebben er van geprofiteerd

    de beter oplossing zou zijn dat de bank de helft van de huidige rente mag rekenen per geval. dan ga je 50% minder betalen.
    vervolgens kun je voor iedereen de renbteaftrek per direct laten vervallen. De banken hebben hun probleem op het bord zoals ze dat zelf hebben gemaakt en de staat heeft 30 miljard op jaarbasis extra in kas

    word wakker we blijven anders de banken indirect steunen met private gelden
    en onze sociale voorzieningen worden teruggesnooeid om zo verder uit te hollen.
  4. goofert 25 oktober 2012 12:41
    Ook bij mij is door de hypotheek adviseur geprobeerd om mij een zo hoog mogelijke aflossingsvrije hypotheek aan te smeren. Ik zou op deze manier met een lage maandlast toch een veel duurder huis kunnen kopen. Toen ik zij dat ik dat niet wilde, was de beleggingshypotheek
    aan de beurt, ik zou op de beleggingen een prognose rendement van 12%
    per jaar halen. Ja, ja, ik ben blij dat ik gewoon een solide spaarhypotheek heb genomen. De politiek is misschien dom, maar dit geld nog meer voor de mensen die dachten (verblind door hebzucht) dat de bomen tot in de hemel groeien.
  5. forum rang 4 New dawn 25 oktober 2012 12:41
    quote:

    rogver schreef op 25 oktober 2012 11:41:

    Verplicht aflossen kan niet. Sterker, het is contractbreuk en zal tot boetes leiden. Het zou dan ook alleen voor nieuwe hypotheken mogen gelden. Voor bestaande gevallen is dit een ordinaire belastingverhoging. Dit treft de zwakste huizenbezitters.
    Voor nieuwe hypotheken geldt dit reeds voor 50%. Dit kan verder worden aangescherpt.

    Omdat voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken de renteaftrek helemaal niet meer mogelijk is straks is, is er min of meer sprake van een sterfhuiscontructie.

    www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koop...
  6. [verwijderd] 25 oktober 2012 12:46
    Veel reacties hierboven zijn kortzichtig: ieder weldenkend mens moet toch inzien, dat de abnormale stijging van de huizenprijzen de laatste 30 jaar stomweg niet altijd door kon gaan. Eens moest het toch fout gaan. 30/40 jaar geleden was het normaal dat je slechts 70% extern financierde en de rest met eigen spaargeld betaalde (incl.kosten!). Door allerlei trucjes (aflossingsvrij, twee inkomens, 110% of meer financiering, maar eigenlijk is ook de annuïteit er ook een) werden kopers verleid om steeds meer te betalen, waar banken, ontwikkelaars en gemeenten van profiteerden. Tegenwoordig consumeren we de overwinst uit de vorige verkoop van het bestaande huis om dan weer vrolijk 125% van een duurder huis te financieren. Maatregelen moeten erop gericht zijn om in b.v. 30 jaar deze volledig ontspoorde en ongezonde woningmarkt zacht te laten landen om vanaf 2043 weer een "normale" woningmarkt te krijgen.
  7. [verwijderd] 25 oktober 2012 12:48
    quote:

    piet053 schreef op 25 oktober 2012 11:17:

    weet je wat schokkend is in dit land /europa ! Als je je tot de nek toe in de schulden steekt wordt dit beloond in de vorm van hypotheekrente aftrek
    dit is nu precies het Europese /wereldwijde probleem SCHULDEN !!! Spaar je echter iets meer dan gemiddeld in dit land wordt het bestraft met 4 % vermogensrendementbelasting die je als rente bij geen enkele bank krijgt !!!! dat vind ik schokkend!! pay back timt is voor iedereen aangebroken !!
    WAGELIJK (DAT MEN ZO IN NEDERLAND MET ELKAAR OMGAAT)
  8. forum rang 4 New dawn 25 oktober 2012 12:56
    quote:

    theo1 schreef op 25 oktober 2012 11:50:

    [...]
    Het gaat niet om de boete, maar om de aflossing zelf. Je mag 10% boetevrij aflossen, maar dat hoeft niet. Ik voel een beetje aan mijn water dat de meeste houders van een aflossingsvrije hypotheek die 10% aflossing (vrijwel) nooit doen. Velen zullen de rente betalen maar niet veel meer. Die gokken erop dat ze aan het eind van de rit genoeg overwaarde hebben opgebouwd om de hypo te kunnen betalen en daarna weer een onderkomen te kunnen betalen. Als nu aflossing verplicht zou worden, hebben deze mensen een cashflowprobleem.
    Dat klopt.

    De meeeste van die hypotheken zijn afgesloten volgens een Radar-reportage door mensen die onvoldoende inkomsten hebben om een normale hypotheek af te sluiten. Immers als je geen aflossing iedere maand hoeft te betalen maar alleen rente waar je HRA voor krijgt, kun je toch een huis kopen omdat dan ineens het salaris toereikend is om de maandlasten te betalen.

    Er is een enorme hoeveelheid van die hypotheken afgesloten. Ze vormen in principe een zwaard van Damocles voor de banken.

