Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,406 24 apr 2024 17:22
  • +0,011 (+0,32%) Dagrange 3,340 - 3,426
  • 9.477.887 Gem. (3M) 13,7M

PREVIEW: KPN's nettowinst KW2 22% gedaald

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 juli 2012 16:31
    PREVIEW: KPN's nettowinst KW2 22% gedaald


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De nettowinst van KPN (KPN.AE) over het tweede kwartaal is met 22% gedaald. Dat is althans de gemiddelde verwachting van negen door FactSet geraadpleegde analisten. De nettowinst is geraamd op EUR324,5 miljoen, tegen EUR414 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet zal naar verwachting met 5,2% dalen tot EUR3,12 miljard. De focus van beleggers zal na KPN's mislukte strijd tegen het niet-gesteunde bod op 28% van zijn aandelen door America Movil (AMX) uitgaan naar de basis. Deze basis ziet er nog een beetje zacht uit, waarbij de zwakte in de Nederlandse consumentenmarkt voor mobiele telefonie met name aan zal blijven houden. Rabobank verwacht daarbij een meer dan tweecijferige daling van de omzet. Wat betreft breedband internet heeft KPN te maken met hevige concurrentie van de kabelmaatschappijen. De internationale mobiele tak in Belgie en Duitsland staat er wel gezond voor, maar volgens Rabobank zien de doelen van KPN er op dit moment meer en meer uitdagend uit. KPN publiceert de cijfers dinsdag om 7.30 uur. Omstreeks 16.20 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR7,50, terwijl de AEX met 0,9% stijgt. (APR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  2. [verwijderd] 19 juli 2012 20:15
    quote:

    elf schreef op 19 juli 2012 17:51:

    Heel merkwaardig dus dat de koers hierna stijgt na de gehele dag onder water te hebben gestaan.
    Mij valt de laatste tijd op dat KPN zo tegen het sluiten van de markt,
    alsnog hersteld van de opgelopen klappen eerder op de dag.
    Ik werk met het Binck pro trader platform en daarop kan je mooi zien wat er na sluiting van de beurs nog afgerommeld wordt met oa. het aandeel KPN.
    Net als -autodrop- zou het verboden moeten worden.

    Ook valt mij op dat er totaal geen duidelijkheid is over het interimdividend wat "comme l'habitude", eind juli pleegt te worden uitgekeerd.
    Op de site van VEB. wordt 26 juli als exdiv. vermeld.
    Verder kan ik op geen enkele site, ook niet op de KPN site, enig uitsluitsel over genoemd ex.div. vinden.
    Merkwaardig....hoogst merkwaardig!



  3. gerrit 69 19 juli 2012 21:24
    quote:

    VinCENT2012 schreef op 19 juli 2012 20:59:

    Let maar op wordt gewoon geschrapt dat dividend bij publicatie cijfers q2.
    Het zou mij niets verbazen dat je daarin gelijk zou kunnen krijgen.
    Voor KPN zou dat wel gezichtsverlies betekenen als men de belofte van het dividend over dit jaar nog zou intrekken.
    Over het volgend jaar 2013 zal het dividend wel verlaagd worden, maar of het dan in zijn geheel geschrapt zal worden is gewoon niet te voorspellen.
    Onze slimme Slim zal hierin wel de nodige invloed op uitoefenen.
    We moeten de zaken ook niet al te negatief bekijken voor KPN, want het telecom-bedrijf maakt nog steeds behoorlijk wat winst.

    Gerrit
  4. forum rang 10 voda 20 juli 2012 16:06
    Vooruitblik: 'KPN houdt vast aan prognose'

    Gepubliceerd op 20 jul 2012 om 13:53 | Views: 369

    DEN HAAG (AFN) - Na alle commotie rondom het partieel bod van América Móvil, verschuift de focus rondom KPN dinsdag weer naar de kern van het bedrijf bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers. Het telecombedrijf brengt de cijfers aanstaande dinsdag om 7.30 uur naar buiten.

