Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw wordt AND benaderd, nu door 3e partij maar WIE ??

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2012 20:09
    quote:

    Buts schreef op 15 augustus 2012 19:03:

    ik denk namelijk dat een samewerking aan het eind van de maand bekend word gemaakt,daarom kwamen de halfjaarcijfers 3 weken eerder ""onderbuikgevoel"" of kan dat niet???
    Ja daar heb je natuurlijk kans op, dat daar meer achter zit..
    Maar je moet wel blind zijn wil je niet zien waar AND en Indofin naar toe willen..
    Deze willen het aandeel hoger gewaardeerd zien en hebben echt wel serieuze gepsrekken met parners,
    AND heeft nog altijd interessante werkzaamheden voor derden; zie maar eens wat voor samenwerkingen voor de langere termijn er zijn aangegaan in rampen jaar 2011; er komt meer positief nieuws alleen het hoeft niet vandaag of morgen te gebeuren; het kan ook nog een maand duren..
    Maar gezien het naderende kantepunt op beurzen die in een correctie gaan zou ik zeggen, blijf lekker zitten en wacht af..
    Zoek desnoods een andere hobby :)

    Voor waardeverlies AND na herorientatie hoeft men niet meer bang te zijn; natuurlijk zal er af en toe nog een schokeffect zitten in het aandeel, maar hoe duidelijker de koers van AND des te minder zal de koers naar het zuiden wijzen bij een dump..
  2. [verwijderd] 15 augustus 2012 21:07
    quote:

    Buts schreef op 15 augustus 2012 18:57:

    [...]

    begrijp me niet verkeerd ik stap er echt niet uit hoor,maar ik mag toch wel zeggen dat ik dit niet verw8 had? ik blijf zeer positief over de toekomst van AND dus succes wij allen.OP EEN NA.
    Jammer Buts, en ik dacht nog wel dat we VRIENDEN waren!!!

    www.youtube.com/watch?v=ou0BcYMwLBs
  3. Buts 15 augustus 2012 22:33
    vrienden zitten bij de VARA, maar ik heb geen hekel aan jou persoonlijk alleen je gedrag laat te wensen over,en je denk dat je alles beter weet enbent altijd zeer negatief op dit forum, denkt dat je veelgeld bent verloren met aandelen anders had je wel wat positiever geweest,en zeker over ANDwant die gaat het dit jaar gewoon doen.geloof mij nu maar voor een keer
  4. [verwijderd] 15 augustus 2012 23:30
    quote:

    Buts schreef op 15 augustus 2012 22:33:

    vrienden zitten bij de VARA, maar ik heb geen hekel aan jou persoonlijk alleen je gedrag laat te wensen over,en je denk dat je alles beter weet enbent altijd zeer negatief op dit forum, denkt dat je veelgeld bent verloren met aandelen anders had je wel wat positiever geweest,en zeker over ANDwant die gaat het dit jaar gewoon doen.geloof mij nu maar voor een keer
    Ach Butts, Lees en oordeel zelf!!!
    ***********************************************************************
    2e UPDATE: AND praat met binnenlandse partij over krachtenbundeling


    (2e Update van bericht 'AND boekt impairment van EUR10,9 mln, bekijkt strategie' om in de derde alinea informatie toe te voegen en de koers te actualiseren.)


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers nv (AND.AE) praat met een binnenlandse partij over een krachtenbundeling, stelt het bedrijf in een toelichting op de strategische herorientatie die AND woensdag aankondigde bij de halfjaarcijfers.

    "Deze partij, actief in de technische sector, is geinteresseerd in de beursnotering van AND, en wij zijn geinteresseerd in de technologische assets van dit bedrijf", aldus chief executive officer (CEO) Maarten Oldenhof van AND woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    "Momenteel valt niet aan te geven of en wanneer deze, overigens concrete, gesprekken leiden tot een akkoord. Mocht het zover komen dan krijg je de figuur van een Nederlandse partij die zijn assets bij AND inbrengt, in ruil voor een belang in AND", aldus Oldenhof. De CEO noemt geen naam en geeft niet aan om wat voor technologie het in dit verband gaat. Wel wil hij kwijt dat het initiatief voor de gesprekken is genomen door deze partij.

    Het bedrijf gaat de kostenbasis verlagen naar circa EUR2,5 miljoen op jaarbasis. "Dit jaar moet er circa EUR1,5 miljoen af. Veel van dat geld besparen we op het vlak van personeel bij de activiteiten in India. India gaat zich toeleggen op onderhoud en niet meer op productie. Nieuwe landen brengen we alleen nog in kaart als er zich een opdrachtgever meldt", aldus de CEO.

    Oldenhof zag vorig jaar nog mogelijkheden voor een positieve omzetontwikkeling. "Nu schat ik die kansen op grote en kleine orders kleiner in dan vorig jaar. Ik zie het ook niet bij bijvoorbeeld social media. Bovendien is het erg stil aan de andere kant van de oceaan. Ik wil winstgevend blijven en dus moeten de kosten omlaag", aldus Oldenhof, die aangeeft dat de kosteningreep los staat van de genoemde gesprekken.

    AND nam in de eerste helft van 2011 een impairment van EUR10,9 miljoen op zijn digitale kaartenbestand, in verband met een tegenvallende markt, en volgt daarmee het voorbeeld van TomTom (TOM2.AE) eerder dit jaar.

    De kaarten stonden voor EUR17,3 miljoen in de boeken.

    "Het is verstandig om dat in e e n keer te doen en niet in stapjes", aldus Oldenhof. "Je wilt een reeel beeld geven van de waarde van de vaste activa. Dat beeld hebben we en dat geven we nu", aldus Oldenhof.

