Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Treuzelaar

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2012 18:58
    Treuzelen Of het verhaal van het Achterblijven
    vimeo.com/42615527

    Swing Traden: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667341.jpg
    Ga een weekje Swing Traden. Swing Trading is voor ouderen, de langzamen, de treuzelaars, de achterblijvers en/of de amateurs onder de Traders. Ben je overal voor mislukt en is het snelle je te snel af of te moeilijk. Kan je tempo niet bijwonen dan is er altijd nog het SwingTraden.

    Neem een simpel systeem wat bekend staat als het Three Bar Reversal. In een trend beweegt de trend met drie stappen tegen de trend en dan weer vooruit. Zolang de trend de trend is gebruik je de dips om te posities te openen.

    Waarschuwing
    Allereerst een waarschuwing. Er zijn beleggers in alle soorten. De vraag is zou je een positie overwegen als ik er een neem. En zou je een positie overwegen als Warren Buffett een positie heeft of een van 100 top traders in de wereld. En antwoord op de eerste niet op de tweede veronderstel ik van wel. Er zijn drie soorten beleggers ze worden Aristocraten of de Smarties, de Dumbo's en de Olichargen genoemd. De Smarties zijn het slimst ze kiezen een positie voor iedereen een positie het neemt. Ze gaan zitten en blijven zitten net zo lang tot ze vet, dik en rijk worden. Vervolgens kiezen ze een nieuw doel.

    S&P: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667285.jpg
    De Smarties hebben de aandelen verkocht en zijn op een ander nest gaan zitten. Op de grafiek is de S&P te zien en de posities van de Smarties. Ze kunnen long of short zitten en zijn verplicht deze posities te melden. Dit doen ze wekelijks op dinsdag. Niet melden wordt zwaar bestraft. Ze worden ingedeeld in drie groepen. De Speculanten, de Instituten en de Dumbo's. Voor de goede orde ik ben een dumbo. Warren Buffett is een Aristocraat of een Smartie. De geschiedenis van de Smarties gaat terug tot 1876 wie lezen leest het adembenemende boek WallStreet a History over de Smarties, het grote geld, de speculatie en hoe met een druk op de knop een beurs kan instorten. www.amazon.com/Wall-Street-Charles-R-...
    Voor het eerst is de Smart Index onder de 100 gekomen. Anders gezegd de Smarties hebben meer Short dan Long posities.

    COT: www.cftc.gov/marketreports/commitment...
    Grote partijen krijgen voor vrijdag de cijfers. Komen de cijfers uit (donderdag tot vrijdag) dan gaat er een schok door de beleggende wereld. Iedereen dit leest heeft nog nooit gehoord van de COT en zo moeten het blijven natuurlijk. Beleggen is oneerlijk waarbij de een meer en betere informatie krijgt dan de andere. Dat de Smart Index onder de 100 zou gaan koersen was hier te lezen. Nou ja niet hier bij de kapper natuurlijk.

    Three Bar Reversal: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667302.jpg
    Neem de daggrafiek. Op de daggrafiek plaats ik een StopLoss. Vergeet alles over Elliott, Gann, Gartley of meer van die onzin. Het enige waar je aandacht moet schenken is een Stop. Een stop is het belangrijkste van het traden. Het bepaalt of je een treuzelaar of een mislukkeling bent. Kan je de Stop goed zetten dan kan je geld verdienen. Niet zoveel zoals de daytraders doen maar meer dan een krantenwijk.
    De stop wordt de eerste keer op een willekeurige geplaatst het maakt niet uit waar. Indien er nu drie bars tegen de trend worden geplaatst; in dit geval een Moving Average van 200, 50 en 20; dan zet ik de stop. De stop wordt berekend door van de laatste drie dagen de laagste of de hoogste te nemen. Hierbij tel ik een marge van 1% tot 2% In IBuilder zou ik het zo coderen
    PI= 3.141592653
    High Stop: Stop=Highest[5](High) + (PI/2)
    Low Stop: Stop=Lowest[5](Low) - (PI/2)

    Raff Channel: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667303.jpg
    Volgende stap is het plaatsen van Channel. Een Channel is een automatisch getekend koerskanaal. Ik kies uit de standaard channels (RAFF, ERROR, FIBO) het Raff Channel. Het tekent automitsch een trendkanaal. En verlengt die als dit nodig is. Anders gezegd als je uitgaat dat een trend een trend is kan je op het trendkanaal zien wat het koersdoel is.
    Boven blauw is het feest op de beurs. Rood is gevaarlijk. Breekt de koers de Rode Raff steun dan kan je beter sluiten. Ergo je bent dan al weg. Het kanaal wijst dan naar beneden dat is logisch.