    Analisten gepolst in opdracht van ANP-Reuters voorspellen een omzetdaling van 3,5 procent tot 3,17 miljard euro. De ebitda daalt volgens hen met ruim 10 procent op jaarbasis tot 1,16 miljard euro.

    KPN verwacht voor dit jaar onder meer een ebitda (exclusief herstructureringskosten) van tussen de 4,7 en 4,9 miljard euro. Frank Claassen en Philip Scholte van Rabobank denken dat KPN deze verwachting zal herhalen, hoewel het steeds uitdagender wordt. De komende kwartalen kan de economische onzekerheid een negatieve impact hebben op de zakelijke klanten. ,,Maar het is haalbaar met de geplande kostenbesparingen en nieuwe mobiele abonnementen.''

    KPN is ondertussen bezig met de verkoop van het Belgische onderdeel Base. ,,We vragen ons af of de verkoop van Base een oplossing is'', schrijven de Rabo-analisten.
  5. Max1982 23 juli 2012 11:29
    DEN HAAG (AFN) - KPN verlaagt misschien zijn dividenduitkering voor dit jaar, onder druk van zijn Mexicaanse grootaandeelhouder América Móvil. Dat voorspellen enkele analisten gepolst door ANP-Reuters. Het telecombedrijf brengt de cijfers dinsdag 24 juli om 7.30 uur naar buiten.

    Het zijn de eerste kwartaalresultaten sinds het geslaagde partieel bod van de Mexicanen. KPN had tot voor kort een goed imago bij beleggers, mede dankzij de relatief hoge dividenduitkering. Het concern voerde zijn dividend sinds november 2003 geleidelijk steeds meer op, maar krijgt de afgelopen tijd steeds meer kritiek omdat de investeringen hierdoor achterliepen.

    Tijdens de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van dit jaar bevestigde het bedrijf zijn intentie om een dividend van 0,90 euro per aandeel te betalen voor dit jaar, maar mogelijk wil América Móvil dat KPN meer investeert in zijn netwerk.

    Duurzaam

    Onderzoeksbureau Bernstein verwacht dat KPN zijn dividend halveert om zijn bod tijdens een spectrumveiling in oktober te kunnen financieren. Kredietbeoordelaars hebben al gewaarschuwd dat het bedrijf misschien het dividend moet verlagen als de Nederlandse activiteiten niet verbeteren.

    Zelfs beleggersvereniging VEB accepteert dat een dividendverlaging nodig is. ,,In het verleden drukte het dividend op KPN en dat was niet duurzaam. Je kan alleen concluderen dat er een dividendverlaging moet komen om toekomstige inkomsten te garanderen'', zei Jasper Jansen van de VEB eerder.

    Omzetdaling

    Analisten voorspellen een omzetdaling van 3,5 procent tot 3,17 miljard euro. De ebitda daalt volgens hen met ruim 10 procent op jaarbasis tot 1,16 miljard euro.

    KPN verwacht voor dit jaar onder meer een ebitda (exclusief herstructureringskosten) van tussen de 4,7 en 4,9 miljard euro. Frank Claassen en Philip Scholte van Rabobank denken dat KPN deze verwachting zal herhalen, hoewel het steeds uitdagender wordt. De komende kwartalen kan de economische onzekerheid een negatieve impact hebben op de zakelijke klanten. ,,Maar het is haalbaar met de geplande kostenbesparingen en nieuwe mobiele abonnementen.''

    KPN is ondertussen bezig met de verkoop van het Belgische onderdeel Base. ,,We vragen ons af of de verkoop van Base een oplossing is'', schrijven de Rabo-analisten.
  6. Max1982 24 juli 2012 08:11
    KPN verlaagt dividend

    DEN HAAG (AFN) - KPN heeft de dividendverwachting voor 2012 verlaagd van 90 eurocent per aandeel tot 35 eurocent. Dat maakte het telecomconcern dinsdag bekend.

    De verlaging van het dividend is volgens KPN ingegeven door het onzekere economische klimaat en een relatief hoge schuldenlast. Maar mogelijk is dit het eerste teken van invloed van het Mexicaanse América Móvil, dat vorige maand een belang van 28 procent in KPN verwierf.

