Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rat

314 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 september 2012 17:44
    Weet je wat veel mensen vergeten. Stel je maakt een fout. Normaal krijg je de kans om te herstellen.

    Op de beurs is iedere fout bijna dodelijk. Als je weet hoeveel moeite het kost om een verlies terug te verdienen dat wil je niet geloven.

    En dan lees ik op fora ik neem even 11 calls

    Je krijgt het bijna niet meer terug als je verkeerd zit

    Iedere fout is dodelijk als daytrader je zit long maar je had short moeten zitten dan gaat het zo verschikkelijk verkeerd dat maak je niet meer goed.

    En dan nog iets ieder verlies knaagt aan je

    het zit in je ziel je krijgt het er niet meer uit

    Ze moeten niet de HFT verbieden maar de daytraders

    is gewoon crimineel al die hefbomen zijn uitvindingen van de duivel

    nee je mag best kritiek hebben als je maar niet scheldt

    blijf erbij en hoop dat ik het verkeerd heb maar de bodem is er uit de trend is omlaag

  2. [verwijderd] 26 september 2012 17:52
    Die van beursklets dan zijn toch geen domme mensen of wel. Bedoel je kan er om lachen. Maar zelfs die lukken het niet om een jaar met winst af te sluiten. Zijn ervaren mensen maar lukt niet. Ok af en toe doen ze een goede trade maar over de hele linie is het niet de moeite.

    Dat zie je overal gaat wel eens goed maar over de breedte maken ze verlies.

    De enige die het lukte over een langere periode winst te maken was TA-Phoenix maar die was ook niet uit om anderen iets aan te smeren en was ook geen daytrader.

    Verder ben ik nog iemand tegengekomen die langere periode van winst maken. Ja ze zeggen van wel maar vrees dat daytraden gewoon niet werkt.

    Je kan op twee manieren geld verdienen adviezen geven of faciliteren. De rest is kannonevoer is niet anders

    Of je gaat een turtle worden of je bent gedoemd om te verliezen
  3. [verwijderd] 26 september 2012 20:34
    quote:

    A_naar B(eter) schreef op 26 september 2012 17:52:

    De enige die het lukte over een langere periode winst te maken was TA-Phoenix maar die was ook niet uit om anderen iets aan te smeren en was ook geen daytrader.
    Wel even geweest hoor Noach!

    Ook weer als basis de IV van opties.
    Ging best aardig, maar wat een zenuwen toestand dat daytraden.

    Neen niets voor mij, is meer iets voor jongelui die niet werken of zo. :-)

    Oude rotten op programmeer gebied maken volgens mij wel een kans de techniek van systeem Phoenix te leren.

    Momenteel ongeveer 60% goed/fout score, maar bitter weinig rendement.
  4. [verwijderd] 27 september 2012 07:30
    @Peerke/TA-Phoenix

    Weet niet of programmeer kennis een pre is denk eerlijk gezegd van niet. Iets anders valt op. Je gebruikt een systeem wat je nergens anders vindt. Anders gezegd je hebt zelf iets gemaakt. Je hebt niks gekopieerd je hebt een eigen manier gevonden.

    www.iex.nl/Column/84842/Dow-theorie-b...
    Er stond op de IEX voorpagina een stukje over het Transport. Een analist van de IEX maakt een stukje over het transport en de dow. Je weet hoe groot de kwaliteit is bij de IEX. Grafiekje kopiëren, lettelijk een tekst van Bloomberg overnemen en voila weer een stukje klaar. Niks verkeerd mee. Je wordt er voor betaald is je eigen naam die je door het slijk haalt.

    Wat ik meest stuitend vind is hij het pas plaatst als er een beweging is gekomen. Had die het nu gedaan op een top of ervoor dan had die ballen gehad. Nu wacht die laf tot de beweging komt en dan komt die met het stukje op de proppen.

    Als je nu kijkt naar de huidige generatie Nederlandse analisten is allemaal plak en kopieer werk helemaal geen eigen initiatief.

