Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Rompuy is een Borg

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 september 2012 10:44
    @Alexander, ik lees je stukjes meestal met genoegen en met instemming maar het lijkt erop dat alles wat je wilt zeggen over en tegen de EU(ro) nu wel gezegd is. Dit Star Trek stukje is wat mij betreft IEX-onwaardig en meer bestemd voor een samenzweerderige anti-EU website met als doelgroep nerderige pubers. Kun je weer inzichtelijke financieel-economische stukjes schrijven aub?
  2. Alexander Sassen van Elsloo 4 september 2012 11:01
    @Rosser, soms moet er gegeind worden. Maar de centrale boodschap is dat ja een collectief staat sterker, maar de mensheid kan nooit een collectief vormen (ligt niet in de natuur). Daarom moeten de Borg ook assimileren. Dus het doel sterker te staan, wat de EU heeft, is belangrijker dan de realiteit(mensen verschillen van elkaar en laten zich niet opnemen in een grote grijze blob) en de gevolgen van assimilatie.Dat is iets wat de EU naar mijn mening doet. Vandaar de vergelijking met de Borg. Niets conspiracy maar een allegorie.
  3. Marty.mcFly 4 september 2012 11:11
    Het punt is dat de macht steeds meer centralisatie kent. De huidige crisis wordt gebruikt om dit in een stroomversnelling te krijgen. Dat is de samenzwering, er zit veel opzet in het spel. Uiteindelijk krijg je een DDR-achtige toestand waarbij een heel klein en anoniem clubje mensen alle macht in handen heeft (namelijk de geldpers). De soevereiniteit van Nederland is er niet meer. Defensie is uitgeschakeld en wordt nu helemaal wegbezuinigd. Monetair ook, want we hebben geen eigen munt meer en kunnen geen rentebeleid voeren. Waar kan de 2e kamer nog over beslissen? Het wordt steeds meer een schijnparlement waarbij er zogenaamd beslissingen worden genomen (maar vaker vooruitgeschoven) maar deze toch worden overruled worden door de EU.

    Schokkend was de opmerking gisteren van Rutte dat Nederland stapje bij stapje nog meer soevereiniteit gaat overhevelen aan Brussel. Dat meende hij echt.
  4. [verwijderd] 4 september 2012 11:28
    quote:

    carrytrade schreef op 4 september 2012 11:08:

    Ben geen nerd, puber noch samenzweerder maar een oliehandelaar en vind t een leuke stuk/vergelijking!
    Luchtig is niet altijd slecht!
    Leuke aanwinst voor IEX; naast een kolenboer hebben we nu nog een olieboer ;-)

    Ik ben het met je eens dat luchtig niet altijd slecht is. Maar je hebt luchtig en je hebt niveauloos. Alexander zijn standpunt inzake de EU(ro) is volkomen helder en die deel ik voor een groot gedeelte. Hij doet nu alleen nog maar aan herhaling van zetten, en de zetten worden dan per definitie steeds voorspelbaarder.

    Dit stukje komt misschien ook wel op DFT te staan tussen de "guru's" en zelfs daar zou het pijn aan mijn ogen doen.
  5. [verwijderd] 4 september 2012 11:49
    Het zegt meer over het niveau van het nederlandse publiek dan over de schrijver , als hij zich reeds van stripverhalen en beeldspraak moet bedienen om jullie moet duidelijk te maken dat nederland gepluimd word in het proces naar een verdere uitbouw van een transferunie . :)

    Nog een paar jaar en de beste DDR moppen worden weer bovengehaald in nederland deze keer.
    Humor en beeldpsraak was uiteindelijk ook het enige overblijvend verweer tegen draak ehemalige USSR
  6. Moneyball 4 september 2012 11:49
    De metafoor is wel grappig en het punt is helder. Het lokt blijkbaar discussie uit en daar is een column ook voor bedoeld.

    Wel valt me al langer op dat de inhoud van veel columns op IEX niet echt sterk onderbouwd wordt. Vanuit collective action theory laat de huidige eurocrisis zich bijvoorbeeld heel goed beschrijven.
  7. [verwijderd] 4 september 2012 12:47
    quote:

    k2es schreef op 4 september 2012 12:28:

    In de VS staat de geldpers al jarenlang aan en het gaat daar economisch een stuk beter dan in Europa, dus dit puberachtige verhaal slaat nergens op.
    Ja, het gaat daar echt top. Meer dan vijftien procent echte werkloosheid, en meer dan twintig procent van de bevolking leeft van voedselbonnen.

    Alleen in Zimbabwe gaat het economisch nog beter.
  8. [verwijderd] 4 september 2012 12:57
    quote:

    Moneyball schreef op 4 september 2012 11:49:

    De metafoor is wel grappig en het punt is helder. Het lokt blijkbaar discussie uit en daar is een column ook voor bedoeld.

    Wel valt me al langer op dat de inhoud van veel columns op IEX niet echt sterk onderbouwd wordt. Vanuit collective action theory laat de huidige eurocrisis zich bijvoorbeeld heel goed beschrijven.
    opmerkelijk is dat critici van de EU zich niet verdiepen in hun tegenstanders en doet men alsof de voorstanders zoals Rompuy gewoon niet weten wat ze doen.
  9. [verwijderd] 4 september 2012 13:33
    quote:

    Marty.mcFly schreef op 4 september 2012 11:11:

    ... Het punt is dat de macht steeds meer centralisatie kent. De huidige crisis wordt gebruikt om dit in een stroomversnelling te krijgen. Dat is de samenzwering, er zit veel opzet in het spel. Uiteindelijk krijg je een DDR-achtige toestand waarbij een heel klein en anoniem clubje mensen alle macht in handen heeft (namelijk de geldpers). ...
    Goed geformuleerd. Een DDR-achtige toestand als voorproefje.
    Wij zijn er nog lang niet. Nu nog puntjes op de i zetten.
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links