Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afbouwen nu het nog kan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2012 13:12
    De bedrijven die veel exposure hadden in de zwakke eurolanden hebben dit allang weten af te bouwen. Dus zoveel gevaar zit daar niet meer in.
    Als je weet hoeveel ontzettend slecht nieuws er al is verwerkt in de koersen moet er wel een atoombom op alle europese hoofdsteden tegelijk vallen willen we onder de 200 duiken.
  2. [verwijderd] 8 augustus 2012 13:12
    quote:

    miguelito schreef op 8 augustus 2012 13:11:

    Helemaal mee eens , en kijk eens naar de valutacrosses , eur/sek , eur/nok , eur/jpy, eur/cad , eur/aud , eur/nzd , de euro ligt er heel zwak bij , vaak ook een signaal dat de beurzen omlaag moeten.
    zwakke euro is juist goed voor de export.
  3. forum rang 4 New dawn 8 augustus 2012 13:13
    Verder is denk ik de 30 - jarige bullmarket van obligaties ten einde. De vergoeding op de hoogste kwaliteit is bijna niets en soms zelf negatief.

    Grote marktpartijen kopen daarom aandelen volgens de media. Het liefst aandelen waarvan de verwachting dat het dividend blijft gehandhaafd of wordt verhoogd. (RDS, amerikaanse utilities, Coca Cola, General Mills, Travelers Group etc)

    Als je in loondienst werkt koop je waarschijnlijk nu ook aandelen van je ingehouden pensioenpremie.
  4. [verwijderd] 8 augustus 2012 13:27
    quote:

    Hmm schreef op 8 augustus 2012 12:41:

    De beurs is niet altijd een afspiegeling van de economie.

    Na de crash van 1929 gingen de koersen per saldo omhoog t/m WW-II (!)

    De kopers destijds van aandelen in de USA zagen de economie volledig instorten maar kochten tegen de stroom van slecht nieuws in. Masaswerkeloosheid, armoede, etc. Zelfs een wereldoorlog brak uit, kan het erger, maar ze bleven kopen.

    stockcharts.com/freecharts/historical...

    Als je denkt dat je de beurs kent, heb je het mis.

    Na de crash van 1929 werd de echte bodem gezet ergens tussen 1932 en 1933 op een stand van 41,22. De crash van 1929 ging van 381,17 naar 198,69 volgens dit plaatje. De uiteindelijke bodem werd dus drie jaar na de crash van 1929 gezet.

  5. Klazien 8 augustus 2012 14:06
    rjgb, Ik ben het met jou eens. Wat je nu ziet is een krampachtige worsteling om de zaak overeind te houden. Wie echter de financiële berichten in zijn geheel in ogenschouw neemt weet dat de grote crash nog moet komen. Alles loopt immers terug. Kijk naar DSM, naar Spanje, Italië, het geleuter van Barosso en Monti, we zijn toch niet gek? Wat te denken van de mislukte oogsten van voedsel grondstoffen. De shit in het Midden Oosten die zomaar zou kunnen escaleren naar de belendende perselen. Het is gewoon te veel om op te noemen terwijl aan de positieve kant nauwelijks iets te benoemen valt.
    Wie wil dat deel even voor zijn rekening nemen? Daar ben ikzelf niet zo goed in..
  6. Da Freeze 8 augustus 2012 14:39
    quote:

    Klazien schreef op 8 augustus 2012 14:06:

    Het is gewoon te veel om op te noemen terwijl aan de positieve kant nauwelijks iets te benoemen valt.
    Wie wil dat deel even voor zijn rekening nemen? Daar ben ikzelf niet zo goed in..
    Ja hoor, geen probleem!
    www.iex.nl/Forum/Topic/1251943/Koffie...
  7. [verwijderd] 8 augustus 2012 15:00
    Tmaster het is toch algemeen bekend dat een deel van het geld wat door de FED is gecreerd de afgelopen 4 jaar (men schat dit op 30.000 miljard dollar)zijn weg heeft gevonden naar de beurs. De centrale bank van New York heeft zelfs bekend gemaakt dat anders de beurs waarschijnlijk 50% lager had gestaan. In europa is dit niet gebeurt per saldo zijn er waarschijnlijk veel minder euro's in de omloop zijn ook veel minder nodig door economische afkoeling en omdat men men de euro internationaal volledig heeft uitgekotst.
  8. [verwijderd] 8 augustus 2012 15:20
    Een prima afstandelijk artikel van een professionele vermogensbeheerder.

