Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zijn er nog First Solar (FSLR) beleggers te vinden op IEX?

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2012 11:50
    Ik zoek andere FSLR-beleggers om informatie uit wisselen over First Solar (Nasdaq).Dit aandeel is met een behoorlijke opmars bezig en er zit enorm veel potentie in is mijn inschatting. Hieronder een samenvatting van de informatie die ik her en der op internet over FSLR heb verzameld.

    Ik zit in First Solar (FSLR). Dit aandeel heeft deze maand (vanaf cijfers 1 augustus die meer dan uitstekend waren)een behoorlijke koerssprong gemaakt. FSLR heeft zijn bedrijfsstrategie gewijzigd in die zin dat ze een stuk minder (of helemaal niet) afhankelijk meer zijn van overheidssubsidies. Ze leggen zich nu toe op de bouw van complete zonne-energiecentrales die zij of in hun geheel verkopen aan energieleveranciers danwel zelf exploiteren en de energie leveren aan energiebedrijven die de energie weer doorleveren. Dan praat je over een capaciteit van 200,300,400 en zelfs 500 MW per energiecentrale!! De in aanbouw zijnde Topaz-centrale is zo'n mega-centrale van 500 MW. Zie de website van FLRS. De exploitatie van zo'n zonne-enegiecentrale beslaat vele (10-tal) jaren en dus een constante inkomstenbron voor FSLR.
    Overigens zijn de potentiele opdrachtgevers niet alleen energieleveranciers maar bijvoorbeeld ook grote mijnbouwondernemingen die op afgelegen plekken behoefte hebben aan een betrouwbare en toegankelijke energiebron.

    Dit is nog maar het begin en ik verwacht er veel van. FSLR gebruikt hierbij een type zonne-energiecellen die bestand zijn tegen grote hitte en bij uitstek (ook) geschikt zijn voor zo'n energiecentrale in een woestijnklimaat/tropisch klimaat. Tot nu toe is FSLR (met deze grote energiecentrales) alleen bezig geweest in de VS. Ze zijn nu ook bezig om dit wereldwijd uit te rollen. Een enorme potentie ligt er in landen als Australie, India, het Midden-Oosten enz.. 14 augustus jl. kwam het bericht naar buiten dat zij een verkooppunt hebben geopend in Thailand.

    Het aandeel FSLR (nu $ 21,26) is de afgelopen jaren enorm afgestraft en heeft een duikvlucht gemaakt van zo;n 300 dollar naar 11,43 dollar. Ja je leest het goed 11 dollar en 43 cent. Redenen van deze duikvlucht: de enorme concurrentie en prijsdaling van zonne-energiecellen (enorm aanbod en een achterblijvende vraag), de econmische crisis in Europa met als gevolg geen overheidssubsidies meer voor zonne-energiecellen. Met name in Duitsland zijn de subsidies op dit moment non-existent.

    Maar goed FSLR spitst haar business nu sinds kort toe op niet-overheidsopdrachtgevers.

    Nogmaals ik verwacht er zeer veel van. De koers staat nog steeds historisch laag. Uiteraard zitten er nog wat onzekerheden in. Zo moet FSLR nog meer gaan bewijzen (door ook grote buitenlandse (niet-VS) projecten te bemachtigen) dat haar nieuwe strategie 100% gaat werken en de vruchten gaat plukken van deze enorme wereldwijde potentie! Wanneer dit gaat lukken is een flink koersherstel niet ondenkbeeldig...Of de historische hoogte van 300 dollar ooit weer bereikt wordt is misschien niet reel, maar ja dromen mag.. Er zit op dit moment nog steeds een groot (boven de 50%) short interest in het aandeel. Of dit op dit moment een nadeel is vind ik moeilijk te beoordelen. Ik lees veel meningen die zeggen dat er een grote short squeeze (naar boven wel te verstaan) gaat plaatsvinden wanneer FSLR verder stiigt.

    Wat dit betreft is FSLR op dit moment nog geen stabiel aandeel en is het op dit moment ook een speculatief aandeel. Maar als daadwerkelijk alle dromen uitkomen (en ikzelf acht de kans vrij reeel) dan is FSLR een aandeel met een enorme potentie!

    Groet Zapato
  2. forum rang 6 Fred 62 25 augustus 2012 12:16
    Ik ben niet zo op de hoogte van de prestatie's van dit bedrijf, ik sta ook nog steeds
    een beetje sceptisch tegen over zonne-energie , zolang de resultaten van de groene
    bedrijven [zon ,wind] nog sterk afhankelijk zijn van overheids-subsidies.

    Ik ben wel een voorstander van groene energie .