    Of een eigen systeem/analyse nu werkt of dat je zegt ik gebruik iets wat een ander heeft uitgedacht zou mij niet zoveel uitmaken. Maar als analist zou je de illusie kunnen kunnen ophouden dat je de moeite heb gedaan je een beetje te verdiepen in de materie. Het gemak waarmee deze mensen wegkomen met een kopie en plak is gewoon stuitend. Er is totaal geen moraal ergo ze twijfelen zelfs niet. De hele generatie is verziekt tot in het bot.

    Blijft stuitend is het totale gebrek aan schaamte zou een diep gat graven.

    Neemt niet weg en dat blijf ik maar stug volhouden dat je een systeem had wat winstgevend was over een langere periode. Nu is interessant dat het een langere periode betreft. Een portefeuille bijhouden voor een week of een maand is natuurlijk eenvoudig. Zoals jij deed over meerdere jaren heeft geen navolging gekregen en zal ook nooit meer gebeuren.

    En zo moet het ook blijven. Sommige dingen moeten altijd met een mist omgeven blijven de IV en de VIX bijvoorbeeld.

    Je zou ook kunnen zeggen je had ballen waar het de andere doorgaans aan ontbreekt. Dus alleen voor de ballen al verdien je respect. Voor het uitdenken van een systeem, het ontwikkelen en gebruiken de waardering.
  5. [verwijderd] 27 september 2012 07:44
    Donderdag 27-09-2012 WeekNummer: 39
    www.deezer.com/music/track/2925011

    Levenslijn of het verhaal van de Onthoofding

    Balletje balletje
    Er zijn twee soort bewegingen. De snelle beweging doet de aandacht vangen de langzame welke beweegt zonder dat de massa het opmerkt. Een onthoofding is snel en spectaculair een verwurging aan de wurgpaal zoals in Spanje en Griekenland de officiële doodstraf is gaat langzaam. Een ander voorbeeld is de hypnose. Een langzame veroorzaakt de beweging en het snelle verlegt de aandacht.
    Analisten hebben een voorkeur voor het snelle waarbij het belangrijke wat langzaam is natuurlijk wordt vergeten. Anders gezegd vandaag is iedereen die dit leest een dag dichter bij de dood.

    AEX

    Murrey: www3.picturepush.com/photo/a/10242691...
    328 is steun

    30M: plaatjesdump.nl/upload/c2818f9c07362f...
    Heel even herstelde de AEX en gaf een long signaal waarna de daling weer begon. De wolk is rood

    4 Uur: plaatjesdump.nl/upload/26d132042be5b1...
    Er is een Short signaal vanaf 7 september De AEX heeft de steunlijn geraakt

    Raff: www5.picturepush.com/photo/a/10243168...
    Op de grafiek heb ik een Raff Channel geplaatst. Er is een primair en een secundair koerskanaal. De Trend is negatief geworden.

    Skew: www3.picturepush.com/photo/a/10242726...
    De Skew is de index van de Out of The Money Opties (OTM) Handelaren verwachten geen Krach. De Skew index daalt waar de indices dalen.

    XIV: www2.picturepush.com/photo/a/10243550...
    De IV stijgt en voor het eerst maakt het een nieuwe top. Het koersdoel is 100

    Nymo: plaatjesdump.nl/upload/7825713807b207...
    Is negatief geworden het aantal dalers overtreft het aantal stijgers

    Nova Versus Urs: www1.picturepush.com/photo/a/10243299...
    De Trend is negatief er kopen meer beleggers Ursa dan Nova
    Beleggers zijn positief ingesteld en kopen dan het Nova fonds welke 1.5 de S&P index is. Of ze zijn negatief en kopen dan het Ursa fonds wat 1 keer de S&P is. Deel Nova door Usa en je krijgt een KenGetal.

    Dow Versus Transport: www2.picturepush.com/photo/a/10243355...
    De Dow was te duur en het Transport was goed gewaardeerd. Het Kengetal daalt. Onder de 1.53 zal de trend versnellen. De verwachting is uitgesproken dat de Dow sneller zal dalen dan het Transport

    Goud Versus Koper: www2.picturepush.com/photo/a/10243460...
    Goud is een vluchthaven en koper is een productie grondstof. Indien de economie aangejaagd wordt stijgt het koper en zal goud exponentieel dalen. Goud stijgt en is een vluchthaven

    PPD

    Potential Profitable Day(PPD)
    Vraag wel eens mensen die willen daytraden hoeveel is de Delta van een Index. Anders gezegd waar wil je op traden? Nog anders gezegd neem je de AEX, DAX of de CAC. En dan nu niet over het gereedschap of welke manier je de akker nu gaat bewerken. En dan bllijft het meestal stil. Laat ik de AEX nemen.

