Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,880 18 apr 2024 17:36
  • +0,396 (+4,18%) Dagrange 9,662 - 9,914
  • 2.158.542 Gem. (3M) 1,8M

Air France- KLM , de Cijfers

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2012 08:04
    Air France-KLM KW2 operationeel verlies lager, omzet gestegen


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft het operationeel verlies in het tweede kwartaal van 2012 verkleind op een hogere omzet en ligt op schema met de herstructureringsplannen, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs bekend.

    De kwartaalomzet steeg 4,5% naar EUR6,50 miljard van EUR6,22 miljard. Het operationeel verlies daalde naar EUR66 miljoen van EUR145 miljoen een jaar geleden. Het nettoverlies steeg echter naar EUR895 miljoen tegen EUR197 miljoen, vooral als gevolg van herstructurerings- en pensioenlasten en aanpassing van de waardering van hedginginstrumenten.

    Analisten gingen vooraf gemiddeld uit van een omzet van EUR6,45 miljard en een nettoverlies van EUR213,5 miljoen.

    Air France-KLM zegt op schema te liggen met de invoering van het herstructureringsplan, waarbij 5.000 banen in Frankrijk moeten verdwijnen en het bedrijf in drie jaar terug wil naar winstgevendheid en de schuldenlast met EUR2 miljard wil verminderen tot EUR4,5 miljard.

    De maatschappij wijst op de gedaalde distributiekosten en andere lasten en voortgaande onderhandelingen met de vakbonden in Frankrijk.

    Verder verwacht de luchtvaartgroep dat de huidige onzekere macro-economische omstandigheden voorlopig nog zullen aanhouden, maar voorziet het voor de tweede helft van 2012 een operationeel positief resultaat boven de EUR195 miljoen van een jaar geleden en een lagere nettoschuld op 31 december ten opzichte van een jaar geleden.

    Het aandeel Air France-KLM is vrijdag gesloten op EUR3,90.


    - Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    July 30, 2012 01:50 ET (05:50 GMT)

    Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  2. forum rang 4 s.lin 30 juli 2012 09:10
    Air France-KLM dieper in rode cijfers
    Maandag 30 juli 2012 om 08:28:24
    - Air France-KLM is in het tweede kwartaal van dit jaar flink dieper in de rode cijfers beland. De luchtvaartcombinatie leed een nettoverlies van 895 miljoen euro, tegen een verlies van 145 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg wel met 4,5 procent naar 6,5 miljard euro. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

    Door reorganisatielasten ter waarde van 368 miljoen euro en een negatief resultaat op derivaten van 372 miljoen euro viel het verlies flink hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het operationeel resultaat was met een verlies van 66 miljoen euro wel een stuk beter dan vorig jaar. Volgens bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta toont dat aan dat het reorganisatieprogramma van Air-France KLM zijn eerste vruchten afwerpt.

    Desondanks blijft het volgens het bedrijf van levensbelang dat het reorganisatieprogramma voortvarend wordt uitgevoerd. "In een steeds onzekerder economisch klimaat in combinatie met volatiele brandstofprijzen en instabiele wisselkoersen is de verbetering van onze productiviteit en het besparen van kosten meer dan ooit noodzakelijk", aldus Spinetta.

    In het tweede kwartaal bleven de brandstofkosten gelijk ten opzichte de eerste drie maanden van dit jaar. Over het eerste halfjaar steeg de brandstofrekening echter met 469 miljoen euro naar 3,6 miljard euro, een stijging van vijftien procent.

    (Novum)
  3. [verwijderd] 30 juli 2012 14:45
    Dan was de koers gedaald lol zie Arc Mittal. De luchtvaart industrie krijgt het nog moeilijk. Besparingen door consumenten gaan ook nog door werken. En de combinatie met Air France is hopeloos. Wacht maar tot die ontslagen bekend gemaakt gaan worden. Fransen leggen meteen de boel plat. En de Franse minister wil geen ontslagen.

    www.nu.nl/beurs/2819205/franse-minist...

    quote:

    mr.Franz schreef op 30 juli 2012 10:11:

    Bijkbaar vinden veel beleggers een nettoverlies van 895 miljoen in een kwartaal, voldoende aanleiding om nu een pluk in te slaan.

