Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,956 19 apr 2024 17:37
  • +0,076 (+0,77%) Dagrange 9,540 - 10,050
  • 1.672.155 Gem. (3M) 1,8M

UITGELICHT: Air France-KLM en DE Master Blenders

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 augustus 2012 18:47
    UITGELICHT: Air France-KLM en DE Master Blenders


    Door Robert van den Oever en Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die volledig in het teken stond van de toelichten op de rentebesluiten van achtereenvolgens de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) en de daaruit voortvloeiende teleurstelling over het uitblijven van extra maatregelen ter versoepeling van het monetaire beleid werd uiteindelijk op positieve noot afgesloten, vanwege een beter dan verwacht banenrapport. Aan het Damrak zat Air France-KLM de afgelopen week in de lift vanwege beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers en stond DE Master Blenders 1753 onder druk na de mededeling dat er onregelmatigheden in de boekhouding zijn geconstateerd bij zijn Braziliaanse dochter.


    AIR FRANCE-KLM CIJFERS BETER DAN VERWACHT


    Air France-KLM (AF.FR) startte maandag met de presentatie van zijn beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers de handelsweek op positieve noot.

    Het aandeel steeg fors en wist de winst gedurende het resterende deel van de handelsweek vast te houden, waarmee de Frans-Nederlandse luchtvaarder de week afsloot als stijger van de week.

    Het concern wist het operationeel verlies in het tweede kwartaal van 2012 te halveren en gaf aan te verwachten in de tweede helft van het jaar de eerste concrete resultaten te zien van zijn reorganisatieplannen.

    Hoewel de luchtvaartgroep, waartoe ook Transavia.com en Martinair behoren, aangaf te verwachten dat de huidige onzekere macro-economisch omstandigheden voorlopig aan zullen houden, voorziet het concern dat het operationeel resultaat in de tweede helft van 2012 hoger zal uitkomen dan de EUR195 miljoen een jaar eerder.

    In het tweede kwartaal daalde het operationeel resultaat met meer dan de helft naar EUR66 miljoen, van EUR145 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg met 4,5% naar EUR6,50 miljard. Het nettoverlies liep daarentegen onverwacht sterk op naar EUR895 miljoen van EUR197 miljoen, door voorzieningen van EUR368 miljoen voor reorganisatiekosten, een afwaardering op hedging-instrumenten van EUR372 miljoen en een eenmalige pensioenvoorziening van EUR22 miljoen.

    Air France-KLM heeft, net als andere luchtvaartmaatschappijen, moeite om zijn inkomsten te verhogen en kosten te verlagen, vanwege de hoge brandstofprijzen en hevige concurrentie van nieuwkomers. Dientengevolge staat het bedrijf te popelen om zijn bronnen van inkomsten te diversifieren.

    Bank of America sprak van "solide" halfjaarcijfers, vanwege het beter dan verwachte operationeel resultaat. De analisten van de bank wezen met name op de hoger dan verwachte groei van de gemiddelde opbrengst en lager dan verwachte operationele kosten "met name op het gebied van brandstof, personeel en afhandeling". Het positieve sentiment wordt volgens de analisten van de bank verder gevoed door een potentiele samenwerking met Etihad en vorderingen in kostenbesparingen.

    Het aandeel sloot vrijdag 2,9% hoger op EUR4,34. Op weekbasis steeg het aandeel 11,4%.

    Door Robert van den Oever en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links