    AEX: 189216298.blogspot.nl/2012/09/rodin-c...
    Wat je kan zien op deze opstelling is de Delta. De Delta is verschil tussen de Opening en het Slot. Anders gezegd als je daytrade zijn dat de punten die je wil scoren. Nu kan je op twee(wellicht op meer) manieren de Delta berekenen dus Open en Slot en Slot en Slot.

    Op dagbasis zijn in het jaar 2012 tot nu 806.26 punten te behalen dus stel je doet alles goed je pakt elke beweging dan kan je 806 punten binnenharken. De AEX is daarmee een van de meeste profijtelijke indices. Vergelijk je het met de DAX dan komt de AEX op 1 en de DAX is dan nummer 5
    Stel je bent de beste daytrader is je pakt 50% van dit optimum van 802 punten dan liggen er 400 punten. Stel een punt is 0.50 euro (bij een hefboom van 5) dan praat je op dagbasis 400 x 5 x (laten we zeggen 1.000 stuks) dan zou je kunnen verdienen € 100.000

    Nu het eerste probleem oplossen. Het eerste wat je hoort is dat je nooit moet OverNight Positie (ONP) moet openen. Dus de eerste wet van een DayTrader is sluiten aan het einde van de dag. Dus de eerste test is als je nu koopt op het slot en je verkoopt iedere opening wat zou je dan verdienen als je weer werkt met een hefboom van 5 dus weer 1.000 stuks

    De volgende stap is kopen op een opening en verkopen op een opening.

    Bovenstaande zijn allemaal hele simpele berekeningen iedereen met een programma kan het uitrekenen en toch lees je ONP nooit doen en je leest nooit ik koop iedere opening en ik sluit bij een slot. Volgens mij is het volgende aan de hand. Een niemand maakt dit soort berekeningen en twee de meeste zeggen maar wat zonder ook maar ergens te weten waar ze over hebben.

    Daytraden is gewoon heel moeilijk en dat is omdat de beloning of de winst in verhouding tot de winst enorm kan zijn. De praktijk is echter dat het slechts heel weinig mensen lukt winst te maken en slechts op een hand te tellen zijn er welke inkomen kunnen generen.

    De conclusie zou kunnen zijn dat ik ontzettend slechte daytrader ben en dat is wellicht ook zo. Een andere zou kunnen zijn dat ik de verkeerde methode gebruik.

    Mijn conclusie is wil je snel van je geld af dan ga je daytraden en wil je nog sneller je geld in de oven verbranden dan gebruik je hefbomen.

    Links
    en.wikipedia.org/wiki/Death_Note
    www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw
    www.deezer.com/music/track/2925011
  6. [verwijderd] 27 september 2012 09:18
    @noush wist je dat google persoonlijk is? als ik die code opgeef krijg ik een aanbieding van een Ford Siesta
    Moet je trouwens geen madammen in de krul zetten? vrijdag is toch de topdag in de salon straks laat je beurt voorbij gaan

    oh nee is donderdag hihi je moet je afspraken inboeken voor morgen

    zou die tweeling om 11.00 zetten dan piekt je hormoonspiegel als je tenminste abrikozen eet

  7. [verwijderd] 27 september 2012 09:28
    S versie: www2.picturepush.com/photo/a/10245525...
    F versie: www2.picturepush.com/photo/a/10245560...

    Zit een verschil in de F versie en de S versie. De een heeft een Short signaal de ander de Turtle versie is nog steeds long.

    De laatste heeft zelfs een koopsignaal gegeven.

    www3.picturepush.com/photo/a/10247041...
    Op het grotere frame is er nog steeds geen koopsignaal.

    Ben dus een Turtle en handel alleen in de richting van de trend. Die trend is omlaag. En iedereen die wat anders beweert is geen turtle natuurlijk.