    KPN voerde onder de vorige topman Ad Scheepbouwer het dividend steeds verder op, maar kreeg de afgelopen tijd steeds meer kritiek op zijn dividendbeleid.

    In het tweede kwartaal daalden de opbrengsten van KPN met 3,7 procent op jaarbasis tot 3,2 miljard euro. De nettowinst daalde met bijna een kwart tot 315 miljoen euro. Het concern handhaafde zijn verwachtingen over 2012.
  7. forum rang 6 pwijsneus 24 juli 2012 08:37
    KPN resultaten eerste halfjaar 2012

    Den Haag, 24-7-12

    Hoofdpunten
    o Bevestiging outlook 2012 voor EBITDA, investeringen en kasstroom
    o Behoud prudent financieel raamwerk, financiele markten uitdagend; dividend p/a naar 35 cent
    o Belangrijke stappen gezet in versterken mobiele consumentenmerken
    o Leidende TV propositie in Nederlandse markt, bezetting glasvezelnetwerk stijgt
    o Voortgang herstructureringsprogramma op schema
    o Veelbelovende introductie nieuwe mobiele abonnementen in Duitsland
    o Opnieuw sterke winstgevende groei in Belgie, verkoopproces gestart

    "De operationele prestaties van KPN in de eerste helft van 2012 zijn conform de verwachtingen. Ondanks de voortdurende druk op de resultaten door moeilijke marktomstandigheden, gaan we in Nederland door met de versnelde investeringsstrategie om onze marktposities te versterken en de
    dienstverlening aan onze klanten te verbeteren. De nieuwe mobiele abonnementen in de consumentenmarkt en de uitbreiding van onze distributiekanalen beginnen goed te lopen. Ons televisiemarktaandeel en de bezetting van het glasvezelnetwerk stijgt als gevolg van investeringen in de upgrade van
    ons kopernetwerk en de uitrol van glasvezel.

    In Duitsland en Belgie bleven de dienstenomzet en het aantal klanten stijgen, terwijl we door blijven gaan met de uitbreiding van ons mobiele breedband netwerk en met de lancering van nieuwe abonnementen om toekomstige groei te realiseren. In het tweede kwartaal hebben we de strategische
    reviews van onze Duitse en Belgische activiteiten afgerond. We hebben een nog sterker geloof in de significante waarde van E-Plus. Het verkoopproces voor BASE in Belgie is in juli gestart. BASE is een succesvol bedrijf met uitstekende vooruitzichten, en we verwachten dat een verkoopprijs dat
    onderschrijft. Maximaliseren van waarde voor alle stakeholders blijft de grondslag voor onze benadering van portefeuillebeheer en allocatie van kapitaal. Handhaving van een prudent financieel raamwerk is essentieel in de huidige financiele markten.

    Vandaag verlagen we de dividendverwachting voor 2012 naar 35 eurocent per aandeel en geven we een dividendverwachting van ten minste 35 cent per aandeel voor 2013. In augustus wordt een interim dividend van 12 cent per aandeel uitgekeerd. Deze stap nemen we niet zomaar. Het economische klimaat
    is onzeker en de netto schuld ratio is boven de gewenste bandbreedte uitgekomen. Dit zal ons helpen om onze credit ratings te ondersteunen en onze financiele flexibiliteit te versterken, waardoor het mogelijk is om door te gaan met de noodzakelijke investeringen in onze klanten. Onze
    verwachtingen voor EBITDA, investeringen en vrije kasstroom voor 2012 blijven gehandhaafd. Tenslotte zullen we een constructieve dialoog blijven houden met onze nieuwe grootaandeelhouder, America Movil. We onderzoeken grondig de potentiele mogelijkheden tot samenwerking die waarde creerend, in
    lijn met onze strategie en in het belang van al onze aandeelhouders en overige stakeholders zijn." Eelco Blok, CEO KPN

    Lees het volledige persbericht op : www.kpn.com/resultaten.htm

  8. Max1982 24 juli 2012 09:01
    AMSTERDAM (AFN) - De dividendverlaging die telecomconcern KPN dinsdag bekendmaakte van 90 naar 35 eurocent per aandeel zal volgens Rabobank-analist Frank Claassen de cijfers die het bedrijf presenteerde overschaduwen.