    Analist Martin Crum van AEK noemt de impairment groter dan verwacht. Ook het halfjaarrapport vindt Crum teleurstellend, ofschoon hij positief is over de sterke kaspositie van EUR1,5 miljoen en de solvabiliteit van 80,9% van AND. Crum verlaagt zijn advies op het aandeel naar underperformer van market performer.

    De impairment drukt de Rotterdamse maker van digitale routekaarten dieper in de rode cijfers. Het nettoresultaat, vorig jaar nog gesteund door een eenmalige bate, daalde in de eerste helft van 2011 naar EUR12,9 miljoen negatief tegen EUR1,2 miljoen positief over de eerste zes maanden van 2010. Het bedrijfsresultaat (EBIT) was EUR11,5 miljoen negatief, terwijl de omzet daalde naar EUR1,2 miljoen van EUR3,3 miljoen een jaar eerder, toen er een eenmalige bate van EUR2 miljoen kon worden geboekt uit een schikking voor het gebruik van kaarten van het Verenigd Koninkrijk.

    Het bedrijf geeft geen outlook voor de rest van 2011, wijzend op de aanhoudende onzekerheid over het economische klimaat, de markten en de verdienmodellen.

    De marges en verkopen van personal navigation devices staan onder druk, mede door de ontwikkelingen bij smartphones, die soms gratis navigatiediensten aanbieden in toepassingen waarbij een kaart als extra geldt. AND ziet in de toekomst vooral kansen bij regionaal en lokaal gebonden adverteerders.

    AND heeft de samenwerking met Navmii al in het eerste kwartaal uitgebreid, na in maart een deal te hebben gesloten met Infochimps voor geocodering. In mei kwam AND een samenwerking overeen met het Indiase SatNav om zo de digitale kaart van India wereldwijd te kunnen aanbieden. In juni kondigde AND een samenwerking aan met AvMap, waarmee AND voor zijn kaarten van West-Europa toegang krijgt op iPhone.

    Uit het aangekondigde onderzoek naar een Global Digital Mapping Alliance (GDMA) blijkt dat dit initiatief financieel niet haalbaar is. De kosten van samenvoeging van bestanden wegen niet op tegen de opbrengsten voor de middellange termijn, stelt AND, waarmee GDMA van de baan is.

    AND lanceerde in april vorig jaar het idee om de gehele wereld in kaart te brengen door samenwerking met andere partijen. Vanuit die ambitie was al eerder een overeenkomst aangegaan met EMG uit China en Orion uit Dubai.

    Beleggers reageren teleurgesteld op het halfjaarrapport. Het aandeel AND opende woensdag fors lager en noteert rond 12.50 uur 13,8 lager op EUR1,50 bij een omzet van bijna 69.000 stukken.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    August 31, 2011 06:53 ET (10:53 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  5. [verwijderd] 15 augustus 2012 23:42
    Komt nooit voor idd demon, dat bedrijven gesprekken voeren in situaties om elkaar van dienst te zijn en dat dat dan vervolgens spaak loopt. Ze moeten dit melden, melden ze het niet is het weer gebrek aan transparantie; wat veel bedrijven een lastig euvel blijven vinden; neem een AMG
  6. [verwijderd] 15 augustus 2012 23:46
    BUTTS,

    Nog geen Jaar geleden, probeerden zij hetzelfde Truukje!?!

    31 Augustus, Bekende Datum he!! Ook toen kon men niet aangeven, Wie, Wat, Wanneer, Waar en voor Hoeveel!!!

    Butts, omdatt jij zo n Fijne Vriend bent, geef ik speciaal voor jou de afloop volgens de Binckbank!!!

    ******************************************************************

    *AND-CEO: AND voert nu geen gesprekken over combinatie


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    April 02, 2012 09:27 ET (13:27 GMT)

    Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
    **********************************************************************

    Verder niets meer, STRANGE??? 9 maanden beleggers in spanning houden???

    Of normale Core Business, Jij mag het zeggen, Vriend!!!

    P.s: dat dit bericht bijna niet meer was terug te vinden zegt nog niet dat de niet Coma kopende belegger het vergeten is!!!

    En ik geef je ook nog antwoord op je vraag, Nee ik ben nooit veel geld verloren op de beurs, Ik zal praktisch altijd in de buurt van All time Low kopen en dan moet ik mijn huiswerk wel heeel slecht hebben gemaakt als de koers daarna nog eens in elkaar stort!

    Ik ben wel een Demon, maar dan wel een met Engelen geduld!!!

    Helaas had zelfs ik niet de doortrapte wijze van and in de gaten, anders had ik me dit heerlijke ritje van 77% niet laten lopen!!!

    Helaas voor mij, is niet anders. . .

  7. [verwijderd] 16 augustus 2012 00:30
    Over grootspraak geroeptoeter en zelfoverschatting gesproken zeg.. Piuww!
    Gek dat deze demon wel in 1 zucht uit zichzelf vertelt dat hij best in AND zou kunnen stappen in tegenstelling tot Twister, hij een koersdoel gaf van 60 cent; en de avond voor bekendmaking van de cijfers, roeptoeterde op een overname AND doorTom2; voor 1,60 !

    Wel heel gek en tegenstellend allemaal he; als je toch zo ZEKER en uitgesproken negatief bent over een aandeel dat je dit toch meldt dat je best in AND zou kunnen stappen..

    Als klap op de vuurpijl noemt hij elke AND belegger niet serieus, maar neemt wel dagelijks de moeite zijn gal te spuwen over gedane zaken; die geen keer nemen; maar wat AND dus wel heel duidelijk doet !
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links