    Moet je nagaan als er onverwacht een winst was genoteerd,
  4. forum rang 10 voda 30 juli 2012 15:58
    2e UPDATE: Aandeel AF-KLM fors hoger na meevallend KW2


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Air France-KLM fors hoger na meevallende KW2-cijfers', om actuele koers, informatie en commentaar CEO, CFO en analist toe te voegen)


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Air France-KLM noteert maandag fors hoger, na beter dan verwachte operationele cijfers over het tweede kwartaal.

    Het aandeel noteert rond 15.50 uur 14,5% hoger op EUR4,45, in een 1,3% hoger AEX-index.

    Air France-KLM (AF.FR) wist het operationeel verlies in het tweede kwartaal van 2012 te halveren, en verwacht in de tweede helft van het jaar de eerste concrete resultaten van zijn reorganisatieplannen te laten zien, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag bekend.

    De kwartaalomzet steeg met 4,5% naar EUR6,50 miljard, terwijl het operationeel resultaat met meer dan de helft daalde naar EUR66 miljoen van EUR145 miljoen een jaar geleden, dankzij lagere operationele en distributiekosten.

    Het nettoverlies liep onverwacht sterk op naar EUR895 miljoen van EUR197 miljoen, door voorzieningen van EUR368 miljoen voor reorganisatiekosten, een afwaardering op hedging-instrumenten van EUR372 miljoen en een eenmalige pensioenvoorziening van EUR22 miljoen bij de Nederlandse tak KLM.

    Analisten gingen vooraf gemiddeld uit van een nettoverlies van EUR213,5 miljoen op een omzet van EUR6,45 miljard.

    Analisten van Bank of America Merrill Lynch (Bofa Merrill) noemden de cijfers "solide" en het operationeel resultaat beter dan verwacht. De analisten wijzen op de hoger dan verwachte groei van de gemiddelde opbrengst per stoel en lager dan geraamde operationele kosten. Ze zeggen dat het positieve sentiment verder wordt gevoed door een potentiele samenwerking met luchtvaartmaatschappij Etihad uit Abu Dhabi en vorderingen in kostenbesparingen. BofA Merrill houdt een neutral-advies bij een koersdoel van EUR4,90.

    Air France-KLM zegt op schema te liggen met de doorvoering van zijn reorganisatieplan waarbij 5.000 banen in Frankrijk moeten verdwijnen. Het bedrijf wil binnen drie jaar terugkeren naar winstgevendheid en wil de schuldenlast met EUR2 miljard verminderen tot EUR4,5 miljard. De schuld kromp in het eerste halfjaar al met een kwart miljard euro tot EUR6,25 miljard.

    De maatschappij wijst op dalende distributiekosten en andere lasten en voortgaande onderhandelingen met de vakbonden in Frankrijk. De brandstofrekening steeg in het tweede kwartaal op jaarbasis met 13%, ofwel EUR214 miljoen tot EUR1,89 miljard.

    Het passagiersvervoer steeg in het tweede kwartaal met 2,4%, waarbij de omzet met 6,8% steeg tot EUR4,89 miljard, mede dankzij een hogere gemiddelde opbrengst per stoel.

    Het vrachtvervoer nam met 6,9% af en de vrachtomzet daalde met 4,4% tot EUR764 miljoen.

    De luchtvaartgroep, waartoe ook Transavia.com en Martinair behoren, verwacht dat de huidige onzekere macro-economische omstandigheden voorlopig aanhouden, maar voorziet dat het operationeel resultaat in de tweede helft van 2012 hoger uitkomt dan de EUR195 miljoen van een jaar geleden. Ook zal de nettoschuld per 31 december van dit jaar verder zijn gedaald en zullen de eerste concrete resultaten zichtbaar zijn van het reorganisatieplan.

    "Bij een toenemend onzekere ontwikkeling van de wereldeconomie, met grote volatiliteit in de olieprijs en valutakoersen, is een verbetering van onze productiviteit en kostenbeheersing meer dan ooit noodzakelijk", zegt bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta in een toelichting.

    De CEO zegt dat de eerste voorzichtige, maar structurele verbeteringen in de financiele prestaties zichtbaar worden en dat de groep daarom geen nieuw kapitaal hoeft aan te trekken.

    De meeste kosten voor het afvloeien van medewerkers als gevolg van de reorganisatie zijn in het eerste halfjaar al gemaakt, zegt CFO Philippe Calavia in een aanvullende toelichting.


    - Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links