  3. [verwijderd] 25 augustus 2012 23:02
    Door de invoering van het importtarief van 31.14%-249.96% in mei 2012 op de Chinese zonnepanelen in Amerika, kan het niet anders dan dat FSLR zal stijgen. De grote jongens hebben het 31%~ tarief gekregen. Overigens hebben de grootste Chinese zonnepaneel fabrikanten het momenteel zeer zwaar en staan op het punt van faillissement als de Chinese overheid deze niet blijft subsidiëren. De vraag is hoelang houdt de Chinese overheid dit vol!

    short Chinese solars
    long Amerikaanse solars
  4. [verwijderd] 26 augustus 2012 00:31
    Voor een ieder die alle meest relevante en recente informatie op een rijtje wil hebben over FSLR kan ik de volgende blog aanbevelen. Deze blogger heeft alle interessante en terzake doende artikelen verzameld over FSLR en geeft een goed inkijk over FSLR en haar nieuwe strategie.

    seekingalpha.com/instablog/594286-mar...
  5. [verwijderd] 26 augustus 2012 01:21
    quote:

    SoulHeaven schreef op 25 augustus 2012 23:02:

    Door de invoering van het importtarief van 31.14%-249.96% in mei 2012 op de Chinese zonnepanelen in Amerika, kan het niet anders dan dat FSLR zal stijgen. De grote jongens hebben het 31%~ tarief gekregen. Overigens hebben de grootste Chinese zonnepaneel fabrikanten het momenteel zeer zwaar en staan op het punt van faillissement als de Chinese overheid deze niet blijft subsidiëren. De vraag is hoelang houdt de Chinese overheid dit vol!

    short Chinese solars
    long Amerikaanse solars
    FSLR concurreert voor een deel al niet meer direct met de Chinese fabrikanten omdat FSLR haar strategie heeft gewijzigd van de levering van alleen zonnenpanelen naar de ontwerp/bouw/exploitatie van totale zonne-energiecentrales. Dat is geheel andere koek.

    Overigens heeft FSLR een zeer robuuste balans. Ik geloof dat ze zo'n $ 743.000.000,- aan cash op de bankrekening hebben staan, dat is zo'n $8,55 per aandeel. De gezonde financiele situatie van FSLR is niet te vergelijken met die van haar concurrenten die er stuk voor stuk slechter voor staan. Dit is een groot pluspunt voor FSLR, immers klanten willen (zeker bij grote projecten als zonne-energiecentrales)een gezonde financiele partner voor lange termijn die garant kan staan voor de werking van zo'n centrale.
  6. [verwijderd] 27 augustus 2012 10:47
    Hopelijk mag ik jullie uit de illusie helpen dat het ooit nog wat wordt met USA solars

    Alleen de vooroplopers van ontwikkeling hebben voordeel zoals frauuwenhoffer
    En de Chinezen die nu al mega onder de marktprijs aanbieden in elke grote stad
    Even zoeken en hoppa een 140 watt paneel voor de helft van de normale prijs

    En als men denkt we maken een centrale ermee, moet het toch ook rendabel zijn

    Pas dus op
  7. [verwijderd] 27 augustus 2012 11:22
    Zapato
    Aardig verhaal, maar what about de concurrenten? Wat maakt hun technologie/ producten anders, beter en goedkoper dan die van alle andere solars. En wordt deze nieuw gekozen richting door First Solar bij een beetje succes niet alsnog door alle anderen ook gekopieerd en is alle marge weer verdwenen?

    de bos
    (uit het fist draadje)
  8. mjmj 27 augustus 2012 12:38
    Recent kwam ik een artikel tegen over shale oil/gas in de USA. Dat gaat een hoge vlucht nemen. In de US zal volgens de schrijvers in de komende decennia veel goedkoop (..) gas gaan worden. (bron weet ik niet meer ws economist)

    In een van de laatste edities van de economist werd voorspeld dat vooral gascentrale bouwers (DE, siemens e.a.) hiervan sterk zullen profiteren. De concurrentie voor solar-centrales komt dan ook uit die hoek lijkt me.
    Het zou interessant zijn als iemand wat vergelijkende kostprijsgegevens (per kwh) kan vinden. Daarmee kun je kijken wat het prijsverschil is tussen de verschillende systemen van opwekking.

    g
    M
  9. [verwijderd] 28 augustus 2012 00:22
    quote:

    de bos schreef op 27 augustus 2012 11:22:

    Zapato
    Aardig verhaal, maar what about de concurrenten? Wat maakt hun technologie/ producten anders, beter en goedkoper dan die van alle andere solars. En wordt deze nieuw gekozen richting door First Solar bij een beetje succes niet alsnog door alle anderen ook gekopieerd en is alle marge weer verdwenen?

    de bos
    (uit het fist draadje)
    Ik raad je aan de volgende artikelen te lezen: solarpvinvestor.com/spvi-news/301-ass...

    en

    solarpvinvestor.com/spvi-news/298-ass...

