Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

  • 57,550 19 aug 2022 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Accell in 2012

75 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 30 mei 2012 16:01
    quote:

    Rikky007 schreef op 27 mei 2012 23:21:

    In deze cijfers van Derby Cycle voor de de laatste keer Raleigh. Wat jammer voor PON...... ;))
    Ben je daar zeker van?
    Raleigh Deutschland is een zelfstandige afscheiding van het oorspronkelijke GB-Raleigh. Vermoedelijk produceren ze onder licentierechten. Die betalen ze voortaan aan Accell. Maar de opbrengst van de fietsenproductie blijft dan bij Derby/Pon.

    "Heute ist Raleigh Deutschland Teil der Raleigh Univega GmbH, die wiederum unter das Dach des größten deutschen Fahrradherstellers – der Derby Cycle AG – gehört."
    (d.d. januari 2012)

  2. Rikky007 30 mei 2012 21:59
    quote:

    seb78 schreef:

    Waar ik mij alleen wel zorgen om maak is de af en toe ermbarmelijke kwaliteit van de (Chinese??) onderdelen.
    Op de twee Sparta's van ons heb ik al 2 nieuwe sturen en een nieuw crankwiel laten plaatsen door de fietsen maker wegens roest.
    Leuk al die parts maar als het binnen de garantietermijn vervangen dient te worden zijn we duurder uit.
    Om de kwaliteit maak ik mij geen zorgen. Steeds meer onderdelen zoals stuur zijn van aluminium of legering.

    Natuurlijk is de chroomlaag niet meer zo robuust als vroeger.

    We hebben zeer lange periodes gehad met vorst de afgelopen 2 jaar en dus veel pekel (zouttekort). Er is bijna niemand die de fiets daarna wast of de ketting al in september of oktober met kettingsspray inspuit. De meeste kettingen waren daarna dan oranje van de roest en kon je overeind zetten.

  3. Rikky007 30 mei 2012 22:03
    quote:

    marique schreef:

    [...]

    Ben je daar zeker van?
    Raleigh Deutschland is een zelfstandige afscheiding van het oorspronkelijke GB-Raleigh. Vermoedelijk produceren ze onder licentierechten. Die betalen ze voortaan aan Accell. Maar de opbrengst van de fietsenproductie blijft dan bij Derby/Pon.

    "Heute ist Raleigh Deutschland Teil der Raleigh Univega GmbH, die wiederum unter das Dach des größten deutschen Fahrradherstellers – der Derby Cycle AG – gehört."
    (d.d. januari 2012)

    Hoi Marique,

    Ik vond daar een mooi stukje over.

    Derby Cycle; onderdeel van Pon
    De definitieve overname van Raleigh door de Accell Group is morgelijk geworden nadat de Mededigingsautoriteit in Duitsland hiervoor toestemming verleende. Die toestemming was nodig omdat de Raleigh fietsen in Duitsland door Derby Cycle (onderdeel van de Pon Bicycle Group) op de markt worden gebracht. Dat gaat natuurlijk veranderen door de overname.

    Het Duitse dochterbedrijf van Accell, Winora, zal deze Duitse Raleighs gaan leveren. Echter, Winora neemt met fietsmerken als Winora, Staiger, Haibike en Sinus al een aanzienlijk aandeel van de Duitse markt voor haar rekening. Daar wordt met Raleigh nog een fors marktaandeel aan toegevoegd en vandaar dat de toestemming van de Mededigings-autoriteit noodzakelijk was.

    www.jmolenaar.nl/2012/05/nieuws-bij-b...

    groeten Rikky
  4. Rikky007 30 mei 2012 22:09
    Raleigh Dover Impulse beste uit de test Consumentengids.

    AMERSFOORT - In het juni-nummer van de Consumentengids staat een e-bike test waarvoor 11 fietsen werden getest. De Raleigh Dover Impulse kwam daarbij als beste uit de test en behaalde zowel de titel ‘Beste uit de test’ als de ‘Beste koop’.

    De Raleigh Dover Impulse kreeg een 7,8 van het Consumentenbond testpanel. Vooral de elektrische ondersteuning, de actieradius en de bediening en gebruik van het display werden goed beoordeeld door het testpanel. “De Raleigh heeft een zeer grote actieradius en een goede ondersteuning”, aldus het algemene oordeel van het testpanel. De Raleigh Dover Impulse is verkrijgbaar vanaf € 2.099,-, waarmee deze tot de goedkopere fietsen uit de test behoort.

