Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD 15-6: Brood en Spelen

273 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juni 2012 18:11
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX veert op, markt verwacht interventie


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag met een winst van bijna 2% gesloten door mediaberichten over een mogelijke gecoordineerde actie van centrale banken wereldwijd.

    De AEX-index sloot 1,9% hoger op 297,58 punten, de Midkap won 2,3% op 492,11 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 372,63 punten.

    Staatsobligaties sloten hoger, waarbij het rendement op de Nederlandse 10-jaars staatsleningen daalde tot 1,95% en daarmee weer onder de 2% kwam. De euro noteerde op $1,2632 tegen $1,2627 een half uur voorbeurs.

    "We zijn vandaag hoger gesloten omdat slecht nieuws nu goed nieuws is geworden, mensen kijken naar de centrale banken om in te grijpen", aldus Tim Linger van Antaurus de vermogensstrateeg.

    Vermogensbeheerder Linger wijst erop dat macro-economische cijfers aangeven dat mei en juni een verslechtering laten zien ten opzichte van de maanden ervoor, wat de centrale banken ruimte bied het monetaire beleid te versoepelen.

    De volumes waren hoger door de expiratie op de optiebeurs. Onder de best presterende hoofdfondsen waren dan ook veel cyclische aandelen die de laatste tijd bij lage volumes het sterkst zijn gedaald.

    Arcelor Mittal klom 5,6%, ING Groep 5,6% en PostNL 5,1%. De grootste stijger was SBM Offshore met een winst van 8,2%. Het bedrijf meldde voorbeurs een intentieverklaring ontvangen te hebben van Shell voor de levering, lease en exploitatie van een drijvend opslag- en productieplatform in de Noordzee.

    De Amsterdamse beurs had ook de stijging op Wall Street van donderdag mee. Vrijdag opende de New Yorkse beurs wederom hoger. Ook hier wordt uitgekeken naar de verkiezingen in Griekenland en gaan beleggers nu uit van een gunstige uitslag en anders van interventie door de monetaire autoriteiten.

    De macro-economische agenda voor maandag is nagenoeg leeg. Om 16.00 uur in de middag komt in de VS de NAHB huizenindex, een graadmeter voor het vertrouwen onder huizenbouwers, over juni uit. Er is geen verwachting voor handen, maar een maand eerder kwam de index uit op 29.

    Linger wijst erop dat zondag doorslaggevend zal zijn.


    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213


  2. forum rang 10 voda 15 juni 2012 18:12
    WEEKSLOT: AEX +1,9%; focus van Spanje naar Griekenland


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Week 24 bracht de markten in eerste instantie de opluchting waar al weken naar gesnakt werd en ook al dagen op werd gespeculeerd: Spanje stelde zaterdag van plan te zijn hulp bij Europa aan te vragen ter ondersteuning van zijn bankensector tegen 3% tot 4% rente, afhankelijk van de omstandigheden.

    Vooral maandag was de reactie er nog naar. De AEX dikte, samen met andere indices stevig aan, maar al snel sloeg de twijfel toe. De vraag was of de aan te vragen steun van EUR100 miljard wel afdoende zou zijn, en de markten waren daar nog lang niet zeker van.

    De Spaanse rente liep dan ook juist op. Bovendien waren er nog tal van ingredienten die de markten niet positief stemden. Zo zou de Europese steun aan Spanje de banken van het land tot grote bezuinigingen nopen. Naast Spanje werd nu ook Hongarije genoemd als nooddruftig land. Er zou EUR15 miljard nodig zijn, aan te vragen bij het Internationaal Monetair Fonds om het ratio van de vreemde valutaschuld tegenover de schuld uitgedrukt in forinten te verlagen, zo meldde een Hongaarse topambtenaar zondagavond in een televisie-interview met de commerciele Hongaarse zender HirTV. Daarnaast verklaarde de Chinese minister van handel Chen Deming maandag te verwachten dat de tweede helft van 2012 gepaard zal gaan met uitdagende handelsomstandigheden.

    En er lag nog meer in verschiet, zoals verkiezingen in Griekenland en een akkoord dat nog in Duitsland gesloten moest worden over het begrotingspact.