    Ik ben het slechts niet eens met de niet geheel objectieve zin “Daar kan onze grote redder president Draghi van de Europese Centrale Bank niet meer tegenop praten.”, aangezien het in de Eurozone vooralsnog niet helemaal uitgesloten kan worden dat "onze grote redder" het in de Eurozone niet bij mooie woorden over “Koste wat het kost zullen we de euro verdedigen…” gaat laten, maar op een doorsnee dag van een mogelijk vanuit de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis met de mogelijke consequentie van een vrije val van de Euro met de consequenties van dien eindelijk zeer noodzakelijke en wenselijke maatregelen t.a.v. de betreffende schulden- en vertrouwenscrisis annex mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand gaat nemen die mogelijk, wie zal het zeggen, nog niet te laat zijn.

    In de onderhavige mogelijk vanuit de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand vind ik de reactie van Hmm bijzonder interessant, waarvan de zin “Als je denkt dat je de beurs kent, heb je het mis.” als een bijzonder wijze oneliner die op doorsnee dagen van vanuit de Eurozone mogelijk over de rest van de wereld uitslaande branden in de Eurozone maar ook buiten de Eurozone goed zou moeten scoren overkomt.
  9. [verwijderd] 8 augustus 2012 15:26
    Ik vind vooral de titel veelzeggend...afbouwen nu het nog kan. Bij een daling tot onder de 300 kan dat niet meer dan? Kan het niet met zekerheid zeggen natuurlijk, maar het klinkt alsof Richard Abma iemand is die bij verlies blijft zitten en hoopt dat het weer goed komt. Niet iemand om beleggingsadviezen te verstrekken dus..

    groet,
    Bolo
  10. forum rang 4 New dawn 8 augustus 2012 15:36
    quote:

    rjgb schreef op 8 augustus 2012 13:27:

    Na de crash van 1929 werd de echte bodem gezet ergens tussen 1932 en 1933 op een stand van 41,22. De crash van 1929 ging van 381,17 naar 198,69 volgens dit plaatje. De uiteindelijke bodem werd dus drie jaar na de crash van 1929 gezet.

    Dat geheel was de crash met daarna "The Great Depression". De hoge werkloosheid nam pas significant af toen WW-II begon. (oorlogsindustrie)

    De koersen negeerden het slechte macronieuws. "Het onmogelijke gebeurde".

    www.u-s-history.com/pages/h1528.html
  11. [verwijderd] 8 augustus 2012 15:37
    Mijn reactie slechts ter verder het hierbij latende, iedereen in de Eurozone en daarbuiten verder een prettige voortzetting van de dag toewensende kennisgeving concluderend afrondend:

    tevens vind ik de kort en bondige reactie van Da Freeze met een verwijzing naar

    www.iex.nl/Forum/Topic/1251943/Koffie...

    met bijvoorbeeld de bijzonder veel waarden toevoegende reactie van jonas

    “Zzzaai er is een gezegde dat luidt zoiets als : alleen boeren procederen tot de Hoge Raad om een koe en leggen er desnoods een koe op toe.

    Ik zou eerst eens bellen met de Inspecteur en als ik heel boos zou zijn, zou ik De Jager brutaal direct opbellen. Hoge oomes stellen zoiets soms wel op prijs. Dat laatste is vreemd, maar kan wel werken weet ik uit ervaring. Mensen daaronder worden dan wat zenuwachtig.

    Sterkte en groet, Jonas”

    bijzonder veel waarden toevoegend alsmede bijzonder waardevol, wat op een doorsnee dag van een vanuit de Eurozone mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand niet verkeerd hoeft te zijn, maar misschien is dit niet zo.
  12. z0n0p 8 augustus 2012 15:52
    Er wordt "gespeculeerd" op monetaire verruiming in EU en VS. Als die in september niet komt zullen de beursen wel dalen naar niveaus van dit voorjaar rond 275. Als de QE we komt, hobbelen we voort en misschien nog een beetje omhoog. Ik vind het allemaal tamelijk voorspelbaar en het heeft weinig te maken met winsten en/of economische vooruitzichten. Heeft alleen te maken met het feit of er poen in de markt komt of niet.
  13. forum rang 4 New dawn 8 augustus 2012 16:01
    quote:

    z0n0p schreef op 8 augustus 2012 15:52:

    Er wordt "gespeculeerd" op monetaire verruiming in EU en VS. Als die in september niet komt zullen de beursen wel dalen naar niveaus van dit voorjaar rond 275. Als de QE we komt, hobbelen we voort en misschien nog een beetje omhoog. Ik vind het allemaal tamelijk voorspelbaar en het heeft weinig te maken met winsten en/of economische vooruitzichten. Heeft alleen te maken met het feit of er poen in de markt komt of niet.
    Je slaat de spijker op de kop. Ze zullen niet anders kunnen dan de geldhoeveelheid verruimen. Bezuinigen leidt tot nog meer krimp.