    Trendkanaal: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667305.jpg
    Boven de grafiek plaats ik een trendsignalering. Blauw en de lange trend is positief. Rood en de trend is negatief. Moving Average 200/50/20 enz

    Three Bars: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667306.jpg
    Onder de grafiek plaats ik de Three Bars. Zijn er drie dagen van daling dan komt er een groene muts. Drie dagen van stijging binnen een dalende trend dan een rode muts. In een bestaande trend geen mutsen dus.

    Onder de grafiek plaats ik nog een Divergentie (Macd Divergentie (instelling 21,55,21,20) Allemaal standaard aanwezig in PRT)

    Recapitulatie:
    Ben gezakt voor mijn DayTraden en ga nu lager veel lager in het zaterdagamateur. Vergeet alles over de kneuzingen, het onderschoppen, schoffelen, het afdrogen, en overlopen en het helemaal wegspelen door de Profs. Ga het nu opnemen tegen de andere ouwe knarsen. Ga ze uitknijpen, afknijpen, beschimpen ontdoen van al hun muntjes, stroop ze af tot het bot. Verkoop daarna de karkassen om het laatste vet uit de botten te koken. Mijn munten dit keer is het mijn beurt.

    Portefeuille: 189216298.blogspot.nl/2012/08/portefe...
    Maandag koop ik bij opening 1.000 stuks Turbo AEX Long Stop 326 bestens voor € 1,05

    Bij de eerste Top Reversal sluit ik de positie
    Ik sluit ook bij het bereiken van de Groene Lijn van het Raff Channel
    De positie wordt automatisch uitgestopt als de AEX onder de 326 komt. De Restwaarde van de Turbo is dan € 0,78 Het verlies is dan 34%

    Voor mijn gevoel is het niet verstandig; mede door bovenstaande informatie over de Aristocraten; een long positie te openen. Maar mechanisch handelen is niet nadenken. Openen en verder niet nadenken en wat anders gaan doen.

    Het doel is eindelijk die vermaledij € 555 te halen.

    Legenda:
    Op 17 augustus werd een Divergentie geplaatst. Hierna kon een short worden geopend. De Stop werd gezet op 337 (336 Hoogste koers + 2 punten is StopLoss 338) Bij 1.000 stuks (NL0009717412) zou de trade met € 530 (Slot 1.85-1.10) met winst zijn gesloten.

    Wordt dus weer moeilijk die magische € 555 te halen.

    En voor de goede orde voor de AEX kan je natuurlijke elke andere ticker nemen:
    DAX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667342.jpg
    Nasdac: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667343.jpg
    CAC: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667345.jpg
  2. [verwijderd] 25 augustus 2012 21:41
    quote:

    A_naar B(eter) schreef op 25 augustus 2012 18:58:

    Maandag koop ik bij opening 1.000 stuks Turbo AEX Long Stop 326 bestens voor € 1,05

    Tipje,een bestens order is een order zonder prijs.Je krijgt ze dan binnen voor de dan geldende marktprijs.Met wat geluk gaat de markt + 5% net voor uw order erin gaat :)Dat heet dan op je bestens genaaid worden.

  3. [verwijderd] 25 augustus 2012 21:43
    quote:

    BenR schreef op 25 augustus 2012 20:10:

    Als 65+ er treuzelen? Nee toch?
    Ondanks dat Peerke even weg ging, was het resultaat vrijdag verbluffend goed!
    Dat lukt mij niet :-(
    het is wel leer(en lees)voer...
    PS. waar onder de de strategieën staat de RAF ?

    bedankt.

    ///// Written by Peerke.
    K= 64

    det=DPO[k*2](close)
    if det=det[1] and det[1]=det[2] and det[2]<>det[3] then
    flag=1
    endif
    n=(k*2)-4
    p=(n/2)-1
    d100=DPO[n](close)
    moy100=close-d100
    co=(moy100-moy100[1]+(close[p])/n)*n
    h100=dpo[n](high)
    moyh=high-h100
    hi=(moyh-moyh[1]+(high[p])/n)*n
    l100=dpo[n](low)
    moyl=low-l100
    lo=(moyl-moyl[1]+(low[p])/n)*n
    if flag=1 and flag[1]=0 then
    somx=0
    somy=0
    somxx=0
    somxy=0
    for i=1 to k
    somx=somx+i
    next
    for i=0 to k-1
    somy=somy+co[i]
    next
    for i=1 to k
    somxx=somxx+(i*i)
    next
    for i=0 to k-1
    somxy=somxy+(co[i]*(k-i))
    next
    a=(k*somxy-somx*somy)/(k*somxx-somx*somx)
    b=(somy-a*somx)/k
    for i=0 to k-1
    ecah=hi[i]-a*(k-i)-b
    maxh=max(maxh,ecah)
    ecal=a*(k-i)+b-lo[i]
    maxl=max(maxl,ecal)
    next
    endif
    if flag=0 then
    reg=undefined
    else
    j=j+1
    reg=a*j+b
    endif
    raff=max(maxh,maxl)
    raffl=reg-raff
    raffh=reg+raff
    riff=min(maxh,maxl)
    riffh=reg+riff
    riffl=reg-riff