    Maandag sloot de AEX 0,1% lager op 291,39 bij een hoogste dagnotering op 297,15 punten.

    Dinsdag werd de Spaanse kwestie nog eens stevig herkauwd. De lange rente van het land liep verder op. Fitch had maandag aan het eind van de dag twee grote Spaanse banken in rating verlaagd en zou daar dinsdag nog eens achttien verlagingen voor kleinere Spaanse banken aan toevoegen.

    De AEX bleef in het oordeel van veel marktvorsers goed liggen, terwijl de onzekerheden in de eurozone na het weekend niet waren verminderd. Dit kwam tot uitdrukking in de lange rente van Spanje, maar de Italiaanse, die weer fier boven de 6% uitkwam, toch geen prettige ontwikkeling tegen de achtergrond van de omvangrijke veilingen die woensdag, met kortlopend papier, en donderdag op de agenda stonden.

    De downgrades van Fitch zorgden aan het eind van de dag toch nog even kort voor een felle terugval, die overigens geheel werd gepareerd. Wall Street trok zich namelijk niet zoveel aan van de Europese onzekerheden en liep verder op. Tegen 17.00 uur ging de AEX daarin mee.

    De index sloot dinsdag op 292,01 punten, een winst van 0,2%. TomTom was na een 'kaartendeal' met Apple, de grote winnaar met een plus van 16,2%.

    Woensdag, overigens weer een dag zonder belangrijke macrodata, stond in het teken van de reeds genoemde Italiaanse veilingen. Daar was genoeg belangstelling voor, maar de vergoeding was aan de maat en dat impliceerde een opwaartse druk voor de vergoeding voor obligaties met een langere looptijd die donderdag werden geveild.

    Het werd een saaie dag met als enige opwinding de per saldo tegenvallende detailhandelsverkopen van de VS over mei. Na publicatie daarvan zakte de AEX kort onder het slot van dinsdag, maar nadat Wall Street opliep, werkte de AEX het verlies vrijwel geheel weg om met een verlies van 0,1% te sluiten op 291,60 punten.

    Moody's verlaagde woensdagavond de kredietstatus voor Spanje, nadat het land aankondigde een steun van EUR100 miljard bij Europa te zullen aanvragen. Ook de wat minder bekende kredietbeoordelaar Egan-Jones verlaagde de kredietwaardigheidsbeoordeling voor Spanje.

    Een vermogensbeheerder verzuchtte woensdagavond dat de AEX maar niet loskomt van het 291-niveau. En zo was het ook donderdag. De opening was lager, waarna het grote wachten op de uitkomst van de lange veiling aan Italiaanse staatsobligaties kon beginnen. Moody's verklaarde verder dat er een "aanzienlijk hogere kans is dat Spanje meer financiele hulp nodig heeft".

    Spanje zal de toegezegde noodhulp van EUR100 miljard mogelijk uit het tijdelijke noodfonds van de eurozone, de European Financial Stability Facility (EFSF) ontvangen, wanneer het permanente fonds, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) niet tijdig wordt geratificeerd, zei de Spaanse vice-minister van financien Fernando Jimenez Latorre halverwege de week. Het ESM is nog niet door iedere lidstaat geratificeerd en daarmee is het nog niet geheel duidelijk waar die EUR100 miljard nou vandaan moet komen. In Nederland moet de Eerste Kamer nog een akkoord geven. In Duitsland zal de ratificatie naar verwachting spoedig plaatsvinden. Op 1 juli moet het noodfonds in werking treden.

    Donderdag kwam de AEX weer niet los van de 291 punten. In de zesmaandsgrafiek liet de index vanaf, globaal, begin juni een heel mooie, horizontale streep zien. Marktvorsers verwachtten dat pas na de verkiezingsuitslag in Griekenland, waar aanstaande zondag 17 juni parlementsverkiezingen worden gehouden, de markten weer in beweging komen.

    Er stond al snel een klein verlies op de borden in reactie op de verliezen in Azie en op Wall Street. De gehele dag bleef de index onder invloed van oplopende rentestanden in Spanje en Italie. Italie veilde een flinke pluk obligaties waar voldoende interesse voor bestond, maar waar Italie ook weer meer voor moest betalen dan bij een vorige vergelijkbare veiling. "En als je toch voor bijna niks geld kan lenen bij de Europese Centrale Bank, zeg je als bank geen nee tegen een vergoeding van tegen de 6%", becommentarieerde een marktvorser de veiling.