    Ben oud en traag en ik handel alleen in de richting van de trend laat die hazen maar rennen.

    En voor de orde. Er is een trend en je mag alleen handelen in de richting van de trend. Dus omdat de trend omlaag is kan je kijken naar shorts. Ook als het daytraden betreft.

  8. [verwijderd] 27 september 2012 09:39
    Ja kan wel vertellen wat die gele pijlen zijn. Er is een 50 dagen cycles en er is een kortere van 11

    Die gele pijlen geven de kortere cycles aan. De 11 daagse dus.

    Nu is een probleem wat nu een gele is kan vandaag of morgen een rode zijn. Dat noem je dynamisch. Er zijn mensen die daar nooit aan wennen waaronder ik.

    Nog anders gezegd de 50 daags is nog steeds omhoog gericht de 11 daags tendeert of probeert omhoog te klimmen
  9. [verwijderd] 27 september 2012 09:43
    Zal hieronder code zetten dan kan je er zelf mee aan de slag. Zeg heel eerlijk het is een complexe toestand:

    Plaatje: www1.picturepush.com/photo/a/10247394...
    Naam MAP Phasing Model:

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once Noft = -1
    Once PI = 3.141592653

    If False = True and Noft = False and Not True Then
    PI=PI
    EndIf

    // Period = 49
    // Matype=3
    // Shift= 3
    //JMA approximation
    // Factor = 1.7

    IF Factor >= 0 THEN
    Factor = Factor
    ELSE
    Factor = Period / 4
    ENDIF

    JMA = Average[Period,MAType] + LinearRegressionSlope[Period](close) * Factor

    // JMA % bands
    upper = JMA * (1+shift/100)
    lower = JMA * (1-shift/100)

    RETURN JMA, Upper, Lower

  10. [verwijderd] 27 september 2012 09:48
    Heb je verder belangstelling dan moet ik de documentatie erbij zoeken die heb ik nu niet bij de hand.

    Gaat om een regressie waarbij een koers binnen of buiten de norm valt. Indien erbuiten dan wordt een reactie verwacht. Dat is een notendop de theorie.

    Wel is zo dat elementen zoals de BOL %B elke keer overal terugkomen.

    Het is niet zo dat er elke keer andere systemen worden gebruikt. Elk element wordt op een ander frame teruggezet of herhaald.

    www5.picturepush.com/photo/a/10247573...
    Heb 331.67 als koersdoel of als entry point voor een Short

    Ben je een Alfa mannetje of een zilverug dan zit je gewoon long natuurlijk
  11. [verwijderd] 27 september 2012 10:02
    Die eerste code die ik je gaf: plaatjesdump.nl/upload/3630a9cf7a3ad5...

    Gisteren wees iemand me erop dat als de koers opent onder die laagste band de kans heel groot is bijna 90% dat er lagere koersen komen.

    Het zelfde geldt als de koers boven breekt.

    Op dit moment zit de koers gevangen tussen de banden

    Je kan dan traden tussen de banden

    Wat ik heb begrepen handelde die alleen op die uitbraken. Zo zie je dat iedereen weer een andere manier vindt. Dat is ook een beetje de teneur je moet iets wat voor jou werkt.

    Moet heel eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zo had gezien. Maar 90% is wel heel aantrekkelijk natuurlijk mede omdat je zo'n krappe stop loss hebt.

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once MediumPrice = False and Not True

    MediumPrice = (High + Low) / 2

    IF Barindex <= 5 Then
    Periode = 0
    Naamah = 0
    EndIF

    IF Barindex > 5 Then
    Sem = MediumPrice - MediumPrice[6]
    Cham = Sem[3]
    Jafet = 0.75*(Sem-Sem[6])+0.25*(Sem[2]-Sem[4])
    TimeLag = 0.33*Cham+0.67*TimeLag[1]
    NoachWave = 0.2*Jafet + 0.8*NoachWave[1]
    IF ABS(TimeLag + TimeLag[1]) > 0 Then
    A = ABS((NoachWave + NoachWave[1]) / (TimeLag+TimeLag[1]))
    GannAngle = ATAN(A)

  12. [verwijderd] 27 september 2012 10:11
    Kleur: plaatjesdump.nl/upload/fd928ae233f020...
    De kleur van mijn indicator wijkt denk ik af van die van jou. Dat komt omdat die indicatoren naar elkaar verwijzen. Dus afhankelijk van de conditie worden ze rood (negatief) of positief (blauw) maar in beginsel heb je dezelfde code.
  13. [verwijderd] 27 september 2012 10:33
    Volgens mij is de bovenstaande code niet compleet.