    De ECB wordt als de FED, stapje voor stapje.

    Obligaties die de CB opkoopt, zou de staat die ooit terug moeten betalen ?
  14. farcha 8 augustus 2012 16:31
    quote:

    tmaster schreef op 8 augustus 2012 13:04:

    Owja @abma.

    [...]

    Bovendien een lage AEX is echt voor niemand goed! Voor de bedrijven niet, voor de pensioenfondsen niet en dus ook niet voor jou en mij!
    Ook schaadt dit het algemene vertrouwen in de economie, wat zijn neerslag weer heeft op de (kopende) consument.

    Dus wat je nu wil bereiken is mij een raadsel behalve dat je best wat positiever mag zijn en wat genuanceerder.

    Wat is dit nu weer voor kul-argument?! Het is niet goed voor ons, dus Abma mag zijn mening niet geven omdat die niet positief is???
  15. z0n0p 8 augustus 2012 16:41
    quote:

    Hmm schreef op 8 augustus 2012 16:01:

    [...]

    Je slaat de spijker op de kop. Ze zullen niet anders kunnen dan de geldhoeveelheid verruimen. Bezuinigen leidt tot nog meer krimp.

    De ECB wordt als de FED, stapje voor stapje.

    Obligaties die de CB opkoopt, zou de staat die ooit terug moeten betalen ?
    Het zijn de eerste rimpelingen van de aandenderende inflatie aangewakkerd door QE's. Aandelen zijn tot op zekere hoogte inflatie-bestendig.
  16. forum rang 4 New dawn 8 augustus 2012 16:47
    quote:

    z0n0p schreef op 8 augustus 2012 16:41:

    [...]

    Het zijn de eerste rimpelingen van de aandenderende inflatie aangewakkerd door QE's. Aandelen zijn tot op zekere hoogte inflatie-bestendig.
    Als er geld in de markt komt, gaat alles "drijven".

    Toen Argentinie (was bankroet) enorme hoeveelheden geld er bij maakte gingen de aandelenkoersen omhoog. Het geld werd op straat verbrand als een soort protest om te laten zien dat het niets meer waard was.

    Omdat er nu een enorme deflatie in onroerengoed gaande was/is kunnen centrale banken makkelijk geld er bij maken. Dat weten ze denk ik.
    Ze hebben dus speelruimte.

    Onroerendgoed houdt grote bedragen in, miljarden.
  17. Bir 8 augustus 2012 22:57
    quote:

    WillemBol schreef op 8 augustus 2012 12:36:

    ASML heeft zijn winst mede te danken aan de goede verkoop van smartphones en tablets. Die worden overal verkocht. Ook in Spanje, ook in de VS. De verwachting is dat al deze landen flink de broekriem wordt aangesnoerd. Ook in ons land. Vergeet ook niet dat er winst gemaakt wordt door in de kosten te snijden. Dat betekent een hoop werknemers op straat; ofwel meer mensen die minder kunnen doen...

    Daar kun je tegenover stellen dat in China nog vele honderden miljoenen mensen in de nabije toekomst een mobiele telefoon, computer, ipad of tv willen.

    Idd, pure paniekzaaierij dus, zolang de bedrijven relatief goed blijven draaien is het onzin te speculeren op een diepe krach.
    TA-wise, dus kijkend naar beleggen zonder emotie, geldt dat als augustus een hoger maandslot oplevert, we een stijgende beurs mogen verwachten voor de rest van het jaar.

    Zoveel analisten, zoveel meningen. Mooi voorbeeld is voorjaar 2009. Ook toen voorspelden hele volkstammen dat we naar een AEX onder in de 100 zouden gaan. Of eind vorig jaar, op naar de 230 was het devies. Tja ...... we staan nu 100 punten hoger.........

    Grtn Bir.
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links