    Return Reg Coloured(0,0,255) as "Murrey Math Median" ,Riffl Coloured(255,0,0) as "Major Bodem" ,riffh Coloured(0,128,0) as "Major Top" ,raffl Coloured(255,255,0) as "OverSold",raffh Coloured(255,255,0) as "OverBought"
  4. [verwijderd] 26 augustus 2012 07:44
    stockcharts.com/school/doku.php?id=ch...

    Raff Channel vind je onder Symbolen: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667660.jpg

    Voor een Raff Channel zou je ook een Adrew's Fork kunnen nemen: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667693.jpg
    Klik je alle opties aan van de Vork dan krijg je een Raff Channel: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667695.jpg
    Wat ik doe is van die 50% fibo/Gann percentages maken. Dus -100 -60 40 100 Probeer maar wat het beste past.

    Kan je leren de vork goed te gebruiken dan kan je geld verdienen. Er zijn analisten die werken alleen met de Vork. Leren hoe je de vork gebruikt kost een week zoniet meer soms maanden. Timothy Morge is een van de beste vork-analisten (zo ziet Tim er ook uit) je kan een gratis maand meelopen en curussen en webinair doen. www.marketgeometry.com/
    Goede Vork analisten zijn zeldzaam is een kunst en slechts heel weinig nemen de moeite het onder de knie te krijgen. Elke maand is er een gratis Seminar. Probeer als je meedoet een basis te hebben anders heb je niks aan. Gaat ontzettend snel en je mag er maar een per jaar meedoen. Andere goede site over de Median Line of de Vork is: niftytradeswithpitchfork.blogspot.nl/

    Nu kom je gelijk op volgende: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667663.jpg
    Vrijdag brak de AEX door de onderste Raff/Andrew Steun lijn. Als je het boek of de theorie naleest dan zegt Gilbert Raff/Andrew dat indien een steun breekt nog een keer de middellijn wordt opgezocht. Deze beweging is een bevestiging van de volgende beweging welke tegenovergesteld aan de bestaande is. Nog anders gezegd het trendkanaal is gebroken.

    Voor het Treuzelaar systeem speelt dat geen rol. Vrijdag was er een signaal en had je de bestaande Short moeten sluiten. Nog anders je had gelijk een Long moeten openen. Maar ja dat geldt natuurlijk niet. Maandag is de eerste dag en daarom wordt maandag pas een positie geopend.
    Wel is een Raff channel handig om te bepalen waar steun en weerstand in de markt komen.

    Wat ik opzienbarend vond was het verschil tussen de maximale potentiële winst van een swingtrader en van daytrader. Maar hier heb je gelijk het probleem mensen zien wel de winst maar missen het vermogen dit binnen te harken. Kan ook niet anders zou iedereen met een schermpje even geld uit de markt kloppen. Vraag wel eens hoeveel mensen ken je die ergens heel goed in zijn. Anders gezegd in elke discipline heb je toppers en middelmaat. Daytraders zijn de top slechts 2% behalen zelfstandig een inkomen Heb je zelfkennis en kan je kwaliteit goed inschatten dan speel je amateurvoetbal. Maar op de een of andere manier willen de anderen 98% zo graag bij die 2% behoren. Willen en kunnen zijn twee verschillende dingen. Van de Swing Traders maakt 70% winst. Minder winst is dus grotere kans op succes. Je zou een Lineaire regressie kunnen maken om te bepalen waar de omslag ligt. Alle variabelen zijn bekend. Van de variabelen kan je doelfunctie maken. De oplossing ligt dus ergens tussen Swing- en Daytraden.

    Over vrijdag: www.uploadplaatjes.nl/img/n/667689.jpg
    Enige wat je had moeten doen is 5.000 stuks Short moeten kopen of nog beter 25.000 en blijven zitten. Crabel schrijft dat in een opgaande trend de correcties naar beneden het snelst en in een dalende trend naar boven het winstgevend zijn. Nog anders gezegd iedere week is een kans. Op welke dag die kans komt of klaarzitten wanneer die kans komt is de opgave. Vrijdag sneedt de PitchFork de koers dat was een kans. Volg met je vinger de Fork en je weet waar de volgende kans komt te liggen.

