Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe Steen, wie durft?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Arminiushwyxhl 2 juli 2012 17:14
    Mooie column Nico. Zelf zit ik al een paar maanden in NSI en koop op lagere koersen wat bij. Het dividendrendement en in mijn ogen veel potentie op termijn. Vandaag ligt de koers (nu 6.99) alweer 4% hoger dan vrijdag waar die ook al 5% hoger stond. Denk dat veel mensen niet weten wat NSI is en ook de angst bij mensen (kantoren en huren) kweekt weinig enthousiasme op dit moment omdat mensen alleen maar negatieve verhalen er over horen en zien.

    Met 4 keer per jaar een mooi dividend rendement maakt de koers mij nu niet eens zo heel veel meer uit. Heb alle tijd :)
  2. k2es 3 juli 2012 12:33
    Corio geeft veel minder dividend per jaar (nu 7,8%) dan NSI (nu 14%), NSI is op deze lage koers en k/w een koopje en heeft veel opwaarts potentieel. Daarnaast geeft het elk kwartaal dividend en is dus ideaal voor mensen die graag regelmatig (dividend)inkomsten willen hebben, een spaarrekening levert maximaal 2-3% op, dus dit is veel interessanter. Jammer dat pensioenfondsen minder in aandelen mogen beleggen want zij zouden dit goed kunnen gebruiken om hun vermogen op te vijzelen.
  3. k2es 12 juli 2012 10:57
    Op 280812 weer een kwartaaldividenduitkering, de laatste was 0,26 dat is ca. 3,5% op de huidige koers (sinds 1 maand ca. 20% gestegen) en dat 4 keer per jaar=14%! Het ideale instapmoment is denk ik al gepasseerd en lag rond 1 juni j.l. op ca. 6 euro, hoe langer je nu nog wacht des te meer kans dat de koers ondertussen verder stijgt. De intrinsieke waarde ligt op 12,68, dus op de huidige koers is het nog steeds een koopje.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links