    Het betreft dus een grote groep mensen die door elke bank een normale hypotheek zou zijn geweigerd omdat hun inkomsten daarvoor onvoldoende waren.

    Banken zijn kennelijk slecht in risicomanagement wat juist hun vak is.
  9. hans42nl 25 oktober 2012 12:59
    Het wordt tijd dat alle belastingtrucs om zeep worden geholpen. 40 jaar geleden kreeg je alleen hypotheek als je de rente en jaarlijkse aflossing kon betalen. Na 30 jaar was mijn huis vrij, wel had ik 30 jaar tussen de 8 en 12% rente betaald , over het nog niet afgeloste annuitaire deel. En zo zou het weer moeten worden.
    In de jaren 90 werden er allerlei belastingtrucs bedacht om 30 jaar maximaal de rente af te trekken. Gewoon legaal belasting ontgaan. En onze politici maar slapen ( of maakten ze er ook maximaal gebruik van?). Fiscaal adviseur is een hoog betaald beroep. Nu zitten veel mensen met de brokken. Ga het daar maar verhalen.
    Aflossen zou m.i. bepaald moeten worden door de huiseigenaar. Maar verder volledig hypotheekrente aftrekken op kosten van de gemeenschap zou moeten worden beperkt. Het wij gevoel moet terug komen, het ik gevoel moet terug over de oceaan.
  10. [verwijderd] 25 oktober 2012 13:00
    quote:

    Klaas6543 schreef op 25 oktober 2012 12:20:

    Is het wel zo erg dat de huizenprijzen dalen? Als die prijzen gebaseerd zijn op een subsidie die niet houdbaar is dan hebben we toch gewoon met z'n allen een bubbel gecreëerd? Even door de zure appel heen bijten en we kunnen weer goed beginnen met de huizenmarkt, dan kan je weer vertrouwen opwekken. Elke keer de discussie over HRA zorgt ook voor onzekerheid en daardoor krijg je lagere prijzen en een lagere omzet. Als we nu de HRA niet aanpakken dan gebeurd het wel over 4 jaar(als een kabinet ooit nog 4 jaar aanblijft) en heb je tot die tijd weer speculatie.
    Inderdaad: iedere huizenbezitter weet DAT die aftrek ooit aangepakt moet worden: de enige onrust wordt veroorzaakt doordat men niet weet HOE die aangepakt gaat worden. Je kunt alleen maar rust creëren door de HRA aan te pakken op een wijze die de ellende over lange tijd uitsmeert en wellicht wat randoplossingen voor mensen die er failliet aan gaan.

    Wees ook eens reëel: niemand heeft toch ooit geklaagd over het feit, dat hij door niets te doen zoveel rijker werd door alleen maar de waardestijging van zijn huis?
  11. [verwijderd] 25 oktober 2012 13:04
    Niet genuanceerd en tendentieus, dit artikel.

    Ik vind het ronduit paniekzaaierij, en het leidt de aandacht af van een interessant fenomeen. Er zijn volkstammen hypotheekadviseurs (waaronder dhr Koets) die jarenlang een dikbelegde boterham hebben verdiend met het adviseren van te hoge hypotheken. Daarbij hebben ze juist gebruik gemaakt van de complexiteit rond hypotheken, juist ook dóór de HRA. Deze adviseurs hebben veel klanten in een positie gebracht waarbij ze nét de rente van hun hypotheek na HRA kunnen opbrengen.

    De staat heeft nooit gegarandeerd dat de HRA onaantastbaar is. Dus misschien moeten de mensen die zo'n (over the) tophypotheek hebben eens overwegen deze adviseurs voor de rechter te dagen. Wegens misleiding.
  12. [verwijderd] 25 oktober 2012 13:07
    Kennelijk gaat de komende regering ervan uit dat men aan het eind van de aflossingsvrije periode, de waarde van de woning flink gedaald is en men onvoldoende inkomen heeft de overblijvende schuld op te hoesten. Men mag aflossen bij een aflossingsvrije, doe ik nu ook, waardoor meer besteedbaar inkomen per maand. Stimuleer dat ipv omzetten van hypotheekvorm. Bij de huidige stand van zaken is sparen of vermogensopbouw, geld stelen uit je eigen portemonnee.
  13. [verwijderd] 25 oktober 2012 13:09
    nog een keer
    de hele shit is onstaan vanuit de banken die de mensen wat wijs hebben gemaakt
    ze hebben er van geprofiteerd

    de beter oplossing zou zijn dat de bank de helft van de huidige rente mag rekenen per geval. dan ga je 50% minder betalen.
    vervolgens kun je voor iedereen de renbteaftrek per direct laten vervallen. De banken hebben hun probleem op het bord zoals ze dat zelf hebben gemaakt en de staat heeft 30 miljard op jaarbasis extra in kas

    word wakker we blijven anders de banken indirect steunen met private gelden
    en onze sociale voorzieningen worden teruggesnooeid om zo verder uit te hollen.

    het is toch zot dat wanner je veel verdient je ook veel terug krijgt
    wanneer je van baan wisseld en minder hebt kun je minder terug krijgen en kom je in de shit

    echt gewoon kolder die aftrek haal het bij de banken .... die leven op steun van de mensen
135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links