    WHS : www.whexpert.be/nl/cfd_trading_strate...
    Heb wel eens het succes van WHS Selfinvest verklaart omdat ze als enige AutoTrading hebben. PRT heeft dat niet.
    Bijna alle moderne Handelssystemen heeft WHS ze waaronder Mogalef bands, Centre of Gravity (COG(Belkhayate)) en Sinus(Hurst). Alle systemen staan klaar hoef je nix voor te doen. En je kan ze koppelen met AutoTrading. Opties heb je nu ook bij WHS. Doe je minder dan 50 orders per maand dan zou ik het zelfs niet overwegen. De kostenstuctuur is bijzonder onduidelijk als je breed handelt. Handel je in een produkt dan is het duidelijk en goedkoper. Schrijf je opties en handel je dagelijks en ook nog in buitenlandsen aandelen niet doen.

    Is het systeem van de Kapper te snel en is de Treuzelaar te langzaam dan zou je ook de boel kunnen combineren natuurlijk. Een signaal van de Treuzelaar gebruik je voor de Kapper. Maar goed dat komt pas in een volgende deel. Je moet altijd wat achter de hand hebben. Leg je alles op tafel of laat je anderen gelijk je kaarten zien dan blijft er weinig te spelen over. Heb je alles laten zien en niets over dan is het enige wat nog overblijft is blufpoker.

    Bij alles zal je zelf moeten blijven nadenken. In 73% van de Nederlandse huishoudens liggen gereedschappen zoals boormachines, waterpomptangen en elektrische schroevendraaiers. Onderzoek wijst uit dat 80% nooit wordt gebruikt. Meer dan 55% van de reserve voorraad voedsel wordt uiteindelijk weggegooid. De helft van alle gereden kilometers zijn eigenlijk nutteloos of hebben geen doel. Anders gezegd de meesten wel hoe ze moeten handelen probleem is ze kunnen niet de knop indrukken. Ik beweer dat 80% van de mensen weet wat ze moeten doen maar ze doen het uiteindelijk niet. Vervolgens begint de ellende ze hadden het goed gezien maar ze deden nix.

    Weten wat je moet doen en uiteindelijk niks doen knaagt aan je. Het begin met een gaatje. Het gaatje wordt een gat. Het gat wordt groter om een wond te worden. Uiteindelijk wordt een open wond. Als je dan uiteindelijk de beslissing neemt wel iets te doen om vervolgens het te zien mislukken knak je. Na drie keer knakken rest nog het toekijken.

    Maar belangrijk is dat het COT (Commitment Of Traders) negatief is geworden. De vraag die ik had verwacht was waar de Smarties nu een nest hebben gevonden. Was de COT nog positief dan had ik 5.000 posities genomen. Was er een tweede kans dan zou ik geopend zijn met het schrijven van opties. Nu open ik met een kleine positie.

    Signalen COT: tiny.cc/9eqmjw
  5. [verwijderd] 26 augustus 2012 08:09
    www.nrcnext.nl/columnisten/2012/08/23...

    „Een derivaat in simpelste vorm”, zegt hij, „is een boer die geen idee heeft hoe zijn oogst gaat worden, maar die een ton nodig heeft om te kunnen zaaien. Misschien wordt de oogst fantastisch, misschien gaat ie helemaal verloren. Probeer jij als boer maar eens een ton te lenen bij de bank. Maar nu koopt de boer een derivaat waarbij zijn ‘tegenpartij’ vastlegt 120.000 pond te betalen voor de oogst. Als de oogst beroerd is, krijgt de boer nog steeds die 120.000 en verliest de tegenpartij. Als de oogst geweldig is, verdient de tegenpartij geld. Hoe dan ook heeft de boer zijn oogst gefinancierd.”

    Joris Luyendijk is journalist en schrijver over de financiële wereld.

    Maar nu de tekst is een kleinigheid natuurlijk. Maar de boer koopt een derivaat moet zijn de agrariër verkoopt. Hij doet dit alleen als hij onzeker is over de toekomst. Maar afgezien van de kleinigheid nou kleinigheid je zou je de oogst maar kopen zoals Joris zegt.

    Wat ik fascinerend vind is dat Joris eindelijk op een terrein komt waar ik iets van weet. Heb geen verstand van politiek of van de Arabische wereld waar de vorige boeken over gaan. Heb geen verstand van het Lobby waar zijn laatste boek overging en wat het afscheid was naar London. Heb altijd met bewondering alles gelezen en me verbaast over zijn wereld.

    En nu lees ik regelmatig het blog en voor het eerst gaat het over iets wat ik begrijp. Nog erger haal de een na de andere fout eruit. Joris begrijpt het wel maar zou toch een editor nodig moeten hebben.