    ,,Het was wel duidelijk dat 90 cent te ambitieus was, maar de verlaging is sneller gekomen en heftiger dan verwacht'', zei de analist. Hoewel aandeelhouders die er voor de langere termijn in zitten volgens Claassen misschien wel voor een dividendverlaging zijn, zijn er ook veel korte termijn geörienteerde aandeelhouders die dit niet leuk zullen vinden.

    Of de dividendverlaging is ingegeven door grootaandeelhouder América Móvil is volgens Claassen moeilijk te zeggen.

    Hoopvolle punten

    In de cijfers van KPN waren wel hoopvolle punten te zien, aldus Claassen. ,,Base groeit hard, E-Plus blijft groeien en in Nederland groeide het aantal mobiele abonnees weer en stabiliseerde het aantal breedbandklanten.''

    Rabobank heeft een 'hold'-advies voor KPN.
  9. [verwijderd] 24 juli 2012 09:07
    Eelco Blok, CEO KPN

    Lees het volledige persbericht op : www.kpn.com/resultaten.htm

    Other operating expenses stijgt van 176 naar 224 miljoen.
    Heeft ongetwijfeld te maken met verkoop Getronics(buiten NL) 1 mei 2012.
    Aantal FTE van dit onderdeel van 4124 naar 23.
    Domestic ook nog min 240 fte.

    Moet in 3e kw boost geven aan de winst.
    Enorm vermindering personeelskosten.
  10. [verwijderd] 24 juli 2012 09:43
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De verlaging van het dividend naar EUR0,35 van EUR0,90 per aandeel door KPN (KPN.AE) is behoorlijk zwaar en een slecht signaal voor het vertrouwen van het bedrijf in het herstellen van de winst en kasstroom, stelt SNS Securities. De winst van KPN over het tweede kwartaal was licht hoger dan verwacht.
  11. swen91 24 juli 2012 10:28
    De verlaging van het dividend is voor de korte termijn waarschijnlijk negatief. Echter voor de lange termijn betekend dit dat er mee geld in kas blijft zitten, hierdoor kunnen of schulden worden verlaagd of er kan meer geld worden geïnvesteerd. Waardoor de toekomstige kasstromen meer veilig kunnen worden gesteld. De meeste grote beleggers hadden dit al aan zien komen, vandaar de zeer bescheiden daling op dit nieuws. ter vergelijking, toen wereldhave gister met dit nieuws kwam schoot de koers 16% onderuit.
  12. N. Koerts 24 juli 2012 12:58
    De koersdaling van kpn begint langzamerhand toch wel erg toe te nemen. Inmiddels staat het aandeel ruim 3 procent in de min en begint de 7 euro binnen handbereik te komen.

    De cijfers van KPN waren niet goed en het dividend gaat fors naar beneden. Toch denk ik dat de dividendverlaging een goede strategische zet is, omdat er dan meer geld overblijft voor investeringen. Natuurlijk duurt het even voordat aandeelhouders hier ook van gaan profiteren. Veel beleggers zaten alleen maar in kpn vanwege het hoge dividend. Deze beleggers zijn hun posities nu aan het afbouwen. Daardoor zal de verkoopdruk nog wel even aanhouden.

    Toch waren er een paar lichtpuntjes. Het aantal klanten van KPN nam weer toe en KPN kan in de toekomst goedkoper inkopen, omdat ze samenwerken met America Movil.

    Zelf zit ik short, maar ik ga ze binnen een paar maanden weer terugkopen. KPN heeft het op dit moment nog wel zwaar, maar ik verwacht dat ze er met de hulp van Slim wel uit komt. Alleen zal dit gewoon een aantal jaren duren.

    Niels Koerts
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links