    Om 14.30 kwam er een dubbele teleurstelling de markt in: de wekelijkse steunaanvragen uit de VS stegen onverwacht, terwijl het cijfer voor het aantal aanvragen voor de week ervoor ook opwaarts werd bijgesteld. Daar reageerde de index even negatief op, maar de ingeleverde winst werd weer teruggehaald, in de redenering van sommige marktcommentatoren, omdat de optie-expiratie van deze week een notering boven de 290 punten vroeg.

    De AEX sloot donderdag uiteindelijk af met een winst van 0,1% op 291,98 punten.

    In de loop van de avond liep Wall Street verder op, terwijl de obligatiemarkten in de VS juist wat nerveus werden, omdat de geruchten over QE3 weer aanloeiden, al dan niet in gecoordineerd verband. Klaarblijkelijk zocht voormalig obligatiegeld even een heenkomen naar de aandelenmarkten.

    Donderdagavond verlaagde kredietbeoordelaar Egan-Jones de rating van Frankrijk naar BBB+ van A-, vanwege verwachtingen dat het land onder meer financieringsdruk komt te staan.

    Vrijdagmorgen bracht Moody's downgrades voor een vijftal Nederlandse banken naar buiten, maar die verlagingen bleken ter kennisgeving te worden aangenomen. De AEX opende hoger op grond van de winst op Wall Street. Gedurende de dag nam de stijging een vlucht die werd toegeschreven aan de groeiende verwachting dat de verkiezingen in Griekenland een gunstige uitslag opleveren. "Wellicht dat de eurosceptische zijde van het Griekse politieke spectrum wint, maar dan moet er ook nog een coalitie worden gevormd en die is cruciaal, omdat die uiteindelijk bepalend is voor het beleid ten aanzien van de bezuinigingsplannen en het is allerminst zeker dat er een euro-averse coalitie komt", aldus een vermogensbeheerder.


  3. forum rang 10 voda 15 juni 2012 18:13
    deel 2:

    Ondertussen suggereerde het Instituut voor Internationale Financien (IIF) donderdag dat de doelen die verbonden zijn aan de Griekse financiele steun, versoepeld zouden moeten worden, vanwege de ernstige economische crisis waar het land mee te maken heeft, en er zou wellicht extra externe financiering nodig kunnen zijn.

    De Spaanse staatsschuld was in het eerste kwartaal inmiddels opgelopen naar 72,1% van 68,5% in het laatste kwartaal van 2011.

    Er kwamen vrijdag drie essentiele macrodata uit de VS en de eerste betrof de productie-index van de staat New York. Tot die tijd noteerde de index al boven de 296 punten. De productie-index viel tegen, maar de AEX gaf nauwelijks sjoege.

    Tegen 15.15 uur verscheen de industriele productie over mei. Deze was onverwacht gedaald met 0,1% ten opzichte van een maand eerder. Er was een stijging voorzien met 0,1%.

    Om 16.00 uur volgde het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan. Uit de index bleek dat het consumentenvertrouwen in juni sterker is afgenomen dan was voorzien. Halverwege juni kwam de index uit op 74,1, tegen 77,8 eind mei en een raming op een daling tot 77,0.

    De AEX sloot vrijdag af met een plus van 1,9% op 297,58 punten. Op weekbasis bedroeg de stijging 2,0%.

    De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - TomTom +9,99%
    - Vopak +5,63%
    - ASMI +4,98%
    - Shell +4,51%
    - Philips +4,09%

    De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - Imtech -12,49%
    - Wessanen - 8,86%
    - Aalberts - 8,78%
    - BAM - 8,27%
    - Vastned - 7,38%


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201


  4. forum rang 10 voda 15 juni 2012 18:43
    EUROPA VANDAAG: Europese markten sluiten hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)-De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag hoger gesloten, waarmee de markten een voorschot namen op een mogelijke pro-Europese verkiezingsuitslag in Griekenland, hoewel de markten in de middag iets terrein prijs moesten geven na tegenvallend macro-economisch nieuws uit de VS.