    Een boer een boer noemen is kleinerend en doet onrecht aan de zware taak welke een agrariër heeft als zakenman tegenwoordig.

    Een contract wordt overigens door de bank verkocht als onderpand. De bank dwingt de agrariërs. De banken doen dat al eeuwen. Vaak het helemaal bijna nooit vrijwillig. Als je iets verkoopt moet je margin hebben. Dat begrijpt een kind. Iets verkopen om vervolgens iets anders te kunnen financieren. Hoe verzin je het.

    Ga niet zeggen dat ineens dat Joris een eikel is maar als ik maandag de zelfde fout maak door een contract te kopen i.p.v. dan is dat niet erg zou zelfs winst kunnen behalen. Doe ik het aantal keren dan is er een probleem. In mijn wereld kan je maar weinig fouten maken en iedere fout krijg dubbel op je boterham. Is een beetje als voetbal iedereen heeft er verstand van maar weinigen halen de bank.

    Journalisten kunnen alles opschrijven en gek genoeg zegt de massa zie je wel.
  6. [verwijderd] 27 augustus 2012 07:44
    Mahagonny of het Verhaal van het Verval
    vimeo.com/14455916

    Maandag 27-08-2012 WeekNummer: 35

    Kapper
    Voor wie de Kapper niet heeft gevolgd. Gebruik een HandelsSysteem(HS) van Toby Crabel de NR De NR staat voor Narrow Range Op een bepaalde beursdag ontstaat een NR dit is een lagere Low en een Lagere High dan de voorgaande beursdag. Na een NR ontstaat een beweging van minimaal 3% Vorige week (34) ontstond een NR de beweging van donderdag en vrijdag was de reaktie welke volgde op de NR De NR is tevens de opmaak naar een nieuwe beweging tot nu is deze beweging steeds omhoog gericht. Traders als Joe Ross, Mulder en John Carter gebruiken dezelfde patronen maar ze noemen het anders maar het is Crabel.

    Op dit moment zijn de volgende Toby Crabel patronen actief:
    WS, WS4, WS5, WS7 en OD
    De Stretch noteert op 4.8 voor de AEX voor de S&P is dat 16.17
    Deze week komt opnieuw een NR en een OD Hoe de beweging uitpakt of wat de nieuwe richting is niet van belang. Het enige wat telt is dat je een Stop Loss plaatst boven en onder de NR Ga je denken of spiegelen dan ga je twijfelen. Ga je twijfelen dan ga je speculeren. Speculeer je dan gok je. Gok je dan vertraag je. Vertraag je dan ben je te laat.

    AEX Raff Channel: www.uploadplaatjes.nl/img/n/668579.jpg
    Op de AEX heb ik een eenvoudig trendkanaal gezet het wordt een Raff Channel genoemd. Door het trendkanaal in vijven te delen krijg ik steun en weerstand. De pijltjes welke de koop- en verkoopsignalen zijn lopen altijd een beursdag achter. Een signaal is een signaal net zo lang tot het wordt opgegeven. Een signaal nu of vorige week kan dus morgen worden opgegeven zo simpel is dat. Vandaag of morgen komt er een koopsignaal. De stop loss wordt onder de laagste koers van vrijdag geplaatst.

    AEX Stretch: www.uploadplaatjes.nl/img/n/668590.jpg
    In week 34 is een koopsignaal ontstaan. De Stop is geplaatst op 326
    Het koersdoel is 330 vervolgens 336 Erboven ligt 345 De verwachting is niet dat dit gehaald gaat worden.

    AEX Murrey Week: www.uploadplaatjes.nl/img/n/668551.jpg
    Breekt 328 dan is het koersdoel. Top 341
    De verwachting is dat 328 breekt deze week. Bij het volgende signaal wordt een positie ingenomen.

    Goud Quanto Certificaat: www.uploadplaatjes.nl/img/n/668552.jpg
    NL0000458735
    In grondstoffen handelen is moeilijk. Er worden meerdere ballen in de lucht gehouden. Een bal is de beweging van de grondstof. Tweede bal is de valuta. Derde bal is doorrol ( Contango/Backwardation) Volgens mij moeten particulieren niet handelen in grondstoffen. De risico's zijn gezien de winsten te klein. Te veel externe factoren. Tel daar nog bij dat vaak gebruik wordt gemaakt van hefboomprodukten wat het aantal ballen wat in de lucht wordt gehouden op vier brengt. Wil je toch je ballen vrijwillig op het gloeiende rooster leggen neem dan een Quanto hiermee laat je dan drie van de vijf ballen op de grond liggen. Vijf jawel de vijfde bal is de hebzucht de andere zijn nijd, wraak en de vraat.

