Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obama of Romney

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Martijn Meijer

Drs. Martijn Meijer is hoofd vermogensbeheer bij Wijs & Van Oostveen. Naast het geven van leiding aan de afdeling vermogensbeheer, is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het beleggingsbeleid. Hij vertaalt dit beleid door naar de persoonlijke situatie van de cliënten van Wijs & van Oostveen. Voor Wijs & van Oostveen ...

Meer over Martijn Meijer

Recente artikelen van Martijn Meijer

  1. dec '13 Bumpy ride naar succes 2
  2. nov '13 Inspelen op een AEX-correctie 4
  3. jul '13 Stabiele vermogensgroei 5

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 september 2012 18:26
    'Een verklaring die bij me opkomt is dat een zittende president in dat geval tijd genoeg heeft zijn (economische) beleid voort te zetten.'

    Leuke hypothese, maar de echte reden is volgens mij anders:

    Een president wordt enkel herverkozen als de economie de betere kant op gaat, waardoor zijn 2e ambtstermijn stijgende aandelenkoersen kent. Indien de economie bergaf gaat tegen het einde van de termijn van een president zal hij zelden worden herverkozen, want het volk wilt dan verandering. De nieuwe president heeft vaak heel wat werk om de economie terug recht te trekken en dat neemt tijd, onderussen dalen de beurzen.

    Met andere woorden het is niet wie verkozen wordt die bepaalt hoe de aandelenmarkten reageren, het is de economie/aandelenmarkten die bepalen of mensen op zoek gaan naar verandering of continuiteit.

  2. geitenbreier 14 september 2012 11:07
    Romney lijkt me veel beter voor de economie. Met nog een termijn Obama gaan de VS Griekenland achterna gezien de enorme tekorten die hij maakt. Hij blaast veel te veel geld in uitkeringen en dergelijke en dat is vergif voor de economie, mensen gaan liever hun gratis Obama bucks ophalen dan dat ze een baan zoeken. Voor degenen die dat niet geloven omdat ze alleen naar de linkse NOS kijken:
    www.youtube.com/watch?v=Z5tqH7UrzOw

    Video is gemaakt door Alexandra Pelosi, dochter van Nancy en uitgesproken linkse democraat. Dit is dus zeker niet in scene gezet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links