    Dit zijn twee zeer doorwrochte artikelen (uit solar pv investor) hoe je de business van FSLR (solar module business en solar project development)moet/kunt plaatsen in relatie tot haar concurrenten.

  10. [verwijderd] 29 augustus 2012 09:53
    Iedereen verliest het tegen China

    Tomorrow the U.S. Department of Commerce will announce its preliminary ruling on an “anti-dumping” petition filed by SolarWorld Industries America, Inc. against Chinese solar panel manufacturers. SolarWorld claims the Chinese government is providing subsidies to Chinese solar manufacturers that would be illegal under World Trade Organization rules, thereby artificially lowering the price of these panels, and then dumping the cheap panels on the U.S. market. SolarWorld petitioned the Commerce Department to levy two different types of trade remedies: countervailing duties (to offset the subsidies) and tariffs (to discourage dumping).

    www.americanprogress.org/issues/green...
  11. Da Freeze 29 augustus 2012 12:26
    quote:

    zzzaai schreef op 29 augustus 2012 09:53:

    Iedereen verliest het tegen China

    Tomorrow the U.S. Department of Commerce will announce its preliminary ruling on an “anti-dumping” petition filed by SolarWorld Industries America, Inc. against Chinese solar panel manufacturers. SolarWorld claims the Chinese government is providing subsidies to Chinese solar manufacturers that would be illegal under World Trade Organization rules, thereby artificially lowering the price of these panels, and then dumping the cheap panels on the U.S. market.
    China heeft een hoop geld, dat is een feit. Maar ook die voorraad is niet oneindig. Zij kunnen met subsidieren echt de wereld niet kapot maken. Ten eerste raakt hun geld ook op en ten tweede zal de Westerse wereld niet toestaan dat de hele industrie instort door goedkope producten uit het oosten. Dan zal er voor Chinese producten wel importheffing worden ingevoerd om concurrerend te blijven.
    De vraag uit China zal daarmee behoorlijk gaan stagneren, waardoor minder wordt verkocht, de Chinese staat minder vangt en deze spoedig in financiele nood komt te zitten. Het snelle succes van China kan ook heel snel omslaan in een kolossaal verlies.
  12. forum rang 7 ffff 29 augustus 2012 12:38
    DaFreeze,

    Ik denk toch echt dat je een paar inschattingsfouten maakt: Als het Westen inportheffingen zou invoeren op Chinese producten, gebeurt onmiddellijk het omgekeerde en dan zijn we zeker in Duitsland en Nederland veel verder van huis.

    Verder bagatalliseer jij het Chinese vermogen: Maar ze hebben wel degelijk de halve USA aan de infuuslijn. Die Chinezen kunnen heel wat hebben.

    De ECHTE reden is dat wij in het Westen er langzaam maar zeker van doordrongen moeten worden dat onze producten veel te duur worden door onze peperdure verzorgingsstaat. Dat moet allemaal door het bedrijfsleven opgebracht worden en tja...dan worden zonnepanelen al gauw veel te duur in vergelijking met China. Jij spreekt over subsidiëring van hun eigen Chinese producten, maar je kunt er ook met heel andere ogen naar kijken: Op hun producten zit geen enorme zware sociale lasten premie vanwege die dure verzorgingsstaat....

    Peter
  13. Da Freeze 29 augustus 2012 13:13
    ffff, je hebt er uiteraard een punt. Maar bedenk wel dat de Chinese ontwikkelingen tot gevolg hebben dat de Chinese bevolking ook wil gaan profiteren van die rijkdom. En dan gaan de lonen daar ook verder omhoog waarbij de sociale zekerheden ook gaan toenemen.
    Je leest nu al dat in de VS bijvoorbeeld de autoproductie weer terug gaat naar eigen land omdat de lonen in China stijgen. Heel langzaam loont het voor de VS weer om in eigen land te gaan produceren.
    Uiteraard zitten hier nog veel mitsen en maren aan, personeel moet bijvoorbeeld met 20% minder salaris genoegen nemen. Maar dat accepteren alle werknemers graag, want het overgrote deel zit al jaren werkloos thuis.
    Daarnaast zijn de stijgende brandstofprijzen misschien een welkome ontwikkeling om de export vanuit China af te remmen. En wie weet heeft de Westerse wereld juist daarom de prijzen laten stijgen om de export van China af te remmen.
  14. [verwijderd] 29 augustus 2012 13:19
    Op de dag dat wij hetzelfde gaan eisen in China alswat wij hier eisen van onze bedriven werknemers met betrekking tot arbeidsomstandigheden, veiligheid, millieu en mensenrechten zouden de verhoudingen totaal anders komen te liggen.
    Slavenarbeid kinderarbeid en uitbuiting niemand interesseert het een bal.
    Zie je in in den lande ook met de eindeloze klachtenstroom over het misbruik van oost-blokkers.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.387,49 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links