    Quanto: 189216298.blogspot.nl/2012/08/certifi...
    Een Quanto is een hefboomprodukt zonder hefboom of met een hefboom null. Het risico van de valuata is afgedekt. De looptijd is beperkt maar er zit geen stoploss in. Verwacht je een stijging, de Quants werken alleen met long gerichte posities; dan zou je een positie kunnen overwegen. Bijna voor elke sector, land , index is er een certificaat. Quaonto zijn er voor de brave huisvader hefboomprodukten zijn er voor de hysterische en hyperonderhavige. Zoals altijd en alles in het leven gaat niets voor niets. Dus een Quanto kost geld zeg maar 1% van de nominale waarde.

    Certificaat Rendament: markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageI...
    Korte termijn beleggers zijn gefixeerd en helemaal geobserdeed door de korte termijn. Alleen een resultaat van een dag of een uur telt. Dat een belegging ook kan renderen op lange termijn ontgaat ze volledig.
    Het best presterend certificaat is het Huizen Bouwende het steeg met 149% Welke korte termijn beleggers kan het zelfde zeggen. De Biothopen deden 50% en alles bereikt in een jaar.

    AEX Dividend Certificaat/NL0000455756: www.uploadplaatjes.nl/img/n/668598.jpg
    Geef nog een voorbeeld. Stel je wil Dividend tappen van de AEX. Je kan dan alle aandelen kopen welke dividend uitkeren. Je zou ook het dividend certificaat kunnen kopen. Nog anders je zou opties kunnen schrijven en het dividend certificaat kunnen kopen. Het dividend gaat uit de aandelen maar blijft in het certificaat zitten. Door opties te schrijven profiteer je dubbel. Nog anders het dividend certificaat zegt iets over de mogelijke ontwikkeling in de toekomst. Groeit of daalt de potentie van de het dividend.
    Het Certificaat Dividend der Nederlandse aandelen heeft een verkoopsignaal gegeven. Ergo voor iedere majeure beweging geeft dit aandeel een signaal. Wie oplet let op het Certificaat Dividend.

    Spiegelen

    S&P: spiraldates.com/2012/charts/scores_09...
    Spiral Dates voor september

    Ga er vanuit dat 29 augustus een top wordt en dit is ook het einde van de cyclus. Dit is tevens dag 121 van de cyclus. Dit is ook het einde van de 40 weeks cyclus. Tevens is het einde van de 40 jarige cyclus. Het is ook het einde van de 40 maands cyclus.

    September 8 is een bodem
    25 september is een top
    20 oktober is een top
    13 november is een bodem
    27 november is een top
    2 december is Peerke jarig
    7 december bodem
    22 december top hoogste stand (van deze nieuwe cyclus)
    27 december bodem

    Op 27 december 2012 wordt een bodem gemaakt en begint de nieuwe cyclus welke op 29 augustus begon. Dit is einde van de 121 dagen cyclus welke weer het begin is.
  7. [verwijderd] 27 augustus 2012 15:28
    Stond een filmpje van Jake Bernstein op Youtube waarin alles werd uitgelegd. Helaas staat alleen het eerste gedeelte er nog op.
    www.youtube.com/watch?v=7u8f205zF4Y

    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669147.jpg
    Wel uitkijken nu we zitten in Half Span dat is snelste gedeelte van de cycli. De week is al getopt. De dag zal dat woensdag doen.

    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669149.jpg
    Er is nu een groene muts.

    Vergeet alles wat er staat. Onthou alleen als je een NR ziet dan is de volgende beweging groot. Wanneer die komt dat is altijd de vraag. Als ik inschat dan is dat donderdag/vrijdag

    Vervolgens draait de markt. Hou die 328 in de gaten. Breekt die dan short.

    Maar eerlijk is eerlijk de beste tijd is voorbij. De Smarties hebben het strijdtoneel verlaten. Nu zijn de profs de baas. Short gaan is voor specialisten.

    Uitleg COT: www.youtube.com/watch?v=gzpSjijGKVo&a...
  8. [verwijderd] 27 augustus 2012 15:59
    Bol: tiny.cc/z1cpjw

    De bol is aan versmallen. Nu moet je aan de bovenkant een Pop Out krijgen dus een koers buiten de bol. Als dan in een dag de koers terugvalt tot onder de opening dan is het feest begonnen.

    Je noemt dat een Wyckoff Pop
    www.readtheticker.com/Pages/IndLibrar...

    Is eigenlijk een Gann patroon of een OD maar ja is meer een combinatie van een OD(Out Side Day) en een Wide Range(WR)

    readtheticker.smugmug.com/Business/In...

    quantifiableedges.blogspot.nl/2012/08...

