Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Reuring graag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2012 08:47
    Dat stukje uit Spanje is echt weer te ziek voor woorden in meerdere opzichten.

    Ze willen dus investeerders hun geld gaan terug geven die geld verloren hebben aan hun beleggingen in de Cajas, het gaat om tienduizenden retail investeerders.

    Maar dan wel in de constructie dat ze nu een haircut nemen van 50 a 70% zodat de balans van de banken er nu even veel beter uit ziet zodat ze wat meer geld los kunnen krijgen van europa en dan moeten ze in de jaren erna maar weer zien hoe ze die enorme rente betalingen om op die manier alsnog het hele bedrag terug te geven, want zo is de constructie, kunnen betalen.

    En dat mogen wij weer allemaal betalen, moeten wij spaanse investeerders die geld hebben verloren op hun investering ons geld gaan geven waar wij hier belasting over belasting over belasting over betalen?? en als het aan sommige linkse partijen ligt komen er nog enkele belastingen bij + gaan er nog een paar extra omhoog.

    WOOHOO, NEDERLAND O NEDERLAND JIJ BENT EEN GROTE OEN, WIJ HOUDEN VAN ORANJE, MAAR DE POLITICI JATTEN ONZE POEN!!

    ALLEMAAL.
  2. [verwijderd] 15 augustus 2012 09:44
    quote:

    johjoh schreef op 15 augustus 2012 09:36:

    Ik zou willen voorstellen om de hypotheek rente aftrek met terugwerkende kracht af te schaffen, houden al die nederlanders gelijk effe hun grote mond.
    Ik ben voor!!
    Maar dan ook met terug werkende kracht de inkomsten belasting verlagen, de ozb terug geven, het huurwaarde forfait terug geven, de OB terug geven, alle btw over alle werkzaamheden die huiseigenaren doen om hun eigen betaalde huis zelf te moeten onderhouden terug geven, huursubsidie met terugwerkende kracht afschaffen.

    Zo, dat is nog eens level playing field, scheelt een hoop kosten voor de belastingdienst en is veel minder fraude gevoelig.

    Ik wil nog wel wat zaken voorstellen met terugwerkende kracht die vrij debiel zijn, werkt dat zo?
  3. [verwijderd] 15 augustus 2012 10:44
    AJK, het zijn deels spaarders die op redelijk grote schaal misleid zijn (waarschijnlijk, er lopen nog rechtszaken over). In die zin gelijk aan de DSB-achtergesteld-deposito-spaarders. Dus een haircut is in dat opzicht normaal, opgelegd door ECB/Eurolanden, maar compensatie door de banken (!) uit hoofde van produktaansprakelijkheid/misselling kan door de Spaanse rechter opgelegd worden.
    Wel een vraag die bij mij al een tijd speelt: ik weet hoeveel huizen en appartementen er in Spanje - en Andorra idem, trouwens - leeg staan. Gaat de ECB/Eurostan eisen dat die winkeldochters in de lege markt gedumpt worden?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links