    Zie hieronder:

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once MediumPrice = False and Not True

    MediumPrice = (High + Low) / 2

    IF Barindex <= 5 Then
    Periode = 0
    Naamah = 0
    EndIF

    IF Barindex > 5 Then
    Sem = MediumPrice - MediumPrice[6]
    Cham = Sem[3]
    Jafet = 0.75*(Sem-Sem[6])+0.25*(Sem[2]-Sem[4])
    TimeLag = 0.33*Cham+0.67*TimeLag[1]
    NoachWave = 0.2*Jafet + 0.8*NoachWave[1]
    IF ABS(TimeLag + TimeLag[1]) > 0 Then
    A = ABS((NoachWave + NoachWave[1]) / (TimeLag+TimeLag[1]))
    GannAngle = ATAN(A)
    EndIF

    IF TimeLag < 0 And NoachWave > 0 Then
    GannAngle = 180 - GannAngle
    EndIF

    IF TimeLag < 0 And NoachWave < 0 Then
    GannAngle = 180 + GannAngle
    EndIF

    IF TimeLag > 0 And NoachWave < 0 Then
    GannAngle = 360 - GannAngle
    EndIF

    Faktor = GannAngle[1]-GannAngle
    IF GannAngle[1] < 90 And GannAngle > 270 Then
    Faktor = 360 + Faktor
    EndIF

    IF Faktor < 1 Then
    Faktor=1
    EndIF

    IF Faktor > 60 Then
    Faktor=60
    EndIF

    CyclusTijd = 0
    Ham = 0
    J = 0
    While J< 41
    Ham = Ham + Faktor[J]
    IF Ham > 360 And CyclusTijd=0 Then
    CyclusTijd =J
    EndIF
    J=J+1
    Wend

    IF CyclusTijd=0 Then
    CyclusTijd = CyclusTijd[1]
    EndIF

    Naamah = 0.25 * CyclusTijd +0.75*Naamah[1]

    Periode=Naamah
    EndIF

    If FixedPeriod > 2 then
    FixedPeriod = 1
    endif
    If FixedPeriod < 1 then
    FixedPeriod = 1
    endif

    If FixedPeriod = 1 then
    P=Round(Periode)
    If Periode < 12 then
    P = 11
    endif

    If Periode = 0 then
    P = 11
    endif
    endif

    If FixedPeriod =2 then
    P= 11
    endif

    If FreeChart > 2 then
    FreeChart = 1
    endif
    If FreeChart < 1 then
    FreeChart = 1
    endif

    If Floating = 1 then
    X=IntradayBarIndex
    if X =0 then
    Top=Highest[P](High)
    Bot=Lowest[P](Low)
    Del= (Top - Bot)
    MBot=0.236 * Del+ Bot
    Median=0.5 * Del + Bot
    MTop=0.764 * Del+ Bot

    if DClose(1) > Median then
    XTop=1.236 * Del + Bot
    else
    XTop=Top - (1.236 * Del)
    endif
    endif
    Else
    Top=Highest[P](High)
    Bot=Lowest[P](Low)
    Del= (Top - Bot)
    MBot=0.236 * Del+ Bot
    Median=0.5 * Del + Bot
    MTop=0.764 * Del+ Bot

    if DClose(1) > Median then
    XTop=(1.236 * Del) + Bot
    else
    XTop=Top - (1.236 * Del)
    endif

    EndIf

    Return Bot Coloured (255,255,0) as "Bottom",MTop Coloured (0,128,0) as "Top", Median coloured(0,0,250) as "Median",MBot Coloured (230,230,250) as "Major Bottom",Top Coloured (0,255,0) as "Major Top",XTop Coloured(140,140,140) as "Target Top"
314 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links