    Nou heb je wat te lezen. Met die A4 schiet het toch niet op.
  9. [verwijderd] 28 augustus 2012 07:45
    De Rivier of het Verhaal van het Verglijden
    vimeo.com/14757747

    Dinsdag 28-08-2012 WeekNummer: 35

    VIX

    De VIX blijft de mensen bezighouden. Is het nu genoeg gedaald en komt er een stijging. Komt er een Krach en is dat te zien aan de IV
    Vergeet alles over de VIX wat je leest en wat je weet het is onzin. Een VIX is een afgeleide en verglijdt gelijk de tijd of het water in een rivier. Het zegt niets over de risico's. En elke analist welke de VIX aanhaalt disclaficeert zichzelf.

    Voor iedere index is er een VIX Voor ieder aandeel is een VIX
    Afgebeeld de VIX van Apple: tiny.cc/s05pjw
    Amazon: tiny.cc/d35pjw
    IBM: tiny.cc/f75pjw

    Vix versus XIV: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669654.jpg
    De VIX is de onrust index. De XIV is de short op de VIX De IV stijgt en de VIX daalt

    VIX implied volatility: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669656.jpg
    De VIX daalt. Alle contracten achterelkaar gezet geeft een stijging maar relatief dalen ze

    VIX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669657.jpg
    De VIX daalt. De index daalt

    Skew: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669629.jpg
    De Skew daalt er wordt dus geen Krach verwacht.

    Het probleem is dat er verder niets anders is dan de Vix bij gebrek aan brood eet men kadetjes.

    Gann

    AEX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669669.jpg
    Het jaar begint op 21 maart volgens Gann. Het is vandaag 160 dagen geleden dat het jaar begon. Het jaar begon op een stand van 333 nu 160 dagen later noteert de AEX nog steeds op 333 Niets gedaan niets gewonnen dus. Vergeten wordt de schrijvers van index opties. De zakken gevuld met de gesmolten toekomstverwachting van de beleggers. Bij een balletje balletje volg je de bal en vervolgens heb je niet door dat je zakken worden geleegd.

    Square: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669681.jpg

    Trin: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669628.jpg
    Er stroomt geld van de markt

    Twijfelaar

    AEX
    Dag Three Bars: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669625.jpg
    Er is een Short Signaal de stop is boven de koers geplaatst. Op grafiek laat ik de Week Pivot(WP) meelopen. De AEX sloot precies maar wel onder de WP Erboven er is een positieve trend eronder negatief. In de praktijk betekent het bestaande posities uitbreiding in de richting van de trend.

    Week: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669627.jpg
    Op de grafiek is de Murrey te zien met daarbij de telling welke Tom DeMark gebruikt. Er is een rode negen. De AEX is onder de Speedlijn gekomen. Een terugtest kan komen. Sluit de AEX onder de Rode horizontale lijn van 328 dan is de trend negatief geworden.

    Portefeuille: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669658.jpg
    De winst is uitgekomen op € 280,00

    Certificaten

    Zeldzame Aardmetalen: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669645.jpg
    Verkoopwaardig sedert 20 april

    Brent: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669646.jpg
    Verkoopwaardig

    Murrey

    Brent: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669647.jpg
    Heeft een 8 op de telling van Murrey Bij een negen/9 draait de markt

    Crude: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669648.jpg
    Heeft een 8 op de telling tot 9

    Elliott

    Brent: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669650.jpg
    Wave C Correctief 80

    Crude: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669649.jpg
    Wave C Correctief koersdoel 70

    Vestalen

    Goud Versus Olie: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669651.jpg
    Noteren allebei in Dollars. Geld met name slim geld zoekt een vluchthaven. Indien Goud en olie stijgen dalen de beurzen.

    Royal Versus Olie: www.uploadplaatjes.nl/img/n/669653.jpg
    Noteren allebei in Dollars. Waarom stijgt Royal en waarom daalt de Olieprijs

    Omschrijving Elementen Model Market Breath #MB©2012©
    Analyse op basis van Hurst/Elliott/Gann/Sentiment

    Gold Versus Oil
    De prijzen van Goud en Olie (GOR) noteren allebei in US Dollars. Het geeft een beeld van de inflatie en zal inversief bewegen aan de S&P. Maakt de GOR een top dan zal de beurs een bodem maken.
    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669651.jpg
    Website: www.incrediblecharts.com/economy/gold...

    ProRealTime Code: GCXXXX

    Wolk : stockcharts.com/h-sc/ui?s=$GOLD&p...

    Nymo
    McClellan Oscillator. Tel het aantal stijgers en dalers. Neem er een gemiddelde van. Van het gemiddelde weer een gemiddelde en je krijgt Nymo. Het geeft de kracht van de markt aan het filteert de ruis eruit.
    www.uploadplaatjes.nl/img/n/649303.jpg
    Website: stockcharts.com/school/doku.php?id=ch...