    Voor deze test heeft de Consumentenbond 11 veel verkochte fietsen geselecteerd. Deze fietsen zijn in het dagelijks verkeer stevig aan de tand gevoeld door fietsexperts, op een pittig traject met flink wat hoogteverschil.

    In 2004 kocht Bike Totaal de licentie van Raleigh en daarmee de exclusiviteit van het merk voor de Nederlandse markt.

    www.tweewieler.nl/nieuws/archief/e-bi...

  5. Rikky007 30 mei 2012 22:20
    quote:

    Rikky007 schreef:

    Het verslag geeft veel details over de verhoudingen van de gewone en elektrische fietsen. Dit zal bij een volgende verslaggeving niet meer gedaan worden denk ik zo. Als PON alle aandelen in handen heeft zal de beursnotering beeindigd worden denk ik, om geen openheid van zaken te hoeven geven.

    Stukje uit bericht van 25 januari jl., nu is het zover. PON knijpt de laatste aandeelhoudertjes uit en zal de beursnotering beëindigen.

    Ad-hoc-Announcement

    Derby Cycle AG: Submission of a Squeeze-Out request by Pon Holding Germany GmbH
    29.05.2012
    Cloppenburg – In accordance with § 327a of the German Stock Corporation Act (Aktiengesetz), Pon Holding Germany GmbH informed the Management Board of Derby Cycle AG today that as of today it holds more than 95% of the share capital of Derby Cycle AG and requests that the company’s shareholders meeting shall resolve upon the shares of the minority shareholders being transferred to Pon Holding Germany GmbH in return for payment of an appropriate cash compensation.

    www.derby-cycle.com/en/investor-relat...

    In de toekomst zal Derby-cycle dus niet meer te volgen zijn. Dit is vooral jammer omdat zij een gebroken boekjaar hadden.

  6. Rikky007 7 juni 2012 22:51
    Mooie stijging deze week. Voor mij echter niet zo belangrijk. Ik heb de aandelen voor de lange termijn en dan mogen ze van mij laag blijven ivm stock dividend. Meer aandelen bij lage koers.

    Deze keer trouwens voor contant gekozen, ik had er al een beetje te veel gekocht in november/december, maarja wat is teveel ;).
  7. forum rang 10 voda 25 juli 2012 16:05
    PREVIEW: Accell Group komt donderdag met halfjaarcijfers


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell (ACCEL.AE) zal donderdag om 07.30 uur de cijfers over de eerste helft van 2012 bekendmaken. Gert Steens van SNS Securities vindt het lastig de cijfers op jaarbasis te vergelijken, omdat deels ook de cijfers van het in april overgenomen Raleigh Cycle zijn inbegrepen. De SNS-analist verwacht wel sterk negatieve invloeden van de macro-economische situatie en het slechte voorzomerweer in de kernmarkten Nederland en Duitsland. Hij taxeert de halfjaaromzet op EUR413,8 miljoen tegen EUR373,0 miljoen een jaar geleden en de winst op EUR24,7 miljoen tegen EUR27,2 miljoen. Accell zei op 26 april bij de kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal te verwachten dat omzet en netto operationeel resultaat over 2012 hoger zouden zijn dan in 2011. Omstreeks 14.15 uur noteert het aandeel 1,2% hoger op EUR13,61, terwijl de ASX ook met 1,2% stijgt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  8. forum rang 10 voda 25 juli 2012 16:31
    Vooruitblik: 'Omzet Accell omhoog'

    Gepubliceerd op 25 jul 2012 om 14:52 | Views: 237

    Accell 15:55

    EUR 14,35+0,90(+6,65%)

    AMSTERDAM (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group heeft in de eerste helft van dit jaar naar verwachting een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. De nettowinst wordt lager geraamd. Dat blijkt uit een peiling onder analisten. Accell komt donderdag met resultaten naar buiten.

    De omzet wordt gemiddeld geraamd op 421 miljoen euro, een stijging van 13 procent. Bij de nettowinst wordt in doorsnee 24,6 miljoen euro voorspeld, 10 procent minder dan een jaar eerder.

    In april maakte Accell bekend het fietsenmerk Raleigh Cycle over te nemen voor circa 60 miljoen euro. Die overname werd in mei afgerond.

    Voor heel 2012 rekent het bedrijf op een verdere stijging van de winst en omzet, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
  9. forum rang 10 voda 26 juli 2012 15:57
    UPDATE: Accell resultaat gedrukt door slecht weer en economie


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Accell realiseert minder winst op meer omzet in H1', om commentaar persconferentie toe te voegen)


    Door Anton Reijinga en Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het operationele resultaat van Accell Group nv (ACCEL.AE) is in het eerste halfjaar geraakt door slecht weer en terughoudendheid onder consumenten. De fietsenfabrikant uit Heerenveen gaat er nu vanuit dat de winst dit jaar zal dalen.

