Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw koopadvies

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2012 17:16
    Morgen nog zo'n procentuele stijging, dan zit je toch mooi op een koers van rond de 1,20 euro!
    Lijkt nu zo ver weg, maar kan zomaar gebeuren.

    Heb mijn verkooporder inmiddels ingetrokken, want die verkoopkoers is bijna bereikt (leek vanochtend ook zo ver weg) en ik wil ze nog niet kwijt. De vaart lijkt er nog niet uit zo te zien.
  2. Superdude 16 oktober 2012 17:32
    Kardan ziet grote kansen in China
    De Nederlands-Israëlische investeringsmaatschappij Kardan ziet grote mogelijkheden voor investeringen in winkelcentra in China. Dat zei bestuursvoorzitter AlainIckovics van Kardan dinsdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

    Volgens de topman liggen er ,,enorme'' kansen voor investeringen in winkelvastgoed in China, omdat deze markt nog relatief onderontwikkeld is. Er zijn nog maar weinig winkelcentra in de provinciesteden. ,,Bovendien gaat de Chinese regering de binnenlandse consumptie stimuleren, waardoor de behoefte aan winkelcentra zal toenemen.''

    Volgens Ickovics is China zeer winstgevend. ,,Met onze eerste investering in een winkelcentrum in Chengdu hebben we over een periode van 2 jaar een winst van 100 procent geboekt. We hebben het winkelcentrum gebouwd voor 35 miljoen euro en nu een belang van 50 procent verkocht voor hetzelfde bedrag.''

    Door het succes in Chengdu verwacht Kardan makkelijk investeerders te kunnen vinden die een minderheidsbelang willen nemen in nog te ontwikkelen winkelcentra. Die stappen dan in winstgevende projecten, zo garandeert de topman.

    ,,Op middellange termijn, vanaf 2013, zal de winstgevendheid van de activiteiten in China duidelijk zichtbaar zijn. De huuropbrengsten zullen toenemen en de yuan zal aan waarde winnen, waardoor dit effect nog versterkt wordt. Alleen een nieuwe economische crisis kan roet in het eten gooien.''

    Ickovics verwacht niet dat de Chinese vastgoedmarkt in navolging van die in Ierland en Spanje in elkaar klapt. ,,Er is alleen een bubbel voor speculanten en op de beurs. Bovendien zijn wij pioniers in het ontwikkelen van winkelcentra in het land. Als pionier heb je per definitie een grotere kans op succes.''

    Kardan gaat zich in de komende jaren concentreren op vastgoedontwikkeling en waterinfrastructuur, wat ten koste gaat van zijn verliesgevende financiële activiteiten. Kardan wil zich concentreren op activiteiten die het bedrijf op regelmatige basis van geldstromen voorzien en bouwt zijn aanwezigheid in de financiële sector daarom af. Afgelopen kwartaal verkocht Kardanbanken in Oekraïne en Rusland.

    Bulgarije en Roemenië vormen een uitzondering op de regel. Het bedrijf deed juist een acquisitie in Bulgarije en is van plan hier verder uit te breiden. ,,Deze landen zijn deel van de Europese Unie en de financiële sector heeft er veel groeimogelijkheden. Bovendien trekken Griekse banken, die daar een sterke aanwezigheid hebben, zich terug, wat ons kansen biedt ons marktaandeel te vergroten'', verduidelijkte bestuurslid Jan Slootweg.

    Het geld dat Kardan vrijmaakt door zich terug te trekken uit de financiële sector wil het ook gebruiken om de investeringen in waterinfrastructuur op te voeren. In dit kader wacht Kardan met belangstelling af of politiek Den Haag het de Nederlandse drinkwaterbedrijven zal toestaan internationaal actief te worden. Tahal, de waterdivisie van Kardan die voortkomt uit de privatisering van het nationale waterbedrijf van Israël, is geïnteresseerd in samenwerking met de Nederlandse bedrijven.
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0699 -0,03%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,86 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links