    De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 1,5% hoger op 2.181,23. De DAX-30 steeg 1,5% tot 6.229,41, de CAC-40 sloot 1,8% hoger op 3.087,62 en de FTSE-100 won 0,2% op 5.478,81.

    Vrijdagochtend profiteerden de Europese markten al van de verwachting dat de voor zondag geplande parlementaire verkiezingen een overwinning zullen opleveren voor de partijen die voorstander zijn van de Europese steunprogramma's.

    "Het is zeer waarschijnlijk dat de uitkomst weer niet beslissend is", zegt Michael Hewson.

    "De markten hebben een optimistische benadering...met de berichten dat de centrale banken bereid zijn in te grijpen als dit nodig blijkt na de tweede ronde van Griekse verkiezingen", zegt Khurram Ali, handelaar bij Valbury Capital.

    "De Bank of England (BoE) toonde een zelfde benadering door twee nieuwe stimuleringsprogramma's aan te kondigen om daarmee de toenemende zorgen over de economie weg te nemen en de banken in het Verenigd Koninkrijk te steunen voor de lange termijn door hen toe te staan leningen af te sluiten tegen percentages die lager zijn dan de markt."

    De aankondiging door de BoE gaf met name een impuls aan de banken. Zo wonnen RBS en Lloyds in Londen respectievelijk 7,9% en 5,2%, waar BNP Paribas, Credit Agricole en Societe Generale in Parijs 4,3%, 6,3% en 5,0% wonnen. In Frankfurt wonnen Deutsche Bank en Commerzbank 2,4% en 5,7%, terwijl ING in Amsterdam 5,6% in de plus eindigde.

    In de middag werden de winsten enigszins getemperd door een tegenvallende Empire state manufacturing index. De index kwam in juni uit op 2,29, waar een maand eerder 17,09 werd genoteerd. Volgens Paul Dales, econoom bij Capital Economics zegt dat dit "wederom een zorgwekkend teken is dat de vertraging in China en Europa ook drukt op de activiteit bij ons thuis [de VS]."

    Desalniettemin bleven de Europese markten nog steeds liggen en toonden de beleggers vertrouwen dat de centrale banken klaar staan om gecoordineerde actie te ondernemen als de uitkomst van de Griekse verkiezingen ongunstig is. Hier profiteerden met name de cyclische aandelen van.

    Daarnaast klom het Franse Carrefour 5,9% vanwege de bekendmaking van de supermarktketen dat zij hun belang in Griekenland gaan afstoten en uit gaan breiden in Argentinie.

    Op macro-economisch gebied werd vrijdag in de VS ook bekendgemaakt dat het consumentenvertrouwen halverwege juni sterker is afgenomen dan was voorzien en dat de industriele productie in mei onverwacht daalde.

    In de eurozone werd 's ochtends al bekendgemaakt dat de werkgelegenheid in het eerste kwartaal verder is gedaald, het derde kwartaal op rij waarin de werkgelegenheid is teruggelopen, en dat de eurozone in april een hoger handelsoverschot kende dna was voorzien.

    Rond het slot in Europa noteerden de indices op Wall Street hoger, waarbij de toonaangevende Dow Jones Industrial Average 0,5% won.

    De euro eindigde de handelsdag vrijwel vlak ten opzichte van de dollar en noteerde omstreeks 17.50 uur $1,2631, tegen $1,2625 om circa 8.50 uur.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 juni 2012 20:11
    quote:

    Prada schreef op 15 juni 2012 19:49:

    Mijn droom:

    waarna maandag de AEX met 2,5% van start gaat en nog voor 12 uur naar +4% klimt.
    En dan zijn we 10 duizenden miljarden verder, 9 nieuwe regeringen, 15 EU toppen der toppen, hebben Merkel en Obama kilometers tekst geluld, hebben de netwerken wereldwijd 1000-uren zendtijd besteed aan economische programma's en DE oplossing voor de crisis en kijken we op zondag zelfs weer naar Harry Mens en dan NOG staan we rood voor het jaar.