    Chief executive Rene Takens wijst er tijdens een toelichting in Amsterdam op dat, ondanks de economische onzekerheid en het weer, de omzet in de eerste zes maanden met 19% steeg tot EUR445,6 miljoen. Autonoom, zonder het effect van de acquisitie van het Britse Raleigh, was de stijging 2%.

    De daling van het operationele resultaat met 15% tot EUR23,2 miljoen wijt hij, naast valuta-effecten en extra kortingen om de voorraden te verkleinen, aan de daling van de omzet in Nederland. "Alle segmenten zaten in de min", aldus Takens over de grootste en meest winstgevende thuismarkt, waar het bedrijf vooral bekend is van merken als Sparta en Batavus.

    Het aandeel van Nederland in de omzet is in de laatste jaren vooral door buitenlandse expansie gedaald, maar bedraagt nog steeds 28% van het totaal. "De consumentenvraag daalt en slecht weer speelt daarbij een belangrijke rol", aldus de CEO, waarbij hij erop wijst dat de omzetdaling van 10% voor Accell nog gunstig afsteekt bij een marktkrimp van 20%. "We doen het beter dan de markt", aldus de CEO.

    Ook in Duitsland verslaat Accell de concurrentie. Bij een marktgroei van 5% wist het bedrijf 9% meer af te zetten. Naast de voortdurende explosieve groei in de verkoop van elektrische fietsen, vonden ook de merken Ghost, Haibike en Winora gretig aftrek. Duitsland is inmiddels goed voor ruim 25% van Accells omzet.

    In Frankrijk, waar Accell een kleine 7% van zijn producten slijt, ontwikkelde de omzet zich in lijn met een gelijkblijvende markt. In overig Europa, 19% van de omzet, stegen de verkopen met 36%, vooral door de toevoeging van Raleigh. In de rest van de wereld, waar Accell de laatste 19% van de omzet wegzet, kwam de groei vooral op naam van de merken Raleigh, Currie, Lapierre en Ghost.

    Takens haalt speciaal Turkije aan als positieve uitschieter met een omzetstijging van 14%. Naast Nederland en Hongarije, is Turkije uitgegroeid tot de derde belangrijke productielokatie van Accell.

    Vooruitkijkend verwacht Accell dat omzet en netto operationeel resultaat in het tweede halfjaar hoger zullen uitkomen dan een jaar eerder. Maar gezien 'de huidige stand van zaken' verwacht het management niet dat het netto operationeel resultaat in heel 2012 hoger zal uitkomen dan in 2011. Daarmee laat Accell de eerder afgegeven outlook van een stijging van het netto operationele resultaat voor 2012 vallen.

    CEO Takens wil niet van 'een trendbreuk' spreken, zegt hij in zijn toelichting. "Maar het is erg afhankelijk van de economische situatie en het weer of we de achterstand die we in het eerste halfjaar hebben opgelopen weer zullen inlopen."

    Beleggers reageerden teleurgesteld. Om 12.55 uur staat de koers van het aandeel Accell 4,1% lager op EUR13,82. De ASX-index daalt tegelijkertijd 0,6%.

    Analist Frank Claassen van Rabobank International, met een hold-advies op het aandeel, ging vooralsnog uit van een operationele winststijging, maar plaatst zijn winsttaxaties en koersdoel onder herziening.

    Zijn collega Gert Steens van SNS Securities noemt de cijfers erger dan gevreesd en wijst op de margedrukkende kortingen die Accell heeft gegeven om de voorraden te verkleinen. Hij zet zowel zijn advies als zijn koersdoel onder revisie.

    Na de integratie van Raleigh, die dit jaar nog niet aan de winst zal bijdagen, zegt Takens al weer actief te zoeken naar nieuwe acquisitiemogelijkheden. Echter, ook aan het inlijven van het Britse merk zijn "jaren contact vooraf gegaan", voegt hij eraan toe.