    Wolk : stockcharts.com/h-sc/ui?s=$NYMO&p...

    Skew Index
    Vraag aan schrijvers van opties of ze verwachten of er grote veranderingen komen. Stijgt het risico dan stijgt de Skew. Deze index wordt de SIX genoemd of de The Black Swan. Het wordt berekend door de Out of the Money(OTM) te waarderen. Stijgen de OTM opties dan wordt er beweging in geprijsd.

    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669629.jpg
    Website: community.tradeking.com/members/optio...

    Trin Arms
    Tel het aantal stijgers en dalers. Deel het een door het ander en je krijgt een KenGetal.
    Bij een getal van 1 is de markt in evenwicht.
    Boven de 1 en er stroomt geld van de markt in de zakken van beleggers
    Onder de 1 en het geld stroomt de markten op om aandelen te kopen.
    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669628.jpg
    Website: www.investopedia.com/terms/a/arms.asp

    Wolk : stockcharts.com/h-sc/ui?s=$TRIN&p...

    Links:
    Buffelen: tiny.cc/aglqjw
  10. nousch 28 augustus 2012 08:53
    hallo Noach
    mooi filmpje ( Stond een filmpje van Jake Bernstein op Youtube waarin alles werd uitgelegd. Helaas staat alleen het eerste gedeelte er nog op.
    www.youtube.com/watch?v=7u8f205zF4Y )
    met dit in mijn achterhoofd en je tip , ( blijf bij iets wat je kent en werkt ) , ga ik ook doen ,heb mooie resultaten en heb een filmpje gevonden over pitchfork op youtube www.youtube.com/watch?v=6iri2Tg_oKQ
    heb hem nog niet gans door hoe hij de tijd er in verwerkt , maar dat komt nog

  11. [verwijderd] 28 augustus 2012 09:11
    www.uploadplaatjes.nl/img/n/669767.jpg
    Zit wel een gevaar in he. Achteraf kan je alles verklaren. Achteraf kan je zeggen is goed. Probleem is wij moeten vaak vooraf beslissingen nemen.

    Dat is mijn grootste bezwaar altijd bij Jan S witgoedverkoper te F Achteraf altijd prachtige verhalen hoe mooi het klopt gelijk een stofzuiger.

    Wij moeten vandaag beslissingen nemen.

    Maar goed blijf bij de vork als je het ligt. Is een goede uitleg trouwens van de vork dat filmpje. Kan alleen zeggen doe het vaak iedere dag op een bepaald moment krijg je er een routine in.

  12. [verwijderd] 28 augustus 2012 17:14
    Nog steeds een rode Muts: www.uploadplaatjes.nl/img/n/670423.jpg

    Kwartier: www.uploadplaatjes.nl/img/n/670421.jpg

    Was vandaag een storing op/bij de IEX Eerst kon er geen tekst worden geupload. Later kon ik geen trade doorgeven. Geen trades derhalve. Laat de laatste wel staan.

    Vaak storingen bij IEX zou die verantwoordelijke bij kont en kop pakken en de straat opsmijten. Net als de tweecellige moderator. Zal de dezelfde oen wel zijn.

  13. [verwijderd] 28 augustus 2012 17:25
    Idee van Frans uitgewerk. Een Stoch instelling van 5 3 3 en dan een stop erboven plaatsen:
    -------------------> Code begint na deze regel

    Once False = 0
    Once True = 1
    Once Noft = -1
    Once PI = 3.141592653

    If False = True and Noft = False and Not True Then
    Pi=Pi
    endif

    St=Stochastic[5,3](Close)
    Sa=Average[3](ST)

    If St Crosses Over Sa Then
    EP=False
    Change=True
    elsif St Crosses Under Sa then
    EP=True
    Change=True
    endif

    If Change= True Then
    Change=False
    If Ep = True Then
    Hh=Highest[5](High) + (PI/2)
    Sl=Round(HH)
    elsif Ep = False Then
    LL=Lowest[5](Low) - (PI/2)
    Sl=Round(LL)
    endif
    endif

    If Close > SL Then
    Col =True
    else
    Col=Noft
    endif

    Return SL Coloured By Col as "Stop Loss"

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0718 +0,19%
FTSE 100 8.076,51 +0,45%
Germany40^ 17.908,70 -1,00%
Gold spot 2.330,47 +0,62%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,69%
RENEWI
+3,78%
Flow T...
+2,61%
Fugro
+2,18%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

ADYEN NV
-17,50%
VIVORY...
-5,92%
WDP
-5,40%
Alfen ...
-5,24%
HEIJMA...
-3,30%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links