    GR

    B.E.G.B.
  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 15 juni 2012 20:48
    die yanks blijven vooralsnog mooi groen, als daar in het laatste uurtje nog een puntje of 50/60 bijkomt dan weten ze daar meer dan wij en wordt het hier next week gewoon 310

    en nu tijd voor het casino en drank. Een goed weekend en tot maandag voorbeurs bij een FTI van dik 300
  7. [verwijderd] 15 juni 2012 22:14
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 15 juni 2012 20:48:

    die yanks blijven vooralsnog mooi groen, als daar in het laatste uurtje nog een puntje of 50/60 bijkomt dan weten ze daar meer dan wij en wordt het hier next week gewoon 310

    en nu tijd voor het casino en drank. Een goed weekend en tot maandag voorbeurs bij een FTI van dik 300
    Moet eerlijk bekennen dat ik niet verwacht had dat de DJ op het laatst nog zou stijgen, ik dacht aan een miniem plusje. Dan was ik al blij.
    Dit lijkt op de oorlog in Irak.. veel dreiging voor het begon koersen in het rood, tot het moment er echt was toen ging het rapido omhoog.
    Heel raar fenomeen. Liever onrust dan angst voor onrust.

    Dit herstel komt ook zo onverwacht en is niet echt ondersteund door goede economische berichten. Nu waren sommige aandelen wel heel erg gezakt en zaten al tegen nieuwe year-lows aan (SBM bijv) een reactie de andere kant uit is ook niet zo gek, alleen het tijdstip.

    grt
  8. [verwijderd] 15 juni 2012 22:22
    quote:

    op en top schreef op 15 juni 2012 22:14:

    [...]

    Dit herstel komt ook zo onverwacht en is niet echt ondersteund door goede economische berichten. Nu waren sommige aandelen wel heel erg gezakt en zaten al tegen nieuwe year-lows aan (SBM bijv) een reactie de andere kant uit is ook niet zo gek, alleen het tijdstip.

    grt

    Ik vind het ook onbegrijpelijk en ik ben blij dat ik niet de enige ben. Beurzen zakken al weken door zorgen om Europa en met het bericht dat indien de beurzen teveel gaan bewegen, de centrale banken zullen ingrijpen, gaan ze door het dak. Zelfs nu staan de futures weer al groen. Ik ben zo verrekte nieuwsgierig naar maandag of beter nog, naar de rest van volgende week. Het kan wel eens een tricky weekje worden.
  9. [verwijderd] 15 juni 2012 23:03
    Nou je kan discussieren over de index bijv. Ik vind het te laag maar ik denk dan ook anders. Kijk de economie gaat voor 80% over vaste lasten. Slechts 20% is variabel. Daar worden keuzes gemaakt. Die sector lijdt echt. En dan nog die bedrijven die echt luxe maken lijden weer minder als ze hun markt elders kunnen vinden.
    Kijk naar onze AEX- olie en eten en wonen - dat hoort bij de 80% vaste lasten. ASML- AM is niet van Europa afhankelijk. Wij kennen eigenlijk geen bedrijf op de AEX wat direkt last heeft als het recessie-nul groei- of veel groei geeft in Nederland- Europa dan wel de wereld.
    Ook de finnen die sowieso niet zo zwaar wegen niet, wie zegt zijn pensioen op of inboedelverzekering. Uitzendbureaus zien liever een groei markt maar Randstad is bij de top5 worldwide, die zijn nu echt niet te duur geprijsd. De overheid heeft een probleem , het bedrijfsleven minder dan dat de koersen doen geloven.

    Maar dat de reactie nu zou komen nee ik had het niet verwacht.
    grt
  10. [verwijderd] 15 juni 2012 23:24
    quote:

    Prada schreef op 15 juni 2012 19:49:

    Mijn droom:

    Goed nieuws op zondag vanuit Griekenland, waarna maandag de AEX met 2,5% van start gaat en nog voor 12 uur naar +4% klimt.
    Wat is goed nieuws uit Griekenland?? Dat ze in de euro blijven? Is dat goed nieuws? Nee, dat is geen goed nieuws want dan blijven ze een blok aan het economische been van Europa. Is goed nieuws dat Griekenland uit de EU stapt? Nee, want dan bestaat de kans dat banken in andere EU-landen omvallen etc..