    Door Anton Reijinga en Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213


  10. forum rang 10 voda 26 juli 2012 16:09
    Accell blijf last houden van margedruk - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De margedruk voor Accell (ACCEL.AE) is volgens analist Gert Steens van SNS Securities erger dan gevreesd. Accell behaalde in het eerste halfjaar minder omzet in Nederland, zoals Steens had verwacht, terwijl de omzet in Duitsland stand hield. De operationele marges daalden daarbij aanzienlijk door de kortingen die Accell moest geven. De analist heeft zijn advies en koersdoel onder revisie. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 4,1% lager op EUR13,82, terwijl de ASX met 0,5% daalt. (LDF)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  11. forum rang 10 voda 26 juli 2012 16:10
    Accell lijdt onder slecht weer, vertrouwen - Rabo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fietsenfabrikant Accell (ACCEL.AE) wordt meer geraakt door het slechte weer en het zwakke consumentenvertrouwen dan analist Frank Claassen van Rabobank International had verwacht. Vooral in Nederland viel de omzet in het eerste halfjaar verder terug dan hij had voorzien. In Duitsland was de groei echter hoger dan verwacht, mede door het succes van de elektrische fiets. De analist wijst op de daling van het operationele resultaat met 15% en het schrappen van de outlook van een stijgende operationele winst over heel 2012. Rabobank hanteert een hold-advies voor het aandeel, maar plaatst zijn taxaties en koersdoel onder herziening. Donderdag rond 9.50 uur noteert het aandeel 4,1% lager op EUR13,82, terwijl de ASX met 0,4% daalt. (AGR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  12. forum rang 10 voda 27 juli 2012 14:58
    Accell koersdoel omlaag naar EUR15,00 - Rabo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank Equity Research verlaagt het koersdoel op Accell (ACCEL.AE) naar EUR15,00 van EUR16,00 in reactie op tegenvallende halfjaarcijfers en een afzwakking van de outlook. De analisten hebben de taxaties voor de winst per aandeel in 2012 verlaagd naar EUR1,25 van EUR1,49. Rabo handhaaft het hold-advies en ziet voor de lange termijn structurele groeimogelijkheden. Omstreeks 14.50 uur noteert het aandeel 2,9% lager op EUR13,98, terwijl de ASX met 0,2% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  13. Rikky007 27 juli 2012 20:34
    Zo de cijfers zijn bekend en ik moet zeggen toch wel enigzins teleurstellend.

    Als ik even terugreken dan is de winst per aandeel voor het eerste halfjaar:

    € 0,86 / aandeel

    Ter vergelijking € 1,30 1e helft 2011, totaal 2011 € 1,91

    En dan niet op basis van het gewogen gemiddelde maar gewoon op basis van het aantal uitstaande aandelen en de netto winst.

    2e half jaar, ja wie zal het zeggen? Ik hoop dat we de 60 cent winst per aandeel halen door de bijdrage van Raleigh. Maar ik denk het niet. Conservatief rekenen levert dan:

    € 0,85 + € 0,50 = € 1,35 / aandeel behoorlijke daling en niet eerder vertoond. Schrikreactie op de koers volgend jaar.

    dividend is dan 48% x 1,35 = € 0,65

    slotkoers vandaag € 14,085

    rendement bij huidige slotkoers 4,6%



  14. [verwijderd] 17 augustus 2012 13:28
    Mooie stijging bij een mooie regelmatige omzet vandaag.

    (Nog veel te vroeg om te juigen, maar dit is wel in vele opzichten een heel gezond aandeeltje... dat nog steeds behoorlijk laag staat. Het mooie weer van de laatste weken doet vermoeden dat Q3 best wel weer eens een heel aardig kwartaal voor Accell is aan het worden. De topman gaf hier ook al een hint over bij de Q2 cijfers, en het weer moet in de laatste 5 weken wel heel erg omslaan wil dit effect in de laatste 5 weken van Q3 nog omslaan. Wellicht alle reden om de recente winstwaarschuwing binnenkort gauw te kunnen vergeten???)
  15. [verwijderd] 20 augustus 2012 17:37
    Grappig hoe de koers vandaag de hele dag met minimale inspanning hoger werd gezet - hier onder een illustratief overzicht van de handel tijdens het laatste half uur:

    17:29:54 4 13,610
    17:29:54 1 13,610
    17:29:51 2 13,580
    17:29:42 68 13,580
    17:28:56 90 13,610
    17:27:13 13 13,615
    17:24:12 115 13,550
    17:24:12 155 13,560
    17:24:12 90 13,560
    17:18:53 13 13,615
    17:14:37 47 13,565
    17:14:37 70 13,565
    17:08:58 13 13,620
    16:59:01 140 13,620
    16:58:46 8 13,550
    16:58:46 18 13,620
    16:58:46 26 13,550
    16:58:46 104 13,550
    16:58:46 2 13,620
    16:58:46 192 13,550

    Heeft iemand dit al vaker gezien bij dit aandeel?
75 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links