    Dus ik vraag je: wat is nu het goede nieuws waar de beurzen met een rally op moeten gaan reageren volgens jou?
  11. [verwijderd] 15 juni 2012 23:39
    quote:

    debo schreef op 15 juni 2012 22:22:

    [...]Ik vind het ook onbegrijpelijk en ik ben blij dat ik niet de enige ben. Beurzen zakken al weken door zorgen om Europa en met het bericht dat indien de beurzen teveel gaan bewegen, de centrale banken zullen ingrijpen, gaan ze door het dak. Zelfs nu staan de futures weer al groen. Ik ben zo verrekte nieuwsgierig naar maandag of beter nog, naar de rest van volgende week. Het kan wel eens een tricky weekje worden.
    Mijn gok is nog steeds dat de grote stijgers te wijten zijn aan de centrale banken - en dat zij ook nu weer het geld in de markten aan het pompen zijn.
    Welk reden is er voor bv. SNS om nu ineens 10% te stijgen?
    Welk reden was er dat Ahold, Vopak, ASML, DSM enz. dat niet deden?
    Ondergewaardeerd? Dat zijn bijna alle aandelen.
    Jammer, dat zij niet ook Antonov zo hebben laten klimmen als bv. CSM.

    De futs zijn nu al verschrikkelijk groen, terwijl de kiezers in Griekenland nog rustig slapen. Sinds medio april gingen koersen hard onderuit, de waardeverlies van enkele aandelen was echt niet normaal - wie er wat aan de kant had gelegd in de hoop dat het met de economie mee zal bewegen, die was goed 30% kwijt - in geen 3 maanden tijd.
    Hoe vaak is er niet de stop-loss afgegaan omdat er ineens weer crisis speelde, hoe hoog zijn de verliezen bij prive-beleggers niet geweest in deze tijd?
    En nu, de normale mens heeft zijn portefeulle glad gestreken of anders rekening gehouden met de mogelijke uitslag van de verkiezingen, dan komen de centrale banken en doen willekeurig maar wat in de maarkt blazen.
    Het was afgelopen maandag waarschijnlijk een voorproefje waarbij geld in de markt is gespoeld - en ook weer afgehaald, waarschijnlijk door juist dezelfde instellingen die het erin hebben gepompt.

    Nee, wij moesten iedere kuch meemaken, en ineens gaan zij bepalen hoe het weer voor hen moet zijn.
    Dezelfde instellingen die meteen huilen als er wat regelgeving zal komen moeten aan de hand genomen omdat er bij een tegenvallende verkiezingsuitslag mogelijk wat onrust op de beursvloer zal zijn?
    Zijn het niet ook weer dezelfde instellingen, die zonder schaamte miljarden met risico-casino instreken en zich bij oplopende verliezen goed houden aan de belastingbetaler/regering?
  12. [verwijderd] 15 juni 2012 23:52
    beleggen is op die manier, althans voor mij dan, bijna niet meer mogelijk. Winst maken wordt steeds moeilijker en verlies maken steeds gemakkelijker en ik vrees dat ik niet de enige ben. Ik heb niets meegenomen en zit dus helemaal glad. Ik ga maandag maar eens rustig aankijken hoe e.e.a zicht ontwikkelt.
  13. [verwijderd] 15 juni 2012 23:52
    quote:

    Haager schreef op 15 juni 2012 23:39:

    [...]

    Mijn gok is nog steeds dat de grote stijgers te wijten zijn aan de centrale banken - en dat zij ook nu weer het geld in de markten aan het pompen zijn.
    Welk reden is er voor bv. SNS om nu ineens 10% te stijgen?
    Welk reden was er dat Ahold, Vopak, ASML, DSM enz. dat niet deden?
    Ondergewaardeerd? Dat zijn bijna alle aandelen.
    Jammer, dat zij niet ook Antonov zo hebben laten klimmen als bv. CSM.

    Ik heb me ook enorm verbaasd over de enorme omzet en koersstijging bij Mittal.
273 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0627 +0,02%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.778,10 -1,38%
